:دکتر داوود يادگاري سال 1331 در تهران متولد شد . دوره ي دبستان و دبيرستان را در شميرانات بهپ ايان رساند و سال 1350 در رشته ي پزشکي دانشکده ي علوم پزشکي دانشگاه شهيد بهشتي قبول شد . سال 1357 براي طرح ، به بروجرد استان لرستان سفر کرد . سال 1360 بود که دوره ي رزيدنتي را در بيماري هاي عفوني گذراند . طرح خارج از مرکز خود را در استان گيلان و شهر رشت سپري کرد . در اين دوران ني زبه عنوان رئيس بيمارستان ، معاون دانشکده ي پزشکي، معاون اموزشي و رئيس مرکز بهداشت استان فعاليت داشت و هم اکنون نيز رئيس مرکز تحقيقات بيماري هاي عفوني و گرمسيري است .
خانواده سالم : چرا رشته ي پزشکي را انتخاب کرديد ؟
دکتر يادگاري : از دوران کودکي بهپ زشکي خيلي علاقه داشتم و همين علاقه باعث شد تا مسير زندگي و تحصيلاتم را بر اساس اين هدف پايه ريزي کنم . به نظر من يکي از راه هاي خدمت و کمک به مردم در رشته پزشکي نهفته است که هم به لحاظ علمي و هم به لحاظ انساني جاي زيادي براي کار دارد . در واقع انگيزه من از انتخاب پزشکي خدمت به مردم بود .
خانواده سالم : چرا تخصص عفوني ؟
دکتر يادگاري : من با رتبه ي اول در تخصص قلب قبول شدم و به قولي شاگرد اول اين رشته بودم ولي با توجه به نياز کشور و درخواستي که رئيس وقت دانشکده از بنده داشتند تصميم گرفتم به رشته ي عفوني وارد شوم و فعاليت خود را در اين زمينه ادامه دهم .
خانواده ي سالم : اگر زمان به عقب بازگردد و شما دوباره بر سر دو راهي انتخاب بين تخصص قلب و رشته بيماري هاي عفوني قرار بگيريد ، کدام را انتخاب مي کنيد ؟
دکتر يادگاري : مطمئناً باز هم رشته عفوني را انتخاب مي کنم . بايد بگويم که از ين انتخاب پشيمان نيستم و خيلي خوشحالم که اين رشته را انتخاب کردم . احساس مي کنم در رشته عفوني فضاي کار بسيار وسيع تر است و مي توان کارهاي بيشتري انجام داد . در اين رشته ، عشق و علاقه حرف اول را مي زند . بايد عاشق باشي و تلاش کني . مطالعه هاي شبانه روزي ، تحقيق و پژوهش هاي طاقت فرسا ، بدون علاقه کافي نيست .
خانواده ي سالم : نظر شما درباره ي بيماري هاي نو پديد و بازپيد چيست ؟ برخي بر اين باورند که اين بيماري ها ساخته ي دست برخي داشنمندان براي انگيزه هاي سياسي و ... است در اين باره نظر شما چيست ؟
دکتر يادگاري : شايد بتوان در مواردي شک کرد ولي خيلي موفق اين مسئله نيستم . حداقل در مورد ايدز ، زيرا کاملاً اثبات شده که منشا اين بيماري کجا و چه بوده است .
خانواده ي سالم : آينده ي بيماري هاي عفوني چگونه است ؟ آيا مي توان اميدوار بود روزي از همه ي آلودگي ها در امان باشيم ؟
دکتر يادگاري : قرت 21 ، قرن بيماري هاي عفوني است . از بين بردن باکتري هاي مقاوم ، ميکروب ها و ويروس ها سال هاي زيادي طول مي کشد . در واقع هميشه يک قدم از بيماري ها عقب هستيم و به دليل جهش و رشد اينها ، هميشه بايد در فکر تهيه ي آنتي بيوتيک ها باشيم تا باکتري ها ، ميکروب ها و ويرو سها را در کنترل خود درآوريم .
خانواده ي سالم : نظر شما راجع به روش هاي تشخيصي امرو زچيست ؟
دکتر يادگاري : خب کيت هايي که براي تشخيص بيماري موجود است بيشتر از الگوهاي خارجي کپي مي شود . زيرا ابداع و ساخت کيت هزينه ي زيادي به همراه دارد . ولي متاسفانه وجود کيت هاي قلابي چيني در بازار که تعدغاد آن هم بسيار زياد است باعث شده تا جواب کاذب به دست آيد و اين مشکل بزرگي است . تشخيص مولکولي ، کار را راحت کرده و به دليل قابل اعتماد بودن ، روش مناس و خوبي براي تشخيص است .
خانواده ي سالم : نظر شما در مورد روش هاي نوين آزمايشگاهي به خصوص روش مولکولي چيست ؟
خب مسلماً هر روز شاهد پيشرفت ، در زمينه ي تشخيص آزمايشگاهي هستيم ، اين روش سرعت تشخيص را بسيار بالا برده و اين مي تواند بسيار خوب باشد .
خانواده ي سالم : در حال حاضر مهمترين نمشکل بهداشتي نکشور چيست ؟
دکتر يادگاري : مايدز و هپاتيت
خانواده ي سالم : شايع ترين بيماري عفوني در ايران که هم به لحاظ سني و هم به لحاظ اقتصادي جامعه را درگير خود کرده ، چيست ؟
دکتر يادگاري : تب مالت
خانواده ي سالم : شما به عنوان يک ايراني موفق ، عوامل موفقيت خود را چه چيز م يدانيد ؟
دکتر يادگاري : البته بايد ديد که مقصود از موفقيت چيست ؟ قطعاً هيچ موفقيتي حاصل نمي شود مگر اينکه تلاش کنيد و براي رسيدن به هدف تان زحمت بکشيد . هيچ گاه از مشکلات نترسيدم . به نظر خودم دانشجوي مبارزي بودم و هميشه در حال مبارزه با سختي ها هستم تا بتوانم بر آنها غلبه کنم و به هدفم برسم .
خانواده ي سالم : آيا قصد بازنشستگي داريد ؟
دکتر يادگاري ک دوست دارم تا زماني که مي توانم ، تلاش کنم و فعاليتم را در زمينه ي علم و دانش تا زماني که توانايي دارم ، ادامهب دهم .
خانواده ي سالم : از اينکه وقت تان را به ما داديد و با حوصله به پرسش هاي ماپ اسخ گفتيد سپاسگزاريم . درپ ايان خواهش مي کنيم اگر پيامي براي خوانندگان به خصوص جامعه پزشکي و دانشجويان جوان داريد ، بفرماييد .
دکتر يادگاري : براي همه عزيزان آرزوي موفقيت و دقت در کار را دارم . اميدوارم که بتوانند با همه مشکلاتي که وجود دارد از عهده ي مسئوليتي که بر دوش شان است به خوبي برآيند . به دانشجويان عزيز يادآوري م يکنم که هيچ گاه از مشکلات نهراسند و بدون ترس از موانع موجود در مسيرشان ، فقط به هدف فکر کنند که آن هم خدمت به مردم است . همه تلاش خود را براي رسيدن به موفقيت به کار بندند و مطمئن باشند که روزي نتيجه ي همه تلاش هاي خود را خواهند ديد .
منبع : ماهنامه ي خانواده ي سالم شماره ي 15