امير دريابان علي شمخاني رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي و از فرماندهان برجسته ايام دفاع مقدس، با اشاره به برگزاري پانزدهمين همايش پيشكسوتان جهاد و شهادت كه قرار است فردا (سه شنبه) در مسجد حضرت وليعصر(عج) تهران برگزار شود، ضمن تاكيد بر اهميت ماندگاري فرهنگ جبهه و جنگ در جامعه گفت: اين پيشكسوتان قشر منحصر به فردي هستند كه هم امام(ره) توصيهشان را كرده و هم رهبري معظم انقلاب در خصوص آنها رهنمودهاي خوبي دادهاند.
* هيچ صنف و گروهي در كشور به انسجام پيشكسوتان جهاد و شهادت نيست
شمخاني با اشاره به اين جمله امام(ره) كه فرمودند "نگذاريد پيشكسوتان جهاد و شهادت در پيچ و خم زندگي به فراموشي سپرده شوند "، تصريح كرد: البته اين وظيفه بر عهده خود پيشكسوتان است هرچند حفظ روحيه انقلابي در زمان صلح بسيار سختتر از ايام جنگ است.
وي با تاكيد بر اينكه حفظ اين روحيه تنها با در كنار هم بودن امكانپذير است، گفت: اينها اگر در كنار هم باشند، از آنجا كه انقلابياند، همانطور باقي خواهند ماند و همين در كنار هم بودن موجب شكلگيري يك جريان اجتماعي ميشود كه نميگذارد پيشكسوتان در پيچ و خم مشكلات گم شوند.
اين فرمانده ايام دفاع مقدس با بيان اينكه هيچ گروهي در جامعه در هيچ صنف و جنسي به انسجام پيشكسوتان جبهه و جنگ نيست، دفاع مقدس را مهمترين برگ تاريخ انقلاب دانست و افزود: اخيرا يكي از مسئولان برجسته انگليس طي مصاحبهاي گفته است كه "ما در جنگ اشتباه كرديم. ما ميدانستيم كه به ايران تجاوز شد اما گمان ميكرديم انقلاب اسلامي آسيب ميبيند ولي مردم ايران با ايستادگي جانانه خود همه تحليلها را عوض كردند. "
* وحدت ملي ايران در فشارها بيشتر خواهد شد
شمخاني اقتدار امروز نظام اسلامي را نشانهاي از پيروزي ملت ايران در جنگ تحميلي دانست و تصريح كرد: دشمن امروز براي حمله به ايران بر روي تجربه جنگ تحميلي حساب زيادي ميكند و خودشان اعتراف دارند كه در فشارها، وحدت ملي ايرانيان بيشتر خواهد شد و اذعان دارند كه شايد آنها اغازگر جنگ باشند ولي پايان دهنده آن نخواهند بود.
وي جنگ 8 ساله تحميلي را مهمترين سرفصل تاريخ انقلاب معرفي كرد و اظهار داشت: البته بديهي است كه همه مردم ايران در جبهه ها حاضر نبودند و برخي افراد كه شرايط حضور در جبهه را هم داشتند، شركت نكردند.
* ليست پيشكسوتان جهاد و شهادت قابل تغيير نيست
وزير اسبق دفاع معتقد است كه شركت كنندگان در جنگ يك ليست مشخص دارند كه نميشود آن را تغيير داد هرچند برخي تلاش ميكنند اين ليست را كم و زياد كنند.
شمخاني با اشاره به موضوع فرهنگ بسيجي در جامعه تاكيد كرد: اين فرهنگ يك دستورالعمل و يا موضوع نازل شده از آسمان نيست بلكه فرهنگي است كه در شرايط تاريخي خاص شكل گرفته است.
وي ادامه داد: بايد ببينيم كه چرا امام فرمودند اي كاش من هم يك "بسيجي " يا "پاسدار " بودم و چرا مثلا نگفتند يك فيلسوف و يا عارف؟
اين فرمانده ايام دفاع مقدس افزود: امروز در كشور كسي نميتواند بگويد من يك فرهنگ ساختم ولي فرهنگ جبهه و جنگ در همين جامعه ساخته شد و اين بخاطر تعامل ارتشيان، بسيجيان و سپاهيان همان ليست است كه منجر به ايجاد فرهنگ جبهه و جنگ شد.
شمخاني خاطر نشان كرد: شما نسلي را معرفي كنيد كه 8 سال در شب و روز، در روزهاي سرد و برفي غرب، در گرماي شلمچه، در عيد نوروز و محرم، در عاشورا و عيد فطر، در پيروزي "فاو " و در شكست "رمضان " در كنار هم بوده باشند.