مصرف منابع محتوی فیبر موجب كاهش كلسترول خون می شوند ، انواع مختلف فیبرها ( مواد غیر قابل هضم ) درمواد غذایی گیاهی موجوداند . ولی نوعی از فیبر كه بیشترین اثر را بر كاهش كلسترول خون دارد ، پكتین نام دارد . منابع غنی از پكتین عبارتند از : سیب ، مركبات مثل پرتقال، لیمو و گریپ فروت ، توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس دار .
این سالاد به علت دارا بودن انواع مختلف سبزیجات ، مقادیر فراوانی فیبر غذایی دارد. همچنین دارای پتاسیم خوبی است كه در كاهش فشار خون موثر است.
فقط توجه داشته باشید افراد با فشار خون بالا حتماً سیر را در سس سالاد استفاده كرده و مقدار نمك را نیز كم كنند.
مواد لازم:
1فنجان پیازچه خرد شده
1فنجان خیار خرد شده
5/1 فنجان هویج رنده یا خلال شده نازك
1فنجان قارچ ورقه شده
1فنجان كرفس خرد شده نازك
1 فنجان گل كلم خرد شده ریز
5 عدد گوجه فرنگی
1قاشق غذاخوری برگ تربچه ریز شده
1قاشق غذخوری شاهی آبی یا جعفری ریز شده
طرز تهیه:
پیازچه، خیار، هویج، قارچ، كرفس و گل كلم را پس از شستشو خرد كرده و با هم مخلوط كنید.
سپس گوجه فرنگی خرد شده را به سالاد اضافه كنید.گوجه فرنگی در این سالاد باید كاملاً رسیده و شیرین باشد و زیاد خرد نشود. برگ تربچه ریز شده و شاهی آبی یا جعفری را روی آن بریزید و خوب مخلوط كنید.
مواد لازم برای سس سالاد:
2 حبه سیر ریزشده
1 قاشق غذاخوری تربچه ریزشده
2 قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
1 قاشق غذاخوری سركه سیب
1 قاشق غذاخوری عسل
1 قاشق غذاخوری پودر خردل
1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
1 قاشق غذاخوری ماست كم چرب
به مقدار لازم نمك و فلفل
طرز تهیه:
ماست و عسل را در ظرفی جدا گانه با چنگال خوب هم بزنید و به تدریج آب لیمو ترش و سركه سیب را به آن اضافه كنید. پودر خردل، روغن زیتون، نمك و فلفل را نیز به مایع افزوده و در مرحله آخرتربچه و سیر ریز شده را به آن اضافه كنید و در یخچال بگذارید. بعد از10 دقیقه سس را از یخچال بیرون آورده و دوباره هم بزنید تا سس به طور كامل آماده شود.
سالاد را می توانید در كاسه ای با برگ های تازه كاهو تزیین كنید. سس را نیز می توانید جدا و یا روی سالاد استفاده كنید