0

مطالب و مقالات پزشکی بسیار مفید (این موضوع آپدیت می شود)

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

کِی و چه میان وعده‌ای به کودک بدهیم؟

کارشناس بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت ودرمان دیلم گفت: میان وعده، غذای مختصری است که بین دو وعده اصلی به کودک داده می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه بهداشت و درمان دیلم، آذین صبوری با اشاره به اینکه میان وعده باید بین وعده‌های اصلی به کودک داده شود افزود: کودک باید هر روز 5 وعده غذا، شامل 3 وعده اصلی و 2 میان وعده بخورد.

وی بیان کرد: از آنجایی که معده کودک کوچک است، ولی نیاز او به انرژی زیاد است، با خوردن سه وعده اصلی غذا، نیازهایش تأمین نمی‌شود، بنابراین میان وعده‌ها باید بین وعده‌های اصلی به کودک داده شود.

صبوری تصریح کرد: خوردن میان وعده باید تا 2 تا 3 ساعت با وعده اصلی غذایی فاصله داشته باشد.

کارشناس بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت ودرمان اضافه کرد: باید به یاد داشت که میان وعده تنها سهم کوچکی در تأمین نیازهای غذایی کودک دارد و هیچگاه جای وعده‌های اصلی را نخواهد گرفت.

صبوری ادامه داد: میان وعده‌ها باید ارزش غذایی کافی داشته باشند و از یک یا چند گروه اصلی غذایی تهیه شده باشد.

این کارشناس تغذیه به والدین دانش آموزان توصیه کرد: میان وعده باید رضایت بچه را تأمین کند، برای او بدآموزی نداشته باشد، ازنظر بهداشتی ایمن باشد و با بودجه اکثریت خانواده‌ها تناسب داشته باشد.

وی در ادامه سخنان خود به والدین گفت: از دادن میان وعده‌هایی نظیر شکلات، آبنبات، شیرینی، چیپس که فقط حاوی انرژی است، خودداری کنید.

در این مراسم انواع میان وعده‌های مناسب از قبیل ساندویچ‌های خانگی، ساندویچ تخم‌مرغ، میوه‌ها و سبزی‌های تازه، مغزهای خوارکی و خشکبار و آبمیوه‌های طبیعی برای دانش آموزان نمایش داده شد. چیپس، پفک، یخمک، لواشک ، ساندویچ‌های پرچرب و نوشابه از جمله انواع میان وعده‌های نامناسبی بود که در معرض دید دانش آموزان قرار گرفت.

چهارشنبه 26 مهر 1391  7:51 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مهمترین علل پیدایش لک های قهوه ای رنگ پوست

دبیر انجمن متخصصین پوست ایران درباره انواع مهم لک های قهوه ای رنگ پوست و درمان آنها گفت:  ظاهر شدن لک های قهوه ای رنگ پوست علل مختلفی دارد که ملاسما یکی از شایع ترین علت های آن می باشد که بیشتر در دوران حاملگی خانم ها بروز می کند و به همین دلیل به لک های حاملگی شهرت پیدا کرده است ولی این لک ها در خانم های جوان و به ندرت در مردان هم دیده شده است که گونه ها و پیشانی و بینی مناطقی هستند که این لک ها در آنها ظاهر می شود و در تابستانها پررنگ تر و در زمستانها کم رنگ تر می شوند.
 
استفاده از ضد آفتاب مناسب با spf 30 معمولا پیدایش این لکها را کنترل می کند و نوعی از کرم های مخصوص برای بیمار تجویز می شود که باید شبها از آن استفاده نماید. این لکها ممکن است بر اثر مصرف قرص های ضد بارداری هم ایجاد شود.

دکتر محمد گلشنی در ادامه افزود:‌نوع دیگری از لک های قهوه ای رنگ پوست کک و مک ها می باشند که این نوع لک ها ارثی بوده و بیشتر در کودکان و در سنین 12 سال تا 20 سال دیده می شود.

این لک ها به صورت لک های قهوه ای رنگ پراکنده و جدا از هم بوده که در نواحی صورت و گوشها و عمدتا بر روی هر نقطه ای از بدن که در معرض نور آفتاب باشد ظاهر می شوند و در تابستانها پر رنگ تر بوده و در زمستانها کم رنگ تر می شوند.

قدم اول در درمان این نوع لک ها این است که هر 3 ساعت یکبار از کرم ضد آفتاب استفاده شود و طبق نظر پزشک یک نوع از کرم های روشن کننده برای استفاده شبانه تجویز می شود ولی به دلیل اینکه پیدایش کک و مک در پوست به خاطر استعداد ژنتیکی می باشد بعد از درمان این نوع لک ها امکان بازگشت دوباره این لک ها بسیار زیاد است.
وی درباره لک های قهوه ای رنگی که در دوره پیری بر روی پوست ظاهر می شوند عنوان کرد که این نوع لک ها در سنین بالا ظاهر شده و در تمام فصول رنگ ثابتی داشته و تغییر رنگ نمی دهد و در قسمتهایی از بدن که در معرض نور خورشید قرار دارند ظاهر می شود که درمان بوسیله کرم ضدآفتاب در این نوع لک ها بی فایده بوده و ضایعه ای پایدار می باشند که برای درمان آنها بایستی از راههای فریز کردن و پیلینگ و لایه برداری و لیزرQ-Switched استفاده کرد.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:35 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

حساسیت غذایی چه نشانه هایی دارد؟

آیا انواع مختلف علائمی که به واسطۀ حساسیت غذایی به وجود می‌آیند را می‌شناسید؟


منشأ حساسیت غذایی چیست؟
این نوع حساسیت هم، مثل بقیۀ انواع حساسیت ها (حساسیت به خانوادۀ کرم ها، موی حیوانات، گرده ها، لاتکس و...)، به خاطر واکنش بیش از حد به یک عنصر است. بدن به اشتباه آن عنصر را خطرزا می‌شناسد و اقداماتی برای مبارزه با آن انجام می‌دهد.

واکنش حساسیتی چه زمانی خود را نشان می‌دهد؟
بعد از تماس داشتن یا خوردن مادۀ خوراکی خطرناک واکنش حساسیتی خود را نشان می‌دهد. اما توجه داشته باشید که چندین شیوۀ تماس گوناگون و حساس وجود دارند که باعث برانگیختن حساسیت غذایی می‌شوند:

-بعد از خوردن خوراکی مشکل دار.
-و البته بعد از تماس با پوست. به همین خاطر است که دست زدن به دستۀ کنسول بازی که قبلاً توسط شخصی که مثلاً بادام زمینی خورده است، استفاده شده، می‌تواند باعث بروز واکنش های حساسیتی در یک فرد حساس نسبت به بادام زمینی بشود.

-در نهایت، آلرژن ممکن است تنفس بشود. تنفس کردن بوها هنگام طبخ و آماده سازی خوراکی هایی که حساسیت زا هستند، نیز می‌تواند باعث بروز واکنش های حساسیتی بشود.

باید بدانید که در بیشتر موارد، حساسیت غذایی در دقایق و حتی ساعاتی بعد از برقراری تماس با آلرژن خود را نشان می‌دهد. با این حال، شدت و تأخیر واکنش بستگی به نوع تماس، میزان آلرژن و دفعات در معرض قرار گرفتن آن دارد، البته عوامل شخصی هم در این میان می‌توانند جایی داشته باشند.
علائم حساسیت غذایی چیست؟
نشانه های پوستی:
درماتیت آتوپیک بروز پیدا می‌کند: پوست خشک است، شروع به خاریدن می‌کند و پوست پوست می‌شود. پوست قرمز، گرم و دردناک می‌شود.
گاهی اوقات هم کهیرهای وسیعی دیده می‌شوند.

نشانه های دهانی:
انتهای گلو می‌سوزد، لب ها متورم هستند و فرد برای بلعیدن خوراکی ها دچار مشکل می‌شود. این نشانه بین کسانی که علاوه بر حساسیت غذایی، به گرده ها هم حساسیت دارند، بسیار بیشتر دیده می‌شود.

نشانه های تنفسی و چشمی:
این نشانه های شبیه به علائم رینیت حساسیتی و کونزکتیویت حساسیتی هستند: بینی می‌گیرد یا فرد دچار آبریزش بینی می‌شود، عطسه، سرخی چشم ها، جاری شدن اشک از چشم ها و... .
این نشانه ها، گاهی اوقات قبل از واکنش های حساسیتی شدید بروز پیدا می‌کنند.

توجه، باید بین این نشانه ها و نشانه های آسم تفاوت قائل شد، آسم بیماری است که مجاری تنفسی ریوی را مبتلا می‌کند و خود را به شکل نفس نفس زدن و مشکل در تنفس نشان می‌دهد.

نشانه های گوارشی:
شایع ترین نشانه های گوارشی، تهوع، استفراغ، اسهال و دردهای شکمی هستند.
در نهایت شوک آنافیلاکتیک شدیدترین واکنش به حساب می‌آید. در این صورت درمان اورژانسی، ضروری است. این حالت خود را به شکل احساس بیماری، خارش، کهیر و مشکل در تنفس نشان می‌دهد.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:36 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

راه های کاهش تهوع بیماری صبحگاهی

این وضیعت که بیماری صبحگاهی یا ویار خوانده می شود در بعضی از زنان صبح ها بدتر بوده و با گذشت روز بهتر می شود. ولی بیماری صبحگاهی در هر زمانی از روز می تواند بروز کند. تهوع معمولاً در حدود هفته ششم شروع می شود ولی می تواند زودتر و در هفته چهارم نیز شروع شود. تهوع معمولاً در طول ماه بعد شدیدتر می شود. حدود نیمی از زنان مبتلا به بیماری صبحگاهی در حدود هفته 14 کاملاً بهبود می یابند. در باقی موارد، این مشکل در اکثر زنان یک ماه دیگر یا کمی بیشتر نیز طول می کشد، هر چند ممکن است در ادامه حاملگی دوباره بروز کرده و تا آخر حاملگی ادامه یابد.

* علت بیماری صبحگاهی
علت تهوع در دوران حاملگی دقیقاً مشخص نیست ولی احتمالاً ناشی از تغییرات فیزیکی زیادی است که در بدن زن حامله رخ می دهد.

* بعضی از احتمالات عبارتند از:
افزایش سریع هورمون hCG در اوایل حاملگی. مشخص نیست که این هورمون چگونه باعث بروز تهوع می شود ولی زمانبندی افزایش آن با وضعیت تهوع جور در می آید. درست در زمانی که میزان این هورمون در بدن به بالاترین مقدار خود می رسد تهوع نیز به حداکثر می رسد. تصور بر این است که استروژن نیز ممکن است در این زمینه نقش داشته باشد.
افزایش حس بویایی و حساسیت به بو. این وضعیت نسبتاً شایع بوده و مکن است از عوارض افزایش سریع میزان استروژن در بدن باشد.
حساسیت دستگاه گوارش. دستگاه گوارش بعضی زنان به تغییرات در اوایل حاملگی حساس تر است. حتی در یک مطالعه، رابطه ای میان هلیکوباکتر پیلوری (باکتری که سبب زخم معده می شود) و تهوع شدید در زمان حاملگی دیده شده است، هر چند علت این رابطه مشخص نیست.

ممکن است شنیده باشید که بیماری صبحگاهی ناشی از کمبود ویتامین B است. با اینکه به نظر می رسد مصرف ویتامین B تکمیلی بصورت قرص در بسیاری از زنان حامله به کاهش تهوع کمک می کند، ولی این بدان معنا نیست که آنها کمبود ویتامین B دارند.

در واقع، حداقل در یک مطالعه نشان داده شده است که هیچ تفاوت معناداری از نظر سطح ویتامین B6 میان زنان دچار بیماری صبحگاهی و دیگر زنان حامله وجود ندارد. علت تأثیر ویتامین B بر کاهش تهوع مشخص نیست. شواهدی نیز دال بر این مطلب وجود دارد که مصرف مولتی ویتامین در زمان لقاح تخمک و اسپرم و اوایل حاملگی به جلوگیری از بیماری صبحگاهی شدید کمک می کند که البته علت این مسئله نیز مشخص نیست.

بعضی محققین این نظریه را مطرح کرده اند که بعضی زنان از نظر روانی بیشتر مستعد تهوع و استفراغ در دوران حاملگی هستند و این مسئله یک پاسخ غیر طبیعی به استرس است. با این حال، شواهد محکمی دال بر تأیید این نظریه وجود ندارد. (البته تهوع و استفراغ دائمی خود می تواند عاملی برای استرس بیشتر باشد!)

* آیا احتمال تهوع در بعضی زنان بیشتر است؟
* احتمال تهوع و استفراغ در زمان حاملگی در شرایط زیر بیشتر است:
-حاملگی دو قلو یا چند قلو. علت آن ممکن است مقادیر بالاتر hCG یا هورمون های دیگر در بدن باشد.
- احتمال شدیدتر بودن تهوع و استفراغ نیز در این صورت وجود دارد. البته این مسئله قطعی نیست و
- بعضی زنان که حاملگی دوقلو یا چند قلو دارند اصلاً تهوع ندارند.
- وجود تهوع و استفراغ در حاملگی های قبلی
- وجود سابقه تهوع و استفراغ بعنوان عارضه مصرف قرص های ضد بارداری. علت این مسئله ممکن است
-پاسخ بدن به افزایش سطح استروژن باشد.
- سابقه استعداد به بیماری حرکت (motion sickness)
-استعداد ژنتیکی تهوع حاملگی. در صورتیکه مادر یا خواهرتان بیماری صبحگاهی شدید داشته اند احتمال ابتلای شما بیشتر است.
- سابقه سردردهای میگرنی

*آیا تهوع بر روی جنین تأثیر دارد؟
تهوع خفیف و استفراغ گهگاهی که معمولاً در بیماری صبحگاهی وجود دارد تا زمانیکه مادر غذا را تحمل کند و مقادیر زیاد مایعات بنوشد تهدیدی برای سلامتی جنین نیست. از این گذشته، جنین در عمده زمان سه ماهه اول آنقدر کوچک است که به کالری چندانی نیاز ندارد. اگر مادر نتواند یک رژیم غذایی متعادل داشته باشد بد نیست که مولتی ویتامین مصرف کند. اگر آهن تهوع را بدتر می کند بهتر است از مولتی ویتامین هایی استفاده شود که دوز آهن آنها کم بوده و یا آهن نداشته باشند.

عدم افزایش وزن مادر در سه ماهه اول معمولاً اشکالی ندارد البته تا زمانیکه ناشی از غذا نخوردن نباشد و مایعات به اندازه کافی مصرف شود. اشتهای مادر پس از گذشت این زمان بازگشته و وزنش افزایش خواهد یافت.

آیا نداشتن بیماری صبحگاهی به معنای افزایش احتمال سقط است؟
نه ضرورتاً. این واقعیت وجود دارد که بعضی مطالعات نشان داده اند که زنانی که کودکانشان سقط می شود کمتر دچار تهوع می شوند. (عدم تکامل کافی جنین یا جفت سبب پایین بودن هورمون های حاملگی شده و در نتیجه تهوع در این زنان کمتر است.) ولی بسیاری از زنان هم وجود دارند که حاملگی کاملاً طبیعی داشته و بعد از سه ماهه اول دیگر تهوع ندارند.

 راه های کاهش تهوع بیماری صبحگاهی
همه روش هایی که در زیر گفته می شود بر شواهد محکم استوار نیستند، ولی شایعترین توصیه هایی هستند که معمولاً متخصصین زنان و ماماها به بیمارانشان می کنند.

از غذاها و بوهایی که سبب تهوع می شوند پرهیز کنید. اگر تقریباً همه چیز باعث تهوع می شود اشکالی ندارد که تنها چند غذای محدودی که مشکلی ایجاد نمی کنند مصرف شود حتی اگر تمام مواد غذایی لازم برای بدن را تأمین نکند. یک راه دیگر هم مصرف غذاهای بیمزه و یا گرم نکردن غذا است تا بوی آن کمتر باشد.
سعی کنید همیشه مقداری شیرینی ساده مثل کلوچه کنار تخت خود داشته باشد. هنگامی که از خواب بیدار می شوید یکی دو تا بخورید و قبل از بلند شدن از جایتان 20 تا 30 دقیقه دراز بکشید. داشتن این شیرینی ها کنار تخت ممکن است در صورتیکه که نصف شب با حالت تهوع از خواب بیدار شوید هم کمک کننده باشد.
وعده های غذاییتان را کوچک و متعدد کنید تا معده تان هیچوقت خالی نباشد. بعضی زنان معتقدند که کربوهیدرات ها در هنگام تهوع بهترین خوراکی هستند ولی یک مطالعه کوچک نشان داده است که غذاهای دارای پروتئین بالا احتمالاً اثر بهتری دارند.

از غذاهای چرب پرهیز کنید زیرا هضم آنها بویژه در حاملگی که تخلیه معده به زمان بیشتری نیاز دارد بیشتر طول می کشد. همچنین از غذاهای سنگین و چرب، تند، اسیدی و سوخاری شده نیز که می توانند باعث تحریک معده و دستگاه گوارش شوند پرهیز کنید.

سعی کنید مایعات را بین وعده های غذایی مصرف کنید. همچنین سعی کنید یکباره حجم زیادی مایع مصرف نکنید زیرا معده به این ترتیب پر شده و اشتهایتان برای خوردن غذا کم می شود. یک روش خوب این است که یک نوشیدنی را در طول روز جرعه جرعه بنوشید. اگر زیاد استفراغ می کنید از یک نوشیدنی ورزشی حاوی گلوکز، نمک و پتاسیم استفاده کنید تا الکترولیت های (املاح) از دست رفته جبران شوند.

سعی کنید به اندازه کافی استراحت کنید و اگر می توانید در طول روز چرتی بزنید. تماشای تلویزیون و یا رفتن به منزل یکی از دوستان یا بستگان راه خوبی برای مقابله با استرس بوده و حواس شما را از تهوعتان پرت می کند.

سعی کنید ویتامین هایی را که برایتان تجویز شده را همراه با غذا یا درست قبل از خواب بخورید. اگر آهن موجود در قرص های مولتی ویتامین تهوع شما را زیاد می کند از پزشکتان بخواهید که داروی شما را عوض کند.

از پزشک معالجتان در مورد ویتامین B6 بپرسید. علت بهتر شدن تهوع بر اثر مصرف ویتامین B6 دقیقاً مشخص نیست ولی مطالعات نشان می دهند که مصرف این ویتامین در بعضی زنان مؤثر بوده و در صورتیکه با دوز صحیح مصرف شود هیچ خطری ندارد. دوز معمول ویتامین B6 برای درمان بیماری صبحگاهی بین 10 تا 25 میلی گرم، سه بار در روز است ولی بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

اگر هیچیک از راه های فوق مؤثر نبود از پزشکتان بخواهید برایتان داروی ضد تهوع تجویز کند. توجه داشته باشید که مصرف هر گونه دارو در زمان حاملگی حتماً باید با نظر پزشک صورت گیرد بنابراین از مصرف خوسرانه دارو خودداری کنید.

* استفراغ بیش از حد در زمان حاملگی
اگر خانم حامله نتواند هیچ چیزی (حتی مایعات) را در معده برای 24 ساعت نگه دارد ممکن است به "استفراغ بیش از حد در زمان حاملگی (Hyperemesis Gravidarum)" مبتلا شده باشد که درمان آن چندان ساده نیست. این عارضه هر چه سریعتر تشخیص داده شده و درمان شود احتمال بهبودش بیشتر است.
در این موارد بلافاصله به بیمار مایعات وریدی (سرم) داده می شود تا آب از دست رفته بدن جبران شود. سپس برای کنترل الکترولیت های خون و اطمینان از عدم وجود بیماری های زمینه ای دیگر که سبب تهوع و استفراغ می شوند آزمایشاتی انجام می شود. بسته به مورد، بیمار ممکن است چند روز بستری شود تا راحت بتوان وی را از راه وریدی تغذیه کرد.

بسیاری از زنان با گرفتن مایع وریدی و جبران مایعات از دست رفته حالشان بهتر شده و می توان تهوع و استفراغ را در آنها با داروهای ضد تهوع کنترل کرد. در بعضی موارد نادر، تهوع و استفراغ ادامه یافته و بیمار مجبور است هر چند وقت یک بار در بیمارستان یا منزل از سرم استفاده کند. این عارضه در صورت عدم درمان می تواند منجر به از دست رفتن مزمن آب بدن، کاهش وزن، سوء تغذیه و عوارض دیگر برای مادر و کودک شود.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:36 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

وعده های غذایی پس از ورزش

 آیا می‌دانید پس از ورزش چه باید خورد؟
آنچه پس از ورزش می‌خورید برای جایگزینی گلیکوژن عضلات اهمیت زیادی دارد. همه‌ی ورزشکاران از اهمیت وعده‌های غذایی پیش از ورزش آگاهند، اما غذای پس از ورزش، اینکه چه چیزی بخورید و چه زمانی بخورید نیز به همان اندازه مهم است. برای مصرف غذای پیش از ورزش باید به ذخیره‌ی گلیکوژن توجه داشته باشید تا بهترین کارکرد را داشته باشید، اما غذای پس از ورزش برای بهبود نیروی بدنی و ادامه تمرینات بسیار مهم است.
جایگزینی آب بدن پس از ورزش:
مایعات از دست رفته‌ی بدن طی ورزش اولین چیزیست که باید جایگزین شود. اما چقدر؟
بهترین راه تخمین مقدار مایعی که باید بنوشید این است که:
* قبل از ورزش و بعد از آن خود را وزن کنید و مقدار تفاوت آن را با مایع جایگزین کنید.
* به ازای هر نیم کیلوگرم کاهش وزن 500-700 میلی لیتر آب بنوشید.
وعده های غذایی پس از ورزش:
مصرف کربوهیدرات نیز اهمیت دارد. 15 دقیقه بعد از ورزش کربوهیدراتهایی مانند آبمیوه و میوه مصرف کنید این کار کمک می‌کند گلیکوژن مصرف شده جایگزین شود. تحقیقات نشان داده اند که مصرف 200-100 گرم کربوهیدرات طی دو ساعت پس از ورزش برای جایگزین کردن گلیکوژن و ادامه‌ی تمرین لازم است. اگر بیش از دو ساعت بگذرد و چیزی نخورید گلیکوژن 50 درصد کمتر در عضلات ذخیره می‌شود. علت این وضعیت این است که مصرف کربوهیدرات، تولید انسولین را تحریک می‌کند که به ساخته شدن گلیکوژن در عضلات کمک می‌کند. اما به هر حال مصرف کربوهیدرات تا حد معینی بر ذخیره سازی گلیکوژن تاثیر دارد.
مصرف پروتئین و کربوهیدرات:
تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف ترکیب کربوهیدرات و پروتئین در طی دو ساعت بعد از ورزش تولید انسولین را تقریبا دو برابر می‌کند و گلیکوژن بیشتری ذخیره می‌شود. برای این که این تاثیر ایجاد شود، نسبت کربوهیدرات به پروتئین باید 4 به 1 باشد. برای مثال چهار گرم کربوهیدرات و یک گرم پروتئین. مصرف پروتئین بیش از این مقدار تاثیر منفی بر این روند دارد چون پروتئین بیشتر، سرعت جبران کم آبی و جایگزینی گلیکوژن را کند می‌کند.
یکی از مطالعات نشان می‌دهد که ورزشکارانی که با کربوهیدرات و پروتئین تجدید انرژی می‌کنند نسبت به کسانی که فقط کربوهیدرات مصرف می‌کنند،‌ 100% ذخیره ی گلیکوژن بیشتری در عضلاتشان دارند. سطح انسولین نیزدر گروه اول بیشتر است.
نیاز به پروتئین پس از ورزش:
مصرف پروتئین پس از ورزش نیز استفاده‌های مهم دیگری دارد. پروتئین، اسیدهای آمینه‌ی لازم را فراهم می‌کند تا بافت عضلانی که در جریان ورزش شدید و طولانی آسیب می‌بیند ترمیم شود. مصرف پروتئین جذب آب را از روده افزایش می‌دهد و جبران آب عضلات را کاملتر می‌کند. اسید آمینه‌ی پروتئینها باعث تحریک سیستم ایمنی می‌شود و مقاومت شما را در مقابل سرماخوردگی و سایر عفونتها افزایش می‌دهد.
بهترین راه:
اگر به دنبال بهترین راه برای جایگزینی انرژی بدن خود پس از ورزش شدید و طولانی هستید، یک وعده‌ی غذایی شامل کربوهیدرات و پروتئین به نسبت 4 به یک بهترین انتخاب برای شماست. اگرچه غذاهای جامد می‌توانند به اندازه‌ی نوشیدنیهای ورزشی کارایی داشته باشند اما مصرف غذاهای مایع به دلیل هضم راحتتر ممکن است بهتر باشد. فاصله‌ی دو ساعته بین ورزش و مصرف غذا را فراموش نکنید.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:37 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

نشانه‌های سرطان سینه در آقایان

خیلی از آقایان با شنیدن عبارت سرطان سینه در مردان خجالت می‌کشند و این مسئله را زنانه تلقی می‌کنند. حتی ممکن است مشکل‌شان را مخفی نگه دارند تا مبادا مردانگی‌شان را زیر سؤال ببرند. اما این خجالت کشیدن می‌تواند برای سلامت شما و حتی ادامه زندگی‌تان خطرآفرین باشد،  بنابراین به محض اینکه متوجه تغییرات در بافت  سینه شدید وقت را تلف نکنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید.

علت سرطان سینه هنوز معلوم نشده ولی چیزی که معلوم است امکان ابتلای خانم‌ها و آقایان به این سرطان است. البته در مورد آقایان احتمال ابتلا بسیار پایین است، با این حال چون خیلی‌ها نمی‌دانند مردان هم ممکن است به این سرطان مبتلا شوند دیر به فکر درمان می‌افتند.  ماجرا از یک خبر شروع شد که می‌گفت سرطان سینه فقط مختص خانم‌ها نیست و آقایان هم ممکن است به این سرطان مبتلا شوند. با انتشار این خبر، مردان زیادی نگران شدند و سؤال‌های زیادی در این‌باره برایشان پیش آمد. سؤالاتی مثل اینکه دلایل این سرطان چه چیزهایی ممکن است باشد، چگونه تشخیص داده می‌شود و از همه مهم‌تر احتمال ابتلا به آن در آقایان چقدر است. برای همه سؤالات شما جواب داریم، کافی است با این گزارش همراه شوید!



 علت سرطان سینه

متاسفانه در 85درصد موارد علت سرطان سینه مشخص نیست. اما 15درصد باقی مانده به عامل ژنتیک مربوط می‌شود که می‌تواند باعث بروز سرطان چه در مردان و چه در زنان شود. تشخیص سرطان سینه با علل ژنتیک در آزمایشگاه‌ها ممکن است. اما به صورت کلی یک قانون ساده به کمک شما می‌آید تا از خودتان مراقبت بیشتری بکنید: چنانچه در اقوام درجه یک و درجه دوی فردی، بیش از 2 نفر به سرطان سینه مبتلا شده باشند احتمال ابتلا به این سرطان در فرد بیشتر می‌شود.

زمانی هم که صحبت از احتمال ابتلا به سرطان سینه پیش می‌آید به دنبالش اسم ماموگرافی و چکاپ هم می‌آید. خانم‌ها، چه کسانی که از نظر ژنتیک مشکوک هستند و چه افراد عادی، باید از40 سالگی به بعد ماموگرافی انجام بدهند اما در مورد آقایان مسئله فرق می‌کند.

 روش‌های درمانی

همان‌طور که گفتیم خیلی از آقایان وقتی متوجه تغییر در بافت سینه می‌شوند به پزشکان متخصص پوست مراجعه می‌کنند و از آنجایی که این سرطان در مردان شایع نیست ممکن است مشکل‌شان تشخیص داده نشود. شایع نبودن این مشکل دلیل دیگری است بر بدخیم شدن آن در بسیاری از موارد؛ چون خیلی از افراد از وجود این سرطان در مردان بی خبر هستند، تغییرات به وجودآمده در زیر بغل یا سینه را جدی نمی‌گیرند یا دیر به پزشک مراجعه می‌کنند. در صورتی که وجود سرطان سینه در مردان تشخیص داده شود بافت سینه به صورت کامل تا روی عضله برداشته می‌شود یا غدد لنفاوی زیر بغل تخلیه می شود. دکتر ثنایی می‌گوید: بعد از این مرحله نوبت به شیمی درمانی و رادیوتراپی -با توجه به مشکل بیمار- می‌رسد.


 ژنیکوماستی، مشکل شایع آقایان

واقعیت این است؛ آنقدر که مسئله بزرگی سینه یا ژنیکوماستی در آقایان شایع است، سرطان سینه شایع نیست. دکتر افسانه ثنایی، جراح زیبایی و پلاستیک می‌گوید: «از بین هر 100 نفر مبتلا به سرطان سینه، 99 نفر خانم هستند و یک نفر آقا.» بنابراین جای نگرانی نیست. اما مسئله ژنیکوماستی کاملا متفاوت است. خیلی از پسر بچه‌ها هم در دوره بلوغ مثل دختران شاهد رشد بافت  سینه‌شان هستند و خیلی از مردان هم با چاق شدن متوجه بزرگ شدن بافت سینه‌شان می‌شوند. بیشتر کسانی که ژنیکوماستی دارند خودشان از این مسئله آگاه هستند.  اما دسته دیگری از مردان هم هستند که فکر می‌کنند ژنیکوماستی همان سرطان سینه است. ممکن است بافت سینه این مردان در دوره‌ای  به میزان کمی بزرگ شود. همین تغییر باعث نگرانی آنهاست. مردانی که بافت سینه‌شان به مقدار اندکی بزرگ‌تر شده اغلب فکر می‌کنند که به سرطان سینه مبتلا شده‌اند و با نگرانی به پزشک مراجعه می‌کنند. پزشکان در اغلب موارد می‌توانند تشخیص بدهند این بزرگی مربوط به ژنیکوماستی می‌شود یا نه. در مواردی که پزشک صد درصد مطمئن نباشد برای این افراد نمونه‌برداری تجویز می‌کند تا اطمینان لازم به دست بیاید، بنابراین بزرگ شدن سینه‌ها را با سرطان سینه اشتباه نگیرید. سرطان سینه علائم دیگری هم دارد.

  اختلال در رشد عامل سرطان

ممکن است در بافت سینه که بر اثر تاثیر هورمون‌های زنانه رشد می‌کند تصادفا سلول سرطانی هم به وجود بیاید.البته این جمله به این معنا نیست که هورمون‌ها مستقیما سرطانزا هستند. هورمون باعث رشد طبیعی می‌شود ولی در هر مرحله از رشد ممکن است یک خطا وجود داشته باشد و همین خطا هم منجر به سرطان شود. در مورد آقایان چون هورمون‌های زنانه وجود ندارد احتمال ابتلا به این سرطان هم بسیار کم می‌شود. اما نباید علل دیگر به جز اختلال در هورمون‌های زنانه را دست‌کم گرفت. یکی از این علت‌ها ژنتیک است.


 آقایان از 60سالگی به بعد مراقب باشید

احتمال بروز سرطان سینه در آقایان از 60سالگی و بعد از آن بیشتر می‌شود اما از آنجایی که این مسئله در آقایان شایع نیست برخلاف خانم‌ها برایشان چکاپ‌های منظمی صورت نمی‌گیرد.  تشخیص توده در سینه‌های مردان به دلیل کوچک بودن راحت است. به این صورت که به محض اینکه وجود توده‌ای را در سینه یا زیر بغلتان احساس کردید به جای مراجعه به متخصصان پوست، کاری که اغلب مردان می‌کنند، به پزشک متخصص در زمینه سرطان سینه مراجعه کنید. اگر توده خیلی ریز و غیرقابل لمس باشد در ماموگرافی خودش را نشان می‌دهد. دکتر ثنایی در این‌باره به سیب سبز گفت: «چون سرطان سینه در خانم‌ها شایع است می‌گوییم از 40سالگی به بعد چکاپ کنند اما چون در آقایان شایع نیست چکاپ هم ضروری نیست. از آن جایی که بافت سینه در آقایان کم است خیلی زود با دیدن توده متوجه آن می‌شوند.» در ضمن یادتان باشد یک باور غلط را هم از بین ببرید؛ کوچک بودن سینه به معنی عدم ابتلای آن به سرطان نیست!

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:37 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پیشگیری از سفیدی زودرس موها

عوامل مختلفی چون وراثت،‌استرس، بیماری یا کمبود مواد مغذی که منجر به کاهش تولید ملانین می‌شود، در سفیدی زودرس موها نقش دارند.

به گزارش شبکه تورنتو نیوز،‌ هرچند در حال حاضر راهی برای متوقف ساختن پدیده سفیدی زودرس موها وجود ندارد اما می‌توان با رعایت چند نکته مهم افزایش تعداد تار موهای سفید را به تعویق انداخت. این نکات مهم عبارتند از:

ریشه استرس را در وجود خود بخشکانید:

استرس اگر از حد طبیعی بگذرد و شکل افراطی پیدا کند تاثیر چشمگیری در تشدید سفیدی موها دارد. لذا استفاده از تکنیک‌های کاهش دهنده استرس مانند ریلکسیشن، مدیتیشن و ورزش در پیشگیری از سفیدی زودرس مو موثرند.

از معجون کدو استفاده کنید:

این گیاه پیاز مو را تقویت می‌کند و در بهبود رنگدانه‌های مو تاثیر دارد. برای تهیه این معجون تکه‌های کدو را خشک کنید سپس تکه‌های خشک شده را مدت سه روز داخل روغن نارگیل بخیسانید و این مخلوط را بجوشانید تا مایع سیاهی از آن باقی بماند. این معجون را روی پوست سر خود بمالید و پوست سر را با آن ماساژ دهید. قبل از آبکشی اجازه دهید این معجون مدتی روی سرشان بماند.

تغذیه مناسب غنی از ریزمغذی‌ها و املاح ضروری

یک رژیم غذایی غنی از انواع املاح معدنی، پروتئین، آهن، ید و ویتامین‌های A , B را در برنامه روزانه خود دنبال کنید.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:37 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

اصول و بهداشت مراقبت از مو

هر مویی به طور طبیعی سالم و زیباست، ولی فعالیت های روزمره، آلودگی ها، استرس ها و پرتوهای ماورای بنفش نور خورشید (از طریق ایجاد رادیکال های آزاد) موجب تخریب ساختمان مو و مخصوصاً ریشه موها می‌شوند. به این ترتیب ظاهر مو آسیب دیده و شانه کردن موها مشکل می‌شود.

برای بازگرداندن سلامت و زیبایی به موها رعایت موارد زیر ضروری است:

* بهداشت مو و پوست سر را رعایت کنید.

* نظافت موها نقش اساسی در سلامت جسمی‌و روحی هر فرد ایجاد می‌کند و باعث شادابی و سرحال بودن فرد می‌شود و همچنین او را در انجام کارهای روزانه اش فعالتر می‌کند.

* داشتن موهای مرتب و اصلاح شده نشانه نظم و انضباط در زندگی و نشانه اهمیتی است که فرد به نظافت شخصی خود می‌دهد.

* استرس های عصبی، عاطفی و هیجانی با تحریک ترشح اندروژن ها باعث ایجاد موی چرب می‌شود.

* به میزان کافی از مواد غذایی حاوی ویتامین های A و E مانند سبزیجات تازه استفاده کنید. مصرف بیش از حد قند و چربی باعث افزایش چربی مو می‌شود.

* بیماری های داخلی مثل بیماری های کبدی و صفراوی، چاقی و یبوست باعث چربی مو می‌شود.

* افراط و زیاده روی در شامپو زدن، سشوار کشیدن و مصرف بیش از حد رنگ مو و فرآورده های شیمیایی به سلامت مو آسیب می‌رساند و باعث خشکی موها می‌شود.

*  آفتاب و باد باعث فرسوده شدن و خشکی بیش از حد موها می‌شود، همچنین کلر موجود در آب استخر هم به سلامت موها آسیب می‌رساند، لذا برای پیشگیری از عوارض آن بهتر است هنگام شنا کردن از کلاه مخصوص استفاده شود.

* بهتر است بجای برس های فلزی و شانه های پلاستیکی از برس ها و شانه های چوبی استفاده نمایید و آن ها را حداقل هفته ای یکبار ضدعفونی نمایید.

* از شامپوی مناسب با موی خود جهت شستشوی آن ها استفاده نمایید.

* معمولاً 2-3 بار در هفته شست و شوی موها کافی است مگر در موارد ضرورت شغلی و یا وجود بیماری های خاص پوستی طبق تجویز پزشک معالج.

* توصیه می‌شود در هر بار شستشوی موها دو دفعه شامپو زده شود و هربار کف شامپو 2-3 دقیقه روی سر باقی بماند.

* جهت شستشوی موهای خشک از شامپوی ملایم استفاده نمایید.

* در هنگام شامپو زدن پوست سر را ماساژ دهید به این ترتیب جریان خون پوست سر زیاد شده، تغذیه و خون رسانی سلول های پوست و مو بهتر انجام می‌گیرد.
* بطور کلی استفاده از حالت دهنده ها برای موهای خشک توصیه می‌شود ولی افرادی که موی چرب دارند بهتر است آن را فقط برای انتهای موها بکار ببرند.
 

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:37 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

چرا مو خشک می شود؟

لایل بالقوه داشتن موی خشک اینها هستند:
* ابتلا به بی‌اشتهایی عصبی
 
* شستن بیش از حد موها.
 
* استفاده از مواد خشک‌کننده قوی مو یا فراورده‌هایی که حاوی الکل هستند.
 
* سشوار کشیدن مکرر موها.
 
* ابتلا به عارضه‌ای به نام نشانگان موی فرفری منکس.
 
* ابتلا به سو‌ء‌تغذیه.
 
* کم‌کاری غده تیروئید و پاراتیروئید.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:38 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

خواص روغن هسته انگور

روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.
بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است.
این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم.
 
*  اسید لینولئیک (linoleic acid) موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.

* این روغن می  تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد.

* مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.

* روغن هسته انگور کلسترول مضر (LDL) را کاهش و کلسترول مفید (HDL) را افزایش می دهد.
 
* از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

* خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.

* بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند.

* ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.

* مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.

* با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.

* این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:38 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

فواید آلوئه ورا برای پوست

قسمت اول:از آلوئه ورا چه می‌دانیم؟
قسمت دوم: آیا ترکیبات و فواید آلوئه ورا را می‌شناسید؟

فواید آلوئه ورا برای پوست


 
از آلوئه ورا در کرمهای مرطوب کنننده پوست و کرمهای التیام دهنده پوستی و بسیاری از کرمهای موضعی استفاده می‌شود.
 آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد میکروبی در درمان بسیاری از زخمها و جراحتها و سوختگیها- اگزما – تاول– گزیدگی زنبور و نیش حشرات- بریدگی – کوفتگی – آفتاب سوختگی و آکنه موثر است. بنابراین استفاده از این گیاه نه تنها در کرمهای موضعی بلکه در کنترل بسیاری از بیماریها و اختلالات پوستی سودمند می‌باشد.

 مزایایی که سبب می‌شود آلوئه ورا برای مصارف پوستی استفاده گردد عبارتند از:

1- در درمان ترکهای پوستی و خشکی پوست موثر می‌باشد ، بخصوص اگزمای دور چشم یا پوستهای بسیار حساس.

2- روغن یا کرم آلوئه ورا برای پوستهای خشک مناسب بوده و سبب نرم شدن و براق شدن پوست می‌گردد.

3- با رساندن اکسیژن  بیشتر به سلولهای پوست، سبب ترمیم بافت پوست می‌گردد.

4- پوستهایی که در اثر آفتاب ، سوختگی  پیدا کردند را نرم می‌کند.

5- سلولهای پوستی مرده را  از بین می‌برد و سلولهای جوان جایگزین شده بنابراین پوست را تازه و درخشان می‌سازد.

6- مانع از پیری پوست و چروک آن می‌گردد.

7- شدت رنگدانه های پوستی راکاهش داده بنابراین سبب کم رنگ شدن لکه های پوستی می‌شود و می‌تواند لکه‌های سر سیاه را نیز از بین ببرد.

8- آلوئه ورا سبب افزایش قدرت جذب رطوبت پوست گردیده و پوست را انعطاف پذیر ساخته بنابراین بهترین مرطوب کننده  برای پوست می‌باشد.

9- در پیشگیری از بیماریهای پوستی موثر می‌باشد.

10- بعلت داشتن کلاژن و  ویتامین  Eالاستیسیته و نرمی‌پوست را افزایش داده و سبب باقی ماندن رطوبت در پوست می‌گردد.

11- pH   آن نزدیک به pHپوست است.

12- از آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد سو ختگی می‌توان در کرمهای ضد آفتاب استفاده کرد.

13- در درمان ترک بین انگشتان پا که یک بیماری قارچی است موثر است (بر گرفته از یک مقاله در مجله انگلیسیBritish Journal of General Practice ).

14- لوسیون آلوئه ورا  بعنوان پاک کننده برای پوست کاربرد دارد.

15- تاثیر خنک کنندگی بر روی پوست دارد بنابراین در کلد کرمها ( cold cream )کاربرد دارد.
در واقع استفاده از  آلو ئه ورا  در  محصولات آرایشی – بهداشتی بخصوص کرمهای ضد چروک – مرطوب کننده های پوستی- رژ لب ها- ماسکها ی صورت و کرمهای پاک کننده و کلد کرمها (cold cream) بسیار مناسب و مفید می‌باشد.
 فواید آلوئه ورا برای مو
یکی از راههای کنترل و درمان کم پشتی موی سر استفاده از آلوئه ورا  است. بسیاری از مردم از محصوالات گوناگونی که حاوی آلوئه ورا می‌باشد برای ضخیم شدن مو و سلامت آن استفاده می‌کنند که یکی از روشها استفاده از ژل آلوئه ورا می‌باشد.

 آلوئه ورا حاوی آنزیمهایی است که عامل محرکی برای تولید و رشد موهای جدید هستند، مکانیسم عملکرد آن بگونه ای است که سرعت جریان گردش خون را افزایش داده بنابراین پاپیلای پوستی (زائده بافتی ریشه موی سر) را فعال نموده و سبب افزایش تغذیه فولیکولهای مو می‌گردد. در واقع آلوئه ورا  بعنوان یک ماده جادویی در جهت افزایش و رشد موها شناخته شده است. همچنین بعلت خواص ضد باکتری و قارچی که دارد مانع از ایجاد شوره سر می‌گردد. این گیاه برای کنترل عفونتهای قارچی مثل بیماری کچلی (کرم حقله دار) نیز مفید است. مستندات و مدارکی از کشورهای هند و امریکا پیدا شده است که در آنجا از این  گیاه برای تقویت موی سر استفاده می‌شده است. بنابراین آلوئه ورا برای رشد و تقویت مو – ایجاد نرمی‌– براقیت و کنترل ریزش مو و کنترل خشکی مو بسیار مناسب  است. از آلوئه ورا می‌توان در شامپو ها و نرم کننده های موی سر استفاده کرد و تجربه نشان داده که استفاده از اینگونه محصولات سبب تسریع جریان خون و در نتیجه کاهش استرس و هیجانات روحی می‌گردد. آلو ئه ورا دارای بویی مطبوع و آرامش بخش است و ژل این گیاه در بسیاری از صابونها، شامپو ها، نرم کننده های مو و انواع محصولات آرایشی - بهداشتی کاربرد دارد.

معمولا شامپو ها و نرم کننده های حاوی آلوئه ورا شامل مخلوطی از ویتامینهای مناسب مو، عصاره های گیاهی و روغنهای طبیعی می‌باشند و  محصولات حاوی آلوئه ورا برای انواع مختلف موها نظیر خشک ،نازک ، چرب و معمولی مناسب است.

 
مضرات احتمالی آلوئه ورا

1- ژل آلوئه ورا برای استعمال خارجی، ماده بی خطری است اما در موارد نادری ممکن است سبب واکنشهای آلرژیک گردد.                                                              

2- ژل آلوئه ورا در درمان زخمهای عمیق موثر نیست و شیره آن می‌تواند سبب گرفتگی یا اسهال روده ای شدید گردد.

3- زنان شیرده یا باردار نباید از این ماده استفاده کنند زیرا ممکن است سبب انقباضهای رحمی‌گردیده و سقط جنین را تحریک کند .

4-این ماده ممکن است سبب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) گردد.

5-مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن می‌شود یا تعادل الکترولیتی را مختل می‌سازد . کودکان زیر 12 سال نبایستی از این گیاه مصرف کنند.

6-تداخلهای احتمالی: مصرف طولانی و مزمن شیره آلوئه می‌تواند سبب کمبود پتاسیم گردد.

 
پرورش آلوئه ورا در منزل
برای مصارف عمومی‌می‌توان گیاه آلوئه ورا را در منزل پرورش داد. کشت آن بسیار راحت است و فقط نیاز به زهکشی خوب، دمای معتدل و آب مناسب دارد. انواع آن در خاک شنی، که آب را خوب جذب می‌کند و در نور کم کشت می‌شود.

 البته اگر که دمای محیط بیرون حدود Cº 4/ 4  یا  Fº 40 باشد می‌توان آنرا به داخل منزل منتقل کرد. این گیاه می‌تواند در تمام مدت در مقابل نورخورشید هم قرار گیرد ولیکن بایستی تعداد دفات آبیاری آن را افزایش داد، البته زمانی می‌بایست به آن آب داد که خاک آن رو به خشک شدن رود. در واقع این گیاه نیاز به آب کمی‌دارد به همین دلیل در مناطق گرمسیر نظیر مناطق جنوبی ایران به وفو ر یافت می‌شود.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:39 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

چطور از لثه‌ها مراقبت کنیم؟

معمولا وقتی دندان‌ها درد می‌گیرد یا از لثه‌هایمان خون می‌آید یا جای خالی دندانی در دهانمان زیبایی صورتمان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، به یاد بهداشت دهان و دندان و البته یاد دندانپزشکان می‌افتیم. حالا با اتفاقات جدید در حیطه تکنولوژی، پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه تکنیک‌های دندانپزشکی و جراحی فک و صورت اتفاق افتاده که متخصصان برجسته ایرانی هم در به کارگیری و حتی ابداع‌ و کشف آنها سهیم هستند. در این مصاحبه دکتر بهنام شکیبایی ، عضو هیات علمی دانشگاه دوسلدورف آلمان و استاد آکادمی بین‌المللی کارل‌زایس سوئیس  که به دلیل تحقیقات واکتشافات علمی خود در 8سال اخیر موفق به دریافت جایزه اول جراحان در سال‌های 2007 و 2010 شده است و به وطن برگشته تا به هموطنان‌خود خدمت کند، در مورد نکات مهم رعایت بهداشت دهان و لثه و نیز آخرین پیشرفت‌ها در زمینه جا گذاشتن ایمپلنت به شما توضیح می‌دهد.



 6 دلیل اصلی مشکلات لثه

شایع‌ترین بیماری لثه که در اصل همان عفونت لثه است‌ می‌تواند به صورت حاد و به صورت مزمن خودنمایی کند، در سنین مختلف به وجود بیاید و دلایل مختلفی داشته باشد. در هر سن باید به علت‌های مختلف فکر کرد و درمان لازم را انجام داد اما در کل می‌توان گفت که مهم‌ترین دلایلی که باعث عفونت لثه می‌شوند، عبارتند از:

1- عدم رعایت بهداشت صحیح دهان و دندان
2- مشکلات ژنتیکی سیستم دفاعی بدن بیمار
3- استفاده از دخانیات
4- استرس
5- استفاده از الکل یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا کدئین‌دار
6- بیماری دیابت و...

مسواک‌هایی که خون‌آلود می‌شوند

معمولا زمانی لثه خونریزی می‌کند که یک  عفونت سطحی لثه‌ای وجود داشته باشد. عفونت باعث می‌شود که رگ‌های سطحی لثه متورم شوند، جریان خون بالا رود و رگ‌ها انبساط پیدا کنند. زمانی که در این حالت مسواک می‌زنیم، لثه خونریزی می‌کند.لثه جزء آن دسته از اعضای بدن است که پوست بسیار نازکی دارد و خیلی سریع ترمیم می‌شود. بیشتر عفونت‌های لثه سطحی هستند اما در موارد نادر و در صورت عدم درمان می‌توانند عمقی شوند. اگر عفونت لثه عمقی شود و بیمار تحت درمان قرار نگیرد، عفونت می‌تواند به سایر نقاط بدن مثل ریه‌ها، دریچه‌های قلب و... کشیده ‌شود، همچنین خون در رگ‌هایمان غلظتش بالا برود و باعث سکته قلبی و مغزی و خیلی  بیماری‌های دیگرشود. در زمان خونریزی لثه باید آرامش خود را حفظ کنیم و ترسی به خود راه ندهیم. باید از یک مسواک نرم‌تر و نخ دندان استفاده کنیم و در اولین فرصت به دندانپزشک متخصص مراجعه کنیم تا درمان مناسب برای ما انجام شود.

چرا رنگ لثه‌ها متفاوت است؟

رنگ لثه همانند رنگ پوست‌تان ژنتیکی است؛ مثلا سیاه‌پوست‌ها گرایش‌شان به لثه‌های سیاه و نژاد آسیایی به لثه‌های صورتی بیشتر است. افرادی که بهداشت دهان را رعایت می‌کنند، معمولا لثه‌های صورتی کم‌رنگ دارند. هرچقدر لثه بیمار عفونی‌تر باشد، لثه تورم پیدا می‌کند و رنگش تیره‌تر می‌شود که گاهی ممکن است باعث کبودی لثه نیز شود که این حالت یک مشکل است و باید با یک دندانپزشک در مورد آن مشورت کرد.

بیش از حد مسواک نزنید

برای آنکه بهترین نتیجه را از مسواک زدن بگیرید، بهتر است یک مسواک مدیوم از یک برند و شرکت معتبر استفاده کنید؛ به نظرم 2 بار مسواک زدن در روز کافی است؛ یک‌بار بعد از صبحانه و یک‌بار بعد از شام در این میان این موضوع مهم است که فکر نکنیم هرچه بیشتر مسواک بزنیم، بهتر است چون مسواک زدن بیش از حد، مینای دندان را از بین می‌برد. برای مسواک زدن میانگین بین 2 تا 4 دقیقه زمان احتیاج داریم. بهتر است هنگام مسواک زدن دهان را باز کرده و فک بالا و پایین را مجزا از هم مسواک کنیم اما در کل باید بگویم که بیشتر مردم ما اشتباه مسواک می‌زنند و به عقیده من بین 5 تا 10درصد مردم ایران صحیح و علمی مسواک می‌‌زنند.

نوشیدنی‌های مفید و مضر برای لثه‌های ما

اهمیت تغذیه در سلامت انسان غیرقابل انکار است. تغذیه می‌تواند در سلامت  بودن یا بیمار شدن نقش مهمی داشته باشد و این امر درمورد سلامت دهان و دندان هم صادق است. موادی که روزانه برای تغذیه استفاده می‌کنیم، می‌توانند به طور مستقیم باعث به وجود آمدن اسید در دهان شوند، که دلیل اصلی پوسیدگی دندان‌هاست یا می‌توانند به طور غیرمستقیم اسید به وجود بیاورند، یعنی دارای شکر و شیرینی باشند و در دهان تبدیل به اسید شوند.

وقتی از دید سلامت لثه به بهداشت دهان و دندان نگاه می‌کنیم، تغذیه روزانه ما باید طوری باشد که میکروب‌هایی که در محیط اسیدی زیاد می‌شوند، تا حدود زیادی رشد نکنند. با آشامیدن آب فیلترشده و حتی شست‌وشوی لثه و دهان به خود کمک می‌کنیم تا لثه و دندان‌های سالم‌تری داشته باشیم. روزانه بین 3 تا 4 لیتر آب بخوریم و از هر نوشیدنی‌ای که به صورت مصنوعی ساخته شده مثل نوشابه یا هر نوشیدنی‌ای که پایه طبیعی نداشته باشد، خودداری کنیم. چای بابونه، چای سبز، چای میوه‌ای از جمله نوشیدنی‌هایی هستند که کافئین کم دارند و برای مخاط دهان، لثه و دندان‌ها مفیدند.نوشیدنی‌های مفید و مضر برای لثه‌های ما اهمیت تغذیه در سلامت انسان غیرقابل انکار است. تغذیه می‌تواند در سلامت  بودن یا بیمار شدن نقش مهمی داشته باشد و این امر درمورد سلامت دهان و دندان هم صادق است. موادی که روزانه برای تغذیه استفاده می‌کنیم، می‌توانند به طور مستقیم باعث به وجود آمدن اسید در دهان شوند، که دلیل اصلی پوسیدگی دندان‌هاست یا می‌توانند به طور غیرمستقیم اسید به وجود بیاورند، یعنی دارای شکر و شیرینی باشند و در دهان تبدیل به اسید شوند.

وقتی از دید سلامت لثه به بهداشت دهان و دندان نگاه می‌کنیم، تغذیه روزانه ما باید طوری باشد که میکروب‌هایی که در محیط اسیدی زیاد می‌شوند، تا حدود زیادی رشد نکنند. با آشامیدن آب فیلترشده و حتی شست‌وشوی لثه و دهان به خود کمک می‌کنیم تا لثه و دندان‌های سالم‌تری داشته باشیم. روزانه بین 3 تا 4 لیتر آب بخوریم و از هر نوشیدنی‌ای که به صورت مصنوعی ساخته شده مثل نوشابه یا هر نوشیدنی‌ای که پایه طبیعی نداشته باشد، خودداری کنیم. چای بابونه، چای سبز، چای میوه‌ای از جمله نوشیدنی‌هایی هستند که کافئین کم دارند و برای مخاط دهان، لثه و دندان‌ها مفیدند.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:39 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

فواید آلوئه ورا برای پوست

آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد میکروبی در درمان بسیاری از زخمها و جراحتها و سوختگیها- اگزما – تاول– گزیدگی زنبور و نیش حشرات- بریدگی – کوفتگی – آفتاب سوختگی و آکنه موثر است. بنابراین استفاده از این گیاه نه تنها در کرمهای موضعی بلکه در کنترل بسیاری از بیماریها و اختلالات پوستی سودمند می‌باشد.

 مزایایی که سبب می‌شود آلوئه ورا برای مصارف پوستی استفاده گردد عبارتند از:

1- در درمان ترکهای پوستی و خشکی پوست موثر می‌باشد ، بخصوص اگزمای دور چشم یا پوستهای بسیار حساس.

2- روغن یا کرم آلوئه ورا برای پوستهای خشک مناسب بوده و سبب نرم شدن و براق شدن پوست می‌گردد.

3- با رساندن اکسیژن  بیشتر به سلولهای پوست، سبب ترمیم بافت پوست می‌گردد.

4- پوستهایی که در اثر آفتاب ، سوختگی  پیدا کردند را نرم می‌کند.

5- سلولهای پوستی مرده را  از بین می‌برد و سلولهای جوان جایگزین شده بنابراین پوست را تازه و درخشان می‌سازد.

6- مانع از پیری پوست و چروک آن می‌گردد.

7- شدت رنگدانه های پوستی راکاهش داده بنابراین سبب کم رنگ شدن لکه های پوستی می‌شود و می‌تواند لکه‌های سر سیاه را نیز از بین ببرد.

8- آلوئه ورا سبب افزایش قدرت جذب رطوبت پوست گردیده و پوست را انعطاف پذیر ساخته بنابراین بهترین مرطوب کننده  برای پوست می‌باشد.

9- در پیشگیری از بیماریهای پوستی موثر می‌باشد.

10- بعلت داشتن کلاژن و  ویتامین  Eالاستیسیته و نرمی‌پوست را افزایش داده و سبب باقی ماندن رطوبت در پوست می‌گردد.

11- pH   آن نزدیک به pHپوست است.

12- از آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد سو ختگی می‌توان در کرمهای ضد آفتاب استفاده کرد.

13- در درمان ترک بین انگشتان پا که یک بیماری قارچی است موثر است (بر گرفته از یک مقاله در مجله انگلیسیBritish Journal of General Practice ).

14- لوسیون آلوئه ورا  بعنوان پاک کننده برای پوست کاربرد دارد.

15- تاثیر خنک کنندگی بر روی پوست دارد بنابراین در کلد کرمها ( cold cream )کاربرد دارد.
در واقع استفاده از  آلو ئه ورا  در  محصولات آرایشی – بهداشتی بخصوص کرمهای ضد چروک – مرطوب کننده های پوستی- رژ لب ها- ماسکها ی صورت و کرمهای پاک کننده و کلد کرمها (cold cream) بسیار مناسب و مفید می‌باشد.
 فواید آلوئه ورا برای مو
یکی از راههای کنترل و درمان کم پشتی موی سر استفاده از آلوئه ورا  است. بسیاری از مردم از محصوالات گوناگونی که حاوی آلوئه ورا می‌باشد برای ضخیم شدن مو و سلامت آن استفاده می‌کنند که یکی از روشها استفاده از ژل آلوئه ورا می‌باشد.

 آلوئه ورا حاوی آنزیمهایی است که عامل محرکی برای تولید و رشد موهای جدید هستند، مکانیسم عملکرد آن بگونه ای است که سرعت جریان گردش خون را افزایش داده بنابراین پاپیلای پوستی (زائده بافتی ریشه موی سر) را فعال نموده و سبب افزایش تغذیه فولیکولهای مو می‌گردد. در واقع آلوئه ورا  بعنوان یک ماده جادویی در جهت افزایش و رشد موها شناخته شده است. همچنین بعلت خواص ضد باکتری و قارچی که دارد مانع از ایجاد شوره سر می‌گردد. این گیاه برای کنترل عفونتهای قارچی مثل بیماری کچلی (کرم حقله دار) نیز مفید است. مستندات و مدارکی از کشورهای هند و امریکا پیدا شده است که در آنجا از این  گیاه برای تقویت موی سر استفاده می‌شده است. بنابراین آلوئه ورا برای رشد و تقویت مو – ایجاد نرمی‌– براقیت و کنترل ریزش مو و کنترل خشکی مو بسیار مناسب  است. از آلوئه ورا می‌توان در شامپو ها و نرم کننده های موی سر استفاده کرد و تجربه نشان داده که استفاده از اینگونه محصولات سبب تسریع جریان خون و در نتیجه کاهش استرس و هیجانات روحی می‌گردد. آلو ئه ورا دارای بویی مطبوع و آرامش بخش است و ژل این گیاه در بسیاری از صابونها، شامپو ها، نرم کننده های مو و انواع محصولات آرایشی - بهداشتی کاربرد دارد.

معمولا شامپو ها و نرم کننده های حاوی آلوئه ورا شامل مخلوطی از ویتامینهای مناسب مو، عصاره های گیاهی و روغنهای طبیعی می‌باشند و  محصولات حاوی آلوئه ورا برای انواع مختلف موها نظیر خشک ،نازک ، چرب و معمولی مناسب است.

 
مضرات احتمالی آلوئه ورا
1- ژل آلوئه ورا برای استعمال خارجی، ماده بی خطری است اما در موارد نادری ممکن است سبب واکنشهای آلرژیک گردد.                                                              

2- ژل آلوئه ورا در درمان زخمهای عمیق موثر نیست و شیره آن می‌تواند سبب گرفتگی یا اسهال روده ای شدید گردد.

3- زنان شیرده یا باردار نباید از این ماده استفاده کنند زیرا ممکن است سبب انقباضهای رحمی‌گردیده و سقط جنین را تحریک کند .

4-این ماده ممکن است سبب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) گردد.

5-مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن می‌شود یا تعادل الکترولیتی را مختل می‌سازد . کودکان زیر 12 سال نبایستی از این گیاه مصرف کنند.

6-تداخلهای احتمالی: مصرف طولانی و مزمن شیره آلوئه می‌تواند سبب کمبود پتاسیم گردد.

 
پرورش آلوئه ورا در منزل
برای مصارف عمومی‌می‌توان گیاه آلوئه ورا را در منزل پرورش داد. کشت آن بسیار راحت است و فقط نیاز به زهکشی خوب، دمای معتدل و آب مناسب دارد. انواع آن در خاک شنی، که آب را خوب جذب می‌کند و در نور کم کشت می‌شود.

 البته اگر که دمای محیط بیرون حدود Cº 4/ 4  یا  Fº 40 باشد می‌توان آنرا به داخل منزل منتقل کرد. این گیاه می‌تواند در تمام مدت در مقابل نورخورشید هم قرار گیرد ولیکن بایستی تعداد دفات آبیاری آن را افزایش داد، البته زمانی می‌بایست به آن آب داد که خاک آن رو به خشک شدن رود. در واقع این گیاه نیاز به آب کمی‌دارد به همین دلیل در مناطق گرمسیر نظیر مناطق جنوبی ایران به وفو ر یافت می‌شود.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:39 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

اصول و بهداشت مراقبت از مو

هر مویی به طور طبیعی سالم و زیباست، ولی فعالیت های روزمره، آلودگی ها، استرس ها و پرتوهای ماورای بنفش نور خورشید (از طریق ایجاد رادیکال های آزاد) موجب تخریب ساختمان مو و مخصوصاً ریشه موها می‌شوند. به این ترتیب ظاهر مو آسیب دیده و شانه کردن موها مشکل می‌شود.

برای بازگرداندن سلامت و زیبایی به موها رعایت موارد زیر ضروری است:

* بهداشت مو و پوست سر را رعایت کنید.

* نظافت موها نقش اساسی در سلامت جسمی‌و روحی هر فرد ایجاد می‌کند و باعث شادابی و سرحال بودن فرد می‌شود و همچنین او را در انجام کارهای روزانه اش فعالتر می‌کند.

* داشتن موهای مرتب و اصلاح شده نشانه نظم و انضباط در زندگی و نشانه اهمیتی است که فرد به نظافت شخصی خود می‌دهد.

* استرس های عصبی، عاطفی و هیجانی با تحریک ترشح اندروژن ها باعث ایجاد موی چرب می‌شود.

* به میزان کافی از مواد غذایی حاوی ویتامین های A و E مانند سبزیجات تازه استفاده کنید. مصرف بیش از حد قند و چربی باعث افزایش چربی مو می‌شود.

* بیماری های داخلی مثل بیماری های کبدی و صفراوی، چاقی و یبوست باعث چربی مو می‌شود.

* افراط و زیاده روی در شامپو زدن، سشوار کشیدن و مصرف بیش از حد رنگ مو و فرآورده های شیمیایی به سلامت مو آسیب می‌رساند و باعث خشکی موها می‌شود.

*  آفتاب و باد باعث فرسوده شدن و خشکی بیش از حد موها می‌شود، همچنین کلر موجود در آب استخر هم به سلامت موها آسیب می‌رساند، لذا برای پیشگیری از عوارض آن بهتر است هنگام شنا کردن از کلاه مخصوص استفاده شود.

* بهتر است بجای برس های فلزی و شانه های پلاستیکی از برس ها و شانه های چوبی استفاده نمایید و آن ها را حداقل هفته ای یکبار ضدعفونی نمایید.

* از شامپوی مناسب با موی خود جهت شستشوی آن ها استفاده نمایید.

* معمولاً 2-3 بار در هفته شست و شوی موها کافی است مگر در موارد ضرورت شغلی و یا وجود بیماری های خاص پوستی طبق تجویز پزشک معالج.

* توصیه می‌شود در هر بار شستشوی موها دو دفعه شامپو زده شود و هربار کف شامپو 2-3 دقیقه روی سر باقی بماند.

* جهت شستشوی موهای خشک از شامپوی ملایم استفاده نمایید.

* در هنگام شامپو زدن پوست سر را ماساژ دهید به این ترتیب جریان خون پوست سر زیاد شده، تغذیه و خون رسانی سلول های پوست و مو بهتر انجام می‌گیرد.
* بطور کلی استفاده از حالت دهنده ها برای موهای خشک توصیه می‌شود ولی افرادی که موی چرب دارند بهتر است آن را فقط برای انتهای موها بکار ببرند.

پنج شنبه 27 مهر 1391  10:40 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

خواص روغن هسته انگور

روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.
بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است.
این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم.
 
*  اسید لینولئیک (linoleic acid) موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.

* این روغن می  تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد.

* مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.

* روغن هسته انگور کلسترول مضر (LDL) را کاهش و کلسترول مفید (HDL) را افزایش می دهد.
 
* از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

* خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.

* بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند.

* ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.

* مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.

* با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.

* این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است.
پنج شنبه 27 مهر 1391  10:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها