0

مهدويت در انديشه رضوي

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

مهدويت در انديشه رضوي

89/11/15 - 07:57
شماره:8911101058
نسخه چاپي ارسال به دوستان
به مناسبت سالروز شهادت امام رضا (ع)؛
مهدويت در انديشه رضوي

خبرگزاري فارس: «انتظار فرج» موضوعي است كه اهميت خاصي در احاديث رضوي پيرامون بحث مهدويت دارد. امام رضا (ع) در حديثي مي‌فرمايد: «انتظار فرج، جزيي از فرج است».

به گزارش خبرنگار‌ آيين و انديشه فارس، فرارسيدن سالروز شهادت امام رضا (ع) و تلاقي آن با روز جمعه كه متعلق به امام زمان (عج) است، بهانه‌اي شد تا نوشتاري كوتاه با موضوع «مهدويت در كلام رضوي» تهيه و منتشر كنيم.
امام رضا (ع) هم‌چون اسلاف پاك و طاهرش از غيبت آخرين حجت حق با خبر بود و در راه آشنايي شيعيان با پديده غيبت و واقعيت اوضاع آخرالزمان گام برداشت.
در يكي از رواياتي كه «حسن بن علي بن فضال» از آن حضرت نقل كرده، مي‏خوانيم:
«گويا شيعيان را مي‏بينم كه به هنگام فقدان چهارمين فرزند من، مانند گوسفنداني كه به دنبال چوپان خود مي‏گردند، سرگردانند و او را نمي‌يابند.» گفتم: «چرا اين‏گونه است، اي پسر رسول خدا؟» فرمود: «زيرا امامشان از آنها غايب شده است.» پرسيدم: «چرا؟» فرمود: «براي اينكه به هنگام قيامش با شمشير، بيعت هيچ‌كس بر گردنش نباشد.»
آن حضرت در روايت ديگري به نقل از رسول گرامي اسلام (ص) مي‏فرمايد: «پدرم به فداي فرزند بهترين كنيزان، فرزند آن [كنيز] اهل نوبه كه دهاني خوش‌بو و رحمي نيك‏نژاد دارد. او رانده شده [دور افتاده]، بي‏خانمان و كسي است كه انتقام خون پدر و جدش گرفته نشده و صاحب غيبت است.»
همچنين امام هشتم شيعيان (ع) در زمينه غيبت آخرين امام، به نقل از پدران بزرگ‌وار خود از رسول اكرم(ص) چنين روايت مي‏كند: «سوگند به آنكه مرا به حق به عنوان بشارت‌دهنده برگزيد، [امام] قائم از فرزندان من، بر اساس پيماني كه از جانب من برعهده اوست، از ديده‌ها پنهان مي‏شود تا آنجا كه بيش‏تر مردم مي‏گويند: خدا نيازي به خاندان محمد ندارد. و گروهي ديگر در ولادت او شك مي‏كنند. پس هر كس زمان او را دريابد، بايستي به دين او درآويزد و به واسطه شك خود براي شيطان، راهي به سوي خود باز نسازد، تا شيطان او را از آيين من زايل و از دين من بيرون نكند. همچنان‌كه پيش از اين پدر و مادر شما را از بهشت بيرون كرد. به درستي كه خداوند عزوجل، شيطان را سرپرست [ولي] كساني كه ايمان ندارند، قرار داده است.»
موضوع ديگري كه در خصوص باور مهدوي در كلام امام رضا (ع) مي‌توان به آن اشاره كرد، موضوع «انتظار فرج» است. آن حضرت در روايات متعددي به موضوع فضيلت انتظار فرج اشاره كرده‏اند. «حسن بن جهم» از امام هشتم درباره فرج سؤال كرد. امام در پاسخ به پرسش وي مي‌فرمايد: «آيا مي‏داني كه انتظار فرج [جزيي] از فرج است؟» گفتم: «نمي‏دانم. مگر اينكه شما به من بياموزيد.» فرمود: «آري انتظار فرج، جزيي از فرج است.»
امام رضا (ع) در روايت ديگري نيز مي‏فرمايد: «چه نيكوست صبر و انتظار فرج، آيا سخن بنده صالح خدا [شعيب] را نشنيدي كه فرمود: «و انتظار بريد كه من [هم] با شما منتظرم» و «پس منتظر باشيد كه من [هم] با شما از منتظرانم»، بر شما باد به صبر و بردباري؛ چرا گشايش بعد از نااميدي فرا مي‏رسد و به تحقيق كساني كه پيش از شما بودند از شما بردبارتر بودند.»
امام رضا (ع) همچنين در روايتي فضيلت انتظار را اين‏گونه بيان مي‏كند: «آيا هيچ‌يك از شما خوش ندارد كه در خانه خود بماند، نفقه خانواده‏اش را بپردازد و چشم به راه امر ما باشد؟ پس اگر در چنين حالي از دنيا برود مانند كسي است كه به همراه رسول خدا (ص) در [نبرد] بدر به شهادت رسيده است. و اگر هم مرگ به سراغ او نيايد، مانند كسي است كه به همراه قائم ما و در خيمه او باشد.»
انتهاي پيام/ك/3

جمعه 15 بهمن 1389  8:19 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها