به گزارش مهر، دکتر محمدرضا قوام نصیری اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجام شده توسط محققان و پژوهشگران مرکز تحقیقات در مناطقی همچون گنبد و شمال استان خراسان که بیشتر ازدواجهای فامیلی صورت می گیرد مشاهده شده است میزان شیوع سرطان مری نسبت به دیگر مناطق بیشتر است.
وی، زمینه ارثی و ژنتیکی ،افزایش سن ،جنس ، مصرف زیاد مواد غذایی و چای داغ ، آب آلوده ، استعمال دخانیات ، سموم شیمیایی کشاورزی و تنفس ذرات سلیکا که در برخی مناطق کشور وجود دارد را از جمله عوامل بررسی شده بروز سرطان مری دانست و افزود: سرطان مری دومین سرطان شایع در کشور به شمار می رود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ایجاد اشکال در بلع غذا همراه با درد و ایجاد علائم سوء هاضمه و سوختن سردل به طور مداوم از نشانه های بروز این بیماری بوده و در صورت ایجاد اشکال در هنگام خوردن غذا بهتر است که با یک پزشک متخصص مشورت کنند.
قوام نصیری، میزان بقا و طول عمر هر بیمار مبتلا به سرطان مری تحت درمان را وابسته به بیولوژی تومور و ویژگیهای بالینی بیمار دانست و ابراز داشت: در صورت مراجعه بیمار در مراحل اولیه ابتلا می توان از گسترش سرطان جلوگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: مراکز تخصصی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن پزشکان متخصص و فوق متخصص و امکانات و تحهیزات استاندارد توانایی درمان و مداوای بیماران مبتلا به سرطان مری را دارند.