به نقل از پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه (سنا)، علي صالح آباد روز يكشنبه در مراسم گشايش سومين دوره بينالمللي بازار سرمايه اسلامي به پيشرفتهاي نظام مالي اسلامي در جهان اشاره كرد و افزود: هم اكنون هيچ نهاد بين المللي براي نظاممند كردن و يكپارچه كردن انواع محصولات نظام مالي اسلامي وجود ندارد؛ اين نظام مالي با رشدي ناهمگون از جهات مختلف در حال توسعه است و اين يك هشدار بزرگ براي افرادي است كه به دنبال توسعه پايدار آن هستند.
وي ادامه داد: به نمايندگي از سازمان بورس و اوراق بهادار ايران كه مسئوليت نظارت و تصويب قوانين در بازار سرمايه جمهوري اسلامي ايران را دارد به تمام فعالان نظام مالي اسلامي در سرتاسر جهان پيشنهاد ميكنم براي شكلدهي و تشكيل يك نهاد مالي بينالمللي اسلامي براي يكپارچه كردن، نظارت و تصويب انواع محصولات نظام مالي اسلامي دست به دست يكديگر دهيم. ميتوان از ظرفيتهايي مثل سازمان كنفرانس اسلامي براي اين مهم بهره برد؛ كشورهاي عضو اين سازمان ميتوانند اعضاي اصلي اين نهاد بينالمللي باشند.
صالح آبادي اظهار داشت: نظام مالي اسلامي برپايه دستور وحي و شريعت ساختار يافته است، در اين نظام فرامين الهي در حوزه معاملات و رفتار سرمايهگذاران رعايت شده و كسي حق ندارد فراتر از آن قدم بردارد؛ براين اساس است كه برخي از مهمترين مباني نظام مالي غرب در اين نظام (مانند حرمت دريافت و پرداخت ربا، ممنوعيت غرر در معاملات، ممنوعيت اكل مال به باطل و ممنوعيت ضرر و ضرار در روابط بين افراد و بين افراد و جامعه) تحريم شده است.
وي درباره اصل ممنوعيت ضرر در اسلام گفت: اساساً ضرر در جايي وارد است كه فردي قصد داشته باشد از طريق انجام يك معامله خاص يا يك رفتار مشخص به ديگري آسيب برساند. اين آسيب هم ممكن است آسيب مالي يا جاني و يا به انواع ديگري باشد، عدم شفافيت اطلاعاتي يكي از مهمترين اموري است كه ميتواند به وارد آمدن ضرر بر فرد يا جامعه منتهي شود.