به نقل از روابط عمومي مركز مديريت حوزههاي علميه خواهران، فريبا علاسوند در نشست خانواده و رسانه ملي با اشاره به خصوصيات ذاتي رسانه گفت: برخي افراد رسانه را از بيرون ميبينند و به راحتي ميگويند رسانه در خدمت دين و دينداري نيست در صورتي كه رسانه خصوصياتي خاص دارد كه بايد آن را مدنظر گرفت.
وي افزود: رسانه اطلاعات محور است، چون مخاطب عام دارد و به همين دليل جاي كمتري براي بحثهاي عميق و جدي پيدا ميكند.
علاسوند ادامه داد: تخيل آفريني و تفريح از خصوصيات يك رسانه است اما از سوي ديگر رسانه از بحثهايي كه ايجاد معرفت اشراقي كند فاصله گرفته است در حالي كه رسانه متعادل برخوردار از تكنيك كمتر به محتوا و متن ميپردازد.
وي خاطرنشان كرد: تاكنون تحليلهايي كه در مورد رسانه صورت گرفته است، در حوزه جامعهشناسي، سياسي و اجتماعي و كلي به نقد ماهيتي و ذاتي رسانه نميپردازد.
در ادامه اين نشست محمدتقي كرمي استاد دانشگاه با اشاره به خصوصيات رسانه و ماهيت آن در ايران گفت: گاهي اوقات توصيفي كه از رسانه ميشود، جامعه و خانواده را صرفا منفعل نشان ميدهد كه اين امر بسيار وحشتناك است و يا رسانه ملي تصويري منسوخ از خانواده ايراني را نشان ميدهد كه با الگوهاي ديني فاصله دارد.
كرمي افزود: در آسيبشناسي رسانهها، رسانه ملي يكي از پرآسيبترين نهادهاست اما از سوي ديگر رسانه را دانشگاه عنوان ميكنند و به يك نهاد ارزشي توصيف ميشود كه اين امر يك تناقض است.
وي با بيان اينكه ما براي رسانه ملي يك قدرت غيرلايق تصور ميكرديم، اظهار داشت: رسانه قدرت طلب و قدرتمند بسيار خطرناك است و ما به غلط اين قدرت را به رسانه دادهايم كه در مسائل فرهنگي بسيار خطرناك است.
كرمي خاطرنشان كرد: اگر در تمام دنيا رسانه اينچنين قدرتي دارد پس بيداري از كجا آمده است، اگر رسانه قدرتمند و قدرتطلب ميخواهيم بايد آسيبهاي آن را نيز برطرف كنيم.