0

مصرف قندهاي ساده موجب افزايش كمر درد مي‌شود

 
ayoub12
ayoub12
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18320
محل سکونت : خوزستان

مصرف قندهاي ساده موجب افزايش كمر درد مي‌شود

 ميترا زراتي ، افزود: كمر درد يكي از شايع‌ترين دردها در جوامع بشري است و پروتئين‌ها نقش بسيار مهمي در تقويت و قدرتمند كردن عضلات به عهده‌ دارند. 

وي گفت: مصرف مواد پروتئيني مانند لبنيات و گوشت مي‌تواند در تقويت عضلات مؤثر باشد و افرادي كه از پروتئين‌هاي گياهي بيشتر استفاده مي‌كنند، توانمندي عضلاتشان كمتر است. 

اين متخصص تغذيه افزود: ويتامين A و C در عملكرد بهتر عضلات نقش مهمي را بر عهده دارند و از گرفتگي عضلات پيشگيري مي‌كنند. 

زراتي گفت: پتاسيم و منيزيم نيز از مواد معدني هستند كه از گرفتگي عضلات پيشگيري مي‌كنند. وجود منيزيم در رژيم غذايي مانع اسپاسم ناگهاني عضلات در ناحيه پشت مي‌شود و هر چقدر قندهاي ساده در رژيم غذايي زيادتر باشد كمر درد نيز افزايش پيدا مي‌كند. 

10750403264581828474.jpg

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:03 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پروژه درس اصول مونتاژ4

ديسك ها ي نوري - مغناطيسي :

با تلفيق دو تكنولوژي مغناطيسي و نوري ، تلاش مي شود تا ديسك هايي ايجاد شود كه هم خاصيت قابل پاك شدن و بازنويسي ديسكهاي مغناطيسي را داشته باشند و هم چگالي و ظرفيت بسيار بالاي ديسك هاي نوري . به نظر مي رسد كه اين گونه ديسك ها در توليد انبوه به بازار عرضه شده است . قطر اين ديسك ها اينچ بوده، از نوع پاك شدني بوده و از سرعت بسيار بالايي برخوردارند . سرعت انتقال در اين ديسك ها حدود يك مگابايت در ثانيه و يا بيشتر است . اخيرا نوعي ديسك نوري به نام DVD توليد و عرضه شده است . ظرفيت اين ديسك ها ، بين تا 17 گيگا بايت است . براي نوشتن يك بيت ، تكنيك هايي ايجاد شده است . از جمله برخورد ليزر با بيتي كه به زير نوك مي رسد . با ايجاد حالت اكسيداسيون قوي تر . . . رويه اين ديسك ها از آلياژ فلزي خاص                             ( تربيوم يا گادولينيوم و آ هن يا كبالت) پوشيده شده است كه خاصيت مغناطيس شونده دارند. البته نه در دماي معمولي ، بلكه در دماي زياد .براي بالا بردن دما ، از اشعه ليزر استفاده مي شود .تابش اشعه ليزر به يك بيت ، سبب افزايش دماي آن مي شود . در رويه ديگر يك نوك خواندن و نوشتن وجود دارد و در اثر عبور جرياني از آن ، بيت تغيير حالت مي دهد و با تبريد سريع موضع اشعه ليزر ، يعني بيت مورد نظر ، اطلاعات به طور ثابت باقي مي ماند . براي خواندن ، يك اشعه ليزر با قدرت كمتر در حالت نوشتن ، از يك رويه ديسك ، به آن تابانده مي شود و در رويه ديگر ، حسگري(SENSOR) وجود دارد كه اشعه را دريافت كرده و بعد از تجزيه و تحليل ، صفر يا يك بودن آن را تشخيص مي دهد . پس براي ضبط اطلاعات نمي توان از هر دو طرف ديسك استفاده نمود .

CD نوع رمز گذار:

اگر شما داري يك درايو CD-R هستيد و مي خواهيد كه صداي CDو يا CD-ROM خودتان را داشته با شيد ، بزرگترين چيزي كه ميتوانيد بدانيد اين است كه نرم افزار ها مي توانند همه جزييات را براي شما به كار ببرند .شما مي توانيد به نرم افزار خود بگوئيد " لطفا اين آهنگ هارا براي من در رويCD ذخيره كن " يا : لطفا اين فايل هاي اطلاعاتي را براي من روي اين CD-ROM ذخيره كن " خود نرم افزار بقيه را انجام خواهد داد .به همين دليل شما ، شما ديگر احتياجي به دانستن چيزهايي در مورد قالب بندي اطلاعات CD براي ايجاد CDخود نخواهيد داشت . به اين دليل كه قالب بندي اطلاعات CD بسيار پيچيده و مهم هستند ، نگاهي اجمالي به آن خواهيم انداخت . به اين دليل كه ليزر حركات مارپيچي اطلاعات را كه در ضربت استفاده مي شود پيگردي مي كند ، در جاهايي كه ضربت در تراك اطلاعات موجود نيست ، نمي تواند وقفه زيادي داشته باشد . براي حل اين مشكل ، اطلاعات رمزي شده و از EFM( فركانس هشت- چهارده ) استفاده مي كند . درEFM بايت هاي 8 بيتي به 14 بيت معكوس شده اند و به وسيله EFM ضمانت شده است كه بعضي از اين بيت ها اولين خواهند بود . به اين دليل كه ليزر بايد براي حركت بين آهنگ ها توانايي داشته باشد ،اطلاعات اين نياز را دارند كه در داخل موزيك رمزي شوند كه از اين امر به درايو" where it is " در ديسك تعبير مي شود .اين مشكل با چيزي كه به آن اطلاعات كدي كوچك گفته مي شود قابل حل است . اطلاعات كدي كوچك مي توانند موقعيت ها ي وابسته و مستقل ليزر در تراك را رمزي كنند و همچنين مي توانند چيز هايي از اين قبيل مانندعنوان هاي آهنگي را رمزي نمايند .

 DVD ها چگونه كار مي كنند؟

 DVD Fact The first DVD player hit the market in March 1997 در حال حاضر اكثر توليدات سينمايي روي DVDها عرضه مي شوند و بسياري از توليدات قديمي سينما نيز به قالب DVDدر آمده اند . در بيشتر مواقع نيز يك فيلم حتي قبل از اينكه روي نوار هاي ويدئواي عرضه شوند، روي DVDها هستند و دليل اين امر نيز اين است كه توزيع فيلم روي يك DVDبسيار ارزانتر از يك نوار ويدئو است .با وارد شدن تصوير برجسته و صدا در فيلم ها ي مطلوب ما ، DVD ها همان كاري را براي فيلم هاي ما انجام  مي دهند كهCD ها براي موزيك ها ميكنند . در اين مقاله شما ياد خواهيد گرفت كه DVDاز چه چيزي تشكيل يافته است ، چگونه يك پخش كننده DVD قادر به خواندن يك ديسك است ( يكDVD كاملا شبيه يك CDاست فقط طوري طراحي شده است كه          مي تواند مقدار بيشتري اطلاعات را در خود ذخيره كند .) نكاتي كا بايد در هنگام خريدن يك DVD توجه كنيم و چيزهايي بيشتر!

 

اطلاعات اساسي :

يكDVD بسيارشبيه CDاست ، اما ظرفيت اطلاعاتي بالايي دارد . يك DVDاستاندارد مي تواند حدود 7 دقيقه بيشتر از يك CDاطلاعات را ذخيره نمايد . اين توانايي به اين معني است كه يك DVD فضاي كافي را براي ذخيره يكMPEG-2 سينمايي رمزي را دارد كه اين قابليت در مورد اطلاعات نيز صدق مي كند . در زير محتواي نوعي يك DVD سينمايي آمده است : · بيشتر از 133 دقيقه تصوير با دقت بالا در قالبletterbox يا pan-and-scan ، همراه با 720 نقطه دقت افقي ( نسبت تراكم تصوير عموما 40:1 د راستفاده در تراكم MPEG-2 است.) · تراك هاي صدا بيشتر از هشت زبان نمايش داده مي شوند كه از كانال ديجيتالي دالبي 5.1 استفاده مي كنند. ( صداي احاطه شده ) · زبان ها ميتوانند به 32 زبان افزايش يابند .

فوايد DVD:

كيفيت تصاوير DVD بهتر است و بيشتر DVD ها داراي ديجيتالي دالبي و يا صداي DTS هستند كه اين ها در هنگام پخش يك فيلم محصور تر شده ، بهتر به گوش شما مي رسند و مانند صدايي است كه شما در تئاتر ها مي شنويد . بسياري از DVDهاي سينمايي          مي توانند داراي شاخص on-screen باشند . اين شاخص محلي است در آن خالق DVD، بسياري از قسمت هاي مهم فيلم را برچسب دار كرده است .اگر شما قصد ديدن قسمتي از فيلم را داشته باشيد كافيست به راحتي با كنترل همان قسمت را انتخاب نمائيد  و به جلو و عقب بردن فيلم نيازي نيست . پخش كننده هاي DVD با CD هاي صدا همساز شده اند.

ذخيره سازي اطلاعات در يك DVD

ضخامت DVDها مانند CDها است و از وسايل و متد مشابه با CDها ساخته شده اند .همچنين اطلاعات در DVD ها نيز مانند CD ها در فرم از پيت ها وضربت ها در تراك ديسك ، رمزي شده است .يك DVD حاوي لايه هاي متعددي از پلاستيك است كه در نهايت حدود 1.2 ميليمتر ضخامت دارد .هر لايه از پلاستيك پلي كربنات ذوب شده تزريقي ساخته شده است . اين فرم فرآيندي يك ديسك كه داراي ضربت هاي مرتب شده است، تراك هاي اطلاعاتي مارپيچي دراز را يك پارچه مي نمايد.

زمانيكه تكه هاي پلي كربنات تشكيل يافتند ، لايه بازتابي انعكاسي نازكي به داخل ديسك تابيده مي شود و ضربت را ميپوشاند . آلومينيوم در پشت لايه هاي داخلي استفاده مي شود اما يك لايه نيمه بازتابي انعكاسي از جنس طلا در لايه هاي بيروني استفاده         مي شود و به ليزر اين اجازه را مي دهد كه به داخل و خارج لايه هاي دروني متمركز شود . بعد از اينكه همه لايه ها ساخته شدند ،        هر كدام از آنها داراي پوششي ازلاك و الكل ميشوند سپس به هم فشرده مي شوند وزير اشعه مادون قرمز قرار مي گيرند . براي ديسك هاي يك طرفه ، از يك لايه سيلك[1] براي قسمت غير قابل خواندن استفاده مي شود. در مورد ديسك هاي دو طرفه ، اين سيلك در قسمتي نزديك مركز آن قرار دارد و غير قابل خواندن است . قسمت هاي ديگر يك DVD را در شكل پايين مي بينيد :



 

DVD Layers

واقعاَ كه كوچك است ! هر لايه قابل رايت يك DVD ، حاوي قسمت هاي مارپيچي اطلاعات است . در DVDها ي يك لايه اي ، معمولاَ تراك از داخل ديسك به خارج از آن مي چرخد . چرخيدن تراك از مركز به اين معني است كه يك DVDيك لايه اي در صورت تمايل مي تواند كوچكتر از 12 سانتي متر شود. مساله بسيار شگفت انگيز اين است كه تراك اطلاعات به چه باريكي است !- اندكي بيش از 740 نانومتر يك تراك از ديگري تفكيك شده است (يك نانومتريك هزار ميليونيم يك متر است .) و امتداد ضربت كه تراك ها را مي سازد ، هر 320 نانومترعرض ، حداقل 400 نانومتر درازا و 120 نانومتر ارتفاع است .شكل زير نشان دهنده لايه هاي پلي كربناتي در ضربت ها هستند.



DVD

پيت ها در DVD ها از ضربت ها مشهود تر هستند. ضربت ها در سمت آلومينيومي مانند پيت ها ظاهر مي شوند اما در سمتي كه ليزر مي خواند ، ضربت ها هستند . بعد ميكروسكوپي ضربت ها ، تراك هاي مارپيچي را روي DVDها ايجاد مي كنند كه بسيار دراز هستند. در صورتي كه شما بتوانيد تراك اطلاعاتي را از يك لايه منفرد DVD بلند كرده و روي يك خط راست امتداد دهيد ، در حدود 7.5 مايل درازا خواهد داشت . اين به اين معني است كه يك DVDدوطرفه ، دولايه ، 30 مايل ( 48 كيلومتر) از اطلاعات امتداد خواهد داشت      و براي خواندن اين چنين اطلاعات كوچكي شما به يك ديسك خوان ماشيني دقيق احتياج داريد .

[1] يكي از شاخه هاي قديمي صنعت چاپ مي باشد كه در اين صنعت فقط از رنگهاي مايع كه به سرعت خشك مي شوند استفاده           مي شود. جهت اطلاعات بيشتر به مجلة صنعت چاپ مراجعه شود.

ذخيره سازي اطلاعات : DVD vs. CD

DVDها مي توانند بنا به دلايلي مانند زير بيشتر از يك CD اطلاعات ذخيره نمايند:

1- اور هد كمتر فضاي بيشتر

2- توانايي بالاي ذخيره سازي اطلاعات

3- لايه هاي ذخيره سازي چند گانه

 

 

توانايي بالاي ذخيره سازي اطلاعات :

DVDها يك طرفه يك لايه مي توانند حدود 7 ساعت بيشتر از CD ها اطلاعات را ذخيره نمايند. قسمت عظيمي از اين تغييرات نتيجه كوچكتر شدن پيت ها و تراك ها به نسبت CD در يك DVD است . تراك هاي pitch در يك DVD 2.16 بار كوچك تر هستند و كمترين طول پيت براي يك DVD تك لايه اي ، 2.08 بار كوچكتر از يك CD است .

DVD

CD

مشخصات

740 نانومتر

1600 نانومتر

تراك Pitch

400 نانومتر

830 نانومتر

حداقل درازاي پيت ( DVD تك لايه )

440 نانومتر

830 نانومتر

حداقل درازي پيت ( DVD دو لايه )

 

Overhead كمتر ، فضاي بيشتر:

در يك CD ، اطلاعات رمزي زيادي در ديسك وجود دارد كه اجازه اصلاح خطا مي يابند . اين اطلاعات ، تكراري از اطلاعات موجود هستند كه از قبل در ديسك وجود دارند .برنامه اصلاح كننده خطايي كه در CDاستفاده مي شود در مقايسه با برنامه اي كه در DVDاستفاده مي شود بسيار قديمي و نا كار آمد است . فرمت DVDفضاي زيادي را براي اين برنامه هدر نمي دهد و همين امر به او اين كمك را مي كند كه اطلاعات مهم و واقعي زيادي را ذخيره كند . راه ديگري كه باعث مي شود DVD ظرفيت بالاتري را داشته باشد اين است كه اطلاعات را در فضاي كمي بزرگتر از فضايي كه CDاين عمل را انجام مي دهد ، رمزي مي كند . لايه هاي ذخيره سازي چند گانه : براي افزايش هر چه بيشتر ظرفيت ذخيره سازي ، يك DVDميتواند تا چهار لايه ارتقا يابد : دو تا در هر سمت . ليزري كه ديسك را مي خواند، مي تواند از طريق لايه اول به لايه دوم متمركز شود . در جدول زير ظرفيت فرم هاي مختلف DVDرا ملاحظه         مي نمائيد :

زمان نمايش

ظرفيت

فرمت ( قالب)

2 ساعت

4.38 گيگا بايت

يك لايه يك طرفه

4 ساعت

7.95 گيگا بايت

دولايه يك طرفه

4.5 ساعت

8.75 گيگابايت

يك لايه دوطرفه

بيش از 8 ساعت

15.9 گيگا بايت

دوطرفه دولايه

يك CD قابل رايت چگونه كار مي كند ؟

بازار ديسك هاي فشرده در دهه 1980 با ورود دسك هاي فشرده تصويري بسيار گرم شد. بعد از آن اين ديسك ها وسيله اي شد تا كاربران بتوانند برنامه هاي كامپيوتر را در آنها ذخيره نمايند . اين پيشرفت ناگهاني را مي توان به استانداردهاي تكامل يافته شركت هاي سوني و فيليپ نسبت داد( كه به نام كتاب هاي رنگي معروف است ) .آنها خلاصه اي ازخصوصياتي را كه بايد يك CD براي ورود به دنياي كامپيوتر داشته باشد را عرضه كردند و قالبي را براي پيشرفت ديسك هاي فشرده و تكنولوژي هاي وابسته به آن ارائه كردند . تاريخچه ديسك هاي فشرده بسيار آسان است بنابراين به چگونگي رايت و يا سوختن يك CD مي پردازيم .استاندارد اساسي همه درايو هاي CD-ROM هنگامي حمايت مي شود كه اطلاعات به داخل آنها انتقال يافته باشد . يك رايت هد در يك درايو CD قابل رايت كه كامل كننده فرآيند هاست ، قرار گرفته است . اين رايت هد پرتويي از ليزر ( نور كم انرژي ) را به سطح يك ديسك فشرده كه از يك لايه نازك پلاستيك پلي كربنات ساخته شده است ، مي فرستد( شكل شماره 1) . محلي كه در بالاي لايه پلاستيكي قرار دارد لايه رنگي اي  ( معمولا سبز ) از ماده و يك لايه نازك از طلا است كه پرتو نور را منعكس مي كند . بالاي اين لايه ، لايه محافظي از لاك و الكل قرار دارد كه به وسيله لايه ضد خراش از جنس مواد پلي مري محافظت مي شود .

 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:01 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پروژه درس اصول مونتاژ


DVD+R:
گروه
DVD+RW Alliance متشکل از مهندسين سخت افزار، الکترونيک و مهندسين نرم افزار که سازندگان دستگاه هاي ذخيره سازي نوري هستند ، مي باشد.گروه DVD+RW Alliance در اواخر سال 1997 متولد شد. دليل ايجاد گروه اين بود که آنها ابتدا يک رسانه DVD با ظرفيت 2.8 GB ابداع نمودند، که مورد تأييد و تصويب DVD Forum قرا نگرفتند، در نتيجه تصميم گرفتند که خود گروهي به هم پيوسته به نام دي وي دي پلاس آر دبليو آلينس DVD+RW Alliance تشکيل بدهند. فعاليت آنها عملاً تا سال 2001 که توانستند فرمتي از رسانه DVD با ظرفيت 4.7 GB ايجاد کنند معلق بود. DVD Forum هيچگاه فرمت اين نوع DVD را تأييد نکرد و اين گروه مجبور شد به خاطر پيروي از قانون کپي رايت نام آن را DVD+R بگذارد. با وجود عدم پشتيباني DVD Forum از اين فرمت، DVD+R به يک فرمت بسيار محبوب تبديل شد و تمامي شرکت هاي سازنده DVD Drive و DVD Player به سرعت، وسايل و تجهيزاتي سازگار با اين فرمت را روانه بازار کردند.

نکاتي در مورد فرمت (DVD+R/RW):هDVD Forum ابتدا فرمت DVD-R را به عنوان يک استاندارد معرفي کرد و سپس استاندارد DVD-RW را ارائه داد، اما DVD+RW Allianceابتدا DVD+RW را معرفي کرد و سپس استاندارد DVD+R را.
1ـ اگرچه امروزه تمامي درايوهاي
DVD و DVD Player ها که به صورت هيبريد (دو رگه) Hubrid Drives که از هر دو فرمت منفي و مثبت پشتيباني مي کنند و هر دو هم محبوبيت فراواني کسب کرده اند، ولي هنوز تا به الان استاندارد واحد و يکساني براي رسانه DVD Recordable به وجود نيامده است که اين ناشي از کوتاه نيامدن ابر قدرت‌هاي علوم کامپيوتر و الکترونيک در مقابل همديگر است،             اين ابرقدرت ها همان صاحبان و اعضاي تشکيل دهنده 2 انجمن DVD Forum و DVD+RW Alliance مي باشند.
2ـ اگرچه بعضي از اعضاي گروه
DVD+RW Alliance همانندSony, Thomson, Philips, Pioneer در انجمن DVD Forum هم حضور دارند و از اعضاي اصلي آن مي باشند، اما فعاليت ها و مسؤليت هايي که در هر يک از انجمن ها دارند با هم متفاوت است و هيچ گونه ربطي به يکديگر ندارد.

چه تفاوت هايي بين DVD RAM با DVD±RW وجود دارد؟تفاوت هاي بسيار تكنيكي و تخصصي دارند كه واقعاً از حوصله اين مقاله خارج است، چه در مورد R و چه در مورد RW ، اما اگر بخواهيم به صورت تيتروار بعضي از آنها را به طور خيلي ساده و خلاصه بيان كنيم، بايد بگوييم:0ـ DVD RAM و DVD-R/RWتوسط انجمن DVD Forum و DVD+R/RW توسط DVD+RW Alliance پشتيباني و حمايت مي شوند.1ـ در بين همه اين مدل ها، مدل DVD-R/RW سازگاري بيشتري با اكثر دستگاه هاي پخش كننده DVD قديمي دارند، به خاطر اينكه اولين مدل DVD بودند كه وارد بازار شدند.2ـ DVD RAM ها معمولاً براي مقاصد تجاري و صنعتي استفاده مي شوند و قيمت گران تري هم دارند، در حاليكه DVD-R/RW و DVD+R/RW بيشتر جنبه غير صنعتي دارند و براي مصارف كوچك و خانگي كاربرد دارند.3ـ DVD RAM هميشه يك رسانه DVD Rewritable بوده است و دوام و پايداري بيشتري نسبت به DVD-RW و DVD+RW دارد.4ـ اکثر مدل هاي دوربين هاي ديجيتالي فيلمبرداري DVD Camcorder با رسانه DVD-RW سازگاري بسيار بيشتري دارند تا رسانه هاي DVD+RW و DVD RAM.5ـ براي ذخيره سازي و جمع آوري اطلات نه چندان حياتي و مهم از فرمت DVD-RW و DVD+RW استفاده مي کنند اما براي ذخيره اطلاعات مهم و بسيار حياتي هميشه از DVD-RAM استفاده          مي شود.DVD Video:در ابتدا DVD فقط به منظور ذخيره سازي فيلم هاي سينمايي و يا هرگونه فايل تصويري با كيفيت بالا استفاده مي شد كه در ابتدا نام آن Digital Video Disc بود كه بعدها با گسترش و فراگير شدن آن ، نام آن به Digital Versatile Disc يعني ديسك ديجيتال همه كاره تغيير پيدا كرد. مزايايي كه يك4.7 DVD Video دارد عبارتند از:

                                                                         


معمولاً از نوع
SP Standard Play براي ذخيره فيلم ها كه با روش فشرده سازي MPEG-2 تهيه شده اند، استفاده مي شود، دليل استفاده از اين نوع روش اين است كه DVD Video تهيه شده با تمامي ابزار پخش و ضبط DVD مانندDVD Player, DVD Recorder, DVD Drive, DVD Writer ها سازگاري داشته باشد و همه اين وسايل توانايي پخش آن را داشته باشند. در ادامه در مورد اين وسايل بحث خواهيم كرد.

ساختار فايل ها در DVD Video:اگر يك DVD Video را در داخل درايو كامپيوتر قرار دهيد و به داخل آن نگاهي بياندازيد، عموماً 2 پوشه AUDIO_TS و VIDEO_TS را مشاهده خواهيد كرد. البته ممكن است شاخه هاي ديگري هم وجود داشته باشند كه شامل نرم افزارهاي پخش DVD باشند، ولي هميشه وجود ندارند.شاخه AUDIO_TS مخصوص DVD Audio مي باشد و در DVD Video ها معمولاً خالي مي باشد.فايل هايي با پسوند IFO:اين فايل ها كه مخفف Information مي باشند، فايل هاي راهنماي پخش DVD Video كه مشخص مي كنند كه در كدام قسمت فايل VOB ، فيلم اصلي (Main Movie) قرار دارد، در كدام قسمت فايل هاي صوتي و در كدام قسمت زيرنويس هاي فيلم. علاوه بر اين ، اين فايل تشكيل دهنده منوي DVD هم مي باشد، يعني بدون وجود اين فايل نمي توان منوي يك DVD را مشاهده كرد. اصلي ترين فايل اين خانواده VIDEO_TS.IFO نام دارد كه حاوي تمامي اطلاعات DVD Video  مي باشد و در موقع پخش فيلم اين اطلاعات را در اختيار فايل اصلي فيلم يعني VIDEO_TS.VOB قرار مي دهد.

فايل هايي با پسوند
BUP:فايل هاي با پسوند BUP كه مخفف Backup مي باشد، فايل هاي يدكي و پشتيبان براي فايل هاي IFO  مي باشند در صورتي كه فايل هاي IFO به هر دليلي قابل خواندن نباشند، اين فايل ها مورد استفاده قرار مي گيرند.

فايل هايي با پسوند
VOB:واژه VOB مخفف Video Object مي باشد و در واقع فايل هاي اصلي و تصويري يك DVD Video        مي باشند، قاعده و ترتيب اين فايل ها از فرمول VTS_0X_X.VOB كه X عددي صحيح بين 0 تا 9 مي باشد، در تغيير است. فايل اصلي تصويري DVD Video با نام VIDEO_TS.VOB شناخته مي شود كه خود اين فايل اطلاعات مورد نياز خود را از مهمترين فايل DVD Video به نام VIDEO_TS.IFO دريافت مي كند، كه در قسمت قبل به آن اشاره كرده بوديم. اين فايل يا VIDEO_TS.VOB ، ترتيب چيدمان فايل هاي تصويري را مشخص مي كند، يعني بدين صورت كه وقتي شما DVD Video را در داخل درايو قرار مي دهيد:
0ـ ابتدا تبليغ ها به نمايش در مي آيند،كه بسته به نوع
DVD Video متفاوت مي باشند، جالب است بدانيد كه به هيچ وجه نمي توانيد از نمايش تبليغات جلوگيري كنيد و مجبور به ديدن آنها هستيد.1ـ اگر از تكنولوژي Dolby Digital و يا DTS استفاده شده باشد، تبليغ ين فناوري نمايش داده مي شود.2ـ در مرحله سوم هشدار قانون كپي رايت به منظور منع شما از تكثير كردن DVD نمايش داده مي شود.
3ـ و در مرحله چهارم منوي فيلم نمايش داده مي شود كه مطابق آنچه قبلاً گفته شد، منو با توجه به حجم
DVD شامل گزينه هاي متفاوتي خواهند بود كه شما امكان انتخاب زبان گويش فيلم و همچنين زبان زيرنويس فيلم در صورتي كه در DVD گنجانيده شده باشد را داريد.هيچ قانوني وجود ندارد كه اجبار كند فايل هاي اصلي فيلم DVD Video از چه شماره اي شروع شود، تنها راهي كه مي توانيد تشخيص دهيد فايل هاي اصلي فيلم (Main Movie) كدام ها هستند

 

 

مناطق توزيع DVD:به علت وجود قوانين حقوق مولفان، مصنفان و ناشران يا همان Copyright كه در اكثر كشورها رعايت مي گردد كپي كردن يك DVD Video به عنوان يك عمل غير مجاز يا جرم شناخته شده و پيگرد قانوني دارد. (قانون كپي رايت ضمانت اجراي بسيار بالايي دارد). از اين رو براي اينكه به راحتي نتوان DVD Video ها را كپي كرد، بر روي آنها طوري قفل گذاري مي كنند، كه هر DVD Video را در منطقه خاصي بتوان مشاهده كرد. اين مناطق عبارتند از:منطقه صفر : (Region Free) ـ همه كشورهاي جهانمنطقه 1 : (Region 1) ـ ايالات متحده آمريكا و كانادامنطقه 2 : (Region 2) ـ اروپا، ژاپن، خاور ميانه، آفريقاي جنوبي
منطقه 3 : (
Region 3) ـ شرق و جنوب شرق آسيا، هنگ كنگ و تايوانمنطقه 4 : (Region 4) ـ استراليا، زلاند نو، مكزيك، آمريكاي مركزي و جنوبيمنطقه 5 : (Region 5) ـ اروپاي شرقي، هند، پاكستان، آفريقا و كره شماليمنطقه 6 : (Region 6) ـ چين
منطقه 7 : (
Region 7) ـ هنوز استفاده نشدهمنطقه 8 : (Region 8) ـ مناطق بين المللي، آبهاي آزاد، كشتي ها، هواپيما ها

RPC - Regional Playback Control:سيستم RPC، يك سيستم محدود كننده جغرافيايي است كه توسط سازندگان دستگاه هاي DVD از هر نوع بر روي آنها قرار داده مي شود تا با توجه به نوع منطقه مورد استفاده، توانايي تماشاي DVD Video را داشته باشند. فرض كنيد شما يك DVD Video را از استراليا تهيه كرديد و با خودتان به ايران آورده ايد، آن را در DVD Player يا DVD Drive خودتان قرار مي دهيد، اما با كمال تعجب مشاهده مي كنيد، كه دستگاه شما قادر به پخش چنين فيلمي نيست، زيرا DVD-Video شما مربوط به منطقه 1 توزيع DVD است، ولي شما در منطقه 2 زندگي مي كنيد و در اين منطقه مي خواهيد اين فيلم را تماشا كنيد.براي حل اين مشكل معمولاً 2 راه پيش روي شما وجود دارد:0ـ اگر از DVD Player براي تماشاي فيلم استفاده مي كنيد، سازنده آن به شما امكان داده كه RPC لخت افزار دستگاه خود را (Firmware) تا 5 مرتبه عوض كنيد، شما مي توانيد با خواندن دستور العمل نحوه تعويض RPC از روي دفترچه راهنما اقدام به تعويض RPC دستگاه DVD Player خود كنيد. بهتر است حالا كه داريد RPC را تعويض مي كنيد، مقدار آن را بر روي منطقه صفر قرار دهيد. (Region Free) تا از اين پس توانايي پخش تمامي DVD Video ها را داشته باشد.نكته: امروزه تمامي دستگاه هاي DVD Player عموماً RPC را بر روي منطقه صفر(DVD Region Free) به طور پيش فرض تعيين مي كنند تا مشكلي براي كاربران پيش نيايد، اما اگر RPC دستگاه DVD Player شما بر روي منطقه صفر تنظيم نشده بود و قصد تغيير آن را داشتيد، اين را بدانيد كه فقط 5 بار مي توانيد آن را تغيير دهيد و تغيير پنجم به طور هميشگي بر روي دستگاه شما ذخيره خواهد شد و ديگر توانايي تغيير آن را نداريد.1ـ اگر از DVD Drive و كامپيوتر براي تماشاي DVD Video استفاده مي كنيد، ديگر اين مشكلات را نخواهيد داشت،اكثر DVD Drive و DVD Writer ها به طور پيش فرض بر روي منطقه صفر تنظيم شده اند، البته اگر بر روي منطقه ديگري تنظيم شده باشند و به شما اجازه ديدن فيلم را ندهند، شما مي توانيد با تغيير RPC در محيط ويندوز مشكل خود را مرتفع كنيد كه در ادامه به چگونگي تغيير RPC در محيط ويندوز هم اشاره كرده ايم، ولي راه بسيار ساده تر استفاده از 2 نرم افزار SlySoft AnyDVD و DVD Region+CSS Free مي باشد، كه خودشان با ترفندهايي خاص اين مشكل را به راحتي حل مي كنند.
طريقه تغيير دادن
RPC براي DVD Drive در ويندوز XP:0-Control Panel 1-Administrative Tools
2-
Storage
3-
Disk Management

4ـ اكنون درايوهاي شما در پنجره سمت راست به ترتيب نمايش داده مي شوند، در قسمت پايين پنجره سمت راست، DVD Drive خود را انتخاب و بر روي آن كليك راست كنيد و گزينه Properties را برگزينيد.5ـ DVD Region را انتخاب كنيد.
6ـ اگر در مستطيل جلوي گزينه
Current Region، عبارت Not Selected به چشم مي خورد، به اين معني است كه DVD Drive شما به صورت پيش فرض بر روي منطق صفر تنظيم شده و يا در اصطلاح DVD Region Free مي باشد و قابليت پخش تمامي DVD-Video ها را دارد.7ـ اگر منطقه RPC درايو شما بر روي منطقه صفر بود كه هيچ نيازي به تغيير ندارد، پنجره ها را ببنديد، اما اگر بر روي منطقه ديگري تنظيم شده بود، مي توانيد آن را بر روي منطقه مسكوني خودتان تنظيم كنيد و براي ذخيره تغييرات بر روي OK كليك كنيد.

DVD

DVD از کلمات Digital Versatile Disc ، اقتباس شده است .با استفاده از درايوهاي DVD مي توان اطلاعاتي بالغ بر7 / 4 گيگابايت را بر روي يک ديسک ذخيره نمود.اطلاعات فوق ، تقريبا" هفت برابر داده ئي است که مي توان بر روي يک CD-R (ديسک هاي با قابليت نوشتن يک مرتبه ) و يا CD-RW ( ديسک هائي با قابليت نوشتن چندين مرتبه ) ذخيره نمود. درايوهاي DVD ، نظير رايتر امکان استفاده از ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه و ديسک هائي با قابليت نوشتن چندين مرتبه را فراهم مي نمايند. از ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه ، اغلب در رابطه با ايجاد ديسک هاي ويدئوئي DVD استفاده مي گردد . ( قابل استفاده در DVD Player هاي استاندارد ). از ديسک هائي با قابليت نوشتن چندين مرتبه بمنظور ذخيره سازي حجم بالائي از داده و Backup اطلاعات موجود بر روي هارد ديسک ، استفاده مي شود.نرخ انتقال اطلاعات در درايوهاي DVD بمراتب بيشتر از درايوهاي CD-ROM است .يک DVD که داراي سرعتي بالغ بر 1X مي باشد ، سريعتر از يک CD معمولي با سرعت 8X ( سرعت يک درايو DVD بين هشت تا نه برابر سرعت يک CD-ROM مي باشد) مي باشد. DVD از مدل فشرده سازي MPEG-2 در رابطه با ويدئو وصوت استفاده مي نمايد . بدين ترتيب ،تصاوير با کيفيت و شفافيت بيشتري ايجاد و امکان استفاده از پتانسيل هاي صوتي Dollby Digital و DTS) Dollby Theater Systems) نيز فراهم مي گردد. با استفاده از تکنولوژي MPEG-2 در هر فريم ، 480 خط افقي عرضه مي گردد . ( در ديسک هاي ليزري 425 و در VHS بين 250 تا 270 ) . تکنولوژي DVD ، با کاهش طول موج از 780mm به 625 تا 650mm ، ظرفيت ذخيره سازي را افزايش مي نمايد . يکي از قابليت هاي جالب درايوهاي DVD ، توانائي آنان در حمايت از انواع متفاوتي از رسانه هاي ذخيره سازي نظير: CD-ROM,CD-R و CD-RW است . در صورتيکه قصد تهيه يک درايو DVD وجود داشته باشد ، مي بايست با انواع رسانه ذخيره سازي حمايت شده توسط DVD ، آشنا شويم . ديسک هاي DVD به دو گروه عمده + و - تقسيم مي گردند . درايوهاي  DVD مي توانند از يک و يا هردو گروه فوق ، استفاده نمايد. پس از مشخص نمودن نوع درايو DVD ، مي توان ازديسک هاي DVD سازگار با آن ، استفاده نمود.

                                              

 

انواع DVD

DVD - RAM . روش دستيابي در اين نوع ديسک ها بصورت تصادفي بوده و امکان خواندن و نوشتن اطلاعات بر روي آنان وجود خواهد داشت . رسانه ذخيره سازي فوق ، داراي ويژگي هاي زير مي باشد : - برخلاف رسانه ذخيره سازي Tape که داده ها بصورت ترتيبي خوانده مي شوند ،در ديسک هاي DVD-RAM ، داده ها نظيرهارد ديسک بصورت تصادفي خوانده مي شوند.اين نوع ديسک هاي DVD ، رسانه اي ايده آل بمنظور ذخيره سازي حجم بالائي از اطلاعات و Backup مي باشند . - مي توان بيش از يکصد هزار مرتبه اطلاعات را بر روي آنان نوشت ( بازنويسي مجدد ) - عمر مفيد آنان يکصد سال برآورد مي شود . - بمنظور خواندن و نوشته اطلاعات بر روي اين نوع DVD ، مي بايست از درايوهاي DVD-R/RAM استفاده گردد . DVD-R يا DVD+R . بر روي اين نوع DVD ، مي توان صرفا" يک مرتبه اطلاعاتي را ذخيره نمود ( نوشتن يک مرتبه ) . از رسانه ذخيره سازي فوق ، بمنظور ذخيره داده هاي گرافيکي با ظرفيت بالا، ويدئوهاي موزيک ، صوت و فيلم استفاده مي گردد. امکان نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع DVD صرفا" يک مرتبه وجود دارد .
خصوصيات DVD-R : بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع DVD مي بايست از درايوهائي با نوع R - وبراي خواندن اطلاعات از درايوهاي R - و R + استفاده گردد . خصوصيات DVD+R : بر روي اين نوع DVD مي توان يک ويدئو به مدت دو ساعت در حالت SP و يا چهار ساعت در حالت EP را ذخيره نمود. بمنظور نوشتن بر روي رسانه ذخيره سازي فوق ، مي بايست از درايوهائي با نوع R + و براي خواندن اطلاعات از درايوهاي R - و يا R + استفاده گردد . DVD-RW يا DVD+RW .بر روي اين نوع DVD ، امکان نوشتن اطلاعات بدفعات وجود دارد( نوشتن چندين مرتبه ) .از رسانه ذخيره سازي فوق ، بمنظور ذخيره داده هاي گرافيکي با ظرفيت بالا، ويدئوهاي موزيک ، صوت و فيلم استفاده مي گردد. بر روي اين نوع DVD مي توان تا يکهزار مرتبه اطلاعاتي را ذخيره نمود .
خصوصيات DVD-RW : بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع DVD مي بايست از درايوهاي R - و براي خواندن اطلاعات از درايوهائي R - و يا R+ استفاده گردد . خصوصيات DVD+RW : اين نوع DVD قادر به ذخيره سازي دو ساعت اطلاعات MPEG2 مي باشند . بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع DVD مي بايست از درايوهاي R + و براي خواندن اطلاعات از درايوهائي R - و يا R+ استفاده گردد . DVD-ROM . از اين نوع DVD مي توان صرفا" بمنظور خواندن استفاده گردد . فيلم ها ئي که خريداري و يا اجاره مي شوند ، بر روي اين نوع رسانه ذخيره مي گردند. لازم است به اين نکنه نيز اشاره گردد که روش دستيابي به اطلاعات ذخيره شده بر روي يک رسانه ذخيره سازي از نوع DVD-RAM بصورت تصادفي بوده و مکانيزم دستيابي به اطلاعات ذخيره شده بر روي رسانه هاي ذخيره سازي DVD-R ,+R ,-RW و يا ROM بصورت ترتيبي است .

جايگاه DVD

تعداد درايوهاي DVD استفاده شده تا پايان سال 2003 بالغ بر 2 / 1 ميليون دستگاه برآورد مي شود. پيش بيني مي شود که در سال 2004 ، بيش از 3 / 14 ميليون دستگاه از درايوهاي فوق بفروش برسد . درايوهاي DVD تا رسيدن به وضعيت موجود رايترها ( عموميت يافتن ) ، راهي طولاني را در پيش دارند، ولي با توجه به قابليت ذخيره سازي بالاي ديسک هاي DVD (هفت برابر) و ذخيره حجم بمراتب بيشتري از اطلاعات ، استفاده از آنان روندي کاملا" صعودي را طي مي نمايد قيمت درايوهاي DVD در شش ماه گذشته کاهش زيادي را داشته و پيش بيني مي گردد که اين روند همچنان ادامه داشته باشد . شايد اين سوال مطرح شود که فرمت ذخيره سازي اطلاعات بر روي ديسک هاي DVD به چه صورت است و آيا در اين رابطه استانداردي وجود دارد؟ در پاسخ مي توان گفت که در حال حاضر از دو فرمت DVD-RW و DVD+RW ( بهمراه نمونه هاي متفاوت آن : DVD-R و DVD+R ) استفاده مي گردد . تکنولوژي هاي فوق با يکديگر سازگار نبوده و رقابتي نزديک را بمنظور استانداردشدن جهاني ، دنبال مي نمايند. با استفاده از هر يک از فرمت هاي فوق ، امکان نوشتن داده و ايجاد ويدئوهاي DVD وجود خواهد داشت ( امکان استفاده از آنان توسط تعداد زيادي ( نه تمام آنان ) از درايوهاي DVD-ROM وDVD Players وجود خواهد داشت ) . لازم است به اين نکته نيز اشاره گردد که DVD-RAM فرمت ديگري در اين راستا بوده که بدنبال دو فرمت اشاره شده بوده ولي اکثر دستگاههاي Player و درايوهاي DVD از آن حمايت نمي نمايند. در زمان انتخاب يک درايو DVD ، نوع فرمت اطلاعات حمايت شده توسط آنان حائز اهميت بوده و مي بايست در اينخصوص با دقت تصميم گيري شود. توليد کنندگان درايوهاي DVD هر يک محصولاتي را توليد نموده اند که از فرمت هاي فوق حمايـت مي نمايند . مثلا" شرکت سوني درايوهائي را عرضه نموده است که از دو فرمت اشاره شده ، حمايـت مي نمايند، در حاليکه شرکت پاناسونيک و LG اقدام به توليد و عرضه درايوي نموده اند که از فرمت هاي DVD-R/-RW و DVD-RAM ، حمايت مي نمايد . در حا ل حاضر، بالاترين سرعت نوشتن اطلاعات بر روي ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه ، 4X بوده و پيش بيني مي شود که سرعت فوق تا پايان سال 2003 تغيير نگردد .

ويژگي ها ي مهم

از مهمترين ويژگي هاي مرتبط با DVD ، مي توان به موارد زير اشاره نمود : DVD با قابليت نوشتن يک مرتبه . درايو DVD انتخابي، مي بايست قادر به ذخيره سازي اطلاعات بر اساس يکي از دو فرمت رقابتي موجود باشد : DVD-R ( حمايت شده توسط درايوهاي DVD-RAM و DVD-R و تمامي درايوهاي DVD-RW ) و DVD+R ( حمايـت شده توسط آخرين تکنولوژي مربوط به درايوهاي DVD+RW ) . در حال حاضر بالاترين سرعت براي درايوهاي DVD-R و DVD+R معادل 4X مي باشد. در درايوهاي DVD-R قبلي ، حداکثر سرعت 2X و در درايوهاي DVD+R حداکثر سرعت 4 / 2 بوده است . رسانه ذخيره سازي با قابليت نوشتن يک مرتبه ، بهترين گزينه براي ايجاد ويدئوي هاي DVD بمنظور استفاده در يک player مي باشند. کارشناسان فني برآورد نموده اند که DVD هاي با قابليت نوشتن يک مرتبه ، با 85 درصد player هاي مطرح ، سازگار مي باشند. ديسکهائي که داراي سرعت 4X مي باشند را نمي توان در درايوهاي قديمي DVD-R/-RW با سرعت 2X ،استفاده نمود. تعداد زيادي از درايوهاي فوق ، توليده شده توسط Pioneer ، در زمان استفاده از ديسک هاي 4X دچار مشکل مي گردند. بدين منظور، مي توان fireware مربوطه را از سايت Pioneer دريافت و با ارتقاء سيستم ، مشکل فوق را برطرف نمود . DVD با قابليت نوشتن چندين مرتبه . فرمت اين نوع ديسک ها DVD+RW ، DVD-RW و DVD-RAM مي باشد . فرمت DVD-RAM داراي سازگاري بمراتب کمتري نسبت به دو فرمت ديگر بوده ولي براي گرفتن Backup مناسب مي باشد. .DVD -RAM به دو صورت با محافظ ( بصورت کارتريج ) و بدون محافظ در دسترس مي باشد. اکثر درايوهاي DVD-RW داراي سرعت کمتري نسبت به DVD+RW مي باشند. سرعت ذخيره ( نوشتن ) اطلاعات که بر روي رسانه هاي ذخيره سازي DVD-R بالغ بر 4X مي باشد در ديسک هاي DVD-RW به 2X کاهش پيدا مي کند.کارشناسان بر آورد نموده اند که بيش از شصت درصد از ديسک هاي DVD-RW و DVD+RW با DVD Player و داريوهاي DVD ، سازگار    مي باشند.

درايوهاي داخلي در مقابل درايوهاي خارجي : قيمت درايوهاي داخلي کمتر از درايوهاي خارجي مي باشد.درايوهاي خارجي از اينترفيس هاي( FireWire(IEEE1394 و يا USB 2.0 بمنظور ارتباط با کامپيوتر استفاده مي نمايند .برخي توليد کنندگان از دو اينترفيس فوق در محصولات خود استفاده مي نمايند.

ذخيره اطلاعات بر روي ديسک هاي :CD-RW

اکثر درايوهاي DVD با قابليت نوشتن مجدد ، قادر به نوشتن اطلاعات بر روي ديسک هاي CD-R و CD-RW مي باشند( قابليت فوق ، در درايوهاي DVD-RAM و DVD-R وجود ندارد).سرعت ذخيره سازي در درايوهاي فوق پائين مي باشد ، مثلا" درايوDVD-RW مدل DVR-A04 ،مربوط به شرکت Pioneer اطلاعات را بر روي ديسک هاي CD-R با سرعت 8X ذخيره مي نمايد.درايوهاي مدل DRU-510A توليد شده توسط شرکت سوني ، قادر به ذخيره سازي اطلاعات با سرعت 24X مي باشد .
نرم افزار : بهمراه تمامي درايوهاي عرضه شده ، نرم افزارهاي لازم نظير: Sonic's MY DVD (ايجاد منوها و تبديل ويدئوهاي آنالوگ به MPEG2 تا بتوان از آنان در يک DVD Player استاندارد، استفاده نمود) نيز ارائه مي گردد. تمامي درايوها امکان ايجاد DVD هاي داده را با استفاده از نرم افزارهاي ارائه شده نيز فراهم مي نمايند. ( نظير برنامه RecordNow Max که امکان نوشتن داده بر روي يک ديسک با قابليت نوشتن را فراهم مي نمايد ) . برخي از توليد کنندگان نظير HP و سوني نرم افزارهائي را بمنظور ويرايش و Backup گرفتن از اطلاعات بهمراه محصول خود ارائه نموده اند . )

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:04 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پروژه درس اصول مونتاژ

تشريح مشخصات

در زمان تهيه يک درايو DVD ، مشخص نمودن فرمت هائي که درايو مورد نظر قادربه حمايت از آنان است يکي از مسائل مهم بوده و اغلب اولين پرسشي است که از جانب تهيه کنندگان مطرح مي گردد . درايوهاي DVD همانند درايوهاي CD-RW که از ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه و ديسک هائي با قابليت نوشتن چندين مرتبه استفاده مي نمايند ، از دو گزينه متداول در اين زمينه يعني DVD-R و DVD+R استفاده مي نمايند ( مدل هاي فوق، ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه را شامل مي شوند) . ديسک هاي DVD-RW و DVD+RW و DVD-RAM سه گزينه متداول در رابطه با ديسک هائي با قابليت نوشتن مجدد مي باشند . درايوهاي DVD با قابليت نوشتن مجدد ، نظير DVD-Rom داراي چندين سرعت متفاوت مي باشند: - درايوهاي DVD-RW : از 1X تا 2X
-
درايوهاي DVD+RW ، داراي سرعت 2.4X و 4X مي باشند. - درايوهاي DVD-R : از 1X تا 4X - درايوهاي DVD+R، داراي سرعت 2.4X و 4X مي باشند . پارامترهاي زير را مي توان در زمان انتخاب يک DVD در نظر گرفت
:
سرعت نوشتن اطلاعات بر روي DVD با قابليت نوشتن يک مرتبه حداقل : 1X or 2X DVD-R پيشهادي : 2.4X DVD+R or 4X DVD-R, 4X DVD+R ديسک هاي DVD با قابليت نوشتن يک مرتبه که دو نوع DVD-R و DVD+R را شامل مي شود ، سازگارترين فرمت DVD در حال حاضر مي باشد .ويژگي فوق ،زمانيکه قصد استفاده از آنان در DVD Player ها وجود داشته باشد ، حائر اهميت مي باشد.در زمان انتخاب درايو DVD لازم است به اين نکته دقت شود که درايو انتخابي از نسل قديمي( نسل اول ) درايوهاي DVD+RW نباشد. سرعت ، معيار ديگري در انتخاب يک درايو بوده و مي بايست درايو انتخابي قادر به حمايت از سرعت 4X باشد.
سرعت نوشتن اطلاعات بر روي DVD با قابليت نوشتن چندين مرتبه حداقل : 1X DVD-RAM, 2X DVD-RW, 2.4X VD+RW پيشنهادي : 2X DVD-RAM, 2X DVD RW, 2.4X DVD+RW, 4X DVD+RW
در ديسک هاي DVD-RAM ، امکان ذخيره اطلاعاتي بالغ بر 4 / 9 گيگابايت وجود خواهد داشت ( دو طرف ديسک - کارتريج هاي ديسک ) .مشکل ديسک هاي فوق ،عدم سازگاري اکثريت آنان با درايوهاي DVD-ROM مي باشد. ديسک هاي DVD-RW و DVD+RW با اکثر درايوهاي DVD-ROM ها و DVD PLAYER ها سازگار مي باشند .سرعت ذخيره سازي در DVD-RW بمراتب کمتر از DVD+RW مي باشد . اينترفيس حداقل : IDE پيشنهادي :( FireWire(IEEE1394 يا
USB 2.0
درايوهاي داخلي نسبت به درايوهاي مشابه خارجي داراي قيمت مناسبتري مي باشند. در صورتيکه قصد تهيه يک درايو خارجي وجود داشته باشد ، از سازگاري اينترفيس هاي آن با سيستم موجود، مي بايست مطمئن گرديد . در اين رابطه مي توان درايوي را انتخاب نمود که داراي اينترفيش هاي USB 2.0 و FireWire باشد .

نکاتي دررابطه با تهيه DVD


بررسي سرعت : سرعت درايوهاي DVD-R مي تواند با توجه به رسانه ذخيره سازي استفاده شده متغير باشد .اکثر درايوهاي DVD-R داراي سرعت ذخيره سازي معادل 4X مي باشند.در مدل هاي قديمي و يا درايوهاي قابل حمل ، صرفا" سرعت 1X و يا 2X حمايت       مي گردد. در حال حاضر درايوهاي DVD-RW و DVD-RAM داراي سرعتي معادل 2X مي باشند .


سازگار بودن : در بين فرمت هاي استفاده شده بمنظور نوشتن اطلاعات ( يک مرتبه ) ، DVD-R و DVD+R داراي سازگاري مطلوبي با DVD Player و درايوهاي DVD-ROM موجود ، مي باشند . با توجه به جديد بودن ديسک هاي DVD+R ( قدمت DVD-R بمراتب بيشتر مي باشد ) ، ممکن است برخي از درايوهاي DVD-ROM و يا DVD Player قديمي، قادر به خواندن آنان نباشند. با توجه به ماهيت تغيير پذيري ديسک هاي DVD با قابليت نوشتن مجدد ، سازگاري آنان کمتر بوده و استفاده از آنان در برخي از درايوهاي DVD-ROM و يا DVD Players ميسر نمي باشد.

لحاظ نمودن مدت زمان فرمت :تمامي ديسک هاي نوري با قابليت نوشتن مجدد،مي بايست قبل از استفاده ، فرمت گردند.ولي درايو هاي DVD+RW بدليل ارائه امکانات لازم و پيش بيني شده در Firmware ، بصورت on the fly فرمت شده و در اين رابطه زمان بسيار اندکي صرف خواهد شد . بديهي است بموازات کاهش زمان فوق ، مدت زمان فرآيند نوشتن نيز کاهش خواهد يافت .در مقابل ، يک درايو DVD-RW نيازمند استفاده از نرم افزار خاصي بمنظور فرمت نمودن ديسک مي باشد (قبل از اقدام به نوشتن بر روي ديسک ) . فرآيند فرمت نمودن با توجه به نرم افزار و شماره نسخه مربوطه ، مي تواند تا يکساعت بطول انجامد. نرم افزارهاي جديد،رسانه ذخيره سازي DVD-RW را بصورت on the fly ، فرمت مي نمايند .

استفاده از درايوهاي داخلي بهمراه يک اينترفيس IDE در کامپيوترهاي شخصي : با توجه به اينکه درايوهاي DVD با قابليت نوشتن مجدد، امکان خواندن DVD-ROM و CD را دارا مي باشند ، مي توان CD-ROM و يا DVD-ROM خود را بدون از دست دادن قابليت خاصي ، جايگزين نمود.

استفاده از اينترفيس هاي ديگر در صورت عدم وجود اتصالات IDE کافي :براي درايوهاي خارجي مي توان ، از پورت هاي FireWire و يا USB2.0 استفاده نمود. پورت هاي فوق ، سرعت مناسبي را در اينخصوص ارائه مي نمايند . نوع پورت حمايت شده توسط يک درايو تاثير مستقيمي بر قيمت آن داشته و مي توان در صورت ضرورت و نياز ، درايوي را تهيه نمود که از دو پورت اشاره شده حمايت مي نمايد . در برخي از سيستم ها ممکن است بدليل عدم وجود شرايط لازم بمنظور استفاده از پورت هاي فوق ، نيازمند تهيه يک کارت FireWire و يا USB 2.0 باشيم .

اطيمنان از ارائه نرم افزارهاي ضروري :تمامي توليد کنددگان بهمراه محصول توليدي خود ، نرم افزارهائي را نيز ارائه مي نمايند. از نرم افزارها ي فوق مي توان بمظنور ايجاد و ويرايش ويدئوهاي DVD ، استفاده نمود. برخي از توليد کنندگان علاوه بر نرم افزارهاي فوق، اقدام به ارائه نرم افزارها ي لازم بمنظور Backup و انجام عمليات حرفه اي در ارتباط با فايل هاي ويدئوئي نيز مي نمايند.

DVD

DVD-ROM ها مدتي است كه  وارد عرصه رقابت شده اند وبا امكانات بيشتر و با سازگاري با انواع بافت CD و قابليت خواندن DVD   بازار CD-ROM ها را در دست مي گيرند ديگر كمتر شركت معتبري را مي توان يافت كه CD-ROM توليد كند بنابراين در زمان خريد CD-ROM خوب فكر كنيد.

يك DVD با قابليت ذخيره سازي 17 گيگا بايت (در انواع دو لايه و دو رويه ) ظرفيتي برابر 26 CD معمولي 665 مگابايتي دارد. اطلاعات روي DVD  مانند CD روي يك شيار( پيت ) حلزوني رايت مي شود.هر چه طول پيت كوچكتر و قطاع فشرده تر باشد ظرفيت بيشتر است (حداقل طول پيت روي DVD برابر 4/0 ميكرو متر و رويCD برابر 9/0ميكرومتر است فاصله قطاعها روي DVD برابر 74/0 ميكرو متر و روي CD برابر6/1ميكرومتر است.)

درDVD به همين ترتيب طول موج پرتو ليزر از 780 نانو به 650 تا 635 نانومتر كاهش پيدا كرده مي توان گفت كه سرعت خواندن ديسك گردانهاي DVD  از ديسك گردانهاي CD  بيشتر است.مثلاً سرعت يكي از مدلهاي توشيبا بدون سر و صداي عجيب و غريب به 26 مي رسد.

ديسك گردانهاي DVD-ROM كنوني متعلق به نسل سوم هستند و مي توان آتها را بدون هيچ مشكلي تحت ويندوز نصب كرد. اين دستگاهها DVD را با سرعت 4X يا 5X مي خوانند. سرعت خواندن CD  در آنها به 24X تا 32X مي رسد .

جايگزين شدن دستگاههاي نسل سوم با نسل دوم كارايي را تا حد زيادي بالا مي برد. آهنگ انتقال داده در محصولات نسل دوم 2700 كيلو بايت بر ثانيه است در حاليكه در محصولات جديد به 6000 كيلو بايت بر ثانيه مي رسد.

همين وضعيت در خواندن CD نيز صادق است: سرعت خواندن در مدلهاي نسل دومي 10 تا 12 برابر است در حاليكه در محصولات جديد به 6 برابر رسيده اكثريت ديسك گردانهاي DVD از نظر ربع خطا ضعف دارند.

آهنگ انتقال داده در ديسك گردانهاي مربوط به نسل سوم حداكثر 6 مگابايت بر ثانيه است بنابراين يك رابط E-IDE با آهنك انتقال خداكثر 16 مگابايت بر ثانيه براي اتصال آنها كافي است البته برخي توليد كنندگان اين دستگاهها رابا رابط SCSI ساخته اند.

به اين نكات توجه داشته باشيد:

·        به كيفت مكانيزم تصحيح خطا اهميت دهيد. با خوب بودن ا ين مكانيزم برخي خطاهاي ناشي از خراشهاي سطح ديسك و لكه   
   
هايي چون اثر انگشت تصحيح ميشوند چنين چيزي از چند كيلو بايت سرعت بيشتر بهتر است.

·        به ميزان تجملي كه نياز داريد فكر كنيد برخي كليدها كه براي ساده سازي پخش CDهاي صوتي در نظر گرفته شده اند فقط
   
روي گروهي از ديسك گردانها وجود دارد.

·        چيزهايي كه همراه باد يسك گردان عرضه مي شود بسته به مارك آن تفاوت دارد ولي معمولاً يك دفترچه راهنما چند پيچ براي
    
نصب و كابلهاي داده و صوتي همراه ديسك گردان وجود دارد.

·        بر سازگاري دستگاه تاكيد داشته باشيد براي اطمينان از آينده سازگاري با بافتهاي قبلي CD و سيستمهاي مختلف فايل را بايد
   
به عنوان  پيش فرض در نظر داشته باشيد.ديسك گردانهاي كنوني از نسل سوم از اطمينان خوبي برخوردارند.

آشنايي با (Digital Video Disc (DVD

DVD چيست؟

 اين سه حرف زماني علامت اختصاري ديسك ويديويي ديجيتال Digital Video Disc بود. اما امروزه فقط DVD است، در واقع نسل بعدي فن آوري ذخيره سازي ديسك نوري است. DVD لوح فشرده اي است كه از ظرفيت بسيار بالايي برخوردار  مي باشد و مي تواند مانند نوار ويدئويي(VHS) فيلم را در خود ذخيره نمايد و نسبت به سي دي هاي صوتي و كامپيوتري برتري دارد. هدفي كه DVD دنبال نموده، اين است كه همه سرگرمي هاي خانگي رايانه اي، اطلاعات رايانه اي و اطلاعات تجاري و كاري را با يك فرمت واحد ديجيتال ذخيره كند، تا بتواند جايگزين سي دي هاي صوتي، نوار ويدئويي، ديسك ليزري، بازي هاي رايانه اي و ساير موارد بشود. امروزه DVD از بيشترين پشتيباني شركت هاي الكترونيكي، نرم افزاري و استوديوهاي بزرگ صوتي و تصويري برخوردار است. با چنين پشتيباني بزرگ و بي سابقه اي، DVD بدل به موفق ترين كالاي مصرفي الكترونيكي در دوران كوتاه پيدايش خود مي باشد. DVD فرمتي است كه اوايل براي فيلم هاي سينمايي ظاهر شد و كيفيت بهتري نسبت به VHS داشت. در واقع فناوري مورد استفاده در، DVD ليزر قرمز (با طول موج ۶۳۵ يا ۶۵۰ نانومتر) و فشرده سازي MPEG2 است. اولين دستگاه هاي DVD در نوامبر سال ۱۹۹۶ در ژاپن و در مارس سال ۱۹۹۷ در آمريكا ساخته شد. توشيبا، پايونير، پاناسونيك، هيتاچي و سوني اولين سازندگاني بودند كه دستگاه هاي DVD-ROM را در ژانويه سال ۱۹۹۷ به بازار عرضه كردند. امروزه بيش از دويست نوع دستگاه هاي صوتي و تصويري DVD در بازار دنيا موجود است، هر چند كه اين دستگاهها از كيفيت مشابه و استانداردي برخوردار نيستند. ويژگي هاي DVD چيست؟ DVD- بيش از دو ساعت فيلم ويدئويي را با عالي ترين كيفيت ذخيره مي كند. (البته يك DVD دوطرفه (دولايه ) مي تواند هشت ساعت فيلم ويدئويي با كيفيت عالي را در خود ذخيره كند. - فيلم هاي Wide Screen سينمايي را براي نمايش در تلويزيون هاي Wide Screen استاندارد پشتيباني مي كند. - قابليت انتخاب نه زاويه دوربين از زاويه ديدهاي مختلف هنگام اجرا را دارا مي باشد. - مقدار ظرفيت DVD برابر ۷/۴ گيگا بايت در هر لايه ديسك است. (با در نظر گرفتن اين كه لايه بالايي نيمه شفاف است وليزر بر روي لايه پاييني دوم نيز تأثير مي گذارد، بنابراين مقدار ظرفيت تا ۹ گيگابايت افزايش مي يابد.) مشكلات DVD چيست؟ - سالها طول خواهد كشيد تا فيلم ها، كليپ ها، برنامه هاي ويدئويي و نرم افزارهاي رايانه اي به طور وسيع به صورت DVD در اختيار همگان قرار گيرد. - پاره اي ابهامات در مشخصات فني اجرا كننده ها و ناكافي بودن آنها و همين طور ديسك ها باعث نارسايي ها مي شود كه بعضي از ديسك ها يا به طور كامل اجرا نمي شوند و يا اصلا روي بعضي اجراكننده ها عمل نمي كنند. -دستگاه هاي ضبط DVD هنوز بسيار گران قيمت هستند. - به اين علت كه DVD از سيستم فشرده سازي ديجيتال با كيفيت عالي استفاده مي كند، در نتيجه منابع اصلي صوتي و تصويري كه با كيفيت پاييني تهيه شده باشند در DVD مشكل خواهند داشت. - تعداد بسيار كمي از اجرا كننده هاي DVD مي توانند با سرعت نرمال فيلم را به عقب برگردانند. ميزان كيفيت DVD تا چه ميزان است؟ DVD قادر است كيفيت تصويري نزديك به كيفيت برداشت فيلم در استوديو را ارائه دهد و حتي بهتر از سي دي هاي صوتي، اما به هر حال اين كيفيت بستگي به عوامل متعددي در توليد دارد. به موازات پيشرفت فناوري فشرده سازي اطلاعات، ما شاهد هستيم كه هر مقدار كيفيت افزايش يابد قيمت نيز افزايش مي يابد و هر ميزان هزينه توليد كاهش يابد، ديسك ها با كيفيت پايين تري به بازار مي آيند. در چنين ديسك هاي DVD از سيستم فشرده سازي MPEG1 كه چيزي در حد فيلم هاي VHS است به جاي MPEG2 استفاده                                     مي شود.(ويدئوهاي DVD به طور معمول از روي نسخه اصلي استوديو در فرمت MPEG2 استفاده مي شود.) هر ميزان كه فناوري فشرده سازي MPEG پيشرفت كند، كيفيت هاي برتري به دست خواهد آمد. از چه نرم افزارهايي براي اجراي DVD مي توان استفاده نمود؟ اگر نرم افزار خوبي در دست داشته باشيد، مي توانيد بهره بيشتري از DVD بگيريد. به طور معمول از چند نرم افزار رايج براي اجراي DVD استفاده مي شود. ( البته ممكن است، شما از برنامه ديگري نيزجهت ضبط و يا اجراي دي وي دي استفاده كنيد.) اما در هر صورت برنامه Media Player XP - Jet Audio كه در قسمتهاي قبلي به آموزش آنها پرداختيم وبرنامه Power DVD و Xing DVD در بين كاربران از محبوبيت بيشتري برخوردارند.(فراموش نكنيد كه نوع ويندوز و نسخه برنامه مورد استفاده شما نيز در اجراي DVD مهم               مي باشد.) مي توانيد از نسخه جديد برنامه Nero جهت كپي DVD استفاده نماييد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:04 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پروژه درس اصول مونتاژ

آشنايى با فناورى DVD

 امروزه بسيارى از فيلمها پيش از آنکه بر روى نوارهاى ويديويى قرار گيرند بصورت DVD عرضه مى شوند زيرا علاوه بر دارا بودن حجم کافى ، هزينه نهايى استفاده از آنها پايين تر است.از اينرو تحولى که DVD در صنعت فيلم ايجاد کرد را مى توان با انقلابى مقايسه نمود که عرضه CD در دنياى موسيقى بوجود آورد. در اين مقاله ابتدا ساختارDVD و سپس DVD Player معرفى مى گردد تا بيش از پيش با اين فناورى قدرتمند آشنا شويد.

 

DVD چيست ؟ DVD ديسک هايى هستند همانند CD با اين تفاوت که مى توانند اطلاعات بسيار بيشترى را نسبت به انها ذخيره نند. يک DVD با فرمت معمولى مى تواند تقريبا هفت برابر بيشتر از يک CD اطلاعات را در خود ذخيره کند. برخى از اطلاعاتى که بطور عمول در DVD قرار ميگيرد بصورت زير است : - بيش از 133 دقيقه از فايل ويديويى با کيفيت بالا که معمولا داراى فرمت MPEG2 است.
-
فايل هاى صوتى به چندين زبان مختلف که به صورت دالبى ضبط شده اند. - 8 ساعت موسيقى با کيفيت بسيار بالاى CD -

-
ساختار داخلى DVD شعاع و ضخامت DVD همانند CD است و به روش مشابهى نيز توليد مى شود اما انچه که حجم ذخيره سازى بالا را در يک DVD سبب مى شود فشرده بودن طراحى آن است . اطلاعات در DVD بصورت برامدگى هايى در سطح ديسک ذخيره           مى شوند . يک ديسک DVD از چندين لايه پلاستيک پلى کربنيت تشکيل شده است که با روش INJECTION بر روى هم قرار             مى گيرند . با اين روش مى توان ديسکى ساخت که برامدگى هاى موجود در سطح ان بر مارپيچى قرار گيرد که از مرکز اغاز شده و تا شعاع بيرونى ديسک ادامه ميابد. بعد از مرحله INJECTION لايه شفافى بر روى برامدگى هاى ديسک قرار مى گيرد و بر روى ان يک لايه طلايى نيز قرار داده ميشود که همانند يک عدسى ليزر DVD Player را بر برامدگى هاى ديسک متمرکز مى کند . بعد از ان در پشت برامدگى ها يک لايه الومينيومى نيز قرار مى گيرد . در پايان لايه اى لاکى شکل بر روى لايه هاى بيرونى قرار داده مى شود و پس از فشرده سازى در زير نور مادون قرمز قرار مى گيرد تا پس از ان بر لايه پشت برامدگى ها برچسب DVD قرار داده شود. بدين ترتيب مراحل طراحى يک DVD يک طرفه کامل مى شود. رمز ذخيره سازى بالاى DVD در فاصله بسيار کوچکى است که هنگام طراحى مارپيچ برامدگى هاى ان ميان دور هاى متوالى در نظر گرفته مى شود که به 740 نانومتر ميرسد. علاوه بر ان برامدگى هاى روى سطح DVD نيز بسيار کوچک اند و ابعادى حدود 320 در 400 نانومتر دارند.

 

DVD هاى صوتى: DVD هائى که براى داده هاى صوتى استفاده مى شوند ، از قالب کاملاً متفاوتى نسبت به DVD هاى تصويرى برخوردار هستند . تفاوت اين نوع از داده هاى صوتى با انواع قبلى مثلاً در CD ها ، به خاطر کيفيت صداى ذخيره شده در آنهاست . اين تفاوت در کيفيت کاملاً براى شنونده محسوس است . پخش کننده يا Player اين نوع از فايلهاى صوتى بايد داراى اين قابليت باشد که 192khz/24-bit اطلاعات ديجيتال را به آنالوگ تبديل کند . و اين در حاليست که Player هاى رايج فقط قادر به تبديل 96kHz/24-bit اطلاعات ديجيتال به آنالوگ هستند . در جدول زير بين دقت و صحت اطعلات ذخيره شده در DVD ها و CD ها مقايسه اى انجام شده است DVD ها هم مانند CD ها مى توانند در نهايت صخت و دقت خود 74 دقيقه صوت را ذخره کنند ولى اين تفاوت وجود دارد که ميزان کيفيت و نمونه بردارى در DVD بسيار بالاتر از CD است . با دقت پائين تر يعنى حدود 96 khz/24-bit ، DVD مى تواند حدود 7 ساعت صوت را در خود ذخيره کند . هنگامى که CD يا DVD مى خواهند اطلاعات صوتى را در خود ذخيره کنند ، يک سرى نمونه بردارى بيتى صورت مى گيرد که هرچه تعداد اين نمونه ها در واحد زمان بيشتر باشد ، کيفيت صدا به صداى اصلى نزديکتر است . و هنگامى که Player هم در حال خواندن CD يا DVD است ، همان قسمتى که در بالا توضيح داده شد و وظيفه تبديل اطلاعات ديجيتال به آنالوگ را بر عهده دارد ، مشخص مى کند که چه ولتاژى بايد در خروجى قرار بگيرد تا صوت مربوطه توليد شود .
شکل بالا مشخص مى کند که نحوه نمونه بردارى CD و DVD از يک صداى واقعى چگونه است . همانطور که در شکل ديده مى شود ، نمونه بردارى DVD دقيقاً بر صدا تطابق ندارد ولى بسيار به آن نزديک است .

پخش کنندهDVD يا DVD Player : عملکرد player ِ DVD همانند عملکرد Player CD مى باشد . اين هم بايد با استفاده از يک دستگاه اشعه هاى ليزرى به روى صفحه Disk مى تاباند و بر اساس چاله هائى که روى صفحه موجود است مى توان اطلاعات روى آن را بخواند . اطلاعات تصويرى در DVD با فرمت MPEG-2 ذخيره شده است و پس از خواند اين اطلاعات Player آنها را به صورت سيگنالهاى تصويرى تبديل مى کند . به همين ترتيب براى داده هاى صوتى که با استفاده از يک Decoder آن را مى خواند و سپس تقويت مى کند .

تجهيزاتى که براى خواندن داده ها بر روى DVD استفاده مى شوند از سه قسمت اصلى تشکيل شده اند :
يک موتور براى چرخاندن ديسک ، اين موتور بسته به اينکه در حال خواندن کدام شيار است بين 200 تا 500 دور در دقيقه مى چرخد .
سيستم ليزر و لنز مربوطه براى اينکه تبتواند روى چاله ها تمرکز کرده و اطلاعات را بخواند . طول موج ليزر در DVD بسيار کمتر از سول موج آن در CD مى باشد ، و به همين دليل است که مى تواند اطلاعات بيترى رادر خود ذخيره کند و بخواند . طول موج ليزر در DVD 640 نانومتر است در حالى که در CD 780 نانومتر مى باشد. و اين دليل عمده برترى DVD بر CD است .
سيستم پيگيرى يا Tracking که مى تواند ليزر را به شيآر مورد نظر برساند و قادر است با دقت ميکرون حرکت کند .
Player
ليزر را به سمت صفحه ديسک مى تاباند و منعکس مى شود ، سيستم پخش کننده قادر به تفکيک دو نوع بازگشت نور يعنى نورى که از چاله ها بازگشته و نورى که از صفحه اصلى بازگشته است را مى تواند بوسيله يک وسيله نورى الکتريکى تفکيک کند .
مشکل ترين قسمت در خواند اطلاعات از روى DVD ثابت نگه داشتن اشعه روى يک شيار مشخص است که اين وظيفه سيستم پيگيرى است . اين سيستم بايد همانيور که پخش کننده در حال خوانده اطلاعات است ليزر را به سمت بيرون هدايت کند و حرکت دهد . از آنجائى که با حرکت ليزر به سمت بيرون تعداد چاله هايئ که در واحد زمان از زير ليزر رد مى شوند بيشتر هستند ، موتور حرکت دهنده بايد سرعت ديسک را کاهش دهد تا همواره نرخ ثابتى از چاله ها از زير ليزر رد شوند .
نکته جالب توجه اينجاست که اگر DVD داراى دو لايه باشد ، شروع شيار لايه دوم در انتهاى ديسک قرار مى گيرد تا هد براى خواندن از لايه دوم لازم نباشد که ى: بار ديگر به اتدا بازگردد . اين عمل خود باعث ايجاد سرعت در خواندن اطلاعات مى شود .

قابليتهاى يک DVD : تماشاى فيلمهاى با کيفيت بالا به همراه صداى با کيفيت . اکثر فيلمهائى که به صورت DVD عرضه مى شوند داراى صداى Dolby هستند و همان کيفيتى که شما در سينما مى شنويد را به شما عرضه مى کنند .
کسى که فيلم DVD را طراحى اين قابليت را داراست که براى برخى قسمتهاى فيلم ليبل قرار دهد و شما مى توانيد به راحتى به قسمت مورد نظر پرش کنيد . • Player ها ى DVD اين قابليت را دارا هستند که CD هاى صوتى را نيز پخش کنند. • شما ميتوانيد فرمت نمايش تصوير را مشخص کنيد . • بسيارى از فيلمهائى که با DVD ذخيره شده اند براى زبانهاى مختلفى زيرتويس دارند ، شما مى توانيد در حالى که در خال مشاهده فيلم هستيد ، زيرنويس مورد نظر خود را انتخاب کنيد ، تا در زير فيلم به نمايش در آورده شود .

 

برخى ديگر از ويژگيهاى DVD Player ها : ديکودر ديجيتال دالبى : اين قابليت براى تبديْ اطلاعات صوتى در DVD به 6 کانال صوتى مجزا مى باشد . • ديکودر DTS : (Digital Surround Audio) اين ديکودر اين قابليت را دارد که صدا را به صورت فراگير به 6 کانال خروجى بفرستد . • صداى شبيه سازى شده : اگر شما بخواهيد که DVD Player را به يک سيستم با تنها دو بلندگو متصل کنيد ، پخش کننده مى تواند صدا را به روى دو بلندگو شبيه سازى کند و شما نيازى به 6 بلندگو نداشته باشيد .
کنترل از راه دور يا Remote : DVD Player ها مى توانند سه نوع مختلف از کنترل را دارا باشند :
1.
کنترلى که تنها خود DVD Player را کنترل مى کند . 2. کنترلى که مى تواند برخى از ساخته هاى کارحانچات ديگر را هم کنترل کند . 3. کنترلى با قابليت يادگيرى ، به اين معنى که سيگنالهاى بقيه کنترلها را مى توان به کليد خاصى در اين کنترل نسبت داد .

 

آشنايي با فناوري DVD

 امروزه بسياري از فيلمها پيش از آنکه بر روي نوارهاي ويديويي قرار گيرند بصورت DVD عرضه مي شوند زيرا علاوه بر دارا بودن حجم کافي ، هزينه نهايي استفاده از آنها پايين تر است.از اينرو تحولي که DVD در صنعت فيلم ايجاد کرد را مي توان با انقلابي مقايسه نمود که عرضه CD در دنياي موسيقي بوجود آورد. در اين مقاله ابتدا ساختارDVD و سپس DVD Player معرفي مي گردد تا بيش از پيش با اين فناوري قدرتمند آشنا شويد.

 DVD چيست ؟ DVD ديسک هايي هستند همانند CD با اين تفاوت که مي توانند اطلاعات بسيار بيشتري را نسبت به انها ذخيره کنند. يک DVD با فرمت معمولي مي تواند تقريبا هفت برابر بيشتر از يک CD اطلاعات را در خود ذخيره کند. برخي از اطلاعاتي که بطور معمول در DVD قرار ميگيرد بصورت زير است : - بيش از 133 دقيقه از فايل ويديويي با کيفيت بالا که معمولا داراي فرمت MPEG2 است.
- فايل هاي صوتي به چندين زبان مختلف که به صورت دالبي ضبط شده اند. - 8 ساعت موسيقي با کيفيت بسيار بالاي
CD -

- ساختار داخلي
DVD شعاع و ضخامت DVD همانند CD است و به روش مشابهي نيز توليد مي شود اما انچه که حجم ذخيره سازي بالا را در يک DVD سبب مي شود فشرده بودن طراحي آن است . اطلاعات در DVD بصورت برامدگي هايي در سطح ديسک ذخيره        مي شوند . يک ديسک DVD از چندين لايه پلاستيک پلي کربنيت تشکيل شده است که با روش INJECTION بر روي هم قرار             مي گيرند . با اين روش مي توان ديسکي ساخت که برامدگي هاي موجود در سطح ان بر مارپيچي قرار گيرد که از مرکز اغاز شده و تا شعاع بيروني ديسک ادامه ميابد. بعد از مرحله INJECTION لايه شفافي بر روي برامدگي هاي ديسک قرار مي گيرد و بر روي ان يک لايه طلايي نيز قرار داده ميشود که همانند يک عدسي ليزر DVD Player را بر برامدگي هاي ديسک متمرکز مي کند . بعد از ان در پشت برامدگي ها يک لايه الومينيومي نيز قرار مي گيرد . در پايان لايه اي لاکي شکل بر روي لايه هاي بيروني قرار داده مي شود و پس از فشرده سازي در زير نور مادون قرمز قرار مي گيرد تا پس از ان بر لايه پشت برامدگي ها برچسب DVD قرار داده شود. بدين ترتيب مراحل طراحي يک DVD يک طرفه کامل مي شود. رمز ذخيره سازي بالاي DVD در فاصله بسيار کوچکي است که هنگام طراحي مارپيچ برامدگي هاي ان ميان دور هاي متوالي در نظر گرفته مي شود که به 740 نانومتر ميرسد. علاوه بر ان برامدگي هاي روي سطح DVD نيز بسيار کوچک اند و ابعادي حدود 320 در 400 نانومتر دارند. 


DVD هاي صوتي DVD هائي که براي داده هاي صوتي استفاده مي شوند ، از قالب کاملاً متفاوتي نسبت به DVD هاي تصويري برخوردار هستند . تفاوت اين نوع از داده هاي صوتي با انواع قبلي مثلاً در CD ها ، به خاطر کيفيت صداي ذخيره شده در آنهاست . اين تفاوت در کيفيت کاملاً براي شنونده محسوس است . پخش کننده يا Player اين نوع از فايلهاي صوتي بايد داراي اين قابليت باشد که 192khz/24-bit اطلاعات ديجيتال را به آنالوگ تبديل کند . و اين در حاليست که Player هاي رايج فقط قادر به تبديل 96kHz/24-bit اطلاعات ديجيتال به آنالوگ هستند . در جدول زير بين دقت و صحت اطعلات ذخيره شده در DVD ها و CD ها مقايسه اي انجام شده است DVD ها هم مانند CD ها مي توانند در نهايت صخت و دقت خود 74 دقيقه صوت را ذخره کنند ولي اين تفاوت وجود دارد که ميزان کيفيت و نمونه برداري در DVD بسيار بالاتر از CD است . با دقت پائين تر يعني حدود 96 khz/24-bit ، DVD مي تواند حدود 7 ساعت صوت را در خود ذخيره کند . هنگامي که CD يا DVD مي خواهند اطلاعات صوتي را در خود ذخيره کنند ، يک سري نمونه برداري بيتي صورت مي گيرد که هرچه تعداد اين نمونه ها در واحد زمان بيشتر باشد ، کيفيت صدا به صداي اصلي نزديکتر است . و هنگامي که Player هم در حال خواندن CD يا DVD است ، همان قسمتي که در بالا توضيح داده شد و وظيفه تبديل اطلاعات ديجيتال به آنالوگ را بر عهده دارد ، مشخص مي کند که چه ولتاژي بايد در خروجي قرار بگيرد تا صوت مربوطه توليد شود . 


پخش کننده
DVD يا DVD Player : عملکرد player ِ DVD همانند عملکرد Player CD مي باشد . اين هم بايد با استفاده از يک دستگاه اشعه هاي ليزري به روي صفحه Disk مي تاباند و بر اساس چاله هائي که روي صفحه موجود است مي توان اطلاعات روي آن را بخواند . اطلاعات تصويري در DVD با فرمت MPEG-2 ذخيره شده است و پس از خواند اين اطلاعات Player آنها را به صورت سيگنالهاي تصويري تبديل مي کند . به همين ترتيب براي داده هاي صوتي که با استفاده از يک Decoder آن را مي خواند و سپس تقويت مي کند . تجهيزاتي که براي خواندن داده ها بر روي DVD استفاده مي شوند از سه قسمت اصلي تشکيل شده اند :
يک موتور براي چرخاندن ديسک ، اين موتور بسته به اينکه در حال خواندن کدام شيار است بين 200 تا 500 دور در دقيقه مي چرخد .
سيستم ليزر و لنز مربوطه براي اينکه تبتواند روي چاله ها تمرکز کرده و اطلاعات را بخواند . طول موج ليزر در DVD بسيار کمتر از سول موج آن در CD مي باشد ، و به همين دليل است که مي تواند اطلاعات بيتري رادر خود ذخيره کند و بخواند . طول موج ليزر در DVD 640 نانومتر است در حالي که در CD 780 نانومتر مي باشد. و اين دليل عمده برتري DVD بر CD است .
سيستم پيگيري يا Tracking که مي تواند ليزر را به شيآر مورد نظر برساند و قادر است با دقت ميکرون حرکت کند .
Player ليزر را به سمت صفحه ديسک مي تاباند و منعکس مي شود ، سيستم پخش کننده قادر به تفکيک دو نوع بازگشت نور يعني نوري که از چاله ها بازگشته و نوري که از صفحه اصلي بازگشته است را مي تواند بوسيله يک وسيله نوري الکتريکي تفکيک کند .
مشکل ترين قسمت در خواند اطلاعات از روي
DVD ثابت نگه داشتن اشعه روي يک شيار مشخص است که اين وظيفه سيستم پيگيري است . اين سيستم بايد همانيور که پخش کننده در حال خوانده اطلاعات است ليزر را به سمت بيرون هدايت کند و حرکت دهد . از آنجائي که با حرکت ليزر به سمت بيرون تعداد چاله هايئ که در واحد زمان از زير ليزر رد مي شوند بيشتر هستند ، موتور حرکت دهنده بايد سرعت ديسک را کاهش دهد تا همواره نرخ ثابتي از چاله ها از زير ليزر رد شوند . نکته جالب توجه اينجاست که اگر DVD داراي دو لايه باشد ، شروع شيار لايه دوم در انتهاي ديسک قرار مي گيرد تا هد براي خواندن از لايه دوم لازم نباشد که ي: بار ديگر به اتدا بازگردد . اين عمل خود باعث ايجاد سرعت در خواندن اطلاعات مي شود .

 قابليتهاي يک DVD : تماشاي فيلمهاي با کيفيت بالا به همراه صداي با کيفيت . اکثر فيلمهائي که به صورت DVD عرضه مي شوند داراي صداي Dolby هستند و همان کيفيتي که شما در سينما مي شنويد را به شما عرضه مي کنند .
کسي که فيلم DVD را طراحي اين قابليت را داراست که براي برخي قسمتهاي فيلم ليبل قرار دهد و شما مي توانيد به راحتي به قسمت مورد نظر پرش کنيد . Player ها ي DVD اين قابليت را دارا هستند که CD هاي صوتي را نيز پخش کنند.
شما ميتوانيد فرمت نمايش تصوير را مشخص کنيد . بسياري از فيلمهائي که با DVD ذخيره شده اند براي زبانهاي مختلفي زيرتويس دارند ، شما مي توانيد در حالي که در حال مشاهده فيلم هستيد ، زيرنويس مورد نظر خود را انتخاب کنيد ، تا در زير فيلم به نمايش در آورده شود .

برخي ديگر از ويژگيهاي DVD Player ها : ديکودر ديجيتال دالبي : اين قابليت براي تبديْ اطلاعات صوتي در DVD به 6 کانال صوتي مجزا مي باشد . ديکودر DTS : (Digital Surround Audio) اين ديکودر اين قابليت را دارد که صدا را به صورت فراگير به 6 کانال خروجي بفرستد صداي شبيه سازي شده : اگر شما بخواهيد که DVD Player را به يک سيستم با تنها دو بلندگو متصل کنيد ، پخش کننده مي تواند صدا را به روي دو بلندگو شبيه سازي کند و شما نيازي به 6 بلندگو نداشته باشيد .
کنترل از راه دور يا Remote : DVD Player ها مي توانند سه نوع مختلف از کنترل را دارا باشند :
1. کنترلي که تنها خود DVD Player را کنترل مي کند . 2. کنترلي که مي تواند برخي از ساخته هاي کارحانچات ديگر را هم کنترل کند . 3. کنترلي با قابليت يادگيري ، به اين معني که سيگنالهاي بقيه کنترلها را مي توان به کليد خاصي در اين کنترل نسبت داد .

با انواع DVD آشنا شويد: از سال 1996 که ديسکهاي ذخيره اطلاعات با فرمتي به نام DVD وارد بازار شدند ، تاکنون پسوند هاي متعددي بر اين فرمت اضافه شده که از جمله آنها مي توان به پسوندهاي -R,+R,-RW,+RW,+R DLاشاره کرد.
در واقع افزوده شدن اين پسوند ها از زماني آغاز شد که ديسکهاي دي وي دي با قابليت رايت کردن وارد بازار شدند.
متاسفانه بر خلاف سي دي ها ، استانداردهاي متفاوتي براي ساخت يک ديسک دي وي دي وجود دارد و گوناگوني اين استانداردها تا حدودي باعث سر درگمي مشتريان براي خريد دستگاهي مناسب مي شود. اين هفته مي خواهيم اين پسوند هاي متفاوت را براي شما رمز گشايي کنيم. براي اين منظور بد نيست ابتدا به معرفي دو اتحاديه عظيم که در زمينه دستيابي به استاندارد هاي پيشرفته تر با يکديگر رقابت دارند ، بپردازيم. DVD FORUM نام اتحاديه اي شامل بيش از 200 کمپاني بزرگ است که در زمينه پيشرفت تکنولوژي ديسکهاي دي وي دي همکاري دارند. از جمله اين کمپاني ها مي توان به هيتاچي ،ميتسوبيشي ، سوني و پايونير اشاره کرد. اين اتحاديه وظيفه ثبت استاندارد هاي جديدي که از طرف شرکت هاي عضو ارائه مي شودرا بر عهده دارد.استانداردهايي که اين اتحاديه ارائه مي کند همگي داراي يک علامت منفي در کنار پسوند دي وي دي هستند.از طرف ديگر DVD+RW Alliance نام اتحاديه ديگري است که در رقابت شديد با DVD FORUM است. اعضاي اين اتحاديه نيز بالغ بر 200کمپاني بزرگ هستند که از جمله آنها مي توان به ياماها، سوني ، DELL و hp اشاره کرد. در اين ميان نکته جالب حضور کمپاني سوني در هر دو اتحاديه است. استانداردهاي ارائه شده اين اتحاديه همانطور که از نام آن مشخص مي شود با يک علامت مثبت همراه است. در واقع مي توان وجود اين استانداردهاي متفاوت را نتيجه رقابت اين دو اتحاديه دانست که سعي دارند با وضع اين استانداردها فروش محصولات جانبي مربوط را نيزانحصاري نمايند.

فرمت هاي اتحاديه DVD FORUM عبارتند از: DVD-R: در اينجا حرف R مخفف کلمه RECORDABLE است. به اين ترتيب شما ميتوانيد با استفاده از يک دستگاه رايتر دي وي ي اطلاعات را بر روي اين ديسک ذخيره نماييد.
فناوري بکار رفته دراين استاندارد بسيار شبيه به فناوري استاندارد CD-R است که در آن ديسک يک بار رايت مي شود و مي توان آن را بارها خواند. دستگاههاي که داراي اين استاندارد هستند تنها مي توانند بر روي سي دي هاي DVD-R رايت نمايند.
(DVD-RW :(DVD-R/W
ديسک هاي داراي اين استاندارد نيز قابل رايت هستند وفن آوري به کار رفته در آنها بسيار شبيه ديسک هاي CD-RWاست. دستگاههايي که داراي اين استاندارد هستند قابليت پخش و رايت بر روي ديسک هاي DVD-RW و DVD-R را دارند.در مقابل ، ديسک هاي اتحاديه DVD+RW Alliance با فورمت هاي مثبت قرار دارند که مي توان گفت از چند جهت بر مدلهاي منفي برتري دارند ، ازجمله مي توان به امکان اضافه کردن ، پاک کردن وهمچنين جابجا کردن اطلاعات بر روي ديسک رايت شده - بدون تاثير گذاشتن براطلاعات ديگر- اشاره کرد. همچنين عمل فايناليزه کردن ديسک نيز به نحوي انجام مي شود که سرعت خواندن اطلاعات از روي ديسک بالا مي رود. DVD+R: ديسک هاي اين استاندارد نيز قابل رايت هستند. دستگاههايي که داراي اين استاندارد هستند تنها مي توانند اطلاعات را بر روي ديسک هايي با فرمت DVD+R رايت کنند. DVD+RW: دستگاهي که داراي اين فرمت باشد مي تواند بر روي ديسک هايي با استاندارد DVD+R و DVD+RW اطلاعات را رايت کند و ديسک هاي اين استاندارد نيز از نظر عملکرد تفاوتي با مدل DVD+R ندارند. اين نکته لازم به ذکر است که تمامي ديسک هاي با استانداردهاي بالا در رده اي از dvd با نام dvd 5 يا dvd 10 قرار دارند dvd 5 ديسکهايي با يک لايه و يک لبه و ظرفيت 4.7GB هستند و ديسک هاي dvd10 داراي يک لايه ودو لبه و 9.4GBظرفيت هستند. DVD+R DL: اين نوع ديسک ها از همان فن آوري ديسک هاي DVD+RW بهره مي برند با اين تفاوت که داراي دو لايه مي باشند. به اين ترتيب ظرفيت اين ديسک ها نسبت به مدل هاي قبلي دو برابر شده است. اين ديسک ها جزو رده اي از ديسک ها با نام DVD 9 و DVD 18 هستند. ديسک هاي DVD 9 داراي دو لايه و يک لبه و ظرفيت 8.5GB هستند و ديسک هاي dvd 18 داراي دو لايه و دو لبه وظرفيت 15.9GB اند. تمامي ديسک هاي ذکر شده در بالا دراکثر دستگاههاي پخش دي وي دي رايج در بازار قابل خواندن هستند. استاندارد ديگري که توسط اتحاديه آليانس ارائه شده است DVD-RAM است که مزيت اين نوع ديسکها بر مدلهاي قبلي امکان چند بار رايت اطلاعات بر روي آنها است. از طرف ديگر اين نوع ديسک ها در دستگاههاي موجود دربازار قابل پخش نيستند و براي استفاده از آنها تياز به دستگاهي متفاوت است.

 

 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:05 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پروژه درس اصول مونتاژ

نحوه انتخاب يک DVD

DVD از کلمات Digital Versatile Disc ، اقتباس شده است .با استفاده از درايوهاي DVD مي توان اطلاعاتي بالغ بر7 / 4 گيگابايت را بر روي يک ديسک ذخيره نمود.اطلاعات فوق ، تقريبا" هفت برابر داده ئي است که مي توان بر روي يک  CD-R (ديسک هاي با قابليت نوشتن يک مرتبه ) و يا CD-RW ( ديسک هائي با قابليت نوشتن چندين مرتبه )  ذخيره نمود.  درايوهاي DVD ، نظير رايتر امکان استفاده از ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه و ديسک هائي با قابليت نوشتن چندين مرتبه را فراهم مي نمايند. از ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه ، اغلب در رابطه با ايجاد ديسک هاي ويدئوئي DVD  استفاده مي گردد . ( قابل استفاده در DVD Player هاي استاندارد ). از ديسک هائي با قابليت نوشتن چندين مرتبه بمنظور ذخيره سازي حجم بالائي از داده و Backup  اطلاعات موجود بر روي هاردديسک ، استفاده مي شود.نرخ انتقال اطلاعات در درايوهاي DVD بمراتب بيشتر از درايوهاي CD-ROM است .يک DVD که داراي سرعتي بالغ بر 1X مي باشد ، سريعتر از يک CD معمولي با سرعت 8X ( سرعت يک درايو  DVD بين هشت تا نه برابر سرعت يک CD-ROM مي باشد) مي باشد. DVD از مدل  فشرده سازي  MPEG-2 در رابطه با ويدئو وصوت استفاده مي نمايد . بدين ترتيب ،تصاوير با کيفيت و شفافيت بيشتري ايجاد و امکان استفاده از پتانسيل هاي  صوتي  Dollby Digital و DTS) Dollby Theater Systems) نيز فراهم مي گردد. با استفاده از تکنولوژي MPEG-2 در هر فريم ، 480 خط افقي عرضه مي گردد . ( در ديسک هاي ليزري 425 و در VHS بين 250 تا 270 ) . تکنولوژي DVD ، با کاهش طول موج از 780mm به 625 تا 650mm ، ظرفيت ذخيره سازي را افزايش             مي نمايد . يکي از قابليت هاي جالب درايوهاي DVD ، توانائي آنان در حمايت از انواع متفاوتي از رسانه هاي  ذخيره سازي نظير:  CD-ROM,CD-R و  CD-RW است . در صورتيکه قصد تهيه يک درايو DVD  وجود داشته باشد ، مي بايست با انواع رسانه ذخيره سازي حمايت شده توسط DVD ، آشنا شويم . ديسک هاي DVD  به دو گروه عمده +  و - تقسيم مي گردند . درايوهاي  DVD مي توانند از يک و يا هردو گروه فوق ، استفاده نمايد. پس از مشخص نمودن نوع درايو DVD ، مي توان ازديسک هاي  DVD سازگار با آن ، استفاده نمود.

انواع DVD

·  DVD - RAM . روش دستيابي در اين نوع  ديسک ها  بصورت تصادفي بوده و امکان خواندن و نوشتن اطلاعات بر روي آنان وجود خواهد داشت . رسانه ذخيره سازي فوق ، داراي ويژگي هاي زير مي باشد : - برخلاف رسانه ذخيره سازي Tape که داده ها  بصورت ترتيبي خوانده مي شوند ،در ديسک هاي  DVD-RAM ، داده ها نظيرهارد ديسک بصورت تصادفي خوانده مي شوند.اين نوع ديسک هاي DVD ، رسانه اي ايده آل بمنظور ذخيره سازي حجم بالائي از اطلاعات و Backup مي باشند .
- مي توان بيش از يکصد هزار مرتبه اطلاعات را بر روي آنان نوشت ( بازنويسي مجدد ) - عمر مفيد آنان يکصد سال برآورد
            مي شود .- بمنظور خواندن و نوشته اطلاعات بر روي اين نوع DVD ، مي بايست از درايوهاي DVD-R/RAM استفاده گردد .

·  DVD-R  يا DVD+R . بر روي اين  نوع DVD ، مي توان صرفا" يک مرتبه اطلاعاتي را ذخيره نمود ( نوشتن يک مرتبه ) . از رسانه ذخيره سازي فوق ، بمنظور ذخيره داده هاي گرافيکي با ظرفيت بالا، ويدئوهاي موزيک ، صوت و فيلم  استفاده مي گردد. امکان  نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع DVD صرفا" يک مرتبه وجود دارد .خصوصيات DVD-R : بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع DVD مي بايست از درايوهائي با  نوع R -  وبراي  خواندن اطلاعات از درايوهاي R - و R +  استفاده گردد .
خصوصيات
DVD+R : بر روي اين نوع DVD مي توان يک ويدئو به مدت دو ساعت در حالت SP و يا چهار ساعت در حالت EP را ذخيره نمود. بمنظور نوشتن بر روي رسانه ذخيره سازي فوق ، مي بايست از درايوهائي  با نوع R + و براي خواندن اطلاعات از درايوهاي R - و يا R + استفاده گردد .

·  DVD-RW  يا DVD+RW .بر روي اين  نوع DVD ، امکان نوشتن اطلاعات بدفعات وجود دارد( نوشتن چندين مرتبه ) .از رسانه ذخيره سازي فوق ، بمنظور ذخيره داده هاي  گرافيکي با ظرفيت بالا، ويدئوهاي موزيک ، صوت و فيلم  استفاده مي گردد. بر روي اين نوع DVD مي توان تا  يکهزار مرتبه اطلاعاتي را ذخيره نمود . خصوصيات DVD-RW : بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع DVD مي بايست از درايوهاي R -  و براي خواندن اطلاعات از درايوهائي R - و يا R+ استفاده گردد .
خصوصيات
DVD+RW : اين نوع DVD قادر به ذخيره سازي دو ساعت اطلاعات MPEG2 مي باشند . بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع DVD مي بايست از درايوهاي R + و براي خواندن اطلاعات از درايوهائي R - و يا R+ استفاده گردد .

·  DVD-ROM . از اين نوع DVD مي توان صرفا" بمنظور خواندن استفاده گردد . فيلم ها ئي که خريداري  و يا اجاره مي شوند ، بر روي اين نوع رسانه ذخيره مي گردند.

لازم است به اين نکنه نيز اشاره گردد که روش دستيابي به اطلاعات ذخيره شده بر روي يک رسانه ذخيره سازي از نوع  DVD-RAM بصورت تصادفي بوده و مکانيزم دستيابي به اطلاعات ذخيره شده بر روي رسانه هاي ذخيره سازي  DVD-R ,+R ,-RW و يا ROM بصورت ترتيبي است .  

جايگاه DVD

تعداد درايوهاي DVD  استفاده شده تا پايان  سال 2003 بالغ بر 2 / 1 ميليون دستگاه برآورد مي شود. پيش بيني مي شود که در سال 2004  ، بيش از 3 / 14 ميليون دستگاه از درايوهاي فوق بفروش برسد . درايوهاي DVD تا رسيدن به وضعيت موجود رايترها ( عموميت يافتن ) ، راهي طولاني را در پيش دارند، ولي با توجه به قابليت ذخيره سازي بالاي ديسک هاي DVD  (هفت برابر) و ذخيره  حجم بمراتب بيشتري  از اطلاعات ، استفاده از آنان  روندي کاملا" صعودي را طي مي نمايد  قيمت درايوهاي DVD  در شش ماه گذشته کاهش زيادي را داشته و پيش بيني مي گردد که اين روند همچنان ادامه داشته باشد .شايد اين سوال مطرح شود که فرمت ذخيره سازي اطلاعات بر روي ديسک هاي DVD به چه صورت است و آيا در اين رابطه استانداردي وجود دارد؟ در پاسخ مي توان گفت که در حال حاضر از دو فرمت DVD-RW و DVD+RW ( بهمراه نمونه هاي متفاوت آن : DVD-R و DVD+R )  استفاده مي گردد . تکنولوژي هاي فوق با يکديگر سازگار نبوده و رقابتي نزديک را بمنظور استانداردشدن جهاني ، دنبال مي نمايند. با استفاده از هر يک از فرمت هاي فوق ، امکان نوشتن داده و ايجاد ويدئوهاي DVD وجود خواهد داشت ( امکان استفاده از آنان توسط تعداد زيادي ( نه تمام آنان ) از درايوهاي  DVD-ROM  وDVD Players وجود خواهد داشت ) . لازم است به اين نکته نيز اشاره گردد که  DVD-RAM  فرمت ديگري در اين راستا بوده که بدنبال دو فرمت اشاره شده بوده ولي اکثر دستگاههاي Player و درايوهاي DVD از آن حمايت نمي نمايند. در زمان انتخاب يک درايو DVD ، نوع فرمت اطلاعات حمايت شده توسط آنان حائز اهميت بوده و مي بايست در اينخصوص با دقت تصميم گيري شود. توليد کنندگان درايوهاي DVD هر يک محصولاتي را توليد نموده اند که از فرمت هاي فوق حمايـت مي نمايند . مثلا" شرکت سوني درايوهائي را عرضه نموده است که از دو فرمت اشاره شده ، حمايـت  مي نمايند، در حاليکه شرکت پاناسونيک و LG اقدام به توليد و عرضه درايوي نموده اند که از فرمت هاي DVD-R/-RW و DVD-RAM ، حمايت مي نمايد . در حا ل حاضر، بالاترين سرعت نوشتن اطلاعات بر روي ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه ،  4X بوده و  پيش بيني مي شود که سرعت فوق تا پايان سال 2003  تغيير نگردد .

ويژگي ها ي مهم
از مهمترين ويژگي هاي مرتبط با
DVD ، مي توان به موارد زير اشاره نمود :

·   DVD با قابليت نوشتن يک مرتبه . درايو DVD انتخابي، مي بايست قادر به ذخيره سازي اطلاعات بر اساس يکي از دو فرمت رقابتي موجود باشد : DVD-R ( حمايت شده توسط درايوهاي DVD-RAM و DVD-R  و تمامي درايوهاي DVD-RW ) و   DVD+R  ( حمايـت شده توسط آخرين تکنولوژي مربوط به درايوهاي DVD+RW ) . در حال حاضر بالاترين سرعت براي درايوهاي DVD-R و DVD+R معادل 4X مي باشد. در درايوهاي DVD-R قبلي ، حداکثر سرعت 2X و در درايوهاي DVD+R حداکثر سرعت   4 / 2  بوده است . رسانه ذخيره سازي با قابليت نوشتن يک مرتبه ، بهترين گزينه براي ايجاد ويدئوي هاي DVD  بمنظور استفاده در يک player مي باشند. کارشناسان فني  برآورد نموده اند که DVD هاي با قابليت نوشتن يک مرتبه ، با  85 درصد player هاي مطرح ، سازگار مي باشند.   ديسکهائي که داراي سرعت 4X مي باشند را نمي توان در درايوهاي قديمي DVD-R/-RW  با سرعت 2X ،استفاده نمود. تعداد زيادي از درايوهاي فوق ، توليده شده توسط Pioneer ، در زمان استفاده از ديسک هاي 4X دچار مشکل مي گردند. بدين منظور، مي توان fireware مربوطه را از سايت Pioneer دريافت و  با ارتقاء سيستم ، مشکل فوق را برطرف نمود .

·  DVD با قابليت نوشتن چندين مرتبه  . فرمت اين نوع ديسک ها DVD+RW ، DVD-RW و DVD-RAM مي باشد . فرمت  DVD-RAM داراي سازگاري بمراتب کمتري نسبت به دو فرمت ديگر بوده ولي براي گرفتن Backup مناسب مي باشد. .DVD -RAM به دو صورت  با محافظ ( بصورت کارتريج ) و بدون محافظ در دسترس مي باشد. اکثر درايوهاي  DVD-RW داراي سرعت کمتري نسبت به  DVD+RW مي باشند. سرعت ذخيره ( نوشتن ) اطلاعات که بر روي رسانه هاي ذخيره سازي DVD-R بالغ بر 4X مي باشد در ديسک هاي DVD-RW به 2X كاهش پيدا مي كند.کارشناسان بر آورد نموده اند که بيش از شصت درصد از ديسك هاي  DVD-RW و DVD+RW با DVD Player  و داريوهاي DVD ، سازگار مي باشند.

·  درايوهاي داخلي در مقابل درايوهاي خارجي : قيمت درايوهاي داخلي كمتر از درايوهاي خارجي مي باشد.درايوهاي خارجي از اينترفيس هاي( FireWire(IEEE1394 و  يا USB 2.0 بمنظور ارتباط با کامپيوتر استفاده مي نمايند .برخي توليد کنندگان از دو اينترفيس فوق در محصولات خود استفاده مي نمايند.

·  ذخيره اطلاعات بر روي ديسك هاي CD-RW : اکثر درايوهاي DVD با قابليت نوشتن مجدد ، قادر به نوشتن اطلاعات بر روي ديسك هاي CD-R و CD-RW مي باشند( قابليت فوق ، در درايوهاي DVD-RAM و DVD-R وجود ندارد).سرعت ذخيره سازي در درايوهاي فوق پائين مي باشد ، مثلا" درايوDVD-RW مدل DVR-A04 ،مربوط به شرکت Pioneer اطلاعات را بر روي ديسك هاي CD-R با سرعت 8X ذخيره مي نمايد.درايوهاي مدل DRU-510A توليد شده توسط  شرکت سوني ، قادر به ذخيره سازي اطلاعات با سرعت 24X مي باشد .

·  نرم افزار : بهمراه تمامي درايوهاي عرضه شده ، نرم افزارهاي لازم  نظير:  Sonic's MY DVD  (ايجاد منوها و تبديل ويدئوهاي آنالوگ به MPEG2 تا بتوان از آنان  در يک DVD Player استاندارد، استفاده نمود) نيز ارائه مي گردد. تمامي درايوها امکان ايجاد DVD هاي داده را با استفاده از نرم افزارهاي ارائه شده نيز فراهم مي نمايند. ( نظير برنامه RecordNow Max که امکان نوشتن داده بر روي يک ديسک با قابليت نوشتن را فراهم مي نمايد ) . برخي از توليد کنندگان نظير HP و سوني نرم افزارهائي را  بمنظور ويرايش و Backup  گرفتن از اطلاعات بهمراه محصول خود ارائه نموده اند .

تشريح مشخصات

 در زمان تهيه يک درايو DVD ، مشخص نمودن فرمت هائي که درايو مورد نظر قادربه حمايت از آنان است يکي از مسائل مهم بوده و اغلب اولين پرسشي است که از جانب تهيه کنندگان مطرح مي گردد . درايوهاي DVD همانند درايوهاي CD-RW که از ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه و ديسک هائي با قابليت نوشتن چندين مرتبه استفاده مي نمايند ، از دو گزينه متداول در اين زمينه يعني DVD-R و DVD+R استفاده مي نمايند ( مدل هاي فوق،  ديسک هائي با قابليت نوشتن يک مرتبه را شامل مي شوند) . ديسک هاي DVD-RW و DVD+RW و DVD-RAM سه گزينه متداول در رابطه با ديسک هائي با قابليت نوشتن مجدد مي باشند . درايوهاي DVD با قابليت نوشتن مجدد ، نظير DVD-Rom داراي چندين سرعت متفاوت مي باشند:-  درايوهاي DVD-RW : از 1X تا 2X
-
  درايوهاي DVD+RW ، داراي سرعت 2.4X و 4X مي باشند. - درايوهاي  DVD-R :  از 1X تا 4X-  درايوهاي DVD+R، داراي سرعت 2.4X و 4X مي باشند . پارامترهاي زير را مي توان در زمان انتخاب يک DVD در نظر گرفت :

·     سرعت نوشتن اطلاعات بر روي DVD با قابليت نوشتن يک مرتبه حداقل : 1X or  2X DVD-R پيشهادي : 2.4X DVD+R or  4X DVD-R, 4X DVD+R ديسک هاي DVD با قابليت نوشتن يک مرتبه که دو نوع DVD-R و DVD+R را شامل مي شود ، سازگارترين فرمت DVD در حال حاضر مي باشد .ويژگي فوق ،زمانيکه  قصد استفاده از آنان  در DVD Player ها وجود داشته باشد ، حائر اهميت مي باشد.در زمان انتخاب درايو DVD لازم است به اين نکته دقت شود که درايو انتخابي از نسل قديمي( نسل اول ) درايوهاي DVD+RW  نباشد. سرعت ، معيار ديگري در انتخاب يك درايو بوده و            مي بايست  درايو انتخابي قادر به حمايت از سرعت 4X باشد.

·     سرعت نوشتن اطلاعات بر روي  DVD با قابليت نوشتن چندين مرتبه  حداقل : 1X DVD-RAM, 2X DVD-RW, 2.4X DVD+RW پيشنهادي :  2X DVD-RAM, 2X DVD RW, 2.4X DVD+RW, 4X DVD+RW
در ديسک هاي
  DVD-RAM ،  امکان ذخيره اطلاعاتي بالغ بر 4 / 9 گيگابايت وجود خواهد داشت ( دو طرف ديسک - کارتريج هاي ديسک ) .مشكل  ديسک هاي  فوق ،عدم سازگاري اكثريت آنان با  درايوهاي DVD-ROM مي باشد. ديسک هاي  DVD-RW و DVD+RW با اكثر درايوهاي DVD-ROM ها و DVD PLAYER ها سازگار مي باشند .سرعت ذخيره سازي در DVD-RW بمراتب كمتر از DVD+RW مي باشد .

 

·                   اينترفيس

·  حداقل :  IDE   پيشنهادي :( FireWire(IEEE1394  يا  USB 2.0 درايوهاي داخلي نسبت به درايوهاي مشابه خارجي داراي قيمت مناسبتري مي باشند. در صورتيکه قصد تهيه يک درايو خارجي وجود داشته باشد ، از سازگاري اينترفيس هاي آن با سيستم موجود،  مي بايست مطمئن گرديد . در اين رابطه مي توان درايوي را انتخاب نمود که داراي اينترفيش هاي USB 2.0 و FireWire باشد .

نکاتي دررابطه با تهيه DVD

·  بررسي سرعت  : سرعت درايوهاي  DVD-R  مي تواند با توجه به رسانه ذخيره سازي استفاده شده متغير باشد .اكثر درايوهاي DVD-R  داراي سرعت ذخيره سازي  معادل  4X مي باشند.در مدل هاي قديمي و يا درايوهاي قابل حمل ، صرفا" سرعت  1X و يا 2X حمايت مي گردد. در حال حاضر درايوهاي DVD-RW و DVD-RAM  داراي سرعتي معادل 2X مي باشند .

·  سازگار بودن  : در بين فرمت هاي استفاده شده بمنظور نوشتن اطلاعات ( يک مرتبه ) ، DVD-R و DVD+R  داراي سازگاري مطلوبي با  DVD Player و درايوهاي DVD-ROM  موجود ، مي باشند . با توجه به جديد بودن ديسک هاي  DVD+R  ( قدمت DVD-R بمراتب بيشتر مي باشد ) ، ممكن است برخي از درايوهاي  DVD-ROM و يا  DVD Player  قديمي، قادر به خواندن آنان نباشند. با توجه به ماهيت تغيير پذيري ديسک هاي DVD با قابليت نوشتن مجدد ، سازگاري آنان کمتر بوده و استفاده از آنان در برخي از درايوهاي DVD-ROM و يا DVD Players  ميسر نمي باشد.

·  لحاظ نمودن مدت زمان فرمت :تمامي  ديسك هاي نوري  با قابليت نوشتن مجدد،مي بايست قبل از استفاده ، فرمت گردند.ولي درايو هاي DVD+RW بدليل ارائه امکانات لازم و پيش بيني شده در Firmware  ، بصورت on the fly فرمت شده  و در اين رابطه زمان بسيار اندکي صرف خواهد شد . بديهي است بموازات کاهش زمان فوق ، مدت زمان فرآيند نوشتن نيز کاهش خواهد يافت .در مقابل ، يک درايو DVD-RW نيازمند استفاده از نرم افزار خاصي بمنظور فرمت نمودن ديسک مي باشد (قبل از اقدام به نوشتن بر روي ديسک ) . فرآيند فرمت نمودن با توجه به نرم افزار و شماره نسخه مربوطه ، مي تواند  تا يکساعت بطول انجامد. نرم افزارهاي جديد،رسانه ذخيره سازي DVD-RW را بصورت on the fly ، فرمت مي نمايند .

·  استفاده از درايوهاي داخلي بهمراه يک اينترفيس  IDE در کامپيوترهاي شخصي : با توجه به اينکه درايوهاي DVD با قابليت نوشتن مجدد، امکان خواندن DVD-ROM و  CD را دارا مي باشند ، مي توان CD-ROM و يا DVD-ROM خود را بدون از دست دادن قابليت خاصي ، جايگزين نمود. 

·  استفاده از اينترفيس هاي ديگر در صورت عدم وجود اتصالات IDE کافي  :براي درايوهاي خارجي مي توان ، از پورت هاي  FireWire و يا USB2.0 استفاده نمود. پورت هاي فوق ، سرعت مناسبي را در اينخصوص ارائه مي نمايند . نوع پورت حمايت شده توسط يک درايو تاثير مستقيمي بر قيمت آن داشته و مي توان در صورت ضرورت و نياز ، درايوي را تهيه نمود که از دو پورت اشاره شده حمايت مي نمايد . در برخي از سيستم ها ممکن است بدليل عدم وجود شرايط لازم بمنظور استفاده از پورت هاي فوق ، نيازمند تهيه يک کارت FireWire و يا USB 2.0  باشيم .

·  اطيمنان از ارائه نرم افزارهاي ضروري :تمامي توليد كنددگان بهمراه محصول توليدي خود ، نرم افزارهائي را نيز ارائه            مي نمايند. از نرم افزارها ي فوق مي توان بمظنور ايجاد و ويرايش ويدئوهاي DVD  ، استفاده نمود. برخي از توليد كنندگان علاوه بر نرم افزارهاي فوق، اقدام به ارائه نرم افزارها ي  لازم بمنظور  Backup و انجام عمليات حرفه اي در ارتباط با فايل هاي ويدئوئي نيز مي نمايند.

دي‌وي‌دي (DVD) ديسک چند منظوره ديجيتالي. انواع دي وي دي و مزاياي استفاده از هر يک دي وي دي ها انواع مختلفي دارند که هر کدام از آنها بسته به نياز مشتري مزايايي دارد. اين انواع عبارتند از: DVD-RAM , DVD-R, DVD-RW,DVD+RW,DVD+R

وقتي مي خواهيد يک دي وي دي بخريد بايد دقت کنيد که دستگاه پخش دي وي دي شما کدام نوع دي وي دي را پشتيباني مي‌کند تا دچار مشکل نشويد. براي خريد دي وي دي همچنين بايد نوع نياز خود را نيز در نظر بگيريد. مثلا:براي به وجود آوردن يک نسخه پشتيبان از برنامه هاي روي هارد رايانه‌تان DVD-RAM مناسب‌ترين گزنه است يا براي دي وي دي که قابل پخش توسط دستگاههاي پخش دي وي دي خانگي باشد DVD-R بهترين انتخاب است. پس به شما توصيه ميکنيم هميشه مطمئن شويد دي وي دي پليرتان آن نوع خاص دي وي دي که مد نظر شماست را ساپوت ميکند. اين موضوع معمولا در مشخصات دي وي دي پلير در دفترچه ي راهنماي آن قيد شده است.

در اين جا به توضيحي کوتاه در مورد هر نوع مي پردازيم: DVD-RAM مخفف:DVD Random Access Memory, در هر طرف ۴.۷ گيگابايت ظرفيت ثبت اطلاعات را دارد. همچنين يک DVD-RAM ميتواند دو رويه باشد و ظرفيتي برابر ۹.۴ گيگابايت فضا براي ذخيره داشته باشد و قابليت overwritting را تا ۱۰۰۰ بار دارا ميباشد. DVD-R: خود بر دو نوع است Autuering و General use DVD-R ظرفيتي برابر ۴.۷ گيگابايت در هر طرف دارد. نوع Authering آن براي پاسخ به نياز حرفه اي ها و پديد آورندگان نرم افزارها به وجود آمد و نوع General آن براي تجارت و استفاده مصرف کنندگان به وجود آمد. DVD-R تنها يک بار رايت ميشود و هر دو نوع آن توسط اکثريت DVD Player ها ساپورت ميشود. اين استاندارد توسط شرکت هاي پاناسونيک، نوشيبا، اپل، هيتاچي، ان اي سي، پايونير، سامسونگ و شارپ پشتيباني مي شود. DVD-RW اين نوع از دي وي دي نوع قابل رايت مجدد ميباشد و ظرفيت آن ۴.۷ گيگابايت در هر طرف است و قابليت رايت مجدد تا ۱۰۰۰ بار را داراست. عمر اطلاعات ذخيره شده روي اين نوع از دي وي دي بين ۳۰ تا ۵۰ سال ميباشد. قابل ذکر اين که استفاده اصلي اين نوع دي وي دي ها براي ضبط ويدئو ها است. DVD +R: اين نوع نيز مانند حالت DVD-R است ولي توسط شرکتهاي فيليپس، سوني، هيولت پاکارد، بل، ريکو، ياماها و ساير توليدکنندگان DVD پشتيباني مي شود. DVD+RW اين نوع شباهت زيادي با DVD-RW دارد اما مورد مصرف آن video فايلها يا DATA از هر نوع يا ترکيبي از اين دو است. DVD+R تنها يک بار رايت ميشود اما در بقيه ي خصوصيات با DVD+RW مشترک است.

دي‌وي‌دي-RAM

روش دستيابي در اين نوع ديسک ها بصورت تصادفي بوده و امکان خواندن و نوشتن اطلاعات بر روي آنان وجود خواهد داشت. رسانه ذخيره سازي فوق، داراي ويژگي هاي زير مي‌‌باشد : - برخلاف رسانه ذخيره سازي Tape که داده ها بصورت ترتيبي خوانده مي‌‌شوند ،در ديسک هاي دي‌وي‌دي-RAM، داده ها نظيرهارد ديسک بصورت تصادفي خوانده مي‌‌شوند.اين نوع ديسک هاي دي‌وي‌دي، رسانه‌اي ايده آل بمنظور ذخيره سازي حجم بالائي از اطلاعات و Backup مي‌‌باشند.

  • مي‌‌توان بيش از يکصد هزار مرتبه اطلاعات را بر روي آنان نوشت ( بازنويسي مجدد )
  • عمر مفيد آنان يکصد سال برآورد مي‌شود.
  • بمنظور خواندن و نوشته اطلاعات بر روي اين نوع دي‌وي‌دي، مي‌‌بايست از درايوهاي دي‌وي‌دي-R/RAM استفاده گردد.

DVD براي اولين بار توسط کمپاني "سوني" در سال 1997 به نيت استفاده در سينما ساخته شد و اولين محصولات پخش کننده ي آن هم در سال 98 به بازار ارائه شد اما بعدها در صنعت کامپيوتر براي انتقال اطلاعات و ذخيره ي آنها مورد استفاده قرار گرفت

  دي‌وي‌دي-ROM

از اين نوع دي‌وي‌دي مي‌‌توان صرفاً بمنظور خواندن استفاده گردد. فيلمهائي که خريداري و يا اجاره مي‌‌شوند، بر روي اين نوع رسانه ذخيره مي‌‌گردند.

 دي‌وي‌دي-R / دي‌وي‌دي+R

بر روي اين نوع دي‌وي‌دي، مي‌‌توان صرفا" يک مرتبه اطلاعاتي را ذخيره نمود ( نوشتن يک مرتبه ). از رسانه ذخيره سازي فوق، بمنظور ذخيره داده‌هاي گرافيکي با ظرفيت بالا، ويدئوهاي موزيک، صوت و فيلم استفاده مي‌‌گردد. امکان نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع دي‌وي‌دي صرفا" يک مرتبه وجود دارد. خصوصيات دي‌وي‌دي-R : بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع دي‌وي‌دي مي‌‌بايست از درايوهائي با نوع R - وبراي خواندن اطلاعات از درايوهاي R - و R + استفاده گردد. خصوصيات دي‌وي‌دي+R : بر روي اين نوع دي‌وي‌دي مي‌‌توان يک ويدئو به مدت دو ساعت در حالت SP و يا چهار ساعت در حالت EP را ذخيره نمود. بمنظور نوشتن بر روي رسانه ذخيره سازي فوق، مي‌‌بايست از درايوهائي با نوع R + و براي خواندن اطلاعات از درايوهاي R - و يا R + استفاده گردد.

 دي‌وي‌دي-RW / دي‌وي‌دي+RW

دي‌وي‌دي-RW يا دي‌وي‌دي+RW .بر روي اين نوع دي‌وي‌دي، امکان نوشتن اطلاعات بدفعات وجود دارد( نوشتن چندين مرتبه ) .از رسانه ذخيره سازي فوق، بمنظور ذخيره داده‌هاي گرافيکي با ظرفيت بالا، ويدئوهاي موزيک، صوت و فيلم استفاده مي‌‌گردد. بر روي اين نوع دي‌وي‌دي مي‌‌توان تا يکهزار مرتبه اطلاعاتي را ذخيره نمود. خصوصيات دي‌وي‌دي-RW : بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع دي‌وي‌دي مي‌‌بايست از درايوهاي R - و براي خواندن اطلاعات از درايوهائي R - و يا R+ استفاده گردد. خصوصيات دي‌وي‌دي+RW : اين نوع دي‌وي‌دي قادر به ذخيره سازي دو ساعت اطلاعات MPEG2 مي‌‌باشند. بمنظور نوشتن اطلاعات بر روي اين نوع دي‌وي‌دي مي‌‌بايست از درايوهاي R + و براي خواندن اطلاعات از درايوهائي R - و يا R+ استفاده گردد.

ويژگي هاي دي‌وي‌دي

از مهم‌ترين ويژگي هاي مرتبط با دي‌وي‌دي، مي‌‌توان به موارد زير اشاره نمود :

 دي‌وي‌دي با قابليت نوشتن يک مرتبه

درايو دي‌وي‌دي انتخابي، مي‌‌بايست قادر به ذخيره سازي اطلاعات بر اساس يکي از دو فرمت رقابتي موجود باشد : دي‌وي‌دي-R ( حمايت شده توسط درايوهاي دي‌وي‌دي-RAM و دي‌وي‌دي-R و تمامي درايوهاي دي‌وي‌دي-RW ) و دي‌وي‌دي+R ( حمايـت شده توسط آخرين تکنولوژي مربوط به درايوهاي دي‌وي‌دي+RW ). در حال حاضر بالاترين سرعت براي درايوهاي دي‌وي‌دي-R و دي‌وي‌دي+R معادل 4X مي‌‌باشد. در درايوهاي دي‌وي‌دي-R قبلي، حداکثر سرعت 2X و در درايوهاي دي‌وي‌دي+R حداکثر سرعت 4 / 2 بوده است. رسانه ذخيره سازي با قابليت نوشتن يک مرتبه، بهترين گزينه براي ايجاد ويدئوي هاي دي‌وي‌دي بمنظور استفاده در يک player مي‌‌باشند. کارشناسان فني برآورد نموده‌اند که دي‌وي‌دي هاي با قابليت نوشتن يک مرتبه، با 85 درصد player هاي مطرح، سازگار مي‌‌باشند. ديسکهائي که داراي سرعت 4X مي‌‌باشند را نمي‌توان در درايوهاي قديمي دي‌وي‌دي-R/-RW با سرعت 2X ،استفاده نمود. تعداد زيادي از درايوهاي فوق، توليده شده توسط Pioneer، در زمان استفاده از ديسک هاي 4X دچار مشکل مي‌‌گردند. بدين منظور، مي‌‌توان fireware مربوطه را از سايت Pioneer دريافت و با ارتقاء سيستم، مشکل فوق را برطرف نمود.

دي‌وي‌دي با قابليت نوشتن چندين مرتبه

فرمت اين نوع ديسک ها دي‌وي‌دي+RW، دي‌وي‌دي-RW و دي‌وي‌دي-RAM مي‌‌باشد. فرمت دي‌وي‌دي-RAM داراي سازگاري بمراتب کمتري نسبت به دو فرمت ديگر بوده ولي براي گرفتن Backup مناسب مي‌‌باشد. .دي‌وي‌دي -RAM به دو صورت با محافظ                     ( بصورت کارتريج ) و بدون محافظ در دسترس مي‌‌باشد. اکثر درايوهاي دي‌وي‌دي-RW داراي سرعت کمتري نسبت به دي‌وي‌دي+RW مي‌‌باشند. سرعت ذخيره ( نوشتن ) اطلاعات که بر روي رسانه‌هاي ذخيره سازي دي‌وي‌دي-R بالغ بر 4X مي‌‌باشد در ديسک هاي دي‌وي‌دي-RW به 2X کاهش پيدا مي‌‌کند.کارشناسان بر آورد نموده‌اند که بيش از شصت درصد از ديسک هاي دي‌وي‌دي-RW و دي‌وي‌دي+RW با دي‌وي‌دي Player و داريوهاي دي‌وي‌دي، سازگار مي‌‌باشند.

درايوهاي داخلي در مقابل درايوهاي خارجي

قيمت درايوهاي داخلي کمتر از درايوهاي خارجي مي‌‌باشد.درايوهاي خارجي از اينترفيس هاي( FireWire(IEEE1394 و يا USB 2.0 بمنظور ارتباط با کامپيوتر استفاده مي‌‌نمايند .برخي توليد کنندگان از دو اينترفيس فوق در محصولات خود استفاده مي‌‌نمايند.

ذخيره اطلاعات بر روي ديسک هاي CD-RW

اکثر درايوهاي دي‌وي‌دي با قابليت نوشتن مجدد، قادر به نوشتن اطلاعات بر روي ديسک هاي CD-R و CD-RW مي‌‌باشند                              ( قابليت فوق، در درايوهاي دي‌وي‌دي-RAM و دي‌وي‌دي-R وجود ندارد).سرعت ذخيره سازي در درايوهاي فوق پائين مي‌‌باشد، مثلا" درايودي‌وي‌دي-RW مدل DVR-A04 ،مربوط به شرکت Pioneer اطلاعات را بر روي ديسک هاي CD-R با سرعت 8X ذخيره مي‌‌نمايد.درايوهاي مدل DRU-510A توليد شده توسط شرکت سوني، قادر به ذخيره سازي اطلاعات با سرعت 24X مي‌‌باشد .

نرم افزار

بهمراه تمامي درايوهاي عرضه شده، نرم افزارهاي لازم نظير: Sonic's MY دي‌وي‌دي (ايجاد منوها و تبديل ويدئوهاي آنالوگ به MPEG2 تا بتوان از آنان در يک دي‌وي‌دي Player استاندارد، استفاده نمود) نيز ارائه مي‌‌گردد. تمامي درايوها امکان ايجاد دي‌وي‌دي هاي داده را با استفاده از نرم افزارهاي ارائه شده نيز فراهم مي‌‌نمايند. ( نظير برنامه RecordNow Max که امکان نوشتن داده بر روي يک ديسک با قابليت نوشتن را فراهم مي‌‌نمايد ). برخي از توليد کنندگان نظير HP و سوني نرم افزارهائي را بمنظور ويرايش و Backup گرفتن از اطلاعات بهمراه محصول خود ارائه نموده اند.

سازگاري دي‌وي‌دي

در بين فرمت هاي استفاده شده بمنظور نوشتن اطلاعات ( يک مرتبه )، دي‌وي‌دي-R و دي‌وي‌دي+R داراي سازگاري مطلوبي با دي‌وي‌دي Player و درايوهاي دي‌وي‌دي-ROM موجود، مي‌‌باشند. با توجه به جديد بودن ديسک هاي دي‌وي‌دي+R ( قدمت دي‌وي‌دي-R بمراتب بيشتر مي‌‌باشد )، ممکن است برخي از درايوهاي دي‌وي‌دي-ROM و يا دي‌وي‌دي Player قديمي، قادر به خواندن آنان نباشند. با توجه به ماهيت تغيير پذيري ديسک هاي دي‌وي‌دي با قابليت نوشتن مجدد، سازگاري آنان کمتر بوده و استفاده از آنان در برخي از درايوهاي دي‌وي‌دي-ROM و يا دي‌وي‌دي Players ميسر نمي‌باشد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:07 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پروژه درس اصول مونتاژ

سرعت دي‌وي‌دي

نوشتن يک مرتبه

حداقل 1X or 2X دي‌وي‌دي-R پيشنهادي : 2.4X دي‌وي‌دي+R or 4X دي‌وي‌دي-R, 4X دي‌وي‌دي+R ديسک هاي دي‌وي‌دي با قابليت نوشتن يک مرتبه که دو نوع دي‌وي‌دي-R و دي‌وي‌دي+R را شامل مي‌شود، سازگارترين فرمت دي‌وي‌دي در حال حاضر مي‌‌باشد .ويژگي فوق ،زمانيکه قصد استفاده از آنان در دي‌وي‌دي Player ها وجود داشته باشد، حائر اهميت مي‌‌باشد.در زمان انتخاب درايو دي‌وي‌دي لازم است به اين نکته دقت شود که درايو انتخابي از نسل قديمي( نسل اول ) درايوهاي دي‌وي‌دي+RW نباشد. سرعت، معيار ديگري در انتخاب يک درايو بوده و مي‌‌بايست درايو انتخابي قادر به حمايت از سرعت 4X باشد.

سرعت نوشتن اطلاعات بر روي دي‌وي‌دي با قابليت نوشتن چندين مرتبه

حداقل 1X دي‌وي‌دي-RAM, 2X دي‌وي‌دي-RW, 2.4X دي‌وي‌دي+RW پيشنهادي : 2X دي‌وي‌دي-RAM, 2X دي‌وي‌دي RW, 2.4X دي‌وي‌دي+RW, 4X دي‌وي‌دي+RW در ديسک هاي دي‌وي‌دي-RAM، امکان ذخيره اطلاعاتي بالغ بر 4 / 9 گيگابايت وجود خواهد داشت ( دو طرف ديسک - کارتريج هاي ديسک ) .مشکل ديسک هاي فوق ،عدم سازگاري اکثريت آنان با درايوهاي دي‌وي‌دي-ROM مي‌‌باشد. ديسک هاي دي‌وي‌دي-RW و دي‌وي‌دي+RW با اکثر درايوهاي دي‌وي‌دي-ROM ها و دي‌وي‌دي PLAYER ها سازگار مي‌‌باشند .سرعت ذخيره سازي در دي‌وي‌دي-RW بمراتب کمتر از دي‌وي‌دي+RW مي‌‌باشد.

سرعت درايوهاي دي‌وي‌دي-R مي‌‌تواند با توجه به رسانه ذخيره سازي استفاده شده متغير باشد.اکثر درايوهاي دي‌وي‌دي-R داراي سرعت ذخيره سازي معادل 16X مي‌‌باشند.در مدل هاي قديمي و يا درايوهاي قابل حمل، صرفا" سرعت 1X و يا 2X حمايت مي‌‌گردد. در حال حاضر درايوهاي دي‌وي‌دي-RW و دي‌وي‌دي-RAM داراي سرعتي معادل 16X مي‌‌باشند.

رسانه هاي «دي وي دي» گروه تازه اي از رسانه هاي فناوري ذخيره سازي نوري است كه از سال 1995 ميلادي شروع به كار كرد و توانست خيلي زود جاي «وي اچ اس» (VHS ) را بگيرد. البته بگذريم که عده اي «وي سي دي» ( Vسي دي ) را باشتباه جايگزين «وي اچ اس» مي دانند. تقريباً مارس 1997 ميلادي بود كه اولين «دي وي دي پلير»ها روانه بازار شدند.

شباهتها و تفاوتهاي «وي دي» با «سي دي»:1- هر دو از رسانه هاي ذخيره سازي نوري اند.2- از لحاظ ظاهري، هر دو مدور و 120 ميليمتر قطر و 2/1 ميليمتر ضخامت دارند.3- ظرفيت هر «دي وي دي» تقريباً 7 برابر «سي دي» است.

تفاوتها:1- کارايي 2 لايه اي بودن «دي وي دي»2- کارايي 2 طرفه بودن «دي وي دي»3- پرچگال تر بودن «دي وي دي» نسبت به «سي دي»4- كوچكتر بودن اندازه حفره‌ها (Pit) در”دي وي دي»5- كوچكتر بودن طول موج نور ليزر در «دي وي دي»
6-
گسترده تر بودن فرمت هاي «دي وي دي» نسبت به فرمتهاي  «سي دي»7- هر X در استاندارد سرعت براي «دي وي دي» معادل 1385 كيلوبايت بر ثانيه است كه اين سرعت در سي دي معادل 150 كيلوبايت بر ثانيه بود.

استاندارد «دي وي دي»با وارد شدن نسل «دي وي دي» كه به طور رسمي جايگزين «وي اچ اس» شدند؛ اما در آن سالها كه «دي وي دي» وارد بازار دنيا شده بود و کم کم داشت به استانداردي براي ذخيره فيلم سينمايي چه مصارف خانگي و چه مصارف تجاري تبديل          مي شد، تازه سر و كله «سي دي» در ايران پيدا شده بود. بعد از گذشت 12 سال، از زمان معرفي فناوري «دي وي دي» - كه تازه در ايرن در حال عموميت پيدا كردن است - در اروپا و امريكا و ژاپن و خيلي از كشورهاي ديگر تقريباً دارد از دور خارج مي شود و جاي خود را به 2 دستاورد جديدتر به نامهاي Blue-ray و  HD«دي وي دي» عرضه مي کند كه اولي 50 گيگابايت و دومي 30 گيگابايت توانايي ذخيره اطلاعات را در خود دارد. در حال حاضر، مسئله مهم اين است كه با ازدياد «دي وي دي» و «دي وي دي پلير» و «دي وي دي رايتر»ها بايد با گونه هاي مختلف و نحوه كار آن آشنا شد. در حالت مرسوم و متداول، رسانه «دي وي دي» در جهان بترتيب به 3 نوع كلي تقسيم        مي شود:1- «دي وي دي رم» ( RAM) 2- «دي وي دي» -R 3- «دي وي دي»+R

مزايا و معايب «دي وي دي رم» : 1ـ داشتن عمري طولاني و مقاومت بيشتر در برابر صدمه هاي فيزيکي. اگر بدقت از آنها مراقبت کنيد، تا 30 سال توانايي نگهداري اطلاعات را دارند.2ـ اين رسانه تا بيش از 100 هزار بار کارايي پاک شدن و نوشته شدن را دارد، در حالي که رسانه هاي «دي وي دي»+RW  و «دي وي دي»-RW حداکثر تا 1000 بار اين کارايي را دارند. (البته اين اعداد ظرفيت مطلوب اين رسانه هاست و در واقع شايد عمرشان هيچ گاه به نصف اين اعداد هم نرسد.)3ـ عملکرد رسانه «دي وي دي»-RAM  همانند «فلش مموري» ( Flash Memory )ها يا به عبارت دقيقترحافظه هاي جابجا شدني (Removable Disk Storage)  است؛ يعني براي وارد کردن اطلاعات در آنها به نرم افزارهاي رايت مانند«روکسيو» و «نرو» ( Neroو  Roxio ) نياز نيست. با عمل «کپي و پيست» ( Copy & Paste)، مي توانيد اطلاعات را براحتي به آن منتقل و يا از آن حذف کنيد.4ـ بعضي از انواع «دي وي دي رم» ها محفظه ويژه اي دارند که به آن «کارتريج» مي گويند. وظيفه اين کارتريج حفاظت بيشتر از اين رسانه با جلوگيري از تماس شيء يا دست با سطح رسانه است. در نمونه هاي قديمي، امکان درآوردن کارتريج وجود نداشت و براي دسترس به اطلاعات داخل آن بايد از درايو مخصوصي استفاده مي کرد که محل قرارگيري کارتريج در آن تعبيه شده بود؛ ولي امروزه اين مشکل برطرف شده است و کارتريج آن کارايي جدا شدن از ديسك «دي وي دي»-RAM  را دارد.5ـ کاربراني که از ويندوز XP استفاده مي کنند با رسانه «دي وي دي»-RAM  مشکلي نخواهند داشت؛ چون ويندوز XP از «دي وي دي»-RAM پشتيباني مي کنند، ولي کاربران ويندوزهاي نسخه هاي قبل از XP براي کار، با اين رسانه و استفاده از آن، حتماً بايد از نرم افزار مخصوص درايور اين رسانه کمک بگيرند.نکته:کارايي بينظيري که رسانه «دي وي دي»-RAM  را از ساير رسانه هاي همتاي خود متمايز مي کند کارايي آن به عنوان رسانه اي مطمئن براي ذخيره سازي اطلاعات محرمانه است که در صورت محافظت دقيق از اين رسانه ممکن است تا 30 سال عمر مفيد داشته باشد

 

 

 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:07 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

آموزش تنظیمات بایوس سیستم 1

آموزش تنظیمات بایوس سیستم

----------------------------------------------------------------------------------------


مخفف کلمه Base Input Output System میباشد و شامل امکاناتی جهت تنظیم و پیکربندی تنظیمات و امکانات سیستم میباشد .
تنظیمات بایوس یا سیماس Cmos در آی سی موسوم به آی سی سیماس بر روی مادِربورد ذخیره می شود .
هنگامی که کامپیوتر خاموش است ، باطری تعبیه شده بر روی مادِر بورد تنظیمات ذخیره شده را نگهداری می کند . علاوه بر تنظیمات ، ساعت و تاریخ نیز اطلاعات آی¬سیِ سیماس است که توسط این باطری محافظت می شود .


برای ورود به بخش تنظیمات بایوس بایستی هنگامی که کامپیوتر را روشن می کنیم دکمه های Delete ویا در بعضی سیستمها   Ctl+F 
۱ و یا   F ۱۲ را بزنیم .( بستگی به نوع مادِربورد دارد (.
در این بخش که فقط با کیبورد قابل تنظیم است میتوانید تنظیمات بسیار زیادی انجام دهید که به مهمترین آنها اشاره می شود .
توجه کنید که منو بندی و گزینه ها ممکن است در مادِربوردهای مختلف متفاوت باشد اما اصول کلی و مفهوم تمام انها یکی است که ما به گزینه های اصلی مربوط به دو سازنده معروف آیسی بایوس ( AMI و Award) پرداخته ایم :
۱ Standard CMOS Features
۱) قابلیتهای استاندارد(
این بخش شامل تنظیمات اصلی و مشترک بین تمام سیستمها میباشد و شامل موارد زیر است :


▪ Date & Time :
تنظیم و نمایش تاریخ - تنظیم و نمایش ساعت


▪ IDE
۰ Master :
تنظیم و نمایش دستگاهی که به پورت IDE
۰ روی مادر بورد نصب شده و در حالت Master قرار دارد


▪ IDE
۰ Slave :
تنظیم و نمایش دستگاهی که به پورت IDE
۰ روی مادر بورد نصب شده و در حالت Slave قرار دارد


▪ IDE
۱ Master :
تنظیم و نمایش دستگاهی که به پورت IDE
۱ روی مادر بورد نصب شده و در حالت Master قرار دارد


▪ IDE
۱ Slave :
تنظیم و نمایش دستگاهی که به پورت IDE
۱ روی مادر بورد نصب شده و در حالت Slave قرار دارد


▪ Serial ATA
۰ :
تنظیم و نمایش دستگاهی که به پورت SATA
۰ روی مادر بورد نصب شده .


▪ Serial ATA
۱ :
تنظیم و نمایش دستگاهی که به پورت SATA
۱ روی مادر بورد نصب شده .


▪ Floppy Device [Drive A / Drive B] :
تنظیمات و فعال/غیرفعال کردن درایو فلاپی دیسک


▪ System Information :
نمایش کلیاتی راجع به سیستم (در برخی سیستمها وجود دارد )

ـ نکته: دستگاههایی مانند سی¬دی¬رام ، رایتر و هارد اغلب ATA هستند و با کابلی
۸۰ رشته ای موسوم به IDE که مطابق شکل زیر است به مادربورد وصل می شود . اغلب مادربوردها دارای یک یا دو پورت IDE هستند( یعنی ۲ یا ۴ دستگاه ATA را میتوان به آن وصل کرد. به ATA در مواقعی PATA نیز گویند (.

از آنجا که کابل IDE دارای سوکت میباشد دو سوکت آن به دو دستگاه قابل نصب است که یکی Slave و دیگری Master خواهد بود . برای تنظیم اینکه کدامیک Master و کدامیک Salve باشند در پشت این دستگاهها جامپرهایی مطابق شکل زیر تعبیه شده که با توجه به توضیحات روی دستگاه قابل تنظیم هستند .

هاردها و رایترها با سوکت SATA نیز موجودند که سرعت بسیار بیشتری دارند و کابل آنها کوچکتر میباشد . این دستگاهها با کابل موسوم به ساتا به مادربورد وصل می شوند . به هر پورت ساتا یک وسیله نصب میشود . در حال حاضر اغلب مادربوردها دارای
۲ ، ۴ و یا ۶ پورت ساتا هستند .

هاردها و رایترها با سوکت SATA نیز موجودند که سرعت بسیار بیشتری دارند و کابل آنها کوچکتر میباشد . این دستگاهها با کابل موسوم به ساتا به مادربورد وصل می شوند . به هر پورت ساتا یک وسیله نصب میشود . در حال حاضر اغلب مادربوردها دارای
۲ ، ۴ و یا ۶ پورت ساتا هستند .


۲)Advanced CMOS Features
۲) امکانات ویژه و خاص
شامل تنظیمات امکانات ویژه و خاص مربوط به BIOS سیستم میباشد .


مثلا در اغلب بایوس ها شامل موارد زیر است :
) توضیح: گزینه های قابل انتخاب برای هر تنظیم در داخل کروشه[ ] قرار داده شده (


▪ Boot Sector Protection : [ Enable/ Disable ]
فعال(Enable) یا غیرفعال (Disable) بودن سیستم حفاظت از خرابی و دستکاری غیرمجاز بایوس توسط ویروس و یا اتفاقات ناخواسته


کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:09 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

آموزش تنظیمات بایوس سیستم 2

▪ Full Screen Logo Screen : [ Enable/ Disable ]
نمایش یا عدم نمایش لوگوی شرکت سازنده مادِربورد در ابتدای روشن شدن سیستم


▪ Quick Booting : [ Enable/ Disable ]
با قرار دادن این گزینه در حالت فعال (Enable) ، سیستم پس از گذشت
۱۰ ثانیه از چک کردن تنظیمات شروع به بالا آمدن میکند . (اگر چک قعات بیش از ۱۰ ثانیه طول بکشد از چک کردن مابقی صرفنظر می کند
)


▪ Boot Up Num-Lock LED : [ON / OFF ]
مشخص کردن وضعیت پیش فرض چراغ دکمه های شماره (Numbers Keys)


▪ Boot Sequence [C, CD-Rom,A / A,CD-Rom,C / CD-Rom.C,A / CD- Rom,A,C ]
با ورود به این بخش می توانید اولویت مراجعه سیستم برای بالا آمدن را به دستگاه دلخواه بدهید .


▪ Hard Disk Boot Priority : [ HDD
۰ / HDD ۱ / HDD ۲ /… ]
تنظیم اولویت بین هارددیسکها برای بالا آمدن (اینکه سیستم عامل با کمک کدام هارد بالا بیاید)


▪ First(
۱st) Boot Device : [ Hard Disk / CD-ROM / Floppy / USB HDD/… ]
تنظیم اولین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد


▪ Second(
۲
nd) Boot Device : [ Hard Disk / CD-ROM / Floppy / USB HDD/… ]
تنظیم دومین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد .( به دستگاه دوم تنها زمانی مراجعه می شود که دستگاه اول نتوانسته سیستم را بوت کند )


▪ Third(
۳
rd) Boot Device : [ Hard Disk / CD-ROM / Floppy / USB HDD/… ]
تنظیم سومین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد .( به دستگاه سوم تنها زمانی مراجعه می شود که دستگاه دوم نتوانسته سیستم را بوت کند )


▪ Other Boot Device
تنظیم دیگر دستگاهها که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرند.
ـ نکته : هنگامی که میخواهیم از روی سی دی ویندوز نصب کنیم بایستی First Boot Device را CD-ROM قرار دهیم تا سیستم به محض روشن شدن به درایو سی دی مراجعه کرده و از روی سی دی بالا بیاید .
برای نصب سیستم عامل داس بایستی First Boot Device را Floppy Disc قرار دهیم تا سیستم به محض روشن شدن به درایو فلاپی مراجعه کرده و از روی فلاپی بالا بیاید .


۳
) Integrated Peripherals
۳) دستگاههای مجتمع روی مادِربورد
تنظیمات مربوط به تمامی دستگاهها و قطعات روی مادِربورد ( مجتمع شده بر روی مادِربورد) یا اصطلاحا تنظیمات دستگاههای آنبورد (On Board
دستگاههای آنبورد مانند سیستم کارت صوت مادربورد و یا پورتهای USB (یو اِس بی) و (همچنین در بعضی از مادربوردها تنظیمات کارت گرافیکهای تعبیه شده روی مادِربورد ) و نیز تنظیمات مربوط به کارت شبکه تعبیه شده بر روی مادِربورد .
به توضیح بخشهای مهم این قسمت میپردازیم :


▪ USB Controller : [Disable /
۲ Ports / ۴ Ports / ۶ Ports / ۸ Ports /… ]
تنظیم فعال یا غیر فعال بودن پورتهای USB مادِربورد


▪ USB Device Legacy Support : [Enable / Disable ]
تنظیم امکان/عدم امکان استفاده از دستگاههای USB در سیستم عامل


▪ Onboard Lan Controller : [Enable / Disable ]
تنظیم فعال/غیرفعال بودن کنترلر شبکه


▪ Audio Controller : [Enable / Disable ]
تنظیم فعال/غیرفعال بودن کارت صوت مجتمع شده


▪ On-Chip ATA Controller : [Enable / Disable ]
تنظیم کنترلر دستگاههای اِتا (ATA)


▪ On-Chip SATA Controller : [Enable / Disable ]
تنظیم فعال/غیرفعال بودن کنترلر دستگاههای SATA


▪ Raid Sata Mode : [IDE / Raid
۰ / Raid ۱ / Raid ۲ / …]
تنظیم سیستم استفاده از Raid ( استفاده بهینه و بدون خطا از چند هارددیسک)


▪ I/O Device :
تنظیمات مربوط به پورتهای خروجی و ورودی مادِربورد مانند LPT, Com,Mid


▪ USB Keyboard Support : [Enable / Disable ]
فعال یا غیرفعال بودن کیبورد با پورت USB ( برای کیبورد های یو اس بی حتما بایداین گزینه فعال باشد )


▪ USB Mouse Support : [Enable / Disable ]
فعال یا غیرفعال بودن ماوس با پورت USB ( برای موس های یو اس بی حتما باید این پورت فعال باشد ، در غیر اینصورت هنگام نصب ویندوز در زمانی که سیستم یو اس بی را شناسایی نمی کند موس غیر فعال می شود )


▪ Onboard Serial Port
۱ & ۲
تنظیمات مربوط به پورتهای سریال


۴) Power Management Setup
۴) تنظیمات مدیریت تغذیه سیستم
در این قسمت اغلب چند بخش اساسی وجود دارد :


▪ ACPI Function(Or Suspend Mode) : [Enable / Disable ]
تنظیم عملکرد حالت ACPI که در ویندوز
۲۰۰۰ و اکس پی قابل استفاده است )


▪ USB Device Wake UP : [Enable / Disable ]
اینکه سیستم با دستگاههای متصل به USB از حالت استندبای خارج گردد یا خیر


▪ Resume From S
۳ By PS۲ Keyboard: [Enable / Disable ]
اینکه سیستم با کیبورد متصل به PS
۲ از حالت استندبای خارج گردد یا خیر


▪ Resume From S
۳ By PS۲ Mouse : [Enable / Disable ]
اینکه سیستم با ماوس متصل به PS
۲ از حالت استندبای خارج گردد یا خیر


▪ Power Button Function : [Power Off / Suspend ]
عملکرد دکمه پاور روی کِیس ( خاموش کند و یا به حالت استندبای برود )


▪ Keyboard Power ON :
این بخش دارای
۳ گزینه است :
ـ Password : با زدن پسووردی دلخواه سیستم روشن شود
ـ Disable : حالت روشن شدن سیستم با صفحه کلید غیرفعال باشد
ـ Keyboard
۹۸ : با زدن دکمه پاور روی کیبوردهای قدیمی سیستم روشن شود .


▪ Mouse Power ON : [Enable / Disable ]
اینکه وقتی کلیک دکمه چپ ماوس کلیک گردد سیستم روشن شود .


▪ Modem Ring resume : [Enable / Disable ]
این گزینه اگر فعال باشد ، اگر مودم شما به خط تلفن متصل باشد و کسی با شما تماس بگیرد سیستم روشن می شود


۵) Pnp/PCI Configuration
۵) پیکربندی و تنظیمات مربوط به دستگاههای


▪ PCI : Peripheral Compounent Interconnect
و PNP : Plug & Play
دستگاهای PCI دستگاههایی هستند که از طریق اسلات ( شکاف) های PCI به مادربورد متصل می شوند . مانند مودم ، تی وی کپچر و یا کارت صوت
در این بخش هرکدام از شکافهای (Slot) مادربورد را میتوان تنظیم کرد که از کدام شماره وقفه(IRQ) استفاده کند .
بهتر است گزینه Auto را انتخاب کنیم تا سیستم به طور اتوماتیک شماره وقفه به دستگاهها نسبت دهد .


۶) PC Health Status یا H/W Monitor
۶) وضعیت سلامتی سیستم
این بخش نمایانگر وضعیت کلی سیستم شامل سرعت فنها ، دمای جاری سیستم و پردازنده ، ولتاژ پردازنده و ... میباشد .
در بعضی از سیستمها در این بخش گزینه های زیر نیز وجود دارند :


▪ Chassis Instruction : [Enable / Disable ]
عملکردهای جانبی کِیس مانند باز بودن درب


▪ CPU Smart Fan Target : [Disable / Level
۱ / … / Level ۵ ]
تنظیم اتوماتیک سرعت فن پردازنده در دمای زیاد


▪ CPU Fan Fail Warning : [Enable / Disable ]
هشدار در هنگام خرابی یا عملکرد بدِ فن پردازنده


▪ CPU Temp Warning : [Disable /
۵۰ / ۶۰ / ۷۰ / ۸۰ ]
هشدار رسیدن دمای پردازنده به دمای خاص


▪ CPU Temp Warning : [Enable / Disable ]
هشدار در هنگام خرابی یا عملکرد بد فن سیستم (کِیس)


۷) Frequency/Voltage Control
۷) کنترل ولتاژ و فرکانس
در این بخش می توان فرکانس کاری پردازنده و ولتاژ کاری رم و پردازنده و همچنین ولتاژ کارت گرافیکی متصل به شکاف AGP را تنظیم کرد .
این بخش بیشتر برای OverClockکردن بکار میرود .
دستکاری این بخش بدون داشتن اطلاعات دقیق و کافی ممکن است باعث سوختن مادربورد ، پردازنده و یا کارت گرافیک گردد .


۸) Top Performance / Loaf Fail-Safe / Optimized Default
۸) تنظیمات اولیه و تنظیمات کارا
این بخش که با سه نام ذکر شده بالا در دسترس است شامل تنظیمات پیش فرض و اولیه کارخانه سازنده و همچنین پیش تنظیمات پیشنهادی شرکت سازنده میباشد .
به برخی از گزینه های رایج آن میپردازیم :


▪ Load Fail-Safe Default :
بارگزاری تنظیمات پیش فرضی که از برخی از قابلیتهای مادربورد چشمپوشی می کند .


▪ Top Performance & Optimized Default :
بارگزاری تنظیمات پیش فرضی که بیشترین کارایی مادربورد سیستم را بهمراه دارد.


۹) BIOS Setting Password - Set Supervisor & User Password
۹) کلمه عبور تنظیمات بایوس / تنظیم کلمه عبور کاربر
در این بخش میتوان برای ورود به سیستم و یا ورود به تنظیمات بایوس کلمه عبور گذاشت .
با تنظیم System Password یا User Password می توان برای بالا آمدن سیستم یک کلمه عبور گذاشت تا کسی نتواند بدون مجوز از کامپیوتر استفاده کند .
با تنظیم Supervisor Password می توان برای ورود به بخش تنظیمات بایوس کلمه عبور قرار دادر .
ـ نکته : با برداشتن باطری روی مادربورد این دو کلمه عبور پاک خواهند شد و کلیه تنظیمات به حالت اولیه ( تنظمات کارخانه) برمیگردد .


۱۰) Save And Exit
۱۰) ذخیره و خروج از بایوس
در بیشتر موارد با زدن کلید F
۱۰ تغییرات اعمال شده در بایوس ذخیره می شود و سیستم ری استارت و آماده کار خواهد شد .
در بعضی از مادربوردها هم بایستی گزینه Save And Exit را برای ذخیره و خروج انتخاب کرد .
گزینه Exit Without Saving نیز موجب خروج از بخش تنظیمات البته بدون ذخیره تغییرات اعمال شده میگردد .



کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:11 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

شبکه عصبی1

فهرست

فصل اول     ...............................................................................

1-1- مقدمه...............................................................................4

1-2- تشابهات و انتظارات..........................................................14

1-3- تاریخچه؟ شبکه های عصبی................................................18

فصل دوم     ...............................................................................

1- مقدمه................................................................................25

2- تعریف شبکه های عصبی مصنوعی .........................................26

3- تاریخچه............................................................................29

4- معرفی مدل نرون ساده خطی..................................................30

5- شبکه هاي پرسپترون چند لايه.................................................34

6- تصحیح اوزان و بایاسها.........................................................40

فصل سوم     ..............................................................................

1- مقدمه................................................................................42

2- شبکه های عصبی چه قابلیتهایی دارد ؟......................................42

3- قانون دلتا ..........................................................................44

4- تقریب افزایشی ...................................................................46

5- الگوریتم BP .....................................................................47

6- قدرت نمایش توابع ...............................................................49

فصل چهارم     ...........................................................................

1- مقدمه................................................................................51

2- چرا از شبکه های عصبی استفاده می شود ؟................................51

3- برسی اجمالی ساختار مغز.................................................................53

4- نرم افزارها وسخت افزارهای شبکه های عصبی.....................................62

فصل پنجم     ..........................................................................................

1- مقدمه...........................................................................................65

2- قسمت های مدل پایه وارتباط آن با مدل های بیولوژیکی............................67

3- یک مرور مجدد بر مدل پایه و ویژگی های آن........................................78

4- تغییرات و ساده سازی های کاربردی....................................................83

5- کاربردها و پیاده سازی ها.................................................................86

6- مثال های کاربردی PCNN ..............................................................

 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  4:12 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها