حجتالاسلام محسن غرويان عضو هيئت علمي جامعهالمصطفي(ص) العالميه امروز در اولين نشست از سلسله نشستهاي تخصصي "ديپلماسي، قرآن و چالشهاي روز " با عنوان چارچوب سياست خارجي از نگاه قرآن كريم كه در دفتر مطالعات سياسي و بينالمللي وزارت امور خارجه، برگزارشد، اظهارداشت: عزت اسلامي يكي از اركان سياستگذاري و مباحث استراتژيك در عرصه بينالملل به شمار ميرود.
وي ادامه داد: با استفاده از آيات متعددي از قرآن كريم ميتوان دريافت كه مسلمانان بايد در زمين عزيز باشند؛ عزت يك مفهوم كيفي بوده و كمّي نيست و يكي از صفات خداوند، عزيز به معناي شكستناپذير و نفوذناپذير است از اينرو مومنان نيز بايد از همه جهات عزيز باشند.
عضو هيئت علمي جامعهالمصطفي(ص) العالميه تصريحكرد: خداوند در قرآن كريم در خصوص عزت سياسي، فرهنگي، اقتصادي، نظامي و اجتماعي ميفرمايد «عزت از آن خداوند، رسول خدا و مومنان است» از اين رو همه اهل ايمان بايد در اين شاخصهها از عزت برخوردار باشند.
وي بر همين اساس به آيه 10 سوره فاطر اشاره كرد كه خداوند ميفرمايد هر كس به دنبال عزت است بداند كه همه ابعاد آن از متعلق به خداوند است» و افزود: هر اندازه صفات الهي مثل عدالت، علم و قدرت را در بين مردم، حكومت و جامعه خود بيشتر پياده كرد، جامعه الهيگونهتر ميشود.
*بين ايمان و عزت رابطه يك رابطه مستقيم وجود دارد
حجتالاسلام غرويان با تأكيد بر اينكه از ديدگاه قرآن كريم يك رابطه مستقيم بين ايمان و عزت وجود دارد، گفت: در آيه 8 سوره منافقون آمده است كه مؤمنان عزت دارند؛ قرار دادن خداوند، رسول خدا و مؤمنان در يك رديف نشان ميدهد كه صفت ايمان براي ايجاد عزت در مؤمنان مؤثر است.
وي در ادامه به روايتي در خصوص فرق بين عظمت و عزت اشاره كرد و اظهار داشت: به امام حسن مجتبي(ع) گفته شد كه در شما عظمت وجود دارد كه ايشان فرمودند نگوييد عظمت چراكه اين عزت است؛ درواقع عظمت جنبه كمّي اما عزت جنبه كيفي دارد.
عضو هيئت علمي جامعهالمصطفي(ص) العالميه گفت: در دنياي امروز نيز برخي كشورها از نظر جغرافيايي از ما وسعت بيشتري دارند و اين در حالي است كه عزت به بزرگي تعداد و منطقهها نيست و يك امر كيفي به شمار ميرود.