0

معرفی ماهیهای زنده زا

 
alimoradis
alimoradis
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 7040
محل سکونت : آذربايجان غربي

معرفی ماهیهای زنده زا

ماهیهای زنده زا
1- گوپی ها
2- سوارتیل ها
3- پلاتی ها
4- مولی ها
ماهی های زنده دارای جذابیت و رنگ آمیزی متفاوت و دارای مطالب و نکات مهم و قابل توجهی هستند که دانستن آنها نتیجه تکثیر و پرورش را بیشتر خواهد کرد. یک مطلب که تا کنون برای خیلی ها درنقطه ابهام باقی مانده است اینکه چرا به اینگونه ازماهی ها زنده زا لقب داده اند؟ و برای همگان پرسش ایجاد شده است.
بهتر است بدانید که این گروه از ماهیها هم مثل بقیه ماهیها تخم گذار هستند و نکته جالب و ظریفی در آن نهفته است که با بررسی دوران جنینی تخم این مطلب مشخص می شود. می دانید زمانیکه تخم از تخمدان ماهی ماده خارج می شود تا زمانیکه تبدیل به لارو می شود این مدت را دوره جنین تخم می گویند. باز شدن تخمها در بعضی گونه های ماهی چندین ساعت و در بعضی گونه ها چندین روز بطول می انجامد. درماهیهایی که زنده زا لقب گرفته اند، معمولاً دوره جنین تخم ( یعنی تبدیل تخم به لارو ماهی ) در درون کیسه تخمدان ماهی ماده طی می شود و تخم بارور شده و آماده باز شدن در آخرین ثانیه خروج از لوله تخمدان تبدیل به لارو می شود. دیده شده است که حتی بصورت تخم هم رها و در مدت چند ثانیه بعد تبدیل به لارو شده است.
نوزادان ماهی های زنده زا هم مثل بقیه نوزادان ماهیهای دیگر همراه خودشان دارای کیسه زرده هستند که علاوه بر تغذیه از کیسه زرده قادر هستند از ساعت اولیه زندگی خود بخوبی انواع غذاها را استفاده و براحتی شنا کنند. اغلب ماهیهای زنده زا بچه های خود رامی خورند. باید برای حفظ و رشد آنها مراقبتهای لازم صورت گیرد.
طول مدت زایمان ماهیهای زنده زا معمولاً با چند روز اختلاف در هر ماه یک نوبت خواهد بود و اختلاف چند روز بخاطر رابطه مستقیم با درجه حرارت آب دارد. اگر درجه حرارت آب پایین باشد دوران بارداری طولانی تر می شود و اگر درجه حرارت آب بالا باشد دوران بارداری کوتاه تر خواهد بود. ( این تغییرات درجه حرارت معمولاً بین 18 درجه سانتیگراد تا 32 درجه می باشد. ) تعداد نوزادان بدنیا آمده در هر نوبت بستگی به اندازه شکم ماهی ماده دارد. هر چه این اندازه بزرگتر می شود تعداد نوزادان هم بیشتر خواهد شد. ماهیهای زنده زا بسیار آرام هستند و برای ماهی های دیگر هیچ صدمه ای ندارند. فقط بعضی اوقات در ماهی سوارتیل دیده شده است که بر اثر رقابت برای انتخاب جفت با همدیگر درگیری داشته اند که موجب از بین رفتن آنها شده است بطور معمولی یک ماهی نر می تواند با سه ماهی ماده بخوبی در تکثیر مورد استفاده قرار بگیرد. برای تکثیر و رشد بهتر ماهی های زا هر چه دفعات غذا دادن بیشتر باشد بهتر است. بطوریکه در هر نوبت غذای کمتری در اختیار ماهی ها قرار می گیرد. در واقع میزان غذای مصرف روزانه ماهیها محاسبه می شود و معمولاً در چندین نوبت آنرا در اختیار ماهیها قرار می دهند. نکات ضروری در امر تکثیر و پرورش ماهیها همراه با ایجاد و حفظ و کنترل چرخه اکولوژیکی و زیستی ماهیها همواره باید مورد توجه قرار داشته باشد.
لینک مرجع
پنج شنبه 14 بهمن 1389  12:33 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها