كنگر ماست اگرچه در یك تقسیمبندی كلی (مانند برانی اسفناج) جزء اردورها و كنار غذاها مورد استفاده قرار میگیرد ولی این تركیب غذایی مقوی در مقام مقایسه از برانی اسفناج غلیظتر و سنگینتر بوده و میتوان آن را با نان – بهخصوص نان سنگك– بهعنوان شامی سبك در شبهای بهاری و تابستانی نیز به حساب آورد.
مواد لازم:
- كنگر پاكشده، نیم كیلوگرم
- ماست، 5/2 پیمانه
- سیر، یك بوته
- نمك و فلفل به میزان لازم
- آب، نصف پیمانه
طرز تهیه:
1 – ابتدا كنگرها را شسته و بهصورت نوارهای درشت به طول 5 سانتیمتر یا 2 بند انگشت خرد كنید.
2 – حبههای سیر را با پوست از هم جدا كرده و در ظرفی حاوی آب سرد بریزید و بگذارید چند ساعتی خیس بخورد؛ به این ترتیب، پوست آنها به راحتی جدا میشود. پس از این مدت، پوست آنها را كنده و بهصورت ریز رنده كنید.
3 – در یك تابه گود مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس كنگرهای خردشده را به آن اضافه كنید و داخل روغن تفت دهید. پس از اینكه كنگرها سرخ شد، سیرهای رندهشده را همراه نمك و فلفل به آن اضافه كنید و به تفتدادن ادامه دهید. برای سرخشدن سیر حدود 3 تا 5 دقیقه زمان كافی است.
4 – در مرحله بعد، آب را در تابه بریزید و در آن را بگذارید و اجازه بدهید تا كنگرها روی حرارت كم بپزند. سپس در تابه را بردارید تا آب اضافی باقیمانده بخار شود. حالا ماست را اضافه كرده و بگذارید بر اثر حرارت بهاصطلاح یك قل بزند. پس از آن، بلافاصله اجاق را خاموش كنید و وقتی كه برانی كمی سرد شد، آن را سرو كنید.
برگرفته از آشپز ایرانی