Internet Download Accelerator یا به اختصار (IDA) برنامه ای است مانند بسیاری دیگر از دانلود منیجر ها که البته به طور قابل ملاحظه ای باعث افزایش سرعت دانلود فایل از اینترنت می شود. با استفاده از این برنامه شما می توانید از پرتوکول های HTTPS و FTP فایل های خودتان را دانلود کنید و استفاده کنید (HTTPS and FTP protocols). این برنامه با تکه تکه کردن فایل دانلودی (splitting) در هنگام دانلود و چسباندن فایل ها پس از اتمام کار دانلود باعث شتاب و تسریع در دانلود از سرور می شود. از خصوصیات دیگر این برنامه می توان به دانلود خودکار فایل هایی با پسوند های EXE ZIP RAR ARJ Z GZ LZH GZIP TAR MP3 AVI MPG MPEG QT PLJ ASF WMA WMV MOV TIF TIFF BIN ACE ISO WAV VQF OGG MPE MPA RAM 7Z اشاره کرد.
از موارد دیگر که به این نرم افزار اضافه شده است:
مرورگر اف تی پی (FTP Explorer).
مدیریت و پشتیبانی دانلود فولدر ها (folders management).
امکان زمانبدی دانلود (scheduler).
امکان اتصال به اینترنت برای سرویس های دایال آپ (dial for dial-up connection).
امکان سرچ و جستجوی فایلها، از قبیل برنامه ها، بازیها، و موزیک و ….
اضافه شدن یک پنجره ی کوچک و سبز رنگ برای مشاهده خلاصه ی کار نرم افزار.
اضافه کردن تولبار مخصوص به برنامه Internet Download Accelerator که امکانات فوق در این تولبار (toolbar) قابل مشاهده و استفاده می باشد. که البته برای مرورگر شرکت ماکروسافت یعنی Internet Explorer می باشد. (IDA Bar - a toolbar for Internet Explorer)
و در نهایت می توانم به امکان کنترل سرعت دانلود و امکان قرار دادن سرعت به صورت اتوماتیک در مواقعی که هم می خواهید دانلود کنید و هم می خواهید
سایر صفحات اینترنتی را باز کنید اشاره کنم ، که البته این کار باعث راحتی کار در هنگام استفاده از اینترنت می شود
ویژگی دیگر پشتیبانی از زبان فارسی است