0

تهیه سمبوسه

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

تهیه سمبوسه

 

طرز پخت سمبوسه

 

● مواد لازم:

▪ گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
▪ سیب زمینی آب پز ۳ عدد
▪ پیاز ۱ عدد
▪ جعفری ۳ قاشق غذاخوری
▪ نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار کافی
▪ نان لواش ۶ عدد

● طرز تهیه :

پیاز را رنده می کنیم و با گوشت مخلوط کرده و در کمی روغن سرخ می کنیم و سپس نمک و زردچوبه و فلفل و یک فنجان آب درون گوشت سرخ شده می ریزیم و گوشت را می پزیم. ( سمبوسه معمولن تند است و فلفل آن را طبق ذائقه خودتان باید اضافه کنید)
سیب زمینی پخته را رنده کرده و با جعفری خرد شده به گوشت اضافه می کنیم . ( من از جعفری خشک استفاده کردم) در صورت تمایل می توانید از قارچ هم استفاده کنید.
نان لواش را که بهتر است کمی خمیر باشد به صورت نوارهای باریکی می بریم و در ابتدا ی نوار از مایه سمبوسه روی نان می گذاریم و بصورت مخروظی آنها را می پیچیمدر ظرف گودی روغن می ریزم و وقتی داغ شد سمبوسه ها را در آن سرخ می کنیم.
برای سبزی سمبوسه می توانید از سبزی های معطر هم استفاده کنید. همینطور اگر تخم گشنیز به آن اضافه کنید خوشمزه و معطر می شود ( تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری)
با ۶ عدد نان لواش ۱۸ عدد سمبوسه درست می شود.

دوشنبه 2 آذر 1388  1:56 PM
تشکرات از این پست
hos126
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تهیه سمبوسه

مواد لازم : با مواد زیر حدود دوازده عدد سمبوسه درست می شه .

سیب زمینی :4 عدد بزرگ

 پیاز : 2 عدد متوسط

 سیر :دو تا سه حبه

 زرد چوبه :یک قاشق چای خوری

 فلفل قرمز :یک تا دو قاشق چای خوری

 روغن مایع :به میزان لازم

 نان لواش :به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا مواد داخل سمبوسه ها را آماده می کنیم . سیب زمینی ها را با پوست خوب می شوییم ومی گذاریم با آب ونمک حدود یک سا عت بپزه .می تونیم با فروکردن چنگال در سیب زمینی ها را تست بکنیم .در صورت پختن کامل آب اضافی را خالی می کنیم .(بهتر است با پخت کامل سیب زمینی ها آب ان تمام شود اینطوری سیب زمینی ها خوشمزه تر می شود . ).بعد می گذاریم کمی سرد شود تا حین پوست کندن آنها دستمون نسوزه سپس اونها را رنده می کنیم ویا با گوشت کوب خوب له می کنیم .

پیازهای خلال شده وسیر رنده شده را با حدود سه قاشق روغن خوب تفت می دهیم .در حین تفت دادن زرد چوبه را به آن اضافه می کنیم .در آخر از روی حرارت بر می داریم وسیب زمینی رنده شده وفلفل قرمز را خوب با آن مخلوط می کنیم .(میزان فلفل دل به خواه است .من دوتا قاشق را استفاده کردم )

نان لواشی که استفاده می کنیم باید کاملا خمیری باشه.تا خوب تا بشه وحین تا خوردن خورد نشود. .نان ها را باید لای سفره ویا داخل یک کیسه نایلونی نگهداری کنیم چون زود در معرض هوا خشک می شه . برای تهیه نون لواش خمیر دو راه دارید یکی اینکه خودتون به شاطر سفارش نون خمیر بدهید ویا اینکه از این نان های لواش صبحانه که در سوپر مارکت ها می فروشند استفاده کنید.نان لواش ها را به صورت مستطیل هایی برش می زنیم که طول آن چهار برابر عرض آن باشد .من از اندازه های 7×28 و6×24 استفاده کردم .

نحوه تا زدن نون ها را به صورت تصویری نشون دادم نوارهای نون چهار تا می خورند .دوبار به سمت راست ودوبار به سمت چپ

در آخر یک در جیب در انتهای آن می ماند که با قیچی اون را صاف می کنیم (اگه صاف هم نکنیم اتفاقی نمی افته فقط با برش،  یک مثلث می مونه که بعد از پر کردن سمبوسه خیلی قشنگ در جیب سمبوسه قرار می گیره . )

 

 

در نهایت سمبوسه را بامواد ی که درست کردیم پر می کنیم

حالا سمبوسه ها را در روغن داغ سرخ می کنیم لطفا مواظب باشید نسوزه چون نون سریع می سوزه .بعد از سرخ کردن سمبوسها را در صافی می گذاریم تا روغن اضافی اون خارج بشه .عمدتا سمبوسه به صورت داغ صرف می شه ولی سرد اون هم خوشمزه است مخصوصا با سس گوجه فرنگی .

 

چهارشنبه 4 آذر 1388  1:53 PM
تشکرات از این پست
hos126
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

سمبوسه با اسفناج

مواد لازم برای خمیر:
آرد=4 پیمانه
خمیر مایه=2 قاشق غذاخوری
شکر=1 قاشق غذاخوری
نمک=1 و 2/1 قاشق مرباخوری
روغن نباتی=4/1 لیوان
شیر خشک=6 قاشق غذاخوری
آب داغ=1 و 4/1 لیوان
مواد لازم برای داخل سمبوسه:
اسفناج=1 و نیم کیلو(پخته و ریز شده)
پیاز=5 عدد ردنده شده
سماق=1 قاشق مرباخوری
رب انار=2/1 قاشق مرباخوری
پودر دارچین=کمی
روغن زیتون=4/1 لیوان
آبلیمو=4/1 لیوان
طرز تهیه خمیر:
1- در ظرفی آرد،خمیر مایه،نمک،شکر و شیر خشک را با هم مخلوط کنید.
2- آب داغ و روغن را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید.
3- خمیر را با دست خوب ورز داده تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید.
4- خمیر را در ظرف سربسته در جای نسبتا گرمی به مدت 30 تا 40 دقیقه بگذارید تا خمیر به اصطلاح بیاید و حجم آن تقریبا دو برابر شود.
طرز تهیه مواد داخل خمیر:
1. اسفناج+پیاز+سماق+نمک+رب انار+دارچین را با هم مخلوط کنید.
2- مخلوط را به مدت 5 دقیقه در یک صافی بریزید.
3- مواد را بین دو دست فشار دهید تا آب آن کاملا برود.
4- در آخر روغن زیتون را به مخلوط اضافه کرده بطوریکه کاملا جذب مواد شود.
5- برای تهیه سمبوسه روی یک سینی را آرد بپاشید و با وردنه خمیر را پهن کنید(قطر خمیر 1 سانتیمتر باشد).
6- روی خمیر را یک لیوان از سر آن گذاشته و دور لیوان را با چاقو ببرید تا خمیر گردی بدست آید.
7- کمی از مواد را برداشته در وسط خمیر بگذارید.
8- اطراف خمیر را به صورت مثلث برگردانید بطوریکه روی مواد را بپوشاند.
9- سینی فر را چرب کرده آرد بپاشید و سمبوسه ها را با فاصله در سینی بچینید.
10- سینی را در طبقه وسط فر که از قبل گرم کرده اید گذاشته و سمبوسه ها را به مدت 30 تا 40 دقیقه با حرارت 160 درجه سانتیگراد بپزید تا زمانی که سمبوسه ها درست شوند و روی آن طلایی رنگ شود.
دوشنبه 14 دی 1388  10:23 AM
تشکرات از این پست
hos126
hos126
hos126
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 7
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تهیه سمبوسه

ای کاش شکلی هم از تزئین شده آن را هم نشان میدادید.

شنبه 18 آذر 1391  5:50 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها