محسن لشكري صبح امروز در مراسم افتتاح طرحهاي عمراني و خدماتي در آرامگاه حكيم خيام نيشابوري اظهار داشت: ظرفيت پژوهشي نيشابور بيشتر از ظرفيت موجود بوده و حيف است كه شرق كمتر از غرب كشور باشد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي تاكيد كرد: بايد با كارهاي پژوهشي و عملي و اطلاعرساني درست جايگاه شرق كشور نشان داده شود.
وي تصريح كرد: پايگاه پژوهشي شرق كشور در نيشابور نيازمند اعتبارات مصوب و چارت نيروي انساني مناسب است.
لشگري با اشاره به اينكه سبكهاي معماري زيادي به نام خراسان بزرگ وجود دارد، اظهار داشت: بايد با مقالات و كتابهاي نقشه برجسته، خراسان بزرگ را بهتر معرفي و اطلاعرساني كرد.
وي با بيان اين مطلب كه نيشابور يك برند است كه تمام دنيا او را ميشناسد، تصريح كرد: نيشابور يك مركز علمي در كنار مشهد است و خود نيشابور جذابيت خاصي در حوزههاي فرهنگي، تاريخي و هنري دارد كه ميتواند ميزبان فرهيختگان كشور باشد.
لشكري افزود: اميدوارم در محافل علمي و پژوهشي از قابليتهاي منطقه دفاع شود.
همچنين معاون سياسي و اجتماعي فرمانداري نيشابور اظهار داشت: سايت تاريخي شادياخ اين شهرستان نيازمند به اعتبار تملك دارد.
ابراهيم جدكاره افزود: روستائيان و شهروندان منطقه در بخش ساخت و ساز كشاورزي با مشكل مواجه هستند.
وي تصريح كرد: تسريع در طرح جامع گردشگري شهرستان نيشابور با توجه ظرفيت بالا و انتخاب دولت بهعنوان منطقه نمونه گردشگري از ديگر خواستهها است.
جدكاره گفت: بعضي از آثار تاريخي در نقاط گوناگون شهرستان و بهويژه در بخش سرولايت نيشابور در حال تخريب است و بايد به آن توجه شود.
وي ايجاد زيرساختهاي گردشگري نيشابور و سرمايهگذاري در بخش اقامتي و ساخت هتل را يك نياز ضروري دانست.
در اين مراسم، سيستم صوت، نور و حفاظت بوستان خيام كه نخستين سيستم استاندارد كشور و داراي مجوز شوراي فني سازمان ميراث كشور توسط شركت فرا ارتباط بينالود نيشابور است، به بهرهبرداري رسيد.
افتتاح گلخانه خيام با مساحت 400 متر مربع و اعتباري بالغ بر 40 ميليون تومان از محل اعتبارات استاني با 4 هزار گلدان براي تامين گلهاي اماكن گردشگري استان از ديگر برنامههاي اين مراسم بود.