0

مطالب و مقالات پزشکی بسیار مفید (این موضوع آپدیت می شود)

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

گام هایی تا خوردن بهترین صبحانه

صبحانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و خوردن آن برای هر فردی در هنگام صبح لازم است. این امر برای دانش آموزان از درجه اهمیت بالاتری نیز برخوردار است.

تحقیقات زیادی بر پایه صبحانه شده است که طی آن محققان به نتایج جالبی نیز دست پیدا کرده اند که می توان به نظم و همچنین قدرت یادگیری بالاتر دانش آموزانی که صبحانه می خورند اشاره کرد.

در ادامه با مهمترین نکاتی که باید در هنگام صبحانه رعایت شوند آشنا می شوید. رعایت این نکات می تواند به شما در داشتن یک روز سالم کمک به سزایی کند:
 


 

انواع نان: نان ها باید سبوس دار باشند برای مثال نان سنگک از بهترین نان ها هستند و همچنین در بین نان های امروزی نان های تیره را انتخاب کنید. نان کربوهیدرات روزانه شما را تامین می کند و انرژی لازم را در طول روز به شما  می دهد.

شير: يكي از مهم ترين نوشيدني هاي مغذي براي اين وعده صبحگاهي شير است كه پيشنهاد مي شود كم چرب آن را بنوشید. شیر منبع کلسیم است و می تواند استخوان های شما را تقویت کند همچنین از خستگی شما جلوگیری می کند.

عسل: اين ماده غذايي درخانواده قندها جاي مي گيرد اما اگر از نوع مرغوب اش باشد به غير از انرژي ارزش تغذيه اي ديگري نيز دارد، پس مي توان آن را بر مربا ارجحيت داد. فقط فراموش نكنيد كه هر يك قاشق مرباخوري ان به اندازه دو حبه قند كالري داشته و نبايد درخوردن ان زياده روي كرد.

پنير: يكي از اجزاي پر پروتئين اين وعده پنير است كه البته نوع كم نمك و كم چرب آن به شما توصيه مي شود. پنیر نیز به مانند شیر منبع کلسیم روزانه است که حتما باید در سفره صبحانه حضور داشته باشد. شما مي توانيد قبل از مصرف آن را با ماده غذايي ديگر مانند كنجد، گردو و حتي سبزيجات معطر طعم دار كنيد.

گردو: اين مغز كه سرشار از اسيدهاي چرب امگا سه بوده، خوردن اش حتي براي افرادي كه كلسترول بالايي دارند نيز نجات بخش است. پس حداقل دو عدد گردو را دراين وعده از ياد نبريد. يادتان باشد كه درپنير ماده اي به نام تيرامين وجود دارد كه اگر در مغز جمع شود، باعث كندي ذهن مي شود. البته اين ماده توسط يك نوع آنزيم موجود در بدن انسان مي تواند تجزيه شود ولي اين آنزيم تا حد مشخصي فعال است. براي فعاليت بيشتر اين آنزيم بايد ميزان مس را در بدن زياد كرد و اين كار با خوردن گردو كه حاوي مقداري مس است، انجام مي شود. به همين دليل درمتون ديني خوردن گردو به همراه پنير توصيه شده است.

كره: يكي ديگر از اجزاي پركالري صبحانه كره بوده كه اسيدهاي چرب موجودش از نوع اشباع اند. از آنجا كه مي تواند كلسترول خون را افزايش دهد، افرادي كه محدوديت مصرف چربي دارند، بهتر است از اين ماده غذايي صرف نظر كنند.

تخم مرغ: يكي ديگر از اجزاي پروتئيني صبحانه تخم مرغ بوده كه آن را به صورت آب پز شده، عسلي، نيمرو يا حتي املت ميل مي كنند. لازم است همين جا يادآور شويم كه نوع آب پز آن براي كساني كه محدوديت دريافت انرژي دارند، توصيه مي شود. بهتر است از نوع عسلي آن صرف نظر شود زيرا امكان آلودگي به ميكروب سالمونلا درآن بالاست. نوع نيمروي آن به دليل سرخ شدن در روغن براي افرادي كه كمبود وزن دارند، بهتر است و املت نيز به دليل مخلوط شدن با سبزيجات گزينه ديگري براي كم وزن ها به حساب مي آيد.

ميوه و سبزي: ميوه هاي تازه مثل سيب و پرتغال به دليل فيبر و ويتامين C كه دارند، پيشنهاد مي شود كه دراين وعده قرارگيرند. آب پرتقال به همراه تخم مرغ و يا عدسي افزايش دهند جذب آهن نيز هست. گوجه فرنگي و چند برش هويچ پخته نيز تامين كننده بتاكاروتن و افزايش دهنده جذب املاحي مثل آهن است.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:01 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

میوه‌ای همه کاره + اثرات درمانی

در اینجا به 8 علت عمده برای داشتن این میوه‌ پرخاصیت در یخچالتان می‌پردازیم.

1- برای تزیین غذا به کار می‌رود

از پوست لیمو برحسب نوع دستور غذا، به صورت خرد شده یا نوارهای بلند، می‌توان برای تزیین غذا، استفاده کرد.

برای تهیه پوست لیمو، با استفاده از یک چاقوی تیز یا پوست کن، قسمت رنگی پوست لیمو را به صورت نازک برش دهید.

به هنگام برش مواظب باشید گوشت سفید زیر پوست را به همراه پوست نبرید چرا که مزه تلخی دارد و غذا را بدمزه می‌کند.

اگر تهیه پوست لیمو به این روش برای شما سخت است و یا می‌خواهید به مقدار زیاد پوست لیمو تهیه کنید، بهتر است از یک رنده استفاده کنید.

2- مانع از شکستن پوست تخم‌مرغ به هنگام چوشیدن می‌شود

اگر می‌خواهید تخم‌مرغتان سفت شود فکر بدی نیست از لیمو استفاده کنید.

در این روش قبل از پخت، روی پوست تخم‌مرغ مقداری آب ‌لیمو بمالید تا پوست آن در برابر شکستن مقاوم شود و اگر موقع جوشیدن چند قطره آب ‌لیمو داخل آب آن بریزید، به هنگام استفاده، پوست آن راحت تر جدا می‌شود.

* آیا می دانید با ریختن چند قطره آب‌ لیمو درون آب در حال جوش برنج، می‌توان از سر رفتن آن جلوگیری کرد؟

3- کاهوهای خراب و پلاسیده را احیا می کند

هیچ چیز مثل کاهوهای خراب و پلاسیده سالاد را خراب نمی‌کند. خوشبختانه لیمو به کاهوها زندگی دوباره می‌دهد و آن‌ها را با طراوت می‌کند.

اگر می‌خواهید کاهوی پلاسیده شما، با طراوت شود در یک کاسه آب سرد چند قطره آب ‌لیمو بریزید و کاهوها را درون آن بگذارید و یک ساعت در یخچال قرار دهید سپس، انگار که معجزه شده باشد، خواهید دید کاملا تازه و سرحال شده و آماده‌اند تا با آن‌ها یک سالاد ترد و خوشمزه درست کنید.

اما اگر می‌بینید کاهوها خراب‌تر از آن هستند که بتوان آن‌ها را احیا کرد بهتراست دیگر به آن‌ها فکر نکنید و برای شام به فکر مخلفات دیگری باشید.

4- از تغییر رنگ برخی میوه‌ها پیشگیری می‌کند

از لیمو می‌توان برای پیشگیری موقت از تغییر رنگ برخی میوه‌ها که به تازگی برش داده شده، استفاده کرد.

شما می‌توانید با ریختن چند قطره آب ‌لیمو روی میوه‌هایی مانند آووکادو، سیب، گلابی، هلو و زردآلو تا چندین ساعت رنگ اصلی آن‌ها را حفظ کنید.

5- جذب سدیم را کاهش می‌دهد و غذا را خوش طعم می‌کند

چکاندن چند قطره آب ‌لیمو روی غذا، کمک خوبی برای کاهش جذب سدیم خواهد بود .
بسیاری از ما، مقدار ناسالمی از سدیم را مصرف می‌کنیم که می‌تواند منجر به فشارخون بالا و افزایش خطر حملات قلبی گردد.

به طور متوسط، مصرف روزانه آمریکایی ها، 7000 میلی‌گرم سدیم در روز است، در حالیکه بدن، حداکثر به 2300 میلی‌گرم سدیم در روز، نیاز دارد.

لیمو می‌تواند جانشین بدون سدیم خوبی برای کسانی باشد که به دنبال یک چاشنی قوی برای غذای مورد نظرشان هستند.

سعی کنید همیشه روی مرغ، گوشت، غذاهای دریایی و سبزیجاتی که مصرف می‌کنید، چند قطره آب ‌لیمو بریزید.

بسیاری از افراد عقیده دارند، آب ‌لیمو می‌تواند نقش نمک را در غذا ایفا کند. اگر از طعم لیمو خسته شده‌اید، از طعم ترش و خوشمزه نارنج استفاده کنید.

6- ضد سرطان است

طبق تحقیقات، نوشیدن چای سبز و سیاه همراه با پوست لیمو در آن، خطر ابتلا به سرطان پوست را تا 75 درصد کاهش می دهد.

از لیمو برای پیشگیری از آفتاب سوختگی نیز استفاده می‌شود. ترکیبات طبیعی موجود در چای همراه با پوست لیمو، بدن را در برابر اشعه UV مضر خورشید که مهمترین عامل ابتلا به سرطان پوست است، محافظت می‌کند.

سعی کنید به جای قهوه‌ای که صبح‌ها می‌خورید، پوست لیمو را در چای بریزید و بخورید، چرا که قهوه خاصیتی جز بیدار نگه داشتن شما ندارد.

7- رفع خستگی می‌کند

گرمای شدید تابستان، می‌تواند شما را کاملا خسته و فرسوده کند پس، برای اینکه بتوانید شاداب و با طراوت شوید، چند قطره آب ‌لیمو به قالب آبی که داخل جایخی می گذارید اضافه کنید و نگران نباشید که بعد به چه مصرفی خواهد رسید چرا که آب ‌لیموی داخل یخ، تقریبا هر نوشیدنی را خوش طعم‌تر می‌کند.

اگر مزه ترش را می‌توانید تحمل کنید، در قالبی که درون جایخی می‌گذارید، فقط آب ‌لیمو،‌ بریزید و بگذارید یخ ببندد که نتیجه آن، آب‌ لیموی یخ‌زده بسیار ترشی خواهد بود که می‌توان از آن برای هر نوشیدنی که با یخ مصرف می‌شود، استفاده کرد.

8- ضامن سلامتی شماست

آب ‌لیمو می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را معالجه کند، برای مثال برای گلو درد، اگر آب‌ لیمو را به مدت یک دقیقه، سه بار در روز قرقره کنید، پس از چند بار استفاده ، اثرخوب درمانی آن را خواهید دید. از آب ‌لیمو برای تصفیه کلیه‌ها، کبد و خون نیز استفاده می‌شود.

اگر آب لیمو را مانند چای، داغ بنوشید اثرات درمانی خوبی خواهد داشت. آب‌ لیمو برای سیستم هاضمه نیز اعجاز می‌کند و خاصیت ضد تهوع دارد و در درمان سوزش قلب، اسهال و یبوست بکار می‌رود

یک شنبه 23 مهر 1391  6:01 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

چگونه انگور بخوریم که چاق نشویم؟

فصل انگور است، این میوه‌ی خوشمزه و پرخاصیت را از دست ندهید. فرقی نمی‌کند انگور سفید باشد یا قرمز. این میوه منبع مواد مغذی فوق‌العاده مفید برای بدن است.

انگور ضداحتباس آب است، با سرطان کولون مقابله می‌کند، کلسترول خون را کاهش می‌دهد و غیره. برای آشنایی و مرور گلچینی از خواص این میوه‌ی بهشتی با ما همراه شوید.

انگور با سرطان کولون مقابله می‌کند

در سال 2005 محققان دانشگاه ایلی نویز آمریکا 10 نوع فلاوون جدید در انگور کشف کردند. به عقیده‌ی محققان این فلاون‌ها قادر به خنثی کردن فعالیت آنزیمی هستند که در ابتلا به سرطان نقش دارد. این فلاون‌های مفید به ویژه باعث پیشگیری از سرطان‌های مربوط به دستگاه گوارش مانند سرطان کولون می‌شود. برای این که از آنتی اکسیدان های این میوه بیشترین بهره را ببرید بهتر است که انگور قرمز یا سیاه را بیشتر مصرف کنید. در این نوع انگورها آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به انگور سفید وجود دارد.


انگور آن قدرها هم پرکالری نیست

بر خلاف آن چه رایج است انگور چندان هم پرکالری نیست. در واقع هر 100 گرم انگور حاوی 70 کیلوکالری می‌باشد که بین کالری سیب و موز قرار دارد.

علاوه بر این قند موجود در انگور شاخص گلیسمی متوسطی دارد، به خوبی جذب و باعث تولید انرژی می‌شود البته بدون این که قند خون را خیلی بالا ببرد. این میوه برای احیای قدرت عضلات بعد از ورزش فوق‌العاده است.


چگونه انگور بخوریم که چاق نشویم؟

اگر روزانه ده حبه انگور درشت میل کنید هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید و بدون این که چاق شوید از خواص این میوه‌ی خوشمزه بهره‌مند می‌شوید. میزان قند موجود در انگور نسبت به نوع آن متفاوت است.
مصرف انگور می‌تواند میزان فشار خون بالا و آسیب‌های عضلات قلب را کاهش دهد

انگور ضد احتباس آب است

انگور سرشار از آب و پتاسیم است و برای همین با حالت احتباس آب مقابله می‌کند. اگر دچار این مشکل هستید به طور مرتب انگور میل کنید. علاوه بر این انگور حاوی فیبرهای غذایی بوده و ادرار آور است. در واقع این میوه‌ی پرخاصیت می‌تواند میزان دفع توکسین‌‎ها یا همان سموم بدن را از طریق ادرار افزایش دهد.


انگور کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد

انگور سرشار از فیبرهای محلول در آب است. در واقع هر 100 گرم انگور حاوی 1 گرم فیبر می‌باشد. توجه داشته باشید که تمام فیبرهای غذایی با کلسترول بد خون مقابله می‌کنند. از این گذشته انگور حاوی پولی فنول‌های آنتی اکسیدانی نیز می‌باشد که باعث کاهش جذب کلسترول می‌شود. نتایج یک پژوهش اسپانیایی که در سال 2008 به چاپ رسیده است نشان می‌دهد مصرف روزانه‌ی انگور می‌تواند برای کاهش میزان کلسترول بد خون کافی باشد.

فیبرهای محلول در آب به ویژه در پوست نازک و دانه های انگور قرار دارد. اما توجه داشته باشید بعضی‌ها در هضم و گوارش دانه‌های انگور مشکل دارند.

بهتر است این میوه را روزانه یک مرتبه میل کنید. در مصرف هیچ ماده‌ی غذایی زیاده‌روی نکنید.

انگور مفید برای قلب شما

انگور سرشار از پولی فنول‌های آنتی اکسیدانی (آنتوسیانین ها، فلاوونوئیدها و غیره) می‌باشد که به سلامت قلب کمک زیادی می‌کنند. نتایج پژوهشی که در دانشگاه میشیگان ایالات متحده‌ی آمریکا انجام شده نشان می‌دهد مصرف انگور می‌تواند میزان فشار خون بالا و آسیب‌های عضلات قلب را کاهش دهد.

این میوه‌ی پرطرفدار همچنین باعث بهبود عملکرد قلب موش‌های آزمایشگاهی شده است. باید بدانید که بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها در پوست و دانه‌های انگور قرار دارد و بهتر است این دانه ها را ببلعید.


انگور برای دندان‌ها نیز خوب است

نتایج پژوهشی که در سال 2009 در دانشگاه ایلی نویز انجام و در Journal of Nutrition به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که انگور جلوی انتشار باکتری‌های دهان که مسئول پوسیدگی دندان هستند را می‌گیرند. این خاصیت ضدباکتریایی انگور مدیون وجود دو ماده به نام‌های اولئانولیک اسید و آلدئید اولئانولیک است که در پوست این میوه قرار دارد. البته به عقیده برخی از متخصصان باید روی این خاصیت انگور مطالعات بیشتری انجام شود اما شکی وجود ندارد که قندهای موجود در انگور مانند قندهای صنعتی باعث انتشار باکتری و پوسیدگی دندان نمی‌شود.


و آخر این که

در مصرف هیچ ماده‌ی غذایی زیاده‌روی نکنید. انگور نیز از این قاعده مستثنی نیست. این میوه‌ی پرخاصیت اگر به اندازه مصرف شود گامی است در جهت حفظ سلامتی همه‌ی ما.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:01 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

انگور را دریابید؛سفید باشد یا قرمز

انگور این میوه‌ی خوشمزه و پرخاصیت را از دست ندهید. فرقی نمی‌کند انگور سفید باشد یا قرمز

.این میوه منبع مواد مغذی فوق‌العاده مفید برای بدن است.‌ انگور ضداحتباس آب است، با سرطان کولون مقابله می‌کند، کلسترول خون را کاهش می‌دهد و غیره. برای آشنایی و مرور گلچینی از خواص این میوه‌ی بهشتی با ما همراه شوید.
انگور با سرطان کولون مقابله می‌کند
در سال 2005 محققان دانشگاه ایلی نویز آمریکا 10 نوع فلاوون جدید در انگور کشف کردند. به عقیده‌ی محققان این فلاون‌ها قادر به خنثی کردن فعالیت آنزیمی هستند که در ابتلا به سرطان نقش دارد. این فلاون‌های مفید به ویژه باعث پیشگیری از سرطان‌های مربوط به دستگاه گوارش مانند سرطان کولون می‌شود. برای این که از آنتی اکسیدان های این میوه بیشترین بهره را ببرید بهتر است که انگور قرمز یا سیاه را بیشتر مصرف کنید. در این نوع انگورها آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به انگور سفید وجود دارد.
انگور آن قدرها هم پرکالری نیست
بر خلاف آن چه رایج است انگور چندان هم پرکالری نیست. در واقع هر 100 گرم انگور حاوی 70 کیلوکالری می‌باشد که بین کالری سیب و موز قرار دارد.
علاوه بر این قند موجود در انگور شاخص گلیسمی متوسطی دارد، به خوبی جذب و باعث تولید انرژی می‌شود البته بدون این که قند خون را خیلی بالا ببرد. این میوه برای احیای قدرت عضلات بعد از ورزش فوق‌العاده است.
چگونه انگور بخوریم که چاق نشویم؟
اگر روزانه ده حبه انگور درشت میل کنید هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید و بدون این که چاق شوید از خواص این میوه‌ی خوشمزه بهره‌مند می‌شوید. میزان قند موجود در انگور نسبت به نوع آن متفاوت است.
انگور سرشار از آب و پتاسیم است و برای همین با حالت احتباس آب مقابله می‌کند. اگر دچار این مشکل هستید به طور مرتب انگور میل کنید. علاوه بر این انگور حاوی فیبرهای غذایی بوده و ادرار آور است. در واقع این میوه‌ی پرخاصیت می‌تواند میزان دفع توکسین‌‎ها یا همان سموم بدن را از طریق ادرار افزایش دهد.
انگور کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد
انگور سرشار از فیبرهای محلول در آب است. در واقع هر 100 گرم انگور حاوی 1 گرم فیبر می‌باشد. توجه داشته باشید که تمام فیبرهای غذایی با کلسترول بد خون مقابله می‌کنند. از این گذشته انگور حاوی پولی فنول‌های آنتی اکسیدانی نیز می‌باشد که باعث کاهش جذب کلسترول می‌شود. نتایج یک پژوهش اسپانیایی که در سال 2008 به چاپ رسیده است نشان می‌دهد مصرف روزانه‌ی انگور می‌تواند برای کاهش میزان کلسترول بد خون کافی باشد.
فیبرهای محلول در آب به ویژه در پوست نازک و دانه های انگور قرار دارد. اما توجه داشته باشید بعضی‌ها در هضم و گوارش دانه‌های انگور مشکل دارند.
بهتر است این میوه را روزانه یک مرتبه میل کنید. در مصرف هیچ ماده‌ی غذایی زیاده‌روی نکنید.
انگور مفید برای قلب شما
انگور سرشار از پولی فنول‌های آنتی اکسیدانی (آنتوسیانین ها، فلاوونوئیدها و غیره) می‌باشد که به سلامت قلب کمک زیادی می‌کنند. نتایج پژوهشی که در دانشگاه میشیگان ایالات متحده‌ی آمریکا انجام شده نشان می‌دهد مصرف انگور می‌تواند میزان فشار خون بالا و آسیب‌های عضلات قلب را کاهش دهد.
این میوه‌ی پرطرفدار همچنین باعث بهبود عملکرد قلب موش‌های آزمایشگاهی شده است. باید بدانید که بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها در پوست و دانه‌های انگور قرار دارد و بهتر است این دانه ها را ببلعید.
انگور برای دندان‌ها نیز خوب است
نتایج پژوهشی که در سال 2009 در دانشگاه ایلی نویز انجام و در Journal of Nutrition به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که انگور جلوی انتشار باکتری‌های دهان که مسئول پوسیدگی دندان هستند را می‌گیرند. این خاصیت ضدباکتریایی انگور مدیون وجود دو ماده به نام‌های اولئانولیک اسید و آلدئید اولئانولیک است که در پوست این میوه قرار دارد. البته به عقیده برخی از متخصصان باید روی این خاصیت انگور مطالعات بیشتری انجام شود اما شکی وجود ندارد که قندهای موجود در انگور مانند قندهای صنعتی باعث انتشار باکتری و پوسیدگی دندان نمی‌شود.
و آخر این که
در مصرف هیچ ماده‌ی غذایی زیاده‌روی نکنید. انگور نیز از این قاعده مستثنی نیست. این میوه‌ی پرخاصیت اگر به اندازه مصرف شود گامی است در جهت حفظ سلامتی همه‌ی ما.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:02 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

رویترز: تشخیص دیابت با استفاده از اشک و بزاق

به گزارش رویترز این شیوه جدید بر مبنای فناوری نانو قرار دارد و با استفاده از یک "بیوسنسور" انجام می‌شود. این حسگر قادر به تشخیص گلوکز موجود در اشک، بزاق و ادرار است.

به گفته مدیر این پروژه تحقیقاتی تمام سنسورهای قبلی قادر به تشخیص گلوگز موجود در خون بودند و این اولین باری است که سنسوری قادر به تشخیص گلوگز موجود در خون، ادرار، اشک و بزاق است.

این سنسور از سه بخش اصلی تشکیل شده است؛ یک بخش شامل نانوذرات پلاتین است، در یک بخش آنزیم گلوگز اکسیداز وجود دارد و در آخر یک لایه تک‌اتمی کربن قرار دارد.

از مرحله نمونه برداری تا پردازش اطلاعات و اعلام نتیجه قطعی مراحل کاملاً پیچیده‌ای برنامه‌ریزی و بررسی شده است و این سنسور کاملاً آماده بهره‌برداری و ورود به بازار است.

تشخیص دیابت به این روش بسیار کم‌هزینه است و در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:02 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

قلب سالم كلید مقابله با آلزایمر است

ارزیابی‌های انجام شده روی چندین دهه مطالعه نشان می‌دهد كه رعایت كردن ساده‌ترین توصیه‌ها و اصول بهداشتی مانند كمك به حفظ سلامت قلب با تغذیه سالم و ورزش منظم، احتمال بروز مشكلات حافظه‌ای را به میزان قابل توجهی كاهش می‌دهد.

به گزارش دیلی اكسپرس، دكتر گوستواوو رومن از متخصصان اصلی در این مطالعه می‌گوید: كنترل فاكتورهای خطرزای موثر در بروز بیماری‌های عروقی روشی موثر و كارآمد برای رهایی از زوال عقل و پیشگیری از سكته مغزی و قلبی است.

دكتر رومن از متخصصان مركز ملی آلزایمر نانتز در تگزاس خاطرنشان ساخت: فشار خون بالا نیز از عواملی است كه احتمال بروز ناتوانی‌های خفیف ذهنی را افزایش می‌دهد و می‌تواند به زوال عقل منجر شود.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:02 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

عسل چاق می‌کند !

عسل، مناسب‌ترین شیرینی‌ برای افراد چاق و دارای اضافه‌وزن و حتی در حال رژیم است؛
 
عسل چاق می‌کند !
 

البته به شرطی که بیشتر از یک قاشق غذاخوری در روز مصرف نشود. از طرفی مصرف مداوم و به‌اندازه عسل‌ طبیعی در پیشگیری از بروز سکته‌های قلبی نیز موثر است
متخصصان تغذیه می‌گویند:«عسل طبیعی از جمله مغذی‌ترین محصولاتی است که سرشار از منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن و برخی ویتامین‌ها مانند انواع ویتامین‌های گروه B است و به همین دلیل مصرف روزانه آن همیشه توصیه می‌شود. در این بین گروهی از افراد به دلیل ترس از بروز اضافه‌وزن سراغ عسل نمی‌روند اما این یک باور نادرست است چرا که پژوهش‌های اخیر متخصصان نروژی نشان می‌دهد عسل، مناسب‌ترین شیرینی‌ برای افراد چاق و دارای اضافه‌وزن و حتی در حال رژیم است؛ البته به شرطی که بیشتر از یک قاشق غذاخوری در روز مصرف نشود. از طرفی مصرف مداوم و به‌اندازه عسل‌ طبیعی به از بین بردن چربی‌های بدن به‌ویژه چربی‌های اطراف قلب بسیار کمک می‌کند و به همین دلیل در پیشگیری از بروز سکته‌های قلبی نیز موثر است.

علاوه بر این، عسل به دلیل کالری بسیار کمی ‌که دارد، از جمله مواد‌غذایی شیرین محسوب می‌شود که مصرف روزانه آن برای افراد چاق مشکل‌ساز نیست. حتی درمانگران طب سنتی هندوستان به افراد مبتلا به اضافه‌وزن توصیه می‌کنند، برای کاهش وزن هفته‌ای سه تا چهار بار، شربت عسل و دارچین بخورند.

برای تهیه این شربت کافی است، یک فنجان آب‌جوش را با دو قاشق چای‌خوری عسل و یک قاشق چای‌خوری دارچین ترکیب کرده، پیش از مصرف صبحانه میل کنند.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:03 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

كاهش عوارض صرع با كاشت الكترود در ‌مغز

سال گذشته كه با پروفسور علي گرجي فوق‌تخصص مغز و اعصاب و استاد دانشگاه مونستر آلمان گفت‌وگو كرديم او درباره تلاش‌هايي كه در زمينه تاسيس دو مركز علوم اعصاب در تهران و مشهد انجام گرفته و روش‌هاي جديد درماني كه در اين مراكز در اختيار بيماران قرار مي‌گيرد، گفت.

كاشت الكترود در مغز از جمله طرح‌هايي بود كه پروفسور گرجي آن را به عنوان روشي موثر در درمان مبتلايان به صرع مقاوم عنوان كرده بود.

اين روش بتازگي با همكاري تيمي از پزشكان ايراني و آلماني انجام شد و طي آن با كاشت الكترود در جمجمه ، اولين گام‌هاي درماني براي اين بيماران در داخل ايران برداشته شده است.

انجام اين عمل جراحي بهانه‌اي شد تا بار ديگر سراغ پروفسور گرجي برويم و از او درباره اين روش جديد و امكان انجام آن در ايران بپرسيم.

كاشت الكترود براي شناسايي و درمان بيماري صرع در ايران و كشورهاي ديگر در حال حاضر چگونه انجام مي‌شود؟

بين يك تا 1.5 درصد از جمعيت جهان به بيماري صرع مبتلا هستند؛ از اين بيماران حدود 30 درصد به صرع مقاوم به درمان مبتلايند كه با وجود درمان‌هاي دارويي موجود حملات تشنجي آنها قابل كنترل نيست. يكي از راه‌هاي درماني موجود براي بيماران مبتلا به صرع مقاوم، جراحي است.

در بعضي از اين بيماران با استفاده از ثبت امواج مغزي از روي پوست سر (EEG) و به‌طور همزمان ضبط ويدئويي حملات تشنجي كه به آن بررسي طولاني‌مدت (Long Term Monitoring) گفته مي‌شود كانون صرع شناسايي شده و توسط عمل جراحي از مغز بيمار خارج مي‌شود، اما در بعضي بيماران با استفاده از اين روش نمي‌توان كانون صرع را شناسايي كرد.

در اين موارد، الكترودهاي ثبت‌كننده امواج مغزي روي مناطقي از دو نيمكره مغز (Grid or Strip Electrode) يا در عمق بافت مغز (Depth Electrode) ـ كه مشكوك به كانون اصلي صرع هستند ـ قرار داده شده و پس از بررسي دقيق كانون صرع شناسايي شده و طي عمل جراحي از مغز بيمار خارج مي‌شود.

يكي از روش‌هاي ديگر استفاده از الكترودهاي تحريكي در عمق مغز(Stimulation Electrode) براي مهار فعاليت تشنجي كانون صرع است كه در اين روش الكترود با تحريك الكتريكي فعاليت سلول‌هاي ايجادكننده پتانسيل‌هاي تشنجي را مهار مي‌كند، اما در روش ديگري كه در بعضي بيماران مي‌تواند باعث كنترل صرع شود به وسيله الكترودهاي تحريكي عصب زوج 10 جمجمه‌اي (Vagus Nerve) به طور مكرر تحريك الكتريكي مي‌شود.

مراكز پيشرو در درمان صرع در كشورهاي كانادا، آلمان، امريكا و انگليس قرار دارند كه بر اساس شرایط باليني بيمار صرعي از درمان دارويي يا جراحي‌هايي كه اشاره كردم براي كنترل تشنج بيماران استفاده مي‌كنند.

سال گذشته كه با ما صحبت مي‌كرديد به قدمت 80 ساله درمان بيماري صرع و استفاده 25 ـ 20 ساله از روش‌هاي مدرن آن اشاره كرديد؛ اما چرا با توجه به آمار نسبتا بالاي بيماران مصروع، اين درمان اينقدر دير به جامعه ما ارائه شده است؟

درمان صرع قدمت چندهزار ساله دارد، اما از حدود يك قرن پيش با جايگزيني طب نوين پزشكي شكل درمان متفاوت شد. گرچه درمان دارويي نوين در چند دهه اخير با تاخير چندساله همواره در كشور ما وجود داشته، اما استفاده از روش‌هاي جراحي تنها چندسالي است كه به‌صورت محدود در چند مركز در ايران انجام مي‌شود. دليل اصلي تاخير در ارائه درمان‌هاي نوين به بيماران صرعي در كشور ما نبود مراكز فوق‌تخصصي صرع به تعداد كافي است.

در اين مراكز تيم‌هاي پزشكي شامل متخصص صرع‌شناسي، جراح مغز و اعصاب با فوق‌تخصص جراحي صرع، روانپزشك، متخصص بازتواني، راديولوژيست و روا‌ن‌شناس باليني به صورت اختصاصي به درمان بيماران مصروع مي‌پردازند. با توجه به راه‌اندازي چند مركز در كشور در سال‌هاي اخير اميد است تاخير انجام‌شده در ادامه درمان‌هاي نوين به بيماران مصروع تا چند سال آينده جبران شود.

سال گذشته اظهار اميدواري كرده بوديد كه امسال و سال آينده روي بيماري‌هايي مانند ام‌اس و دمانس (زوال عقل)‌ ـ كه به دليل بالاتررفتن ميانگين سن ايراني‌ها بيشتر شده ـ كار كنيد. آيا در اين خصوص تلاش‌هايتان را آغاز كرده‌ايد؟

در حال حاضر براي مراكز تخصصي ـ درماني بيماري ام‌اس در حال برنامه‌ريزي هستيم. اما خوشبختانه براي درمان بيماري دمانس (زوال عقل) با همكاري متخصصان ايراني دوره‌ديده در مراكز معتبر جهاني مراحل اوليه تاسيس يك كلينيك حافظه انجام شده است. اين مركز به صورت آزمايشي در حال درمان و تحقيق روي تعدادي بيمار منتخب از انواع طيف بيماري‌هاي همراه با دمانس است. پس از اطمينان از استانداردبودن تمام درمان‌هاي ارائه‌شده در اين مركز، جهت ارائه درمان به ساير بيماران اطلاع‌رساني خواهد شد.

با امكان كاشت الكترود در مغز بيماران مصروع آيا درمان صرع در ايران به سطح مراكز درماني اروپايي و آمريكايي رسيده است؟

در عمل جراحي هفته گذشته گام موثري جهت پركردن خلأ موجود بين درمان بيماران در ايران و ساير مراكز درماني اروپايي و آمريكايي برداشته شد. اين اقدام از اين جهت حائز اهميت است كه قسمت اعظم تكنولوژي به كار گرفته‌شده در اين روش توسط مهندسان جوان ايراني طراحي شده بود.

البته براي رسيدن به سطح مراكز معتبر جهاني نياز به انجام تكنيك‌هاي ديگري نظير كاشت الكترودهاي عمقي مغز و تحريكي هستيم.

طبق برنامه‌ريزي‌هاي انجام‌شده تا پايان سال 92 تكنيك كاشت الكترودهاي عمقي مغز را هم در كشورمان انجام خواهيم داد. برآورد شخصي اينجانب با توجه به نياز مبرم به آموزش نيروهاي فوق‌‌تخصصي جوان و فراهم كردن تكنولوژي مدرن اين است كه طي فاصله زماني 10 ـ 7 سال آينده مي‌توانيم مراكزي در كشور داشته باشيم كه همسطح با مراكز پيشرفته جهان به درمان بيماران مصروع بپردازد.

آيا آمار و ارقامي از مصروعيني كه ‌بايد تحت اين عمل جراحي قرار گيرند، وجود دارد؟

طبق آخرين اطلاع، آمار رسمي از تعداد بيماران صرعي در ايران وجود ندارد، اما با توجه به آمارهاي بين‌المللي تعداد بيماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان را بين 300 ـ 200 هزار نفر در كل كشور پيش‌بيني مي‌كنم که از اين تعداد بين 30 ـ 10 درصد مي‌توانند از عمل جراحي صرع سود ببرند.

پيش‌بيني مي‌كنيد در ماه يا در سال چند نفر در ايران تحت اين عمل جراحي قرار گيرند؟

در مراكزي كه با آنها همكاري مي‌كنم (بيمارستان خاتم‌الانبيا تهران و رضوي مشهد) در حال حاضر سالانه حدود 30 تا 50 بيمار تحت عمل جراحي قرار مي‌گيرند كه اميدوارم با آموزش نيروهاي متخصص، تعداد بيماران تحت درمان افزايش قابل ملاحظه‌اي در سال‌هاي آينده داشته باشد. البته در ساير مراكز درماني در تهران، اصفهان و شيراز عمل جراحي صرع به‌طور پراكنده انجام مي‌شود كه من از آنها بي‌اطلاع هستم.

تلاش محققان براي كاهش آسيب‌هاي مغزي ادامه دارد

كاشت الكترود در مغز براي درمان بيماران صرعي، ايجاد آزمايشگاه‌‌هاي مجهز براي بيماري‌هاي صعب‌العلاج و طرح مقابله با «نوروتروما» يا «ضربات سر و نخاع» از جمله طرح‌هايي هستند كه قرار بود در مراكز تحقيقاتي ـ درماني شفا و رضوي مشهد انجام شود.

طرح‌هايي كه به نظر مي‌رسد تاكنون پيشرفت خوبي داشته‌اند.

به گفته پروفسور گرجي، كاشت الكترود در درمان بيماري صرع در دو بيمار، هفته گذشته در بيمارستان رضوي مشهد با موفقيت انجام شد. آزمايشگاه تحقيقاتي بررسي درمان‌هاي نوين صرع در قالب مركز تحقيقات علوم اعصاب شفا در بيمارستان خاتم‌الانبيا تهران، حدود يك‌سال و نيم است به فعاليت مشغول است كه نتايج اين تحقيقات در بالغ بر 15 مقاله علمي در نشريات بسيار معتبر ISI جهاني به چاپ رسيده است.

پروفسور گرجي در ارتباط با طرح نوروتروما نيز مي‌گويد: كنگره‌اي با همين عنوان در آبان 90 با همكاري انجمن نوروتروماي اروپا، آمريكاي شمالي و همچنين چند سازمان خصوصي در اروپا و آمريكا و با حضور بيش از 30 متخصص خارجي با هدف ارتقاي سطح آگاهي گروه‌هاي مرتبط با اين موضوع در بيمارستان رضوي انجام شد.

همچنين كنگره ايمني جاده‌اي با هدف كاهش تصادفات و مرگ و مير جاده‌اي و ضربات سر و نخاع در اسفند سال گذشته با همكاري سازمان بهداشت جهاني (WHO) و تمامي گروه‌هاي مرتبط با اين موضوع برگزار شد و امسال دومين كنگره بين‌المللي ايمني جاده‌اي با حضور ده‌ها متخصص از سراسر جهان و همكاري تنگاتنگ با پليس راه كشور برگزار خواهد شد.

ضمن آن‌كه در ارتباط با اين طرح در حال رايزني مستمر با سازمان‌هاي بين‌المللي بخصوص سازمان بهداشت جهاني براي اجراي طرح‌هاي مشترك بين‌المللي در سال 92 در ايران هستيم.

همچنين در دو سال گذشته فعاليت‌هاي آموزشي اين مركز در زمينه پيشگيري از ضربات صرع و نخاع در قالب پوستر، مقاله، مصاحبه و اطلاعيه در جرايد عمومي در اختيار عموم جامعه قرار گرفته شده است. در خصوص همين طرح، كتابي با عنوان «مسير آرام» بزودي به چاپ خواهد رسيد.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:03 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

قلب سالم كلید مقابله با آلزایمر است

كارشناسان سلامت و بهداشت عمومی تاكید دارند كه داشتن قلب سالم كلید مقابله با بیماری‌های تحلیل برنده اعصاب نظیر زوال عقل و آلزایمر است.
 
قلب سالم كلید مقابله با آلزایمر است

ارزیابی‌های انجام شده روی چندین دهه مطالعه نشان می‌دهد كه رعایت كردن ساده‌ترین توصیه‌ها و اصول بهداشتی مانند كمك به حفظ سلامت قلب با تغذیه سالم و ورزش منظم، احتمال بروز مشكلات حافظه‌ای را به میزان قابل توجهی كاهش می‌دهد.

به گزارش دیلی اكسپرس، دكتر گوستواوو رومن از متخصصان اصلی در این مطالعه می‌گوید: كنترل فاكتورهای خطرزای موثر در بروز بیماری‌های عروقی روشی موثر و كارآمد برای رهایی از زوال عقل و پیشگیری از سكته مغزی و قلبی است.

دكتر رومن از متخصصان مركز ملی آلزایمر نانتز در تگزاس خاطرنشان ساخت: فشار خون بالا نیز از عواملی است كه احتمال بروز ناتوانی‌های خفیف ذهنی را افزایش می‌دهد و می‌تواند به زوال عقل منجر شود.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:04 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

روشهایی بسیار مناسب برای سرما نخوردن

یکی از راه‌هایی که می‌تواند از گسترش سرماخوردگی در خانه جلوگیری کند، این است که اعضای خانواده مسواک‌هایشان را جدا از هم نگهداری کنند، یعنی طوری آنها را قرار دهید که با یکدیگر تماس نداشته باشند.

پیشگیری واقعا بهتر از درمان است، بنابراین در اینجا چند راه حل عجیب برای جلوگیری از سرماخوردگی ذکر می‌کنیم:

۱- دست‌هایتان را بشویید.

هر بار که شما به دکمه آسانسور، دسته تردمیل، دستگیره درب‌ها یا غیره دست می‌زنید، دست‌هایتان میلیون‌ها میکروب به خود جذب می‌کنند. به همین دلیل است که متخصصان معتقدند شستن دست‌ها بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف است. حداقل حدود ۲۰ ثانیه دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید و بین انگشت‌ها و زیر ناخن‌هایتان را هم فراموش نکنید. اگر به آب و صابون دسترسی نداشتید، از ضدعفونی کننده‌هایی که در ترکیبات آنها الکل وجود دارد، استفاده کنید.

۲- بیشتر معاشرت کنید.

حتما می‌دانید که دوستی‌ها و روابط اجتماعی گسترده و صحیح، اثرات مضر هورمون‌های استرس را کم می‌کند. اما تحقیقات جدید نشان داده است که هرچه دوستان بیشتری داشته باشید، سالم‌تر خواهید بود. پزشکان به ۸۳ دانشجوی سال اول دانشگاه، واکسن آنفلونزا تزریق کردند و متوجه شدند که تعداد آنتی‌بادی‌های مبارزه با بیماری آنفلونزا در بدن افرادی که روابط اجتماعی بیشتری دارند، بیشتر از کسانی است که روابط محدوتری دارند.

۳- مسواک‌هایتان را جداگانه نگهداری کنید.

وقتی یکی از افرادی که در خانه شما زندگی می‌کند دچار سرماخوردگی می‌شود تقریبا جلوگیری از سرایت آن به افراد دیگری که در همان خانه زندگی می‌کنند، غیر ممکن است و احتمالا شما هم بعد از مدتی، سرفه کردن و عطسه کردن را آغاز می‌کنید. یکی از راه‌هایی که می‌تواند از گسترش سرماخوردگی در خانه جلوگیری کند، این است که اعضای خانواده مسواک‌هایشان را جدا از هم نگهداری کنند، یعنی طوری آنها را قرار دهید که با یکدیگر تماس نداشته باشند.

۴- به نظافت آشپزخانه بیشتر توجه کنید.

هر روز حوله مخصوص خشک کردن ظروف‌تان را عوض کنید. هیچ وقت از حوله‌ای که برای خشک کردن دستان‌تان استفاده کرده‌اید، برای خشک کردن ظرف‌ها استفاده نکنید. بهتر است اجازه دهید ظرف‌ها با جریان هوا خشک شوند. اسکاچ ظرفشویی را همیشه کاملا بشویید و اگر تا مدتی آنها را نمی‌خواهید (مثلا شب تا صبح) در جایی قرار دهید که خشک شوند. همچنین هر چند مدت یک بار، آنها را عوض کنید.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:04 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

با این ۱۳ راه طول عمر بیشتر داشته باشید

به رغم اینکه دانشمندان نقش تغذیه و عادات صحیح غذایی را در سلامت بدن و پیشگیری از بیماری های مزمن به اثبات رسانیده اند ولی همچنان شاهد شیوع چاقی و بیماری های مربوط به آن نظیر تصلب شرایین، دیابت، نارسایی قلبی و… که همگی در کاهش طول عمر نقش اساسی دارند، هستیم.


به طور کلی رعایت شیوه های صحیح تغذیه که در پیشگیری از بروز انواع بیماری ها و سرطان ها و پیری زودرس نقش دارند برای افرادی که می خواهند زندگی سالم و طولانی داشته باشند، ضروری است. این شیوه ها عبارتند از:

۱- خود و فرزندتان را به خوردن صبحانه عادت دهید، حتی اگر یک میوه یا یک لیوان آب میوه تازه باشد.
۲- از خوردن میان وعده های غذایی بین صبحانه و ناهار و ناهار و شام غافل نشوید. سعی کنید در این وعده ها بیشتر از میوه و سبزی، کیک و کلوچه های کم شکر با یک لیوان شیر استفاده کنید.

۳- در هنگام گرسنگی، تنقلات نخورید. استفاده از مواد غذایی کم ارزش مثل چیپس و پفک تنها باعث ایجاد عادات غذایی ناسالم می شود و هیچ نقشی جز بر هم زدن رژیم غذایی شما نخواهند داشت.
۴- روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید.

۵- از خوردن شام سنگین، حجیم و پرچرب بپرهیزید. خوردن سالاد و سبزی به همراه روغن زیتون را در کنار شام (البته سبک) فراموش نکنید.
۶- مصرف گوشت قرمز را به ۲ مرتبه در هفته کاهش دهید و سعی کنید بیشتر از ماهی و مرغ و میگو استفاده کنید.

۷- در تهیه غذا به روش صحیح پخت و حفظ موادغذایی توجه کنید. حتماً قبل از طبخ، چربی های زاید گوشت و مرغ را بکنید و بیشتر از روش بخارپز و کباب کردن استفاده کنید.
۸- بلافاصله پس از صرف غذا به رختخواب نروید. ۳ ساعت فاصله بین شام و خواب کافی است.

۹- از مصرف زیاد نمک خودداری کنید.
۱۰- هرگز پس از صرف غذا، چای ننوشید زیرا مانع از جذب آهن می شود.

۱۱- به اندازه کافی میوه و سبزی بخورید. خوردن روزانه ۵ واحد میوه و سبزی تازه و متنوع برای داشتن بدن سالم ضروری است.
۱۲- مصرف غذاهای آماده حاوی چربی های اشباع و سس را محدود کنید.
۱۳- از انجام روزانه نیم ساعت ورزش کوتاهی نکنید.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:05 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

22 عادتی که دندان‌ها را خراب می‌کند

شاید شما هم یکسری عادت‌هایی داشته باشید که به مرور زمان موجب خرابی دندانتان شود؛ پس بهتر است که آنها را بشناسید و هر چه سریعتر ترک‌شان کنید.

1- دندان قروچه

ساییدن دندان‌ها به هم یا دندان قروچه در اثر فشار عصبی و مشکل بد خوابیدن ایجاد می‌شود؛ کنترل دندان قروچه بسیار سخت است؛ خودداری از جویدن غذاهای سفت در طول روز، درد دندان و آسیب ناشی از دندان قروچه را کم می‌کند.

در شب از محافظ دهان (مخصوص دندان قروچه) استفاده کنید تا در حین خوابیدن از آسیب دندان در اثر دندان قروچه جلوگیری کنید.

2- جویدن یخ

یخ ماده‌ای بدون قند است و ممکن است فکر کنید برای دندان ضرری ندارد؛ اما جویدن یخ می‌تواند باعث شکستن و یا از بین رفتن قسمتی از مینای دندان شود؛ اگر یخ را سفت بجوید، باعث تحریک بافت نرم داخل دندان و بروز حساسیت و درد دندان می‌شود.

خوردن غذاهای داغ و یا غذاهای سرد ممکن است درد دندان را شدت بخشند؛ بهتر است به جای جویدن یخ، آدامس بدون قند بجوید.

3- جویدن مداد

آیا موقع تمرکز روی یک مسئله، مداد خود را می‌جوید؟؛ اثر جویدن مداد همانند جویدن یخ است و باعث شکستن و یا خرد شدن دندان‌ها می‌شود.

هنگامی که می‌خواهید چیزی را بجوید، آدامس‌های بدون قند را انتخاب کنید؛ آدامس‌های بدون قند باعث ترشح زیاد بزاق می‌شوند و از بوی بد دهان و پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند.

4- مکیدن انگشت

معمولاً کودکان بعد از پدیدار شدن دندان‌های دائمی خود، انگشتان خود را می‌مکند؛ این انگشت مکیدن در سن 5 تا 6 سالگی ظاهر می‌شود و باعث تغییرات دائمی در ساختار دندان و لثه می‌شود؛ مکیدن انگشت شست می‌تواند باعث لق شدن و انحراف دندان‌های کودک از جای خود شود؛ این انحراف دندان‌ها می‌تواند مشکلات تنفسی و جویدنی را برای کودک به وجود آورد.

5- مکیدن لیمو ترش

افرادی که لیموترش را می‌مکند، خود را در خطر مشکلات دهانی و دندانی قرار می‌دهند؛ لیمو دارای مقدار زیادی اسید است؛ این اسید، باعث تضعیف شدن مینای دندان و زبری سطح دندان‌ها می‌شود.

6- جویدن ناخن

جویدن ناخن نه تنها ظاهر دست را زشت می‌کند، بلکه به دندان‌ها نیز آسیب می‌رساند و باعث مشکلات دهانی می‌شود؛ جویدن ناخن باعث بیرون آمدن دندان از محل خود، شکستن دندان و تخریب مینای دندان می‌شود.

7- با شیشه شیر خوابیدن

اگر موقع خواب، به کودک خود یک شیشه آب میوه، شیر و یا شیرخشک بدهید و در حین خوردن آن بخوابد، باعث خواهید شد که دندان‌های جدید پوسیده شوند؛ پس، بهتر است قبل از خوابیدن کودک، شیشه شیر را از او بگیرید و او را به این کار عادت دهید.

8- سوراخ کردن (پیرسینگ) زبان

در برخی کشورها، سوراخ کردن زبان و آویزان کردن زیورآلات فلزی از آن (پیرسینگ) مرسوم است؛ اگر به طور ناخودآگاه این قطعه فلزی را گاز بگیرید، دندانتان می‌شکند؛ هنگامی که فلز با لثه برخورد می‌کند، باعث آسیب لثه و لق شدن دندان‌ها می‌شود.

دهان ما پر از باکتری است، بنابراین سوراخ کردن زبان، خطر عفونت و زخم زبان را زیاد می‌کند؛ بهتر است قبل از این کار، با یک دندان‌پزشک مشورت کنید.

9- سخت مسواک زدن

مسواک زدن بخشی از بهداشت دهان و دندان است اما نباید سفت و محکم مسواک بزنید؛ این نوع مسواک زدن باعث از بین رفتن مینای دندان، تحریک لثه‌ها، حساس شدن دندان‌ها نسبت به سرما و گرما و حتی ایجاد سوراخ‌هایی در دندان می‌شود.

10- باز کردن چیزی با دندان

باز کردن درب قوطی و یا بسته پلاستیکی با دندان ممکن است راحت باشد، اما دندان ابزاری برای خرد کردن و یا باز کردن وسایل نیست؛ به جای دندان می‌توانید از قیچی و یا درب باز کن استفاده کنید؛ از دندان‌ها باید فقط برای خوردن غذا استفاده کرد.

11- ورزش کردن بدون محافظ دهان

موقع انجام ورزش‌هایی مثل بوکس، هاکی و ورزش‌هایی که با صورت شما در تماس هستند باید از محافظ دهان و دندان استفاده کرد؛ این محافظ دهان یک قطعه پلاستیکی است و از دندان‌های بالایی محافظت می‌کند؛ بدون این محافظ زمانی که ضربه سنگینی به صورت شما وارد شود، می‌تواند دندان‌ها را خرد کند؛ این محافظ دندان را می‌توانید از دندان پزشک بگیرید.

12- آب نبات سفت

قند موجود در آب‌نبات باعث به وجود آمدن پلاک‌های چسبنده بر روی دندان‌ها می‌شود؛ سپس باکتری‌های موجود در پلاک دندان، قند را تبدیل به اسید می‌کند و این اسید باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود؛ بنابراین بعد از مصرف شکلات، آبنبات و شیرینی، حتماً دندان‌های خود را مسواک بزنید.

13- شیرینی چسبنده

همه مواد شیرین باعث پوسیدگی مینای دندان می‌شوند، اما برخی از آنها بیشتر مضرند، مثل سوهان، گز، پاستیل و آب نبات شل؛ وقتی شیرینی به دندان بچسبد و قند تبدیل به اسید می‌شود، این اسید برای ساعت‌ها در تماس با مینای دندان است.

اگر بعد از خوردن این نوع شیرینی‌ها، چیزی مثل کرفس یا آدامس بدون قند بجوید، مقدار زیادی بزاق ترشح می‌شود و این بزاق اسید را از بین می‌برد.

14- نوشابه گازدار

فقط شیرینی مسبب خرابی دندان نیست‌؛ اگر یک لیوان نوشابه گازدار بنوشید، بیشتر از 11 قاشق چایخوری قند مصرف کرده‌اید؛ همچنین نوشابه‌ها حاوی اسید فسفریک و اسید سیتریک است که این دو اسید، باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شوند.

نوشابه‌های رژیمی هر چند بدون قند هستند، ولی مقدار زیادی شیرین کننده مصنوعی دارند که این شیرین کننده‌ها، دارای اسید هستند و برای دندان‌ها مضرند.

15- نوشابه‌های ورزشی

معمولاً این نوشابه‌ها دارای مقدار زیادی قند هستند؛ نوشابه‌های ورزشی هم در دهان، اسید به وجود می‌آورند که این اسید به مینای دندان حمله می‌کند؛ اگر زیاد از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنید، این را بدانید که در معرض پوسیدگی دندان خواهید بود؛ در حین ورزش و برای جلوگیری از کم آبی بدن، می‌توانید از آب دارای املاح استفاده کنید.

16- آبمیوه صنعتی

آبمیوه‌های صنعتی دارای ویتامین و آنتی اکسیدان هستند، ولی بیشتر آنها قند زیادی دارند؛ میوه‌ها خودشان شیرین هستند، بنابراین اگر آب میوه‌ای می‌خرید توجه کنید که قندی به آن افزوده نشده باشد؛ همچنین می‌توانید آب میوه خریداری شده را با مقدار آب رقیق کنید.

17- چیپس سیب زمینی

غذاهای نشاسته‌ای مثل چیپس، توسط باکتری‌های موجود در پلاک دندان، شکسته شده و به اسید تبدیل می‌شوند؛ این اسید مدت 20 دقیقه به دندان‌ها حمله می‌کند؛ اگر غذا بین دندان‌ها باقی بماند، این مدت زمان بیشتر می‌شود؛ بنابراین بهتر است بعد از خوردن چیپس سیب زمینی و یا دیگر غذاهای نشاسته‌ای، حتماً بین دندان‌های خود را با نخ دندان تمیز کنید.

18- مصرف دائمی میان وعده

میان وعده‌ها نسبت به وعده‌های اصلی غذا، کمتر موجب ترشح بزاق دهان می‌شوند؛ پس بهتر است از مصرف میان وعده‌های شیرین و چسبنده خودداری کنید و به جای آن می‌توانید از میوه و سبزیجاتی مثل هویج استفاده کنید؛ همچنین شکستن زیاد موادی مثل تخمه و آجیل در میان وعده‌ها برای دندان‌ها مضر است.

19- نوشیدن قهوه

اگر زیاد قهوه بنوشید، به مرور زمان، در اثر تیرگی قهوه و اسید موجود در آن، دندان‌هایتان زردرنگ می‌شوند؛ خوشبختانه، لکه‌های زرد ناشی از مصرف قهوه، به سادگی با استفاده از مواد سفید کننده دندان از بین می‌روند؛ از یک دندانپزشک درباره نوع و نحوه استفاده از این سفید کننده‌ها سؤال کنید.

20- کشیدن سیگار

سیگار و دیگر محصولات دخانی، لکه‌هایی را بر روی دندان‌ها به جای می‌گذارند و موجب بیماری‌های لثه و افتادن دندان‌ها می‌شوند؛ تنباکوی موجود در دخانیات، موجب سرطان دهان، لب و زبان نیز می‌شود.

21- نوشیدن مشروبات الکلی

اسید در مشروبات الکلی، مینای دندان را از بین می‌برد و لکه‌هایی را بر سطح دندان به جای می‌گذارد؛ با استفاده از مواد سفید کننده دندان و خمیر دندان، می‌توانید با این لکه‌ها مبارزه کنید.

22- زیاد خوردن

خوردن بیش از حد در عارضه پرخوری عصبی باعث افزایش پوسیدگی دندان‌ها می‌شود؛ اسیدهای قوی که در اثر استفراغ کردن از دهان خارج می‌شوند، می‌توانند دندان‌ها را ضعیف و شکننده کنند؛ این اسیدها همچنین باعث بوی بد دهان می‌شوند؛ در بیماری پرخوری عصبی (بولیمیا) فرد ابتدا مقدار زیادی غذا می‌خورد و سپس عمداً غذای خورده شده را بالا می‌آورد.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:05 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

هشدارهایی درباره تشعشات در زندگی روزمره

رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت با اعلام هشدار از بکارگیری وسائل مولد اشعه در زندگی روزمره، حریم دکل های برق، موبایل، انواع لیزرها، لامپ های کم مصرف و نور خورشید را بیشترین مولدان پرتوگیری در زندگی روزمره افراد عنوان کرد که باید از آنها دوری شود.

علی گورانی در نشست آموزشی معرفی وسائل مولد اشعه در زندگی روزمره و اصول بهداشت و حفاظت در مقابل تشعشعات که در ششمین نمایشگاه بین المللی رسانه های دیجیتال برگزار شد، اظهار داشت: پرتوهای برق فشار قوی از جمله وسائل مولد اشعه است که وزارت نیرو باید علائم هشدار دهنده در اماکن نصب دکل برق فشار قوی قرار دهد.

وی با اشاره به حریم های پست برق در اماکن مسکونی گفت: مردم باید از مقدار انرژی که این پست های برق به منازلشان می رساند اطلاع یابند و در این زمینه وزارت نیرو پاسخگو است.

گورانی از لیزرهای نوری و لامپهای کم مصرف به عنوان دیگر وسائل مولد اشعه در زندگی روزمره افراد نام برد و گفت: مردم باید توجه داشته باشند که از لامپهای کم مصرف حداقل 30 سانتی متر فاصله بگیرند و از این لامپها برای چراق های مطالعه و مواردی مانند آن استفاده نکنند.

وی با بیان اینکه لیزرهای نوری اشعه ماورا بنفش را ساطع می کند و بسیار مضر است، گفت: نباید به هیچ وجه از این لیزرها در اسباب بازی های کودکان بکار برده شود؛ در این راستا پیرو توافق صورت گرفته با سازمان انرژی اتمی، ورود هرگونه اسباب بازی دارای وسائل مولد اشعه نظیر لیزر به کشور ممنوع است و واردات این نوع کالا اجازه ترخیص ندارد.

رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی با اعلام هشدار در زمینه استفاده از لیزر در مصارف عمومی و حتی در آرایشگاهها گفت: لیزرها بیشترین آسیب را به چشم وارد می کنند و حتی انعکاس این پرتوها برای اطرافیان نیز بسیار مضر است.

گورانی با اشاره به پرتوهای فرابنفش که عمده ترین آسیب ها را به پوست انسان وارد می کند، گفت: سرطان پوست یکی از شایع ترین انواع سرطان در جهان است که 17 درصد سرطانها را شامل می شود و در کشور ما نیز رتبه اول ابتلا به سرطان در آقایان و رتبه دوم سرطان در خانمها را این نوع سرطان دارد؛ براین اساس باید توجه ویژه ای به تشعشعات این اشعه در زندگی روزمره شود.

وی نور خورشید را یکی از عواملی عنوان کرد که بیشترین طیف تشعشعات ماورابنفش را دارد و عمده ترین آسیب را به پوست وارد می کند و گفت: پس از نور خورشید پرتوهای تجهیزات پزشکی بیشترین آسیب را به پوست انسان وارد می کند و بسیار خطرزا است.

رئیس اداره پرتوهای بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه حتی تشعشعات توسط ماسه های سواحل دریا نیز منعکس می شود، گفت: تشعشعات ناشی از نور خورشید منجر به سرطان پوست، پیر پوستی و تخریب چشم می شود که براین اساس در کشور ما که پرتوگیری آفتاب به شدت بالا است توصیه می شود افراد در زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند و به هیچ وجه سعی در تغییر رنگ پوست و برنزه شدن از این طریق نداشته باشند.

گورانی با بیان اینکه به افراد توصیه می شود از ساعت 10 تا 14 به هیچ وجه در معرض نور خورشید قرار نگیرند و از کرم های ضد آفتاب اصل استفاده کنند خاطرنشان کرد: جامعه هوشمند جامعه ای است که هوشمندانه کار خود را پیش ببرد و برعکس در کشور ما به جای سرمایه گذاری در پیشگیری به هزینه برای درمان می اندیشد و این به هیچ وجه نمایانگر جامعه هوشمند نیست.

وی از منع واردات دستگاههای برنزه کننده – سولاریوم- که منبع کاملی از تشعشعات ماورا بنفش است به کشور خبر داد و گفت: ورود این دستگاهها به هر طریق ممنوع است و تمامی دستگاههایی که در آرایشگاهها و سالنها مورد مصرف قرار می گیرد به صورت قاچاق وارد می شود و استفاده از آن غیرقانونی است.

گورانی برنزه شدن پوست با دستگاههای سولاریوم را اقدامی بسیار غیرعاقلانه عنوان کرد و گفت: برنزه کردن حتی در اروپا نیز بسیار سختگیرانه است و برای آن قوانین خاصی درنظر گرفته شده است اما در کشور ما به عینه دیده می شود که دستگاههای برنزه کننده در بسیاری از آرایشگاههای کشور و سالنهای ورزشی وجود دارد و حتی در برخی موارد برخی آرایشگاهها به جای این دستگاهها از لامپها و مهتابی های uv استفاده می کنند که بسیار مضر است.

رئیس اداره پرتوهای بهداشت وزارت بهداشت پرتوهای تجهیزات پزشکی را بعد از آسیب های طبیعی بیشترین مولد تشعشعات ماورا بنفش عنوان کرد و گفت: عدم اطلاعات مردم در مورد تجهیزات پرتو پزشکی مانند رادیولوژی و سونوگرافی باعث می شود که در بسیاری موارد شاهد آسیب های جبران ناپذیر باشیم.

وی به دستگاههای مایکروویو در منازل اشاره کرد و گفت: این وسیله منبع کاملی از تشعشع ماورا بنفش است که باید هنگام کار با آن حداقل فاصله یک متر رعایت شود.

گورانی گفت: پرتوهای مایکروویو باعث ناباروری مردان می شود و برای کودکان و زنان باردار نیز مضر است. براین اساس توصیه می شود که حداقل 30 ثانیه پس از خاموش کردن مایکروویو درب آن باز شود.

وی از دستگاههای موبایلی که پرتوهای ماورابنفش ساطع می کنند، اسکنرها و پول شمارهای موجود در بانکها به عنوان دیگر مولدان اشعه نام برد و گفت: استفاده طولانی مدت از گوشی های موبایل خطرناک است و مادران باردار نیز در مکالمه با گوشی موبایل باید جوانب احتیاط را رعایت کنند. در همین حال توصیه می شود در کنار تخت بیماران و تجهیزات پزشکی از موبایل استفاده نشود.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:06 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

برای جلوگیری از افسردگی چه بخوریم؟

دکتر رضا امانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد:‌ غذایی که موجب افسردگی شود وجود ندارد و تا به حال در هیچ منبعی، این نوع غذا ذکر نشده است ولی غذاهایی هستند که می‌توانند در رفع افسردگی کمک کنند، ‌البته این مواد نمی‌توانند جایگزین دارو شوند و فرد افسرده حتماً ‌باید به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرد.

وی افزود: قندهای ساده و ترکیباتی که محتوای قندی بالایی دارند،‌ هنگام مصرف ابتدا قند خون را افزایش داده و سپس موجب کاهش قند خون می‌شوند. در ابتدا احساس شادی کاذبی فرد را در بر می‌گیرد و پس از آن حالت بی‌قراری و ناآرامی سراغ فرد می‌آید. نوشابه‌ها نیز می‌توانند آثار نامطلوبی روی خلق و خوی فرد بگذارند.

امانی تصریح کرد:‌ یک بررسی که روی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد، نشان داد افرادی که دچار افسردگی هستند معادل نیمی از سطح سرمی و دریافت غذایی روی افراد سالم را دارند و این اثبات می‌کند که روی می‌تواند در پیشگیری از افسردگی نقش داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ویتامین C نیز می‌تواند آثار ضد افسردگی داشته باشد. افرادی که دریافت ناکافی و ناچیز از ویتامین C دارند، افرادی که در معرض آلودگی محیط زیست هستند، سیگاری‌ها و یا کسانی که با افراد سیگاری ارتباط دارند،‌ سطح ویتامین C در خونشان پایین است و احتمال ابتلا به افسردگی در آنها بیشتر است.

وی افزود: ویتامین C در مرکبات و گوجه‌فرنگی وجود دارد. البته غنی‌ترین ماده از نظر ویتامین C انواع فلفل، جعفری و کلم‌ بروکلی است. باید به این نکته نیز توجه داشت که آبلیمو نمی‌تواند منبع خوبی از ویتامین C باشد و باید حتماً از لیموی تازه استفاده شود.

این متخصص تغذیه گفت: عنصر آهن نیز می‌تواند در افسردگی دخیل باشد. خانم‌های کم خون یا بانوانی که دچار فقر آهن هستند علائم شبه افسردگی، خمودی و خستگی دارند. لازم است این افراد علاوه بر مکمل‌های آهن از غذاهای غنی از آهن چون گوشت، حبوبات و برخی سبزی‌ها استفاده کنند. اسفناج نوعی سبزی است که آهن بالایی دارد ولی جذب آن کم است، برای افزایش جذب آهن اسفناج باید از مواد افزاینده جذب آهن مانند ویتامین C استفاده کرد. ماست و اسفناج می‌تواند در جذب آهن تاثیر زیادی داشته باشد. همچنین خانم‌ها در سنین باروری باید روزانه از گوشت قرمز استفاده کنند.

وی ادامه داد: ویتامین B6 یا پیریدوکسین در کاهش افسردگی به ویژه در زنانی که از قرص ضدبارداری استفاده کرده‌اند یا افسردگی دوران بارداری دارند بسیار موثر است. منابع ویتامین B6 نیز گوشت و جگر است.

امانی گفت:‌ در کنار این غذاها استفاده از غذاهای کربوهیدارت نشاسته‌ای و کاکائوی تلخ یا تیره اثر ضدافسردگی زیادی دارد که دلیل تمایل خانم‌ها به مصرف کاکائو نیز اثر خوشایند آن پس از مصرف است.

وی افزود: غنی‌ترین منبع روی صدف است که در تغذیه ما جایی ندارد و پس از آن گوشت‌ها و مغزها و آجیل می‌توانند منابع مناسبی باشند.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:07 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مهم‌ترین علت گودی کمر چیست‬؟

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این که مهم‌ترین علت ایجاد گودی کمر، نداشتن تحرک و ضعف عضلات ناحیه شکم است، گفت: پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند و غیراستاندارد موجب ایجاد گودی کمر در زنان می‌شود.

نوید طاهری اظهار کرد: کوتاهی عضلات، ضعف عضلات شکمی، استفاده از کفش‌های پاشنه بلند و غیراستاندارد، زایمان‌های مکرر و چاقی به ویژه بزرگی شکم و ضعف عضلات موجب افزایش گودی کمر می‌شود.
 
وی با بیان اینکه گودی کمر به صورت طبیعی در ناحیه پایین کمر وجود دارد، افزود: مهم‌ترین علت ایجاد گودی کمر نداشتن تحرک و ضعف عضلات ناحیه شکم است و این مشکل تنها در صورتی به عنوان بیماری شناخته می‌شود که گودی در ناحیه کمر بیش از اندازه باشد.
 
این متخصص فیزیوتراپی اضافه کرد: در موارد بروز اکتسابی، گودی بیش از حد کمر مانند چاقی شکم و نشستن نادرست در صورتی که علت اولیه مشخص شود می‌توان با اصلاح وضعیت و انجام تمرینات ورزشی این بیماری را درمان کرد.
 
طاهری ادامه داد: گودی کمر در جوانان به علت عدم تحرک و نحوه نادرست نشستن پشت میز کار و در افراد بالاتر از ۵۰ سال به علت تضعیف عضلات شکمی و یا بزرگ شدن آن ایجاد می‌شود.
 
وی با بیان اینکه گودی کمر بیشتر در زنان مشاهده می‌شود، اذعان کرد: پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند مهره‌های کمر که مرکز ثقل بدن است را نسبت به راستای اصلی خود تغییر داده و موجب ایجاد گودی کمر می‌شود.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: در زمان بارداری نیز بزرگ شدن شکم عامل ایجاد گودی کمر دردناک است.
 
طاهری گفت: نحوه صحیح نشستن و دراز کشیدن، جلوگیری از چاقی شکم، عدم استفاده از کفش‌های پاشنه بلند و تقویت عضلات ناحیه کمر روش‌های پیشگیری از ایجاد گودی بیش از حد کمر است.
 
این متخصص فیزیوتراپی تصریح کرد: انجام تمرینات ورزشی که موجب تقویت عضلات شکم شده و عضلات ناحیه کمر را درگیر کند کمک موثری به درمان بیماری می‌کند.
 
طاهری با اشاره به اینکه گودی نیاز به درمان دارویی ندارد، افزود: در بیشتر موارد انجام نرمش‌های مناسب به بهبودی این بیماری کمک می‌کند اما در مواردی که گودی کمر مادرزادی باشد درمان به کمک فیزیوتراپی انجام می‌شود.

یک شنبه 23 مهر 1391  6:07 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها