روزنامه لبناني السفير در تشريح انقلاب مصر در روزهاي گذشته نوشت: همه چيز با يك تظاهرات كليد خورد، اما اين تظاهرات به مناطق ديگر مصر هم كشيده شد و به يك انقلاب و آنگاه به نوعي عصيان و نافرماني مدني انجاميد تا جاييكه حكومت تا مرز از دست دادن كنترل اوضاع كشور پيش رفت، اينجا بود كه "حسني مبارك " رئيس جمهور مخلوع مصر حاضر شد پرچم سفيد را بالا ببرد و قدرت را رها كند، اما اين اتفاق چگونه رخ داد؟
تاكنون اطلاعات دقيقي پيرامون اين مسأله در دست نيست، اما كاملا روشن است كه با اوجگيري تظاهرات ميليوني، پيوستن بسياري از استانهاي مصر به انقلابيون و آغاز هفته سوّم اعتراضات گسترده، نشانههاي شروع نافرماني مدني در ساعت سه بعد از ظهر روز چهارشنبه نهم فوريه جاري، آشكار شد و همزمان اعتصابهاي متعدد نيز دهها نهاد دولتي را در برگرفت.
در روز پنجشنبه دهم فوريه، شمال، جنوب و شمال شرق مصر و به ويژه مركز قاهره شاهد اوجگيري اعتصابها و تظاهرات مردمي بود تا جاييكه بر اساس گزارشهاي ارسالي منابع مطلع به روزنامه السفير، خروج مبارك قطعي و تمام شده به نظر ميرسيد.
با آنكه انفجار اوضاع در مصر، كاملا روشن به نظر ميرسيد اما اعلام خبر برگزاري جلسه شوراي عالي نيروهاي مسلح در ساعت پنج بعد از ظهر پنجشنبه گذشته، بسيار غافلگير كننده بود، بويژه آنكه تلويزيون مصر اين خبر را به همراه تصاويري از جلسه مذكور، پخش كرد؛ تصاويري كه در آن خبري از حضور فرمانده كل نيروهاي مسلح يعني حسني مبارك و معاونش سرلشكر عمر سليمان نبود. پس از پخش بيانيه چهار سطريِ شماره يك كه بيانگر اعلام حمايت نيروهاي مسلّح از مردم و مشروعيت خواستههاي آنان بود، گمانهزنيها و تحليلها آغاز شد و تظاهرات كنندگان ميدان التحرير پس از شنيدن اين گمانه زني ها و تحليلها تصوّر كردند كه كار حكومت تمام شده است. در همين حال به نظر ميرسيد كه نيروهاي مسلّح عليه مبارك كودتا كردهاند، چرا كه وي در جلسه آنها حضور نداشت و بيانيه شماره يك هم انقلاب مردم مصر براي سرنگوني مبارك را مشروع قلمداد كرده بود.