0

پنبه، منبع غذاي انسانهاي آينده خواهد بود!

 
pop2000
pop2000
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 609
محل سکونت : مرکزی

پنبه، منبع غذاي انسانهاي آينده خواهد بود!

گمان مي رود در ابتدا اين دانه ها به عنوان غذاي ماهي ها و ديگر جانداران مورد استفاده قرار گيرند اما با توجه به رشد سريع جمعيت اين دانه ها مي توانند به عنوان منبع سرشار از پروتئين مورد استفاده انسانها نيز قرار گيرند.

پنبه از محصولاتي است كه بيش از هفت هزار سال به منظور استفاده از الياف تحت كشت كشاورزان قرار داشته و اكنون توسط بيش از 20 ميليون كشاورز در 80 كشور تحت كشت است.
پنبه بيش از 40 درصد از الياف مورد نياز صنايع پارچه و لباس جهان را تشكيل مي دهد اما تا كنون قادر به توليد مواد غذايي براي بشر نبوده است، پديده اي كه با كمك مهندسي ژنتيك امكانپذير خواهد شد.
دانه هاي پنبه منابع غني از پروتئين به شمار مي روند و محصول كنوني پنبه در جهان به اندازه اي است كه به صورت سالانه بتواند نياز 500 ميليون انسان را تامين كند.

اما اين دانه ها تنها در زماني قابل استفاده خواهند بود كه دوره پيچيده و پرهزينه پالايش را پشت سر بگذارد تا از رنگدانه سمي كه گياه را از هجوم آفات در امان نگه مي دارد پاك شود زيرا جانداران توانايي هضم اين ماده را ندارند.

با اين حال زدودن اين ماده از دانه هاي پنبه باعث هجوم آفات به دانه ها و الياف آن خواهد شد.
به همين منظور محققان دانشگاه تگزاس از مهندسي ژنتيكي براي رفع اين مشكل كمك گرفتند. اين محققان موفق به خاموش كردن ژن ماده سمي در دانه پنبه شدند در حالي كه سيستم دفاعي گياه همچنان پابرجا باقي مانده بود.

چنين روشي مي تواند امكان استفاده ايمن از بيش از 40 ميليون تن دانه پنبه در سال به عنوان منبعي با ارزش از پروتئين را فراهم آورد.

شيوه به كار گرفته شده در اين روش تداخل RNA نام داشته و طي آن توالي ژنتيكي به منظور مسدود كردن آنزيم توليد رنگدانه سمي پنبه تنها در دانه پنبه به وجود مي آيد.

محققان پس از آزمايش موفقيت آميز در آزمايشگاه، تست اين شيوه را در محيط گلخانه اي آغاز كردند تا توانايي بقاي گياه پنبه را با كمك گرفتن از اين شيوه جديد مورد سنجش قرار دهند.

نتايج نشان داد پنبه هاي تصحيح ژنتيكي شده از شرايط كاملا عادي برخوردار هستند و تنها تفاوت آنها با پنبه هاي معمولي قابل خوراك بودن دانه ها در اين گياهان است.

علاوه بر اين كه نشان مي دهد مي توان از اين شيوه در مزارع و براي توليد مقادير زيادي دانه پنبه استفاده كرد.

بر اساس گزارش تايم، دانه هاي پنبه تراريخته قبل از ارائه در بازارها نيازمند دريافت تاييد دولتي خواهد بود.

گمان مي رود در ابتدا اين دانه ها به عنوان غذاي ماهي ها و ديگر جانداران مورد استفاده قرار گيرند اما با توجه به رشد سريع جمعيت اين دانه ها مي توانند به عنوان منبع سرشار از پروتئين مورد استفاده انسانها نيز قرار گيرند.


يار هميشگي و همراه راسخون
www.user7.persianblog.ir


 

شنبه 7 آذر 1388  5:54 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها