بسمه تعالی
موضوع: حدیث ساختگی برای عمر
مناظره آیت الله شیرازی با دانشمند سنی
یکی از مراجع تقلید( مرحوم آیت الله العظمی سید عبدالله شیرازی ره) می فرمود: در مکه معظمه بودم به کتاب فروشی ای که در نزدیک (باب السلام) بود، برای خریداری قرآن رفتم، در آن جا با یکی از دانشمندان باهوش اهل تسنن، ملاقات کردم، او مرا شناخت(که از علمای شیعه هستم)، احترام شایانی از من نمود، و سپس سوالاتی از من نمود، نخستین سوال خود را چنین شروع کرد:
شما درباره این حدیث چه می گوئید که پیامبر صلی الله علیه و آله فرموده است:
( لو کان نبی غیری لکان عمر):) اگر بعد از من پیامبری وجود داشت، او عمر بن خطاب بود!!)؟
گفتم: هرگز پیامبر صلی الله علیه و آله چنین حدیثی را نفرموده است، و این حدیث، جعل شده و دروغ محض است
گفت: به چه دلیل؟
گفتم: شما درباره حدیث منزلت چه می گوئید؟ آیا این حدیث بین ما و شما از احادیث قطعی است یا نه؟ که پیامبر صلی الله علیه و آله به علی علیه السلام فرمود:
( یا علی انت منی بمنزله هارون من موسی الا انه لا نبی بعدی): ای علی! نسبت تو به من همانند نسبت هارون به موسی علیه السلام است، جز این که بعد از من پیامبری نخواهد بود.(۱)
گفت: آری صحت این حدیث به نظر ما مسلم و قطعی است.
گفتم: از این حدیث(به دلالت التزام) فهمیده می شود، اگر پیامبری بعد از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بود او حتما علی علیه السلام بود، روی این اساس مطابق این حدیث که مورد قبول شما است، حدیثی که اکنون نقل کردی(اگر بعد از من پیامبری بود، او عمر بود) بی اساس و دروغ محض است.
او در برابر این پاسخ فرو ماند، و در حالی که حیرت زده شده بود، سکوت نمود.(۲)
منابع:
(۱): صحیح مسلم،ج ۳ ،ص236- صحیح بخاری،ج ۲،ص ۱۸۵-مسند احمد،ج ۱،ص 98،118،و ... .
(2): الاحتجاجات العشره مع العلماء فی المکه و مدینه، آیت الله سید عبدالله شیرازی، ص16.