0

تمایل ایران به راه اندازی مرکز تجاری در کویت

 
ayoub12
ayoub12
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18320
محل سکونت : خوزستان

تمایل ایران به راه اندازی مرکز تجاری در کویت

 دکتر مهدی غضنفری که روز گذشته در دیدار با قائم مقام وزیر بازرگانی و صنایع کویت، اظهار داشت: سطح کنونی مبادلات دو کشور با توجه به اشتراکات دینی، توانمندی‌ها، پیشینه روابط و تمایل مقامات بلندپایه ناکافی بوده و ضروری است در جهت ارتقای آن تلاش کرد.

وی ادامه داد: ایران و کویت ظرفیت افزایش سطح مبادلات تا ۵۰۰ میلیون دلار را دارند و باید برای تحقق این هدف برنامه‌ریزی‌های مورد نیاز را صورت داد.

براساس گزارش‌های رسمی، حجم مبادلات تجاری ایران و کویت در سال۲۰۱۰ میلادی حدود ۲۱۳ میلیون دلار بوده که از این رقم سهم صادرات ایران ۱۰۳ میلیون دلار و واردات از این کشور ۱۱۰ میلیون دلار اعلام شده است. مجموع مبادلات دو کشور در ۹ ماه امسال نیز ۱۵۸ میلیون دلار برآورد شده است.

دکتر غضنفری در ادامه گفت: مسئولان تجاری ایران و کویت به عنوان شتاب‌دهنده و هماهنگ‌کننده بازرگانان در افزایش سطح روابط تجاری، باید هرگونه امکانات و تسهیلات موجود و قانونی را در این راستا به تجار ارائه کنند.

وی همچنین از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای پذیرش هیات‌های تجاری کویتی و فعالان اقتصادی آن کشور به منظور آشنایی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ایران در جریان برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی در کشورمان خبر داد.

وزیر بازرگانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بخش خصوصی ایران تمایل خود را به ایجاد مرکز تجاری در کویت اعلام کرده که در این راستا با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران اقداماتی صورت گرفته و انتظار می‌رود در تعاملی نزدیک‌تر هرچه زودتر این هدف محقق شود.

دکتر غضنفری همچنین به برخی مشکلات فراروی روابط اقتصادی- تجاری دو کشور و برخی مسائل موجود در روابط بانکی اشاره‌ای داشت و بر ضرورت رفع آنها به منظور تسهیل و افزایش سطح مبادلات تجاری دوجانبه تاکید کرد.



بخش خصوصی ایران در کویت سرمایه‌گذاری کند

قائم مقام وزیر بازرگانی و صنایع کویت نیز در این دیدار ابتدا از طرف وزیر متبوعش به طور رسمی از دکتر غضنفری برای سفر به این کشور دعوت کرد.

رشید السید یوسف الطبطبائی که در راس هیات بلندپایه تجاری برای شرکت در دهمین اجلاس کمیته مشترک بازرگانی ایران و کویت به ایران سفر کرده است، بر تمایل جدی کشورش برای افزایش همکاری‌ها تاکید کرد.

دهمین اجلاس کمیته مشترک بازرگانی ایران و کویت روز گذشته با امضای یادداشت تفاهم میان قائم مقام وزیر بازرگانی و صنایع کویت و سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران به کار خود پایان داد.

مقام کویتی همچنین عنوان کرد: مقامات و دولتمردان کویت اهمیت بسیاری در ارتباط با پیشبرد و ارتقای سطح روابط میان تهران و کویت قائل هستند.

وی بحران جهانی در سال ۲۰۰۹ میلادی را در کاهش مبادلات تجاری میان دو کشور موثر دانست و اظهار داشت: فرصت‌ها و امکانات بسیاری میان دو کشور است که می‌توان به نحو شایسته‌ای در جهت حفظ منافع بخش‌های خصوصی بهره برد.

کویت کشوری با ۱۷ هزار و ۸۲۰ کیلومتر وسعت است که جمعیتی حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را در خود جای داده است. نفت خام، ‌محصولات پتروشیمی، ‌سیمان، ‌مصالح ساختمانی عمده تولیدات صنعتی این کشور به شمار می‌آید. کویت فاقد محصولات عمده کشاورزی است.

براساس آمار سال ۲۰۱۰ میلادی حجم تجارت این کشور در این سال با جهان ۸۵.۳ میلیارد بوده است. تراز تجاری کویت از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ میلادی دارای روند صعودی بود که این وضعیت در سال ۲۰۰۹ کاهش یافت و در مقابل در سال ۲۰۱۰ میلادی صعودی بود.

10750403264581828474.jpg

پنج شنبه 14 بهمن 1389  3:49 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها