پاسخ به:ليست شهداي دفاع مقدس (ز)
شهيد علي اصغر زاهدنيا

|
تاريخ تولد :5/5/1328
|
نام پدر :حسن
|
تاریخ شهادت : 1/12/1360
|
محل تولد :آذربايجانشرقي /تبريز /-
|
طول مدت حیات :32
|
محل شهادت :تنگه چزابه
|
مزار شهید :گلزارشهداي خواجه ربيع |
علياصغر زاهدنيا فرزند حسن در تاريخ 5/5/1328 در شهرستان تبريز و در خانوادهاي مذهبي متولد شد.
در سنّ دو سالگي همراه والدين خود به شهر مشهد آمد و در اين شهر اقامت گزيد. با رسيدن به دوران تحصيل وارد دبستان شد.
در كنار درس، به پدرش كه نجار بود، كمك ميكرد. پس از دورهي ابتدايي و راهنمايي به دبيرستان راه يافت و اين دوران را در هنرستان سيدجمال الدين اسدآبادي در رشتهي برق به مدت چهار سال درس خواند.
او اوقات فراغتش را به خواندن كتاب و بازي صرف ميكرد و در كنار آن نزد پدرش كار ميكرد. به علاوه به مسجد و جلسات قرآن ميرفت و براي بچههاي محل كلاس خطاطي داير كرده بود.
با شروع فعاليتهاي مبارزاتي مردم ايران، علياصغر به همراه برادرش و چند نفر از بچههاي محل در اين مبارزات شركت ميكرد. او پلاكاردها و پردهنويسيهاي عناصر ضد انقلاب را پاره ميكرد؛ حتي يك بار در مقابل دانشگاه با آنها درگير شده بود. او در اوايل انقلاب همگام با انقلابيون و پس از پيروزي انقلاب در جريان مبارزه با احزاب چپ و راست فعاليت فراواني داشت. خصوصاً در مبارزه با اهداف منافقانهي بنيصدر و ليبرالها شركت ميكرد؛ به طوريكه حتي چند بار درگيريهاي شديدي بين او و منافقين به وجود آمده بود.
او كار و مغازهاش را رها ميكرد و دربارهي مسايل انقلاب با منافقين به بحث و گاه به مشاجره ميپرداخت تا جايي كه از سوي آنها تهديد به قتل شده بود.
با شروع جنگ تحميلي عراق عليه ايران وي در سال 1358 وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي شد و تا ديماه سال 1360 در قسمت عمليات سپاه فعاليت ميكرد.
علياصغر چندين بار تمايل خود را به حضور در جبهه اعلام كرده بود؛ اما به واسطهي موقعيت شغلي وي در سپاه با اين امر موافقت نميشد. او درتاريخ 20/10/1360 به عنوان نيروي مردمي از طريق جهاد سازندگي به جبهه اعزام گرديد.
در جبهه گرچه در نجاري مهارت داشت، اما رانندگي لودر را نيز به عهده گرفته بود و سنگر ميساخت. روز قبل از شهادت به شهرستان اهواز رفت و غسل شهادت كرده بود. در يكي از مناطق درگيري بين نيروهاي عراقي و ايراني تپهاي وجود داشت. نيروهاي عراقي پشت تپه بودند و آتش زيادي روي نيروهاي ايراني ميريختند. بنا بود نيروهاي ايراني اين طرف تپه خاكريزي ايجاد كنند، اما كسي حاضر به انجام اين كار نميشد. با اين كه آن شب نوبت علياصغر نبود، اما او داوطلبانه و به تنهايي تا فاصلهي شش- هفت كيلومتر جلو رفت و حدود هفت سنگر احداث كرد.
صداي دستگاه لودر كه به نيروهاي عراقي رسيد، حجم آتش را در آن ناحيه بيشتر كردند. سرانجام در ساعت دو بامداد روز 1/12/1360 در سنّ 32 سالگي بر اثر اصابت تركش به ناحيهي شاهرگ و خونريزي زياد در تنگهي چزابه به شهادت رسيد. پيكر وي در خواجه ربيع شهر مشهد به خاك سپرده شد. از او دو فرزند به يادگار مانده است.
منبع:كتاب جهادسازندگي خراسان دردفاع مقدس جلد3 - صفحه: 205
|
|
|
جمعه 15 بهمن 1389 9:23 AM
تشکرات از این پست