0

حضور رهبري مردمي به واژگوني رژيم مبارك مي‌انجامد

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

حضور رهبري مردمي به واژگوني رژيم مبارك مي‌انجامد

نسخه چاپي ارسال به دوستان
زارعي در گفت‌وگو با فارس:
حضور رهبري مردمي به واژگوني رژيم مبارك مي‌انجامد

خبرگزاري فارس: يك كارشناس مسائل خاورميانه با تأكيد بر ادامه مسير انقلابي ملت مصر تا دست‌يابي به آزادي و مردم‌سالاري، گفت: حضور رهبري مقبول و مردمي منجر به واژگوني رژيم حسني مبارك خواهد شد.

سعدالله زارعي كارشناس مسائل خاورميانه در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس "توانا " با تأكيد بر اينكه ملت مصر در حركتي كه انجام داده‌اند قطعا به نتيجه رسيده‌اند و به نتايجي بيشتري هم دست خواهند يافت، اظهار داشت: قضاوت درباره رسيدن به نتايج اساسي و عميق در اين مقطع نيازمند گذر زمان است كه ميزان موفقيت مردم را در اين راستا بتوان ارزيابي كرد.

*تغيير بستگي به ادامه و سير تكاملي قيام مردمي دارد

وي در خصوص برآيند قيام ملت مصر كه آيا منجر به ويراني كامل نظام سياسي رژيم مبارك خواهد شد يا خير، ابراز داشت: اگر ملت مصر بخواهند اقدامي شبيه به حركت ملت ايران در جريان انقلاب اسلامي سال 57، كه باعث روي كار آمدن نظام سياسي جديد شد؛ انجام دهند، اين تغيير بستگي به ادامه و سير تكاملي قيام مردمي خواهد داشت.

*تظاهر كنندگان مصري فاقد رهبري هستند

زارعي جمعيت پرشور تظاهر كنندگان مصري را فاقد رهبري خواند و افزود: هيچ حزب سياسي قوي و شخصيت سياسي برجسته مصري اين تجمعات را مديريت نمي‌كند حتي اخوان‌المسلمون هنوز رهبري اين حركت را قبول نكرده‌اند و به تعبيري ديگر با بررسي اوضاع روش محافظه‌‌كارانه در پيش گرفته‌اند البته اين فعالان سياسي در تظاهرات حضور دارند ولي سكان جمعيت را در اختيار ندارند.

وي پيش‌بيني كرد: چنانچه تجمعات و تظاهرات كنوني كه از فقدان مديريت يكسان رنج مي‌برد در ادامه به رهبري واحدي اعم از اينكه فردي يا در شكل حزب و مجموعه‌ا‌ي كه هدايت جمعيت را به طور رسمي‌ بپذيرد، برسند در سير مراحل بعدي مي‌تواند دامنه گسترده‌تري يابد.

*كم‌رنگ بودن نقش استاتيد دانشگاه‌ها و روحاني در تظاهرات مردمي مصر

اين كارشناس مسائل خاورميانه با تأكيد بر فعاليت اقشار مختلف مردم در اين تظاهرات، از كمرنگ‌شدن حضور بانوان، طبقات فقير، اساتيد دانشگاه‌ها و روحاني‌ها كه طيف وسيعي را در مصر تشكيل مي‌دهند ابراز تأسف كرد.

*حضور رهبري مقبول و مردمي منجر به واژگوني رژيم مبارك مي‌شود

وي داشتن رهبري مشخص واحدي براي اين حركت مردمي را سبب پيوند طيف‌هاي مختلف جامعه به خيزش ملت مصر دانست و ادامه داد: حضور رهبري مقبول مردمي، حركت بزرگ عمومي را شكل خواهد داد كه منجر به واژگوني رژيم مبارك و آغاز حركت انقلابي در مصر خواهد شد.

زارعي با تصريح بر اينكه بايد جمعيت تظاهركننده با خوديابي از شكل جنبش تك ساحتي كنوني خارج شود، بيان كرد: با پيشرفت اين خيزش مردمي و ورود به مرحله بعدي مي‌توان آرمان‌هايي را براي اين حركت در نظر گرفت والا مردم مصر بايد به اهداف متوسطي در اين تظاهرات قناعت كنند.

*پايان دوره سياسي خاندان مبارك هدف مياني معترضان

وي اهداف مياني در اين كارزار را شامل پايان دوره سياسي خاندان مبارك در مصر خواند و گفت: حسني مبارك به توصيه كابينه امنيتي آمريكا، شخص سياسي ـ امنيتي همچون عمرسليمان را به عنوان جانشين خود معرفي كرده كه اين موضوع در طول حاكميت 30ساله حسني مبارك ‌سابقه نداشته و او تنها رئيس جمهوري بود كه فاقد معاونت بود.

*عمرسليمان هيچ تفاوتي با مبارك ندارد

اين كارشناس مسائل خاورميانه معرفي عمرسليمان را به معني رياست جمهوري وي پس از مبارك عنوان كرد و افزود: عمرسليمان هيچ تفاوت ماهيتي با مبارك نداشته و روي كارآمدن او به معني تغيير در رژيم سياسي نخواهد بود ولي عمرسليمان مجبور خواهد ‌شد در ملاحظات برنامه‌هاي سياسي و منطقه‌اي غربي را با دقت و ظرافت بيشتر اعمال كند.

وي ادامه داد: عمرسليمان ناچار است آزادي‌هاي نسبي به احزاب و گروه‌ها و رسانه‌ها را افزايش داده همچنين اوضاع انتخابات را در مصر سامان بخشد كه اين شكل اول حركت قيام مردمي مصر است اگر چه تاسف برانگيز خواهد بود كه تظاهرات فوق در نهايت منجر به جابجايي شخصيت امنيتي به جاي شخصي نظامي شود.

وي صورت دوم را با ادامه تظاهرات مردمي به قانع نشدن ملت مصر در جايگزيني عمر سليمان به جاي حسن‌مبارك دانست و اظهارداشت: روي كار‌آمدن مُحلل و آلترناتيو داراي جايگاه نسبي بين توده‌هاي مردم و اجتماع، شخصيتي همچون محمدالبرادعي كه در نهايت ارتباط و التزام‌هايي را با آمريكايي‌ها داشته‌ باشد انتخاب اجباري و القائي بعد از عمرسليمان به ملت مسلمان مصر است كه صاحب تفكرات سكولاري غرب‌گرا و داراي جايگاه مردمي است.

*البرادعي پلي به سوي حكومت مطلوب مردم مصر

زارعي اين اتفاق را نامبارك خواند و ابراز داشت: روي كارآمدن البرادعي يعني پياده شدن اهداف صهيونيسم در منطقه، اما در عين حال ملت مصر مي‌توانند از پل البرادعي به سوي حكومت مطلوب خود استفاده كنند.

وي تبليغات صورت گرفته عليه ملت مصر در گرايش به تصوف، عرفاني مسلك و دوري از مبارزات سياسي را تا حدي اغراق آميز دانست و گفت: صوفي‌گري و روحيه‌ عرفاني در بين مصري‌ها مشهود و گسترش يافته است لذا به طور طبيعي آنها را از مبارزه با نظام استبدادي ـ ديكتاتوري و ايجاد تحول بدور نگه‌ داشته به همين دليل افكار عمومي جهان وقوع انقلاب را از ملتي با چنين روحيه‌ي انتظار نداشتند و غرب تاكنون با اين تصور غلط و خيالي آسوده در مصر حكومت مي‌كرد.

اين كارشناس مسائل خاورميانه با تأكيد بر اينكه اتفاق‌هاي يك هفته گذشته در مصر خط بطلاني بر اين انگاره است، گفت: رسانه‌هاي غربي از جمله واشنگتن‌پست نيز با اشاره به اين موضوع گفته " ملت مصر با وجود روحيه صوفي‌گرايانه مردمي اهل مبارزه و درگيري هستند لذا اتفاقي مي‌تواند بيفتد كه با منافع آمريكا ناهمخوان باشد ".

وي تجربه جديد ملت مصر در مبارزه عليه حاكم ظالم را نكته بسيار پراهميت خواند و اظهار داشت: البته اين تجربه منحصر به اخوان‌المسلمون نخواهد بود زيرا شعار اين حزب " اصلاح طلبانه و پارلمانتاريسمي " است و ميانه‌اي با اقدامات انقلابي ندارند و فرآيندي همچون تجمع مسالمت آميز، مخالفت رسانه‌اي با رژيم حاكم و غيره را كه مورد علاقه افراد سكولار است را دنبال مي‌كنند.

زارعي حضور توده‌هاي مردمي در خيابان‌ها را نمايش جديد از مبارزه ملت مصر در مخالفت با رژيم ديكتاتوري مبارك عنوان كرد و افزود: تا امروز عمده تجمع‌ و مخالفت‌ها در فضاي دانشگاه‌ها اتفاق مي‌افتاد و به خيابان كشيده نمي‌شد اما حالا ملت به خيابان‌ها آمده‌اند و به دنبال به دست آوردن نتايج بزرگ در اين حركت هستند هرچند به معني پيروزي كامل نباشد و تا پيروزي كامل وقوع انقلاب مردمي در مصر فاصله وجود داشته باشد.

*نبود حمايت حزبي از خيزش مردمي؛ نقطه ضعف اين انقلاب

وي در اين تحليل سياسي تجمعات و تظاهرات مصري را فاقد ماهيت حزبي دانست كه نبود هدايت و حمايت حزبي از اين خيزش مردمي را برجسته‌ترين نقطه ضعف اين حركت انقلابي برشمرد كه در نتيجه آن غربي‌ها نسبت به اين جنبش بدون رهبري بسيار اميدوارند كه حسني مبارك بتواند آن را مهار و بر آن فائق آيد.


اين كارشناس مسائل خاورميانه گفت: در جنبش سياسي اخير ملت مصر احزاب از جمله اخوان‌المسلمون و حزب ديگري كه البرادعي نيز منسوب به آن است همراه با مردم در تظاهرات شركت كرده و آن را هم اعلام مي‌كنند اما به عنوان رهبر در تظاهرات ظاهر نمي‌شوند.

از نظر وي دو دليل عمده سبب نبود رهبري جنبش انقلاب ملت مصر شده تا ‌احزاب رسمي مصر روحيه محافظه‌كاري را در اين جريان حفظ كند كه حركت در چهارچوب قانوني و دوري از اقداماتي كه با قانون اساسي مغايرت دارد را اولين عامل دانست.

زارعي نكته دوم در اين موضوع را نداشتن اطمينان احزاب به حضور و ايستادگي ملت در اين مسير برشمرد كه اين ترديد احزاب در عزم ملي منجر شده تا احزاب با احتياط به اين قضيه مواجه مي‌شوند لذا هم همراه با تظاهرات هستند و هم مسئوليتي را نيز نمي‌پذيرند؛ بنابراين اگر تظاهرات ملت مصر ادامه يابد احزاب مصري با اتخاذ سياست وحدت و يكپارچگي، رهبري واحدي را بوجود خواهند ‌آورد.

وي تلاش غربي‌ها و رژيم مبارك را براي سركوبي جنبش از نقطه‌اي به نقطه ديگر متهم كرد و افزود: تلاش‌هاي رژيم مبارك در راستاي كشتار ملت مصر در شهرهاي قاهره، اسكندريه، سوئز، اسماعيليه و بسياري از ديگر شهرهاي مصر محكوم به شكست است و اين رژيم ديكتاتوري نيروهاي امنيتي را مأمور دستگيري شهروندان مصري كه خواهان آزادي و مردم سالاري هستند كرده و آنها را به جرم شركت در اين اعتراض ميليوني به اوضاع خفقان و استبداد زنداني و حذف فيزيكي مي‌كند.

اين كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به خبر تأسف‌بار حمله نيروهاي امنيتي به زندان و قتل عام زندانيان سياسي، ابراز داشت: مخاطب از اين خبر اينگونه برداشت مي‌كند كه افراد مجرم كشته شده‌ مرتكب جرم و جنايت هستند و به طوري طبيعي حمله به اجتماع مجرمين از نظر افكارعمومي تاحدود زيادي براي شنونده قابل قبول است و حمله به زندان تداعي شورش در زندان است كه زنداني‌ها در زندان شورش كرده و پليس امنيت در مقابل آن دست به كشتار زده‌ است.

وي در ادامه اين سناريوي تبليغاتي و اطلاع‌رساني هشدار سازمان عفو بين‌الملل و درخواست غربي‌ها از مبارك براي مدارا كردن با مردم را ياداور شد و گفت: اينها نوعي انحراف افكار عمومي است در حالي كه رژيم حسني‌مبارك با استانداردهاي جهاني از ريشه‌ مشروعيت نداشته و با موازين حقيقي بين‌المللي هيچ تناسبي ندارد.

*مواضع دوگانه غربي‌ها در قبال مقوله دموكراسي و مردم‌سالاري

زارعي با تقبيح مواضع دوگانه غربي‌ها در دموكراسي و مردم‌سالاري، افزود: با وجود چنين فضايي "جوبايدن " از مقامات امنيتي آمريكا به صراحت اعلام كرد " مبارك طرفدار دموكراسي است و من در ديدار با او دريافتم كه وي به دنبال ايجاد دموكراسي است " اين مواضع دوگانه نشان دهنده اين است كه غربي‌ها و رژيم مبارك به دنبال منحرف كردن توجه مردمي از نقطه‌اي به نقطه ديگر هستند تا به راحتي بر نقطه‌ي اصلي فشار بياورند.

انتها پيام/++

چهارشنبه 13 بهمن 1389  1:20 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها