یكی از مقویترین دسرهای سنتی كه در اغلب سفرههای افطار پیدا میشود، حلواست.
با توجه به اینكه در پخت حلوا از چند ماده مغذی و پرانرژی مانند آرد گندم، گلاب، زعفران و شكر استفاده میشود، خوردن این مخلوط آنهم هنگام افطار یا بعد از شام، برای روزهداران بسیار مفید خواهد بود.
تنها مشكل موجود، روش سخت و زمانگیر پخت آن است كه آن هم در مایكروفر آسان میشود. زمان پخت حلوا در مایكروفر 15دقیقه است.
مواد لازم برای 6 نفر:
- آرد گندم سفید یا آرد سنگك یك لیوان
- روغن مایع، نصف لیوان
- آب، نصف لیوان
- شكر، نصف لیوان
- گلاب، یكچهارم لیوان
- زعفران آب شده، یكچهارم لیوان (یكچهارم لیوان آب جوشیده+یك قاشق چایخوری پودر زعفران)
طرز تهیه:
ابتدا شیره حلوا را درست كنید. برای این منظور آب، شكر، گلاب و زعفران آبشده را در ظرف پیركسی بریزید و داخل مایكروفر قرار دهید. مایكروفر را روی حداكثر قدرت و مدتزمان 3 دقیقه روشن كنید.
پس از اینكه 3 دقیقه تمام شد، شیره را خارج كرده و كناری بگذارید. سپس آرد الك شده را داخل ظرف پیركس دیگری بریزید و بدون اضافه كردن روغن، داخل مایكروفر قرار دهید.
مایكروفر را با همان حداكثر قدرت و زمان 2 دقیقه روشن كنید تا آرد سرخ شود. حالا ظرف پیركس را خارج كرده و مقدار روغن مورد نیاز را به آرد سرخ شده اضافه كنید و خوب هم بزنید. پس از آن، دوباره مخلوط آرد و روغن را داخل مایكروفر قرار دهید. در این هنگام مایكروفر را روی حداكثر قدرت آن و زمان 10 دقیقه تنظیم كرده و روشن كنید.
پس از گذشت 2 دقیقه از این زمان، دگمه stop را بزنید و ظرف را خارج كنید و مواد داخل آن را هم بزنید و دوباره به داخل مایكروفر برگردانید.
2 دقیقه بعد، باز همین عمل را تكرار كنید؛ حالا دیگر مایكروفر زمان 6 دقیقه را نشان میدهد. از این به بعد هر یك دقیقه یك بار باید ظرف را خارج كرده و مخلوط را هم بزنید. تا كل 10 دقیقه به اتمام برسد. بعد از طی این مدت، ظرف را خارج كرده، شیره را كمكم به مواد بیفزایید و خوب مخلوط كنید.
بعد از اینكه شیره را به مخلوط آرد گندم اضافه كردید، آن را به ظرف مورد نظر منتقل كرده و با خلال بادام و پسته تزئین كنید.
برگرفته از آشپز ایرانی