محققان دانشگاه نورث كارولینا در آمریكا با مطالعه رژیم غذایی۷ هزار و۴۰۰ زن در دوران بارداری و همچنین بررسی نوزادان آنها متوجه شدند مصرف ماهی سبب افرایش مهارتهای گفتاری و اجتماعی كودكان میشود.
نوزادان ۱۵ ماهه ای كه مادران آنها دست كم یكبار در هفته ماهی میخورده اند، تا ۷ درصد بهتر از نوزادانی كه مادرانشان ماهی مصرف نمیكرده اند، معنی لغات را درك میكنند و از مهارتهای گفتاری و اجتماعی بهتری نیز برخوردارند.
محققان همچنین متوجه شدند نوزادانی كه تا قبل از تولد یك سالگی دست كم یكبار در هفته ماهی میخورند نیز دارای تواناییهای گفتاری و اجتماعی بهتری هستند. به گفته جولی دنیلز محقق این دانشگاه ، ماهی یك منبع غذایی سرشار ازمواد ضروری رشد جنین محسوب میشود و البته ماهیهای آبهای آلوده نیز به علت آلوده بودن به جیوه ، میتوانند بر رشد جنین آثار سوئی داشته باشند.
بررسیها نشان میدهند كه مصرف ماهی بین یك تا سه بار در هر هفته و به مقدار۱۲۰ گرم در هر وعده غذایی میتواند برای بدست آوردن نتایج مطلوب كافی باشد و مصرف بیش از این مقدار موجب افزایش تواناییهای ذهنی نوزادان نمیشود. ماهیهای چرب نظیر ماهی قزلالا و ماهی تن دارای اسیدهای چرب اومگا ۳ هستند كه برای رشد طبیعی و توسعه دستگاه عصبی و مغز جنین ضروری است .
محققان حاضر در این مطالعه یادآور شدند برای روشن شدن این موضوع كه مصرف ماهی در نواحی با میزان بالاتر آلودگی به جیوه ، برای جنین مادران باردار دارای ضرر بیشتر است یا سود بیشتر، باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد.