0

پیروک مرکبات

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

پیروک مرکبات

طرز تهیه پیروک مرکبات


پیروك، نوعی شیرینی مغزدار است كه خمیر آن شباهت زیادی به خمیر انواع پای دارد؛ مغز آن را انواع مارمالاد تشكیل می‌دهد و تنوع پیروك‌ها نیز بسته به مارمالاد داخل آنهاست.
به عنوان مثال در اینجا از مخلوط مارمالاد گریپ‌فروت و نارنگی استفاده شده است.

مواد لازم برای خمیر:

- كره، 150گرم
- شكر، 90 گرم
- آرد، 250گرم
- تخم‌مرغ، 2 عدد [خواص تخم‌مرغ]
- بیكینگ پودر، یك‌دوم قاشق چای‌خوری
- وانیل، یك‌چهارم قاشق چای‌خوری
- پوست پرتقال رنده شده، یك قاشق سوپ‌خوری
- گردوی رنده شده، 2 قاشق سوپ‌خوری [خواص گردو]
- مارمالاد گریپ‌فروت و نارنگی، به مقدار لازم
مواد لازم جهت تهیه مارمالاد گریپ‌فروت و نارنگی:
- گریپ فروت، 2 عدد
- نارنگی، 4 عدد
- شكر، 750گرم
- پودر ژلاتین، یك قاشق سوپ‌خوری
- آب، نصف پیمانه
- وانیل، یك‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مارمالاد:

ابتدا نارنگی‌ها و گریپ‌فروت‌ها را پوست كنده و گوشت داخل آنها را پس از خرد كردن، همراه شكر و آب در قابلمه‌ای بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز نیم‌ساعت حرارت دهید.
همزمان در یك كاسه كوچك فلزی 3قاشق سوپ‌خوری آب جوش ریخته و پس از اضافه كردن پودر‌ژلاتین به آن، روی كتری در حال جوش بگذارید تا حل شود.
سپس ژلاتین مایع را به مخلوط نارنگی و گریپ فروت در حال جوش اضافه كنید و خوب هم بزنید تا مارمالاد غلیظ شود؛ برای این منظور یك ساعت زمان لازم است.

طرز تهیه خمیر:

ابتدا كره و شكر را با دستگاه همزن خوب بزنید، سپس تخم‌مرغ‌ها را دانه‌دانه اضافه كرده و همین‌طور هم بزنید.
مواد خشك شامل آرد، بیكینگ پودر، وانیل، پوست پرتقال رنده‌شده و گردو را در ظرف دیگری با هم مخلوط كرده، سپس به مخلوط كره، تخم‌مرغ و شكر بیفزایید.
در این مرحله، بعد از كمی هم‌زدن، دستگاه را خاموش كرده و خمیر را با دست ورز دهید. یك‌چهارم خمیر را نگه داشته و كنار بگذارید؛ بقیه را داخل ظرف پیركس گرد یا قالب پای پهن كنید و روی آن را با مارمالاد بپوشانید.
خمیر كنار گذاشته شده را توسط وردنه باز كرده و به صورت نوارهای باریك با چاقو برش دهید و به حالت ضربدری روی مارمالاد بگذارید.
حالا فر را روشن كرده و آن را روی 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم كنید و ظرف را روی طبقه وسط فر به مدت نیم‌ساعت قرار دهید.
نكته یك: بهتر است فر را 15دقیقه قبل از قرار دادن ظرف درآن در همین دما روشن كنید.
نكته2: شما می‌توانید خمیر پیروك را از شب قبل آماده كرده، داخل كیسه فریزر بریزید و در یخچال قرار دهید.
نكته3: برای براق شدن روی پیروك، می‌توانید یك عدد زرده تخم‌مرغ را با چنگال زده، سپس توسط قلم‌مو روی خمیرهای ضربدری شده بمالید و پس از آن، در فر قرار دهید.

برگرفته از آشپز ایرانی

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

پنج شنبه 14 بهمن 1389  5:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها