پروژه سنجش عملكرد شاخصهاي فناوري اطلاعات كشور از تيرماه سال 88 در حالي در شركت فناوري اطلاعات آغاز شد كه چهار سال و نيم از شروع برنامه چهارم گذشته بود و نحوه ارزيابي شاخصها به طور صريح در برنامه پيشبيني نشده بود.
در آن زمان نه تنها دستگاههاي اجرايي توسط اين شاخصها سنجيده نشده بودند، پروژه خاصي نيز براي رسيدن به اهداف برنامه چهارم تعيين نشده بود.
بر اين اساس پروژه سنجش عملكرد شاخصهاي فناوري اطلاعات كشور، در سال 88 تعريف شد و به اين ترتيب شكلدهي نظام آماري فناوري اطلاعات كليد خورد و پس از آن معاون اول رئيس جمهور با ابلاغ به تمامي دستگاهها اعلام كرد كه دستگاههاي از نظر شاخصهاي IT مورد سنجش قرار خواهند گرفت.
در همين رابطه، با توجه به اهميت اين پروژه در ارزيابي دستاوردهاي برنامه چهارم و مهم تر از آن رسيدن به اهداف برنامه پنجم، براي اطلاع از وضعيت اين پروژه گفتوگويي با مدير كل برنامه ريزي و كنترل برنامههاي سازمان فناوري اطلاعات ايران انجام دادهايم.
اميرحسين محبعلي در گفتوگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس با اشاره به اجراي پروژه سنجش عملكرد شاخصهاي فناوري اطلاعات در كشور، اظهار داشت: پس از اينكه وظايف حاكميتي فناوري اطلاعات به سازمان فناوري اطلاعات محول شد، پروژه سنجش براي نخستين بار در كشور آغاز گرديد.
وي با بيان اينكه اجراي اين پروژه در سازمان فناوري اطلاعات يك سال به طول انجاميد، گفت: اين زمان به اين دليل صرف شد كه اين آمادگي در كشور وجود نداشت كه يك مرجعي به سازمانها ورود پيدا كند و تمامي عملكردهاي سازمان از آنها مطالبه كند.
* پيشبيني انتشار نتايج نهايي سنجش شاخصهاي فناوري اطلاعات كشور تا پايان سال
مدير كل دفتر برنامه ريزي و كنترل برنامههاي سازمان فناوري اطلاعات ايران تصريح كرد: هم اكنون پروژه در مرحله خاتمه قرار دارد و در مرحله تحقيق و راستيآزمايي پروژه هستيم.
وي توضيح داد: مرحله راستيآزمايي به اين معنا است كه اطلاعات گردآوري و تحليل شده است و براي دستگاههاي اصلي فرستاده شده تا تاييد اطلاعات از دستگاهها گرفته شود.
محبعلي خاطر نشان كرد: تلاش ميكنيم نتايج پروژه سنجش عملكرد شاخصهاي فناوري اطلاعات كشور را تا پايان سال منتشر كنيم.
* شاخصهاي بينالمللي IDI و آمادگي الكترونيكي معيار سنجش شاخصهاي فناوري اطلاعات
مدير كل دفتر برنامهريزي و كنترل برنامههاي سازمان فناوري اطلاعات ايران خاطر نشان كرد: پروژه سنجش عملكرد شاخصهاي فناوري اطلاعات در كشور دستاوردهاي بسيار خوبي داشته است.
وي افزود: به طور مثال در قسمت بخشي و فرابخشي برنامه 5 ساله چهارم توسعه، نقاط قوت و ضعف خوبي شناسايي شده است.
محبعلي افزود: نقاط قوت كه ادامه راه است و در رابطه با نقاط ضعف نيز تمام تلاش ما اين است كه با تدوين شاخصهاي درست به اهداف برنامه دست يابيم.
مدير كل برنامهريزي سازمان فناوري اطلاعات تأكيد كرد: در اجراي اين پروژه سنجش دو شاخص بينالمللي IDI متعلق به اتحاديه جهاني مخابرات و شاخص آمادگي الكترونيكي را داشتهايم.
* ارتقاء حداقل 15رتبهاي جايگاه ايران در رتبهبندي اتحاديه جهاني مخابرات
محبعلي تصريح كرد: نتايجي كه تاكنون بدست آوردهايم اين است كه به احتمال زياد حداقل 15 رتبه جايگاه كشور در رتبهبندي جهاني تضييع شده است و اين رتبهبندي بر اساس اطلاعاتي است كه مراجع خارجي تا به حال به صورت غير رسمي از ما گرفتهاند.
وي توضيح داد: حال كه ما به صورت علمي در اين موضوع ورود پيدا كردهايم، منجر ميشود انشاءالله پس از انتشار نتايج پروژه و طي مكاتباتي كه با اتحاديه جهاني مخابرات خواهيم داشت، بتوانيم حداقل 15 پله جايگاه ايران را در ITU (اتحاديه جهاني مخابرات) بالاتر ببريم.
مدير كل دفتر برنامهريزي و كنترل برنامههاي سازمان فناوري اطلاعات خاطر نشان كرد: اين ارتقاء رتبه در شاخص IDI خواهد بود كه يكي از شاخصهاي زيرمجموعه اتحاديه جهاني مخابرات در بحث فناوري اطلاعات است.
* مرور دوباره و تاييد نهايي دستگاهها، دليل عدم اعلام نتايج پروژه در دهه فجر
محبعلي با بيان اينكه سازمان فناوري اطلاعات متولي اجراي اين پروژه بوده است، تصريح كرد: در انجام اين پروژه از مشاوران ، پيمانكاران و ناظران بهره گرفته شده است.