كارشناس مسوول تغذيه استان يزد گفت: در روند جوانه زدن ميزان ويتامينها و پروتئينها افزايش مييابد و در عين حال ميزان انرژي و كربوهيدرات موجود در آنها كاهش مي يابد كه اين نكته مي تواند براي كساني كه به كاهش وزن فكر مي كنند جالب باشد.
يوسف نقيايي بيان كرد: جوانهها به طور كلي در گروه سبزيجات قرار ميگيرند اما تركيبات بسيار بهتر و بيشتري نسبت به اين گروه دارند و معمولترين جوانههاي موجود جوانه گندم، عدس و ماش ميباشد.
وي اضافه كرد: در فرايند جوانه زني اين محصولات تغييرات بسيار و در عين حال مفيد بر روي دانهها صورت مي گيرد كه موجب غنيتر شدن مواد مغذي موجود در آن مي شود كه حاوي تركيباتي از قبيل ويتامينهاي B6و B12 ، ويتامين C ، ويتامين E و نيز مواد معدني ميباشد.
اين كارشناس تغذيه افزود: ويتامين B12 معمولا در گياهان ديده نمي شود اما به دليل تغييرات در جوانه زدن اين ويتامين در جوانه ها موجود است.
وي اذعان كرد: ويتامين E موجود در جوانه ها نقش موثري در حفظ و سلامت پوست و پيشگيري يا كندي روندي پيري سلوها دارد. همچنين ويتامين C بسته به نوع جوانه متفاوت بوده اما نسبت به ميزان آن در دانه افزايش مييابد.
نقيايي ادامه داد: جوانه ها همچنين حاوي مواد معدني مانند سلنيوم ميباشد كه به عنوان يك آنتي اكسيدان بسيار مهم و پيشگيري كننده از آسيبهاي ناشي از راديكالهاي آزاد ميتواند در پيشگيري از سرطانها نقش داشته باشد. همچنين منيزيم موجود در جوانهها ميتواند در كاركرد صحيح عضلات موثر باشد.
وي تصريح كرد: در جوانه زدن ميزان آنزيمهاي موجود افزايش مييابد كه اين امر موجب راحتتر شدن هضم جوانهها مي شود.
وي درخصوص خواص جوانه عدس تاكيد كرد: اين جوانه حاوي تمامي اسيدهاي آمينه ضروري بوده كه اين نوع اسيدهاي آمينه موجب رشد بهتر به خصوص در كودكان اطفال ميشود در عين حال اسيدهاي چرب ضروري رينولنيك و رينولئيك در جوانه عدس وجود دارد كه موجب رشد سلولهاي مغزي ميشود.
وي خاطرنشان كرد: در جوانه عدس ميزان فيبر محلول قابل توجهي وجود دارد كه منجر به كاهش كلسترول، كاهش فشارخون و يا قندخون ميشود.