طهورا نوروزي اظهار داشت: رسيدگي به افراد و اقشار آسيبپذير در سطح جامعه، سرفصلي است كه در آموزههاي ديني و از سوي بزرگان بر آن تأكيد بسيار شده است و حكومت ديني وظيفه دارد از تمام ظرفيتها براي رسيدگي به اقشار آسيبپذير در سطح جامعه استفاده كند.
وي ادامه داد: بسياري از زنان سرپرست خانوار، آسيبديده هستند و تعداد ديگري از آنها نيز در معرض آسيب قرار دارند كه رسيدگي به وضعيت آنها جزء ضروريات محسوب ميشود.
اين پژوهشگر مسائل زنان با بيان اينكه زنان بدسرپرست، داراي همسر هستند ولي به دليل وجود برخي از مشكلات، همسرانشان سرپرستي خانواده را بر عهده ندارند، عنوان كرد: طيف عظيمي از زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست، نياز اقتصادي داشته و اغلب آنها نيز توانمندي خاصي ندارند يعني عموماً از قشر ضعيف جامعه بوده و در مشاغل سطح پايين مانند كارگري به كار گرفته ميشوند.
* بازنشستگي زودهنگام؛ راهي براي آرامش زنان سرپرست خانوار
نوروزي با بيان اينكه اين گروه از زنان وقتي وارد بازار كار ميشوند، جذب سيستم دولتي يا خصوصي ميشوند، ادامه داد: دولت موظف است اهرمهاي نظارتي خود را در بخش دولتي و خصوصي كه زنان سرپرست خانوار در آن اشتغال دارند، افزايش دهد.
وي با اشاره به اينكه دولت بايد براي زنان سرپرست خانوار، حق عائلهمندي در نظر بگيرد، خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه زنان سرپرست خانوار دو شغله هستند، يعني مسئوليت خانه و محل كار را بر عهده دارند، لازم است براي آنها، بازنشستگي زودهنگام به عنوان يك رويكرد حمايتي در نظر گرفته شود.
اين پژوهشگر مسائل زنان در ادامه اضافه كرد: بايد بيمه مخصوصي براي زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شود همچنين در سيستم ترفيعات نظام اداري، بايد براي اين قشر ترفيعات ويژهاي در نظر گرفته شود.
* دستمزد و حقوق برابر كارگران زن و مرد در برنامه پنجم توسعه
نوروزي با اشاره به اينكه سال گذشته، دولت براي استخدام زنان سرپرست خانوار مصوبهاي داشت، گفت: طبق اين مصوبه، تمام زنان سرپرست خانوار كه به صورت شركتي يا قراردادي در وزارتخانهها مشغول به كار هستند، بايد استخدام شوند.