مصرف اسيد فوليک به مدت يک هفته، تعادل حرکتي را در موشهاي صحرايي نر بهبود ميبخشد.
به گزارش ايسنا ، اسيد فوليک يا فولات(ويتامين B9) يكي از ويتامينهاي گروه B محلول در آب است كه براي تداوم سنتز، همانند سازي و ترميم DNA و نيز سنتز پروتئينها ضروري است.
شواهد تجربي نشان ميدهد، كمبود فولات و به دنبال آن افزايش سطح هموسيستئين، نورونهاي دوپامينرژيك جسم سياه را به سموم خارجي حساس كرده و خطر ابتلا به پاركينسون را افزايش ميدهد. در اين راستا، مريم خمبي شوشتري، کارشناس ارشد فيزيولوژي جانوري دانشگاه شهيد چمران اهواز، پژوهشي را با هدف بررسي اثرات مقادير مختلف اسيد فوليك بر فعاليت حركتي موشهاي صحرايي نر بالغ با استفاده از دستگاه روتارود انجام داده است.
در اين مطالعه تجربي حيوانات به چهار گروه تقسيم شدند. گروههاي آزمايش، اسيد فوليك با مقادير 15,10,5 ميلي گرم بر كيلوگرم را روزانه به صورت تزريق درون صفاقي دريافت كردند و گروه شاهد نيز سالين(حلال) را به همان حجم دريافت كرد؛ سپس همه گروهها توسط دستگاه روتارود مورد ارزيابي قرار گرفتند. دادههاي حاصل با استفاده از آزمون ANOVA مورد مقايسه قرار گرفتند.
يافتههاي به دست آمده از اين پژوهش نشان داد: دريافت اسيد فوليك با مقدار 5 ميلي گرم بر كيلوگرم در روز به مدت يك هفته به طور معني داري تعادل حركتي در موشهاي صحرايي را بهبود ميبخشد.
نتايج اين پژوهش حاکي از آن بود كه اسيد فوليك باعث بهبود فعاليت حركتي در موشهاي صحرايي نر بالغ ميشود.