ژله انار
اگرچه همه ما میتوانیم به راحتی با مراجعه به سوپر محله، پودر ژله دلخواه را تهیه كرده و براساس دستورالعمل روی جعبه، آن را درست كنیم . ولی حتما شما هم قبول دارید كه ژلهای كه با استفاده از خود میوه و همچنین آب آن تهیه میشود، هم طعم و مزه طبیعیتری دارد و هم خاصیت آن بیشتر است.
مواد لازم برای تهیه ژله برای 4 نفر:
ـ یك عدد انار (دان شود)
ـ 3 قاشق سوپخوری پودر ژلاتین
ـ 3 پیمانه آب انار
طرز تهیه:
كاسه بلوری بزرگی آماده كنید و یك پیمانه آب انار داخل آن بریزید؛ سپس كتری را روی شعله اجاق گاز قرار دهید و بگذارید تا آب آن به جوش آید. ظرف حاوی آب انار را روی كتری بگذارید و بعد از آن یك قاشق سوپخوری پودر ژلاتین را به آن اضافه كنید و همانطور كه روی كتری قرار دارد، با چنگال به آرامی هم بزنید تا پودر ژلاتین در آب انار حل شود.
پس از آن، یك پیمانه دیگر آب انار در كاسه بریزید و دوباره یك قاشق پودر ژلاتین به آن بیفزایید. حالا با چنگال مواد را هم بزنید تا ژلاتین حل شود. این كار را یك بار دیگر تكرار كنید تا در واقع آب انار و پودر ژلاتین تمام شود.
نكته: همه این مراحل را روی كتری انجام دهید. در واقع كتری در اینجا نقش حمام بن ماری را دارد.
پس از پایان مرحله حل شدن پودر ژلاتین در آب انار، ظرف را از روی كتری برداشته و در دمای محیط قرار دهید تا كمكم از حرارت بیفتد؛ در ضمن گاهی هم به وسیله چنگال محلول را هم بزنید تا كمی غلیظ شود.
نكته: هرگز آب انار و پودر ژلاتین را یكباره با هم مخلوط نكنید زیرا در این صورت، پودر ژلاتین گلولهگلوله میشود.
پس از آماده شدن محلول، قالب را ـ كه بهتر است آلومینیومی باشد ـ آماده كنید و مواد ژله را داخل قالب بریزید؛ سپس دانههای انار را به آن اضافه كنید.
نكته: برای اینكه هنگام برگرداندن ژله این كار به راحتی انجام شود، ابتدا قالب را خیس كرده سپس 10دقیقه آن را داخل فریزر قرار دهید. پس از آن قالب را از فریزر خارج كرده و بلافاصله مواد ژله را در آن ریخته و پس از آن دانههای انار را اضافه كنید. در پایان، قالب را به مدت 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا كاملا ببندد. حالا برای برگرداندن ژله كافی است قالب را به مدت30 ثانیه داخل ظرفی حاوی آب جوش قرار دهید؛ سپس آن را بیرون آورده و روی ظرفی تخت برگردانید؛ به این صورت ژله به راحتی برمیگردد.
نكته: در تهیه این ژله به جای گرفتن آب انار به صورت دستی، از آب انارهای آماده و طبیعی كارخانهای نیز میتوانید استفاده كنید.
برگرفته از آشپز ایرانی