طي بهمن ماه صورت ميگيرد؛
پرداخت تسهيلات وديعه مسكن در بافتهاي فرسوده البرز
خبرگزاري فارس: مدير اجرايي شركت عمران و مسكن سازان استان البرز از پرداخت تسهيلات وديعه مسكن در بافتهاي فرسوده طي بهمن ماه جاري خبر داد و گفت: انقلاب عظيمي در نوسازي بافتهاي فرسوده كشور در راه است.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرج به نقل از روابط عمومي شركت عمران و شهرسازي استان البرز، نعمتالله خليلي ميزان اين تسهيلات را در نقاط مختلف كشور متغير دانست و تصريح كرد: مبلغ تسهيلات وديعه اسكان موقت براي تهران 12ميليون تومان، كلانشهرها 8 ميليون تومان، مراكز استانها 6 تا 7 ميليون تومان و براي ساير شهرها 3 تا 4 ميليون تومان در نظر گرفته شده است.
به گفته وي، در طرح «كمك وديعه اسكان موقت» ساكنان بافتهاي فرسوده به صورت گروهي زمينهاي خود را تجميع ميكنند و سرمايهگذار مورد نظر را نيز به وزارت مسكن و شهرسازي معرفي ميكنند.
خليلي به ساكنان بافتهاي فرسوده اطمينان داد رقم تسهيلات به نسبت تورم افزايش مييابد و ميزان آن منوط به بررسيهاي تيم كارشناسي وزارت مسكن و شهرسازي است.
اين مسئول، «تراكم تشويقي» و «صدور پروانه رايگان ساخت» را ديگر مزيتهاي تجميع بناهاي فرسوده اعلام كرد.
خليلي اضافه كرد: تسهيلات كمك وديعه مسكن موقت از بهمن ماه سال جاري در سيستم بانكي كشور پرداخت ميشود و براي تمام متقاضيان قابل استفاده است.
* سهيمه بندي در كرج لغو شده است
وي در بخش ديگري از سخنانش به اظهارات وزير مسكن و شهرسازي در حاشيه بازديد از پروژه مسكن مهر حلقه دره اشاره كرد و گفت: وزير مسكن در اين بازديد قول داد سهميه بندي تسهيلات نوسازي بافتهاي فرسوده براي متقاضيان كرجي لغو شود و اين فرصتي مناسب براي شهروندان مركز استان البرز است.
خليلي ميزان تسهيلات نوسازي را 250 ميليون ريال به ازاي هر واحد مسكوني اعلام كرد و ادامه داد: يك ميليون ريال نيز كمك هزينه تخريب به واجدان شرايط پرداخت ميشود.
* نهضت سنددار كردن املاك واقع در بافت آغاز شود
اين مسئول، قولنامهاي بودن عمده املاك واقع در بافتهاي فرسوده را چالشي در راستاي بهرهمندي متقاضيان از تسهيلات نوسازي دانست و بيان داشت: هر چند سيستم بانكي براي حل اين مشكل، طرح «سند جايگزين» را به اجرا در آورده است اما در عمل امكان فراهم آوردن سند جايگزين براي اكثر شهروندان ناشدني است.
خليلي، خواستار آغاز نهضت سنددار كردن املاك واقع در بافتهاي فرسوده استان البرز شد و گفت: اكنون كه وزارت مسكن و شهرسازي با ارائه انواع تسهيلات بانكي عزم خود را براي نوسازي جزم كرده است، اميدواريم بستر لازم براي بهرهمندي حداكثري متقاضيان از آن نيز فراهم شود.
قائم مقام شركت عمران از مسئولان اداره ثبت خواست با تشكيل كارگروهي تخصصي، صدور اسناد مالكيت در محدوده بافتهاي فرسوده را تسهيل كند.
اين مسئول از بافتهاي فرسوده به عنوان يك چالش كشوري ياد كرد و اظهار داشت: امروز دولت خدمتگزار با همراهي شهرداريها و شوراهاي اسلامي، سيستم بانكي و استانداريها كمر به نوسازي بافتهاي فرسوده و ساماندهي سكونتگاههاي غير رسمي بسته است و در اين راه قلم خبرنگاران براي روشنگري و آگاه سازي جامعه نسبت به مخاطرات زندگي در بافتهاي فرسوده يار و ياور مجموعه است.
* شهرداريها همكاري كنند
مدير اجرايي شركت عمران و مسكن سازان استان البرز از اقدام شهرداري منطقه هشت كرج درباره تبليغات محيطي مناسب براي اطلاع شهروندان از تسهيلات نوسازي بافتهاي فرسوده به عنوان يك اقدام مثبت ياد كرد و از ساير شهرداريها نيز خواست همكاري لازم را با مجموعه داشته باشند.
خليلي گفت: متاسفانه برخي شهرداريها حتي براي تعيين محدوده بافتهاي فرسوده و آغاز مطالعات جامع نيز همكاري لازم را ندارند و بايد در برابر شهروندان پاسخگو باشند.
وي اضافه كرد: مديران شهري مدنظر داشته باشند تا زماني كه نقشه جامع بافتهاي فرسوده به تائيد كميسيون ماده پنج نرسد، شهروندان آن شهر عملاً از استفاده از تسهيلات و مشوقهاي نوسازي محروم هستند.
انتهاي پيام/ل20/ع