0

معرفي پنج هنرمند منتخب به موزه معاصر براي اعزام به بي‌ينال ونيز

 
ayoub12
ayoub12
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18320
محل سکونت : خوزستان

معرفي پنج هنرمند منتخب به موزه معاصر براي اعزام به بي‌ينال ونيز

  پنجاه و چهارمين بي‌ينال بين‌المللي هنر ونيز 4 ژوئن 2011 مطابق با 14خردادماه سال 1390 در شهر ونيز ايتاليا برگزار مي‌شود و به مدت شش ماه ادامه خواهد داشت. ايران نيز قرار است با انتخاب سه هنرمند در اين رويداد مهم بين‌‌المللي در عرصه هنرهاي تجسمي جهان شركت كند. 
بي‌ينال ونيز كه اكنون به پنجاه و چهارمين دوره خود رسيده است از مهمترين و معتبرترين وقايع هنرهاي تجسمي در دنياست كه هر دو سال يك بار هنرمنداني از سراسر جهان را گرد هم مي‌آورد تا تازه‌ترين آثار خود را در زمينه نقاشي، عكاسي،‌حجم و به خصوص هنر جديد كه در قالب ويدئوآرت، چيدمان، پرفورمنس و هنر محيطي ارائه مي‌شود، ‌به نمايش بگذارند. 
اين بي‌ينال در هر دوره با يك موضوع برگزار مي‌شود و اين دوره نيز موضوع دوسالانه هنر سال 2011 ونيز، «روشنايي» است كه يادآور اهميت وجود و معني نور در آثار هنرمندان معاصر در برقراري ارتباط با بازديدكنندگان است. 

محمود شالويي مديركل دفتر هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفت وگو با خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس درباره انتخاب سه هنرمند ايراني براي اعزام به اين بي ينال گفت: امسال برخلاف دوره قبل كه چند هنرمند را خودمان انتخاب كرديم، طي فراخواني از همه علاقه‌منداني كه آثار درخوري براي ارائه در اين بي‌ينال دارند دعوت شد تا آثارشان را براي ما ارسال كنند، سپس شورايي از هنرمندان و كارشناسان مجرب و متخصص در زمينه هنرهاي تجسمي با مديريت اصغر كفشچيان مقدم انتخاب شد كه اين آثار را مورد بررسي دقيق قرار دهند و در نهايت با بررسي آثار رسيده، بهترين آثار را به ما معرفي كنند تا از ميان آن‌ها چند نفر را انتخاب كنيم. 
وي افزود: اين شورا چند نفر را به ما معرفي كرده است كه هنوز انتخاب نهايي انجام نشده است ولي به زودي اعلام خواهد شد. 
شالويي درباره ملاك انتخاب هنرمندان در شوراي داوري توضيح داد: آن چه براي ما ارزش داشت اين بود كه آثار منتخب، ماهيت ايراني داشته باشد و ايراني بودن اثر كاملاً مشخص باشد و همچنين به بينش‌هاي ديني و فرهنگي ما نيز نزديك باشد تا به نوعي معرف فرهنگ ايراني و اسلامي ما باشد،‌ محتوا، مفهوم و تكنيك‌ خلق اثر وهمچنين سابقه هنرمند نيز از ديگر مواردي است كه در انتخاب آثار مورد توجه قرار گرفته است. 

غلامعلي طاهري يكي ديگر از هنرمندان و كارشناساني كه در انتخاب آثار اوليه براي اين دوره از بي‌ينال ونيز را بر عهده داشته است درباره چگونگي انتخاب آثار مي‌گويد: 
ابتدا موزه هنرهاي معاصر تهران اقدام به انتشار فراخواني كرد براي هنرمنداني كه مايل به شركت در بي‌ينال ونيزهستند، بعد از آن از ما براي بررسي آثار دعوت شد كه بعد از بررسي اين آثار، شوراي كارشناسي به دبيري آقاي كفشچيان مقدم به اين نتيجه رسيد كه در بين آثار رسيده، اثري كه در شأن بي ينال ونيز و نماينده هنر معاصر ايران باشد موجود نيست. بنابراين به اين نتيجه رسيديم كه آثارهنرمندان مطرح كشور را مورد بررسي قرار دهيم و از آثار اين هنرمندان با رويكرد هنر جديد و مفهومي انتخاب كنيم، اما با توجه به فضاي محدودي كه در بي‌ينال ونيز در اختيار ايران است، آثار منتخب اين هنرمندان، امكان ارائه در اين فضاي محدود را نداشت و به اين ترتيب به گزينه سوم متوسل شديم كه از چند هنرمند معاصر براي ارائه آثار در بي‌ينال ونيز دعوت كنيم تا متناسب با فضاي نمايشگاهي ايران در ونيز آثاري را خلق كنند.

اصغر كفشچيان مقدم دبير شوراي انتخاب آثار براي بي‌ينال ونيز به خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس در اين باره گفت: من رئيس شوراي داوراني هستم كه از سوي موزه هنرهاي معاصر تهران انتخاب شده است. اعضاي شورا بيشتر نقش مشورتي در انتخاب هنرمندان دارند بنابراين ما نيز 5 هنرمند را انتخاب و به موزه اعلام كرده‌ايم كه از ميان آن‌ها چند هنرمند را انتخاب كنند. 
كفشچيان گفت: موزه ابتدا فراخواني براي اين منظور اعلام كرده بود كه اعضاي اين شورا نسبت به آن انتقاد داشتند چرا كه همه معتقد بودند كه مركز هنرهاي تجسمي بايد برنامه‌اي داشته باشد كه بتواند در يك پروسه دو ساله هنرمنداني را كه نماينده هنر ايران باشند انتخاب كند و اين اقدام از طريق فراخوان عمومي امكان پذير نيست. با اين حال آثار رسيده از سوي شوراي داوران مورد بررسي قرار گرفت و ابتدا 36 نفر انتخاب شدند كه از ميان آن‌ها 9 نفر رأي لازم را به دست آوردند تا آثارشان را ارسال كنند، در نهايت از ميان اين 9 نفر با نظر اعضاي شورا 5 هنرمند در حوزه هنر جديد انتخاب شد و به موزه هنرهاي معاصر تهران اعلام شد تا از ميان آن‌ها چند نفر براي اعزام به ونيز انتخاب شوند. 

10750403264581828474.jpg

دوشنبه 25 بهمن 1389  12:59 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها