0

اتصال انقلاب‌ها به قيام عاشورا تدوام‌ آن‌ها را به دنبال دارد

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

اتصال انقلاب‌ها به قيام عاشورا تدوام‌ آن‌ها را به دنبال دارد

نسخه چاپي ارسال به دوستان
حجت‌الاسلام صدوقي در گفت‌و‌گو با فارس:
اتصال انقلاب‌ها به قيام عاشورا تدوام‌ آن‌ها را به دنبال دارد

خبرگزاري فارس: يك مدرس حوزه علميه معتقد است كه؛ هر انقلابي براي اينكه بتواند خود را در دنيا مطرح كند، بايد به قيام عاشورا متصل شود و آن را تكيه‌گاهي محكم بداند.

حجت‌الاسلام و المسلمين علي صدوقي، استاد حوزه علميه در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبري فارس «توانا» در ارتباط با جريان واقعه كربلا و قيام عاشورا اظهار داشت: نسبت و رابطه امام حسين (ع)‌ با شيعه بايد به وضوح و به صورت تمام و كامل در جامعه شيعي نشان داده بشود؛ و خداوند عظمت حضور و نقش برجسته امام حسين (ع) را در روز عاشورا نشان داد و امام حسين (ع) توانست با افراد كم و اندك، حماسه بزرگي را خلق كند كه تا امروز جاودانه باقي مانده است.
صدوقي تصريح كرد: دومين هدفي كه در روز عاشورا به چشم مي‌خورد اين است كه عاشورا ابعاد اصلي زندگي يك مسلمان را ترسيم مي‌كند؛ و در حقيقت، هدف از يك زندگي سعادتمندانه ، عبوديت الهي است كه در روز عاشورا نمايان شد و از طرفي هر انساني بايد در تمام زندگيش هويت ديني داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: هر انقلابي براي اينكه بتواند خودش را در دنيا مطرح بكند، بايد خودش را به قيام روز عاشورا متصل كند و آن را به عنوان تكيه‌گاهي محكم بداند، به عنوان نمونه حكومت بني‌‌عباس زماني كه مي‌خواست بر عليه حكومت بني‌اميه قيام كند، سياه‌پوش شدند و به خاطر خون‌خواهي حضرت ابا‌عبد‌الله الحسين (ع) و شهداي كربلا، دست به قيام زدند اما بعدا مسير ديگري را طي كردند.
اين كارشناس مسائل تربيتي افزود: همه افرادي كه به دنبال تحول و قيام در هر رنگ و لعابي هستند، قيام روز عاشورا مي‌تواند آن‌ها ‌را در رسيدن به قيام نهايي كمك و ياري بكند و بعضي از اين قيام‌ها نيز مانند انقلاب اسلامي ايران توانست با تكيه كردن به قيام آقا ابا عبد‌الله الحسين (ع)، هويتش را با رهبري كه متأثر از امام حسين (ع) بود، نشان دهد و در نتيجه بقاي انقلاب اسلامي به اين است كه به گونه‌اي از اين هويت پاسداري شود تا به قيام مهدوي (عج) بيانجامد.
اين استاد حوزه علميه تأكيد كرد: يكي از ابعاد مهم قيام امام زمان (عج) اين است كه انتقام خون شهداي كربلا را بگيرد و اصلي‌ترين آفت و انحرافي كه ممكن است اين جريان مقدس و پاك و نوراني را تهديد بكند اين است كه ما حقيقت قيام امام حسين (ع) را ندانيم وآن را يك حادثه تمام شده بپنداريم.
صدوقي گفت: يكي از درس‌هاي بزرگي كه مي‌توان از قيام عاشورا گرفت اين است كه نگاهي به زندگي زهير بن قين و شمربن ذي‌الجوشن شود؛ شمر در ابتدا، در سپاه امير‌المؤمنين (ع) سابقه خوبي داشت و در جنگ صفين عليه معاويه مي‌جنگيد و به اصطلاح جانباز نيز شد اما زهير در ابتدا، در سپاه معاويه و عليه اميرالمؤمنين (ع) مي‌جنگيد اما در روز عاشورا جاي اين دو نفر جابه‌جا شد و زهير با آن سابقه بد به يك فرد باسابقه نيكو بدل و جاودانه شد، اما شمر نيز به اسفل‌السافلين جهنم سپرده شد.
وي اظهار داشت: قابليت تغيير و تحول در انسان‌ها در همه زمان‌ها وجود دارد و مهم اين است كه با يك انتخاب اصيل و درست، راه را از باطل تشخيص بدهند و درس گرفتن از واقعه عاشورا مي‌تواند در زندگي انسان‌ها تأثيرگزار و اثربخش باشد.
صدوقي خاطرنشان كرد: بايد يك بحث فقهي دقيقي در تاريخ واقعه عاشورا انجام بگيرد و دانشمندان علم تاريخ با يك نگاه جديد وارد اسناد تاريخي بشوند و بر اساس مباني به دست آمده، اجتهاد بكنند تا به يك فقه كربلا و عاشورا برسند و هويت اصيل اين حادثه را كشف كنند.
اين استاد حوزه علميه در پايان گفتگفت: يكي از عوامل اصلي زنده نگه‌ داشتن واقعه عاشورا اين است كه شيعه نسبت و رابطه خود با عاشورا را در حال حاضر بداند و در طول سال يك رابطه معنوي و معرفتي را با امام حسين (ع) برقرار كند.
انتهاي پيام/ك/5

چهارشنبه 13 بهمن 1389  1:36 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها