دستورات پخت انواع خوراک با میگو

 

 مواد لازم برای تهیه سس میگو:

4 قاشق سوپخوری

سس سویا (تیره) dark

2 قاشق سوپخوری

مری سس

2 قاشق سوپخوری

عسل

1 قاشق سوپخوری

زنجفیل

1 قاشق سوپخوری

نشاسته ذرت

2 قاشق سوپخوری

سرکه سیب

2/1 پیمانه

شیر نارگیل

2/1 پیمانه

آب

2 حبه

سیر رنده شده

طرز تهیه :

میگوها را پاک کرده سپس در مایع (سویا سس و روغن یا فیش سس و زنجفیل تازه را با هم مخلوط کرده) قرار می دهیم تا چند ساعت بماند و مزه بگیرد سپس دور آن را با ساقه پیازچه پیچیده در خمیر آماده شده فرو برده در روغن فراوان و داغ سرخ می کنیم و از سس که آماده کرده ایم در کنار آن گذاشته سرو می کنیم .

میگو پلو- برای 4 نفر

میگوی آماده شده

نیم کیلو

رب گوجه فرنگی

2 قاشق سوپ خوری

آب گوشت

یک لیوان

کره

150 گرم

آرد

یک قاشق سوپ خوری

پودر کاری

یک تا دو قاشق سوپ خوری

خامه

100 تا 150 گرم

برنج

نیم کیلو

تخم مرغ پخته شده

3 تا 4

نمک

به قدر کافی

طرز تهیه:

برنج را با 100 گرم روغن و کمی نمک به شکل کتۀ ساده طبخ می کنیم بعد به طریق زیر سس این خوراک را آماده می نمائیم. آرد را با 50 گرم کره کمی سرخ میکنیم. رب گوجه فرنگی را در آب گوشت حل کرده حرارت زیر آرد را ملایم می نماییم و آب گوشت را کم کم داخل آرد سرخ کرده می ریزیم بهم می زنیم تا سس کاملاً لطیف شود. کمی نمک و پودر کاری را اضافه می کنیم بعد از 2 تا 3 جوش در صورتیکه سس کمی غلیظ بود کمی آب می ریزیم و میگوهای آماده شده را اضافه می کنیم. ظرف گرد قشنگی را انتخاب می کنیم میگو را از روی آتش بر می داریم خامه را با آن مخلوط می کنیم و آنرا وسط ظرف می ریزیم و برنج را به شکل دایره دور میگو می کشیم و تخم مرغها را چهار قاچ کرده و اطراف برنج را با تخم مرغ و چند برگ جعفری تزیین می نماییم.



میگو با برنج

مواد لازم برای شش نفر : میگو 1 کیلوگرم - برنج 1 کیلوگرم – لوبیا سبز نیم کیلوگرم - پیاز 200 گرم – رب گوجه فرنگی 200 گرم – کاری 1 قاشق مرباخوری – زرد چوبه 1 قاشق چایخوری – دارچین 1 قاشق غذاخوری – زعفران آب شده 1 قاشق غذاخوری – نمک و فلفل به مقدار لازم .

طرز تهیه

پس از آب پز کردن میگوها آنها را پاک کرده و بصورت درشت چرخ میکنیم . سپس در پیاز داغ سرخ کرده به آن زرد چوبه ، نمک و فلفل و کاری اضافه می نماییم . لوبیا را به قطعات کوچک تقسیم کرده و مدتی در آب جوشانده و به مواد اضافه کرده سپس رب گوجه را در 2 لیوان آب حل کرده به مخلوط افزوده حرارت میدهیم تا آب ان خشک شود . برنج خیس شده را در آب جوش ریخته و وقتی نیم پز شد آب آن را صاف می نماییم ، کمی روغن ته قابلمه ریخته با سیب زمینی یا نان کف آن را می پوشانیم سپس یک لایه برنج و یک لایه میگو ریخته و در آخر زعفران آب شده را با دارچین و کمی روغن مایع به روی برنج می ریزیم و منتظر می مانیم تا دم بکشد .

سالاد الویه میگو

مواد لازم برای هشت نفر : میگو 1 کیلوگرم – سیب زمینی 5/1 کیلوگرم – خیار شور 1 کیلوگرم – تخم مرغ 8 عدد – کنسرو نخود فرنگی 3 قوطی – نمک به میزان لازم – سس مایونز 1 شیشه – روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری – خردل 1 قاشق غذاخوری – فلفل سیاه یا سفید 1 قاشق مرباخوری – سرکه 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

میگوها را در آب و نمک جوشانده و سپس پوست میگوها و روده پشتی آنها را خارج می کنیم . سپس آنها را شسته و با چرخ گوشت چرخ کرده یا با کارد به اندازه نخود آنها را ریز می کنیم . سیب زمینی ها و تخم مرغها را آب پز کرده و پس از پوست کندن به اندازه نخود فرنگی ریز می کنیم و خیارشورها را نیز بهمبن ترتیب ریز می نماییم . میگوها و سیب زمینی و تخم مرغ و خیارشور و نخود فرنگی را در ظرف مناسب با روغن زیتون ، سرکه ، خردل و نمک و سس مایونز کامل مخلوط کرده و در دیس ریخته با کارد خوب صاف می کنیم و برای تزیین از تربچه ، جعفری و زیتون استفاده می کنیم .

پیراشکی میگو

مواد لازم برای شش نفر : میگوی پاک شده 5/0 کیلوگرم – نخود 200 گرم – پیاز 2 عدد – گوجه فرنگی 100 گرم – جعفری ساطوری 100 گرم – آبلیمو 1 قاشق غذاخوری – زرد چوبه 1 قاشق مرباخوری – زعفران آب شده 1 قاشق غذاخوری – فلفل سیاه 1 قاشق غذاخوری – نمک به اندازه لازم .

طرز تهیه

میگوی پاک شده را با نخود نیم پز پوست گرفته چرخ می کنیم سپس با کمی پیاز رنده شده مخلوط کرده و نمک و زرد- چوبه به آن می افزاییم . بقیه پیاز را در روغن تفت داده و گوجه ها را رنده می کنیم سپس آبلیمو و زعفران را افزوده با میگو مخلوط کرده بمدت 10 دقیقه با ملایمت حرارت می دهیم پس از آنکه آب گوجه فرنگی خشک شد شعله را خاموش می کنیم . با مخلوط کردن 2 لیوان شیر 1 لیوان آرد و 1 عدد تخم مرغ و 1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر در کاسه کوچک 20*20 سانتیمتر چرب شده قطعات نازک پنکیک درست کرده از مواد فوق 1 قاشق داخل لواش پنکیک ریخته لواش را مثل بقچه روی هم می آوریم و محکم لوله می کنیم و در داخل تابه بزرگ کمی روغن ریخته پس از داغ شدن پنکیک ها را در روغن گذاشته اطرافش را سرخ می کنیم سپس در دیس چیده و با حلقه های گوجه فرنگی و جعفری تزیین می کنیم .

کتلت میگو

مواد لازم برای هشت نفر : میگوی پاک شده 1 کیلوگرم – سیب زمینی 1کیلوگرم – تخم مرغ 3 عدد – پیاز 50 گرم –بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری – زرد چوبه 1 قاشق چایخوری – نمک و فلفل به میزان لازم .

طرز تهیه

ابتدا میگوهای پاک شده را چرخ کرده و با پیاز رنده شده و سیب زمینی آب پزو چرخ شده مخلوط می کنیم . تخم مرغ -ها را شکسته پس از افزودن بکینگ پودر ، نمک و فلفل و زرد چوبه خوب بهم می زنیم . میگو و سیب زمینی را با مایع تخم مرغ مخلوط کرده بصورت خمیر یکنواختی در می آوریم . از این خمیر با دست یا قالب کتلت تهیه کرده و روی سطح صاف که کمی آرد سوخاری جهت جلوگیری از چسبندگی روی آن قرار داده ایم گذاشته و کم کم آنها را در تابه حاوی روغن سرخ می کنیم . پس از تزیین با جعفری و خیار شور ، لیمو ترش و نخود فرنگی سر سفره می بریم .

شنیسل میگو

مواد لازم برای چهار نفر : میگو 1 کیلوگرم – تخم مرغ 3 عدد – آرد 5/1 لیوان – پیاز 1 عدد – ماست 2 قاشق غذاخوری - بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری – نمک و فلفل به میزان لازم .

طرز تهیه

میگو را در آب نمک چوشانده پس از خنک شدن پوست آن را جدا نموده و روده پشتی را خارج می نماییم . پس از شستشو دوباره می گذاریم تا کامل خشک شود . پیاز را رنده کرده و آب آن را با تنظیف گرفته و روی میگوها میریزیم و نمک و فلفل مورد دلخواه را بر روی آن می پاشیم . تخم مرغها را شکسته و خوب بهم می زنیم سپس آرد را به آن افزوده ماست و بکینگ پودر را با کمی نمک اضافه نموده مجدداً بهم می زنیم نا کاملاً مخلوط شوند هر کدام از میگوها را به مایه حاصل از تخم مرغ و آرد و ماست فرو برده و در داخل تابه محتوی روغن داغ تا تبدیل شدن به رنگ طلایی

سرخ میکنیم وقتی تمام میگوها به همین روال سرخ شدند در دیس چیده و از سیب زمینی سرخ کرده و گوجه فرنگی و جعفری برای تزیین آن استفاده می کنیم .

ماکارونی با میگو

مواد لازم برای شش نفر : میگو 1 کیلوگرم – ماکارونی 1 کیلوگرم – سیب زمینی 200 گرم – پیاز 100 گرم – رب گوجه فرنگی 4 قاشق – کاری 1 قاشق مربا خوری – زردچوبه 1 قاشق چایخوری – آب لیمو 2 قاشق غذاخوری – برگ بو یا میخک 3 عدد – دارچین ( در صورت تمایل ) 10 گرم – زعفران آب شده 1 قاشق – نمک و فلفل بمقدار لازم .

طرز تهیه

طبق معمول میگوها را در آب نمک چوشانده و پس از خنک شدن پوست می کنیم و روده پشتی آن را خارج می نماییم و با استفاده از شبکه درشت چرخ می کنیم (یا با کارد میگوها را ریز می کنیم ) پیاز را به اندازه نخود خرد کرده در روغن سرخ می کنیم و میگوی چرخ کرده و زردچوبه را به مدت یک دقیقه تفت می دهیم .سپس رب گوجه فرنگی آب شده ، کاری ، نمک و فلفل و آبلیمو و برگ بو یا میخک را به آن افزوده بمدت 10 دقیقه می جوشانیم . ماکارونی ها را حدود 10 دقیقه جوشانده سپس آبکش نموده بمدت 2 دقیقه در آب سرد می ریزیم و مجدداً آبکشی می کنیم . ته قابلمه را چرب نموده با سیب زمینی یا نان لواش می پوشانیم سپس بترتیب یک لایه ماکارونی و یک لایه میگو می ریزیم تا کلیه مواد تمام شود . آنگاه زعفران آب شده و دارچین را ریخته 30 دقیقه بملایمت حرارت می دهیم .