بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي كشور براساس فهرست پيشنهادي سازمان ميراث فرهنگي كه به تأييد دفتر هيأت دولت رسيده است، در اختيار صندوق احيا و بهرهبرداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي قرار ميگيرد.
به گزارش ايسنا، زائري ـ مديرعامل صندوق احيا و بهرهبرداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي كشور ـ با اعلام اين مطلب، بيان كرد: براساس مادهي 2 آييننامهي نحوهي انتقال مالكيت آثار قابل احيا به صندوق، از اين پس بهمنظور احيا و بهرهبرداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي كشور و تأمين بخشي از سرمايهي صندوق، بناهاي يادشده در اختيار صندوق احيا قرار ميگيرد.
وي گفت: اين بخش از آييننامه در واقع مجوزي براي صندوق بهشمار ميرود تا طبق چارچوب تعيينشده نسبت به واگذاري بناها و اماكن مورد نظر به اشكال مختلف از جمله مشاركت مدني يا تجاري، اجاره، اجاره به شرط تمليك يا فروش به بخش خصوصي اقدام كند.
زائري اظهار كرد: هدف از فراهم كردن چنين شرايطي اين است كه اعتباراتي كه در طول سالهاي متمادي از طريق سازمان ميراث فرهنگي براي تملك و مرمت بناهاي مورد نظر هزينه شده، ولي به چرخ اقتصادي كشور بازنگشته است، مديريت و بهرهبرداري شود. بر اين اساس، قرار است سازمان بناها و اماكن تاريخي را كه امكان تغيير كاربري و استفاده دارد، ابتدا كاوش كند و پس از استخراج آثار در صورت وجود، در اختيار صندوق احيا و بهرهبرداري از اماكن تاريخي و فرهنگي قرار گيرد.
وي ادامه داد: بناها و اماكني در اين طرح مورد نظر هستند كه اساساً نفيس ملي بهشمار ميروند و امكان بازگرداندن حيات به اين بناها متناسب با نيازهاي روز كشور وجود دارد.
زائري همچنين دربارهي تبصرهي اين ماده، بيان كرد: قيمت بناهاي تاريخي و فرهنگي مورد نظر از سوي هيأتي به رياست نمايندهي منتخب رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و با حضور سه نفر كارشناس رسمي دادگستري تعيين و در دفاتر صندوق بهعنوان سرمايهي صندوق درج ميشود.