یکی از شگردهای صوفیان برای جذب مردم.جعل احادیث واتهام به علمای بزرگ شیعه است.اینکه آقایان همه را صوفی میدانند خیلی جالب است.حتی در یکی از کتابهای این دراویش خدا را هم صوفی خوانده اند.آنجا که مینویسد خدایا به حق آن سبیلهایت مارا به رشته امتحان درنیاور(سلوک در تاریکی)
اینهم ۳حدیث جعلی ایشان::(قال رسول ا...: من سره ان يجلسمع ا... فليجلس مع اهل تصوف
كسي كه از همنشيني با خدا خشنود مي شودبايد با اهل تصوف همنشيني كند) .راوي حديث ابن ابي جمهور احساوي از كتاب بشارت المصطفي لشيعة المرتضي
حديث دوم:(قال رسول ا...:لا تطعنوااهل تصوفوالخرق فان اخلاقهماخلاق النبياولباسهم لباس الانبيا-بر اهل تصوف وصاحبان خرقه ها طعت نزنيد كه هما نا اخلاقشان اخلاق انبياولباسشان لباس انبياست) از منبع قبلي
حديث سوم : ( قال علي ابن ابيطالب:التصوف اربعه احرف تاء و صاد و واو و فاء .والتاء:ترك وتوبه تقي-والصاد:صبر صدق وصفا-والواو:ورد و ود ووفاء-الفاء:فرد فقر فناء
تصوف چهار حرف است تا صاد واو وفا تا:ترك دنيا و توبه وپرهيزگاري است و صاد:صبروراستي وصفاي دل است و واو :توجه ودوستي به ورد ودعاو وفاي به عهد است و فاء:تنها بودن از خلق وفقر الي الله ونيستي وفاني شدن از انانيت است )از كتاب مجلي و غوالي اللئالي تاليف علم جليل محمد بن علي بن ابراهيم بن ابي جمهور احساوي
جواب:اولا در جعلی بودن این حدیث شکی نیست چون۱-سیاق کلمات نشان میدهد از اهل بیت نیست۲-راوی حدیث مشخص نیست۳-در کتب روائی مهم شیعه این حدیث واحادیث دیگری که صوفیان جعل کرده اند به چشم نمیخورد.۴-علمای حدیث شناس بزرگی نیز اینها را رد کرده اند.ضمنا نگاهی به تفکرات ابن ابی جمهور همه چیز را مشخص میکند
اما حدیث چهارم ایشان از یک سنی بنام ابونعیم اصفهانی است
حديث چهارم:قال امام جعفرصادق:من عاش في ظاهر الرسول فهو سني ومن عاش في باطن الرسول فهو صوفي (حلية الاوليا جلد يك ص بيست) تاليف حافظ ابو نعيم اصفهاني (متوفي چهارصد سي قمري) متابعت رسول سنت است ومتابعت احوال او تصوف
سوال من اینست که چرا اینهمه حدیث که حتی ملا سلطان گنابادی نتوانسته مدارک وسندیت آنها را ردکند ودر نفی صوفیه آمده است را نمیخوانند
امام رضا علیه السلام میفرمایند:من ذکر عنده الصوفیه ولم ینکرهم بلسانه وقلبه فلیس منا ومن انکرهم فکانما جاهد الکفار بین یدی رسول الله:یعنی هرکس در نزد او از صوفیه سخن به میان بیاید وبازبان ودل آنها را انکار نکند از ما نیست وهر کس ایشان را انکار کند مثل کسی است که پیش روی رسول خدا با کفار جهاد کرده است
در مورد حضرت امام وبرخی از علما آنها به کرات صوفیه را نفی کرده اند.البته این دوست عزیز نوشته اند که امام در اول تفسیر سوره حمد اسم تفسیر بیان السعاده را آورده.لازم به ذکر است مرحوم آقا بزرگ تهرانی بزرگترین کتابشناس معاصر در الذریعه معتقد است این تفسیر را ملا سلطان از شخصی دیگر از علما دزدیده وبنام خود چاپ نموده است
حسن ختام بحث جمله ای از حضرت امام خمینی (ره)در مورد صوفیه:ایشان در چهل حدیث باب کبر حدیث چهارم میفرمایند:
آن بیچاره ای که خود را مرشد و هادی خلایق میداند و در مسند دستگیری و تصوف قرار گرفته از این دو حالش پست تر و غمزه اش بیشتر است.اصطلاحات این دو دسته عارف و حکیم را به سرقت برده و سر و صورتی به متاع بازار خود داده و دل بندگان خدا را از حق منصرف و مجذوب به خود نموده و آن بیچاره صاف و بی آلایش را به علما و سایر مردم بد بین نموده برای رواج بازار خود فهمیده و نافهمیده پاره ای از اصطلاحات جاذب مثل محبوبعلی ومجذوبعلی را به خورد عوام بیچاره داده گمان کرده به لفظ حال جذبه و حب دست میدهدای طالب دنیا و ای دزد مفاهیم این کار تو هم اینقدر کبر و افتخار ندارد