انسان به حکم انسان بودن دوست دارد با دیگران در ارتباط باشد زوایای وجودی او به صورتی است که تنهایی را دوست ندارد و باید با دیگران مرتبط باشد هرچه این ارتباط درست تر، زیبا تر و با شناخت بیشتری اتفاق بیفتد این فرد، احساhttp://www.rasekhoon.net/Forum/Post.aspx?do=newthread&forumid=210س آرامش بیشتری میکند ، در یک جمله، یک انسان زمانی میتواند یک امنیت و یا آرامش روانی را به خود عرضه کند که هرچه بیشتر بتواند با مردم ارتباط داشته باشد و این ارتباط هم برای خود و هم برای دیگری سازنده باشد، منتها یک نکته خوبی را به آن اشاره کردید . ارتباط مگر میشود انواع یا نوع های متفاوتی داشته باشد ؟ آیا این نکته قابل قبول است که خودمان با خودمان هم باید ارتباط داشته باشیم ؟ بله گاهی ما با خودمان چه ارتباطی داریم با دیگران چه ارتباطی؟ شاید گاهی در اصطلاحات و ضرب المثل ها شنیده اید که انگار فلانی با خودش هم دعوا دارد یعنی آنقدر فرد در ارتباط با خودش دچار مشکل است که در نتیجه با دیگران هم نمیتواند این ارتباط مثبت را سرایت بدهد و به اصطلاح از آن بهره برداری کند . اما یک سوال را از عزیزان بیننده بکنم که چگونه میتوان یک ارتباط خود انسان با خودش داشته باشد ؟ آیا واقعا نیاز است که بدانیم ؟ ما هر چه عزت نفس بیشتری داشته باشیم و هرچه شناخت بیشتری از خود داشته باشیم ، بهتر هم میتوانیم این شناخت از خود را به دیگران انتقال بدهیم ، هر چه بهتر به زوایای وجودی خودمان پی برده باشیم ، بهتر انتقال می دهیم . حالا من از یک آیه زیبای قرآن استفاده میکنم که : خداوند به هرانسان کرامت خاص خود را داده است و یا حتی اینکه بگوییم یک انسان فرقی نمیکند در تفاوت خلقتش ، خدا گفته من روح را در انسان دمیده ام . حالا آن انسان چه زن باشد چه مرد ، پس با توجه به اینکه ما کرامت داریم و روح خدایی در ما دمیده شده است ، پس باید خیلی بزرگ اندیشه کنیم و بزرگ با دیگران هم این ارتباط را داشته باشیم اما این به معنی خودخواهی نیست ، یعنی اگر من خود را بزرگ میدانیم نمیگویم پس من خوبم و شما بد ، میخواهم بگویم به حکم انسان بودنم که خدا من را خلق کرده است . پس انتظار خدا از من چون خودش خیلی بزرگ است ، پس هیچوقت آدمهای بزرگ چیزهای کوچک هدیه نمی کنند هرچه بزرگی و کرامت هر فردی ، اینجا ما به خدا میگوییم ، بیشتر باشد پس اون هدیه و آن دادن هم خیلی بزرگ است پس من اگر از خدا آمده ام . چون او بزرگ است من هم باید بزرگ باشم.
منبع:برنامه به سمت خدا