0

موضعگيري رياكارانه آمريكا در قبال بحران مصر

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

موضعگيري رياكارانه آمريكا در قبال بحران مصر

نسخه چاپي ارسال به دوستان
موضعگيري رياكارانه آمريكا در قبال بحران مصر

خبرگزاري فارس: آمريكا كه تاكنون عملاً در مقابل بحران مصر سكوت محتاطانه‌اي را پيشه كرده بود، هشدار داد كه پيشنهاد رئيس‌جمهوري مصر براي استعفا پس از انتخابات سپتامبر سال جاري، ناكافي است.

به گزارش فارس، آمريكا كه داعيه دموكراسي در سراسر جهان را دارد اما تا روز گذشته هيچ‌گونه واكنش قاطعي به بحران مصر از خود نشان نداده بود و دچار ابهام و ترديد در قبال تحولات مصر شده بود، نهايتاً پس از بررسي اوضاع مصر، حمايت از "حسني مبارك " رئيس‌جمهوري مصر را رها كرد و از معترضين حمايت كرد.

خبرگزاري فرانسه در گزارشي نوشت كه اوباما حدود 80 دقيقه با تيم امنيت ملي خود در ارتباط با حركت بعدي آمريكا در بحران مصر زمان صرف كرد و اين نشست پس از آن صورت گرفت كه مبارك را تا حدودي وادار كردند به حكومت 30 ساله خود در مصر پايان دهد.

اوباما در تلويزيون سخنراني مبارك را مشاهده كرد كه به مردم مصر مي‌گفت كه در ماه سپتامبر در انتخابات رياست‌جمهوري مصر كانديد نخواهد شد و رئيس‌جمهوري آمريكا پس از مشاهده اين اظهارات تصميم گرفت تا اظهارات خود را در حدود ساعت 23:30 به وقت گرينويچ در اتاق خود ضبط كند.

بر اساس اين گزارش، يكي از مقامات ارشد آمريكايي در اولين واكنش به اظهارات مبارك به خبرگزاري فرانسه اعلام كرد كه اظهارات مبارك پراهميت بوده است زيرا با انتقال دولت خود به يك دولت ديگر موافقت كرد اما اين امر كافي نيست.

اين مقام آمريكايي كه نخواست نامش فاش شود، تأكيد كرد: اظهارات رئيس‌جمهوري آمريكا كافي نيست اما مسئله اينجاست كه آيا اظهارات وي براي راضي كردن مردم در ميدان آزادي مصر كافي است يا خير.

عليرغم اظهارات مبارك، جمع زيادي از مردم خشمگين مصر فرياد مي‌زدند و شعار مي‌دادند: "برو برو " كه اين به اين مفهوم است كه اظهارات مبارك نمي‌تواند به روزهاي خشم مردم اين كشور پايان دهد.

مبارك در حالي چنين اظهاراتي را مطرح كرد كه "فرانك جي ويزنر " سفير سابق آمريكا در مصر كه "حسني مبارك " رئيس‌جمهوري مصر را مي‌شناسد، روز دوشنبه در "قاهره " پايتخت مصر فرود آمد اما مقامات آمريكايي در آن زمان هيچ‌گونه اطلاعاتي در خصوص اين مسئله كه آيا وي حامل پيامي از جانب "باراك اوباما " رئيس‌جمهوري آمريكا هست يا خير، ارائه ندادند.

بر اساس اين گزارش، ويزنر به مبارك اعلام كرده بود كه بهتر است كه در دور جديد انتخابات رياست‌جمهوري شركت نكند.

خبرگزاري فرانسه ادامه داد كه اين اقدام آمريكا براي فرستادن نماينده ويژه به مصر، كه پنهان‌ترين دخالت آشكار آمريكا در بحران مصر محسوب مي‌شود، به دو راهي دولت اوباما پايان نداد و اين دو راهي به تظاهرات‌كنندگاني كه خواستار استعفاي فوري مبارك هستند و همچنين ناپديدي يك حاكمي كه براي ديپلماسي آمريكا بسيار مهم بوده است، منتهي مي‌شود.

"مارگارت اسكوبي " سفير آمريكا در قاهره نيز براي اولين بار از زمان بازگشت "محمد البرادعي " مديركل سابق آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به مصر با وي گفت‌وگو كرد.

بر اساس اين گزارش، اين اقدام مقام آمريكايي به عنوان بخشي از سياست آمريكا براي تعامل با گروههاي مخالف مصر صورت گرفته است.
يكي ديگر از مقامات آمريكايي اعلام كرد كه اسكوبي پيامي را به البرادعي ابلاغ كرد كه نمايانگر اين مطلب است كه واشنگتن خواستار انتقال سياسي است اما به دنبال ديكته كردن آينده سياسي مصر نيست.

البرادعي روز گذشته از قاهره به شبكه "سي بي اس " ضمن انتقاد از موضع آمريكا، خطاب به دولت اوباما گفت: شما هر روز در حال از دست دادن اعتبار خود هستيد. از يك طرف درباره دموكراسي حرف مي‌زنيد، از قانون و حقوق بشر حرف مي‌زنيد و از طرف ديگر از يك ديكتاتور حمايت مي‌كنيد كه مردم خود را سركوب مي‌كند.

انتهاي پيام/ص

چهارشنبه 13 بهمن 1389  1:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها