0

چرا من آن يک نفر نباشم؟!

abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 37203

چرا من آن يک نفر نباشم؟!

در يک غروب زمستاني شيوانا از جاده خارج دهکده به سمت روستا روان بود. در کنار جاده مردي را ديد که زخمي روي زمين افتاده است و کنار او چند نفر درحال تماشا و نظاره ايستاده اند. شيوانا به جمعيت نزديک شد و پرسيد:" چرا به اين مرد کمک نمي کنيد؟!"
جمعيت گفتند:" طبق دستور امپراتور هرکس يک فرد زخمي را به درمانگاه ببرد مورد بازپرسي و آزار قرار مي گيرد. چرا اين دردسر را به جان بخريم. بگذار يک نفر ديگر اين کار را انجام دهد. چرا ما آن يک نفر باشيم؟!"
شيوانا هيچ نگفت و بلافاصله لباسش را کند و دور مرد زخمي پيچيد و او را به دوش خود افکند و پاي پياده به سرعت او را به درمانگاه رساند. اما مرد زخمي جان سالم به در نبرد و ساعتي بعد جان داد. شيوانا غمگين و افسرده کنار درمانگاه نشسته بود که مامورين امپراتور سررسيدند و او را به جرم قتل مرد زخمي به زندان بردند.
شيوانا يکماه در زندان بود تا اينکه مشخص شد بيگناه است و به دستور امپراتور از زندان آزاد شد. روز بعد از آزادي مجددا شيوانا در جاده يک زخمي ديگر را ديد. بلافاصله بدون اينکه لحظه اي درنگ کند دوباره لباس خود را کند و دور مرد زخمي انداخت و او را کول کرد تا به درمانگاه ببرد. جمعيتي از تماشاچيان به دنبال او به راه افتادند و هرکدام زخم زباني نثار او کردند. يکي از شاگردان شيوانا از او پرسيد:" چرا با وجودي که هنوز ديروز از زندان زخمي قبل خلاص شده ايد دوباره جان خود را به خطر مي اندازيد؟!"شيوان تبسمي کرد و پاسخ داد:" خيلي ساده است! چون احساس مي کنم اينکار درست است! و يک نفر بايد چنين کاري را انجام دهد. چرا من آن يک نفر نباشم؟!"

نکته ها:
داستان شيوانا بسيار به واقعيت هاي روزگار ما نزديک است؛ بارها شاهد بوديم که تصادفي دلخراش در خيابان اتفاق افتاده است و مردم در حال تماشا هستند، مردي زخمي روي زمين افتاده است اما کسي به او کمک نمي کند! انگار آنها به تماشاي مرگ آمده اند! ؛ مرگ همنوع! از ميان جمعيت يکي پيدا مي شود که تماشاي مرگ را دوست ندارد و براي نجات يک انسان همه سختي ها و عواقب احتمالي را به جان مي خرد.
شايد يک روز براي شما هم اتفاق بيافتد؛ تماشاچي يا بازيگر مرگ! اگر تماشاچي مرگ بوديد، به احتمال زياد با اين دليل که چرا من؟! از کمک به همنوع خود امتناع خواهيد کرد. اما اگر بازيگر مرگ بوديد، از خود خواهيد پرسيد چرا هيچ کس کمک نمي کند؟! در آن لحظات از نگاه تماشاگران خواهيد فهميد که مي پرسند؛ چرا من آن يک نفر باشم؟!
براستي کدامين ارزشها را فراموش کرده ايم که از کمک به همنوع خود امتناع مي کنيم؛ چرا از خود نمي پرسيم؛ چرا من آن يک نفر نباشم؟!

منبع : تاجریان

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 20 بهمن 1389  11:07 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها