0

ازدواج

mohsenh
mohsenh
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 1156

ازدواج

استاد ماندگار

سوال – در رابطه با صحبتهای جلسات قبل که فرموده بودید که جوانان چون نمی توانند ازدواج کنند مجبور میشوند گناه بکنند و با این صحبت ها به آنها مجوز گناه داده اید. میگویند که چون شرایط ازدواج برای ما مهیا نیست پس ما گناه می کنیم . خود من هم نمی دانم چکار باید بکنم . از طرفی شرایط ازدواج را ندارم و از طرفی هم از گناه بدم می آید ولی آن را انجام می دهم . به من و تمام جوانانی که این کار را می کنند کمک کنید .
پاسخ – اگر دوستان بخواهند به مسائل این جوری نگاه کنند اصلا نمیشود راه حل داد . ما نگفتیم که ای پدرها و مادرها ، اگر به جوانان تان توجه نکنید آنها می توانند گناه بکنند . در قرآن درباره ی آیه ازدواج داریم : اگر بستر ازدواج برای جوانان فراهم نیست عفت نفس پیشه کنند . ما خواستیم که پدرها و مادرها تلنگری بخورند . ای پدرها و مادرهای عزیز اگر بستر ازدواج را در فصل خودش و در بهار خودش برای دخترها و پسرهای خودتان فراهم نکنید ، و فقط مسائل مادی ، شغلی و اقتصادی برای تان مهم باشد و به روح دیانت و بستر جلوگیری از گناه را برایشان فراهم نکنید ، خدای نکرده آنها به گناه کشیده میشوند . من گفتم که این نیاز دارد . اگر آن رزق حلال جلویش نباشد ، گران باشد و در دسترس نباشد احتمال افتادن به گناه او هست . این مجوز گناه نیست . ما از بعد احتمال خواستیم پدرها و مادرها را بترسانیم . چون دین ما گفته که بترسان . ما قرار نیست جوابی را بدهیم که مردم خوششان بیاید . ما قرار نیست آنچه در ذهنشان است توجیه اش را از ما بگیرند . ما قرار است آنچه که دین ما گفته که با یک قدم از زندگی ما که ازدواج است بنده ی خدا بشویم . ما قرار است در گام ازدواج بندگی را بگوییم . یکی از مشکلات ما این است که ان نومن ببعض نکفر ببعض هستیم یعنی بعضی از آمیزه های دین را در ازدواج قبول می کنیم ، آنهایی که به ذائقه مان است ، خوشمان می آید و به نفع مان است و بعضی ها را قبول نمی کنیم . و می خواهیم برای آنها که قبول نمی کنیم یک توجیه پیدا کنیم . لذا از حرف یک نفر توجیهی پیدا میشود که فلانی به ما مجوز داد . خیر این طور نیست . ای پدرها و مادرها شما می دانید که یک گل یا میوه اگر در بهارش چیده نشود و استفاده نشود پژمرده میشود و طراوتش را از دست میدهد . روایات می گوید که بهترین سن مسئولیت پذیر سن بیست سال است . وقتی شما در این سن مسئولیت زندگی را بر دوشش نگذاشتی و بهانه تان هم این بود که جهیزیه اش و مراسم آماده نیست و اگر شما همه چیز را برای بچه تان فراهم کردید پس قرار است که او چه مسئولیتی را بپذیرد ؟ او بیکار و تن پرور میشود .سوال میکنند که بیست ساله های ما با بیست ساله های قدیم متفاوت نیستند ؟ یعنی وجود امام صادق (ع) امروز را نمی دیدند ؟ می خواهیم بگوییم که باید امام صادق (ع) را متوجه بکنیم که بیست سال زمان شما با بیست سال زمان مام فرق دارد ؟ من به بیست سال عقب تر می روم . بچه های زمان جنگ با زمان امام صادق (ع) فرق داشتند . زمان فرق داشت ولی امام خمینی یک کاری کرد که سیزده ساله ها مسئولیت صیانت بخشی نظام را قبول کردند . مگر غیر از این بود ؟ رزمنده های ما حدود 85 درصد آنها حول بیست سال بودند . اینها حفاظت از یک نظام را بعهده گرفتند و امام مسئولیت را به دوششان گذاشت ، این ها نمی توانند یک زندگی را بچرخانند ؟ ما 36 هزار شهید دانش آموز داریم . ما نمی خواهیم برای خودمان بهانه بیارویم . ما تمرین نکردیم . مادری امروز به من گفت :حاج آقا بچه ی من 25 سالش است و من فکرمیکنم که نمیتواند زندگی را بچرخاند . لیسانس را تمام کرده و می خواهد فوق لیسانس بگیرد . گفتم : مادر پس به تربیت خودت شک کن که چقدر بچه ات را بی عرضه بار آورده ای . امام صادق (ع) می فرماید : هفت سال اول بچه امیر است . بعضی از مردم این را بد تفسیر می کنند . امیر است یعنی با او مخالفت نکنید نه اینکه هرچه گفت بگویید : چشم . خواسته های او را جهت بدهید . در مقابل او مقاومت نکنید . می توانید در وادی بازی ، گفتگو و قصه جهت بدهید . هفت سال دوم بچه ی شما شاگرد است . به او تکلیف بدهید از او تکلیف بخواهید ، او را تشویق و تنبیه کنید ، به او درجه بدهید ، او را پایین و بالا ببرید زیرا کاملا آموزش پذیر است . حتی تعلیم و تربیت شرطی برای او بگذارید . این کار را بکنی نمره ی خوب می دهم و این کار را بکنی نمره ی بد می دهم . این همان کاری است که خدا در قرآن برای ما کرده است . بعضی ها می گویند که حجاب و نماز شرطی به درد نمی خورد . خدا دو هزار آیه در مورد بهشت و جهنم در قرآن آورده است . به من گفته که اگ رطاعت انجام بدهی نتیجه اش بهشت است و اگر معصیت انجام بدهی نتیجه اش جهنم است . این هم شرطی است و هیچ اشکالی ندارد . اگر این دو مرحله را خوب آمدم هفت سال سوم بچه ی شما وزیر است یعنی مسئولیت روی دوش او بگذارید . دختر می تواند بار مسئولیت مادر بودن را بکشد و پسر هم می تواند بار مسئولیت پدر بودن را بکشد . مادری از دست پسرش خسته شده بود . من با آن پسر صحبت کردم . او پدر نداشت . به مادر گفتم که به او مسئولیت بده . الان مادرش به من زنگ زده که شما معجزه کردید .گفتم که من حرف دین را زده ام . به شما گفتم که به او مسئولیت بده و به پسر هم گفتم که با روی خوش مسئولیت بپذیر و بد اخلاقی نکن چون کار تو را رشد میدهد . قصه حل شد . ما به پدرها و مادرها می گوییم که بر اساس تربیت دینی جلو بیایید ، به بچه تان مسئولیت بدهید و بار زندگی را روی دوشش بگذارید و همه چیز را هم برایش فراهم نکنید . یعنی از سن قبل از بیست سالگی روی بچه های مان کار کنیم و جوانی هم که الان بیست ساله است تدارکاتی برای او ببینیم و آن عقب افتادگی ها را برایش جبران کنیم . اما ای جوانان من خیلی اشتباه می کنم که به کسی مجوز گناه بدهم . ای جوان یک وظیفه پدر و مادرت دارند و یک وظیفه هم خودت داری . تو باید عفت نفس پیشه کنی . راه عفت نفس چست ؟ من چند فاکتور می گوییم . یکی اینکه وقت های تان را پُر کنید . چون بیکاری محل تخم گذاری شیطان است . وقت خودت را با درس ،کار و تمرین و هر جوری که می توانی پُر کن . وقتی وقتهایت پر باشد فکرت جولانگاه شیطان نمیشود که از تصویرها ، جوک ها ، لطیفه ها ، تخیلات و پیامک ها برایت فیلم و سریال درست کند . پس وقت هایتان را پُرکنید حتی اگر کار نداری برای خودت کار بتراش . تلاش که می کنی مشغول میشوی و دیگر شیطان تو را اذیت نمیکند . پس یک تلاش فکری و بدنی . دیگری ورزش . من به جوانانی که فکر میکنند که فشار شهوت در آنها بالا است توصیه می کنم که ورزش های رزمی انجام بدهند . ورزش های رزمی شهوت را کنترل می کند . و معمولا بیست دقیقه قبل از خواب ورزش کنند چون فکرها قبل از خواب به سراغ شان می آید . قبل از خواب ورزش کنند ، خسته بشوند و بخوابند . دیگری روزه گرفتن است .الان روزها کوتاه است و در مکتب ما هم هفته ای دو روز دوشنبه و پنجشنبه مستحب است که روزه بگیرم .روزه بهترین راه مبارزه با مسائل شهوانی است . دیگری خواندن قرآن است که الحمدلله دراین برنامه و برنامه ی گلبرگ روزی یک صفحه می خوانند و بیشتر هم بخوانید . دیگری استعاذه است . حضرت یوسف هم گفت : خدایا به تو پناه می برم . هر روز اعوذبالله و اعوذبالله من حمزات الشیاطین بگوییم . به اهل بیت توسل کنیم . شاید عزیزان از مثال من بد برداشت کرده اند . ما میگوییم خوردن گوشت مردار برای کسی جایز است که در حال مرگ است . دعا داشته باشند و نماز اول وقت هم بخوانند . ده دقیقه قبل از نماز صبح بلند بشوند البته شاید سخت باشد ولی لذت دارد . اگر من باورکنم که این گناهی که شیطان سر راه من می گذارد چقدر آلودگی باطنی برای من می آورد ، چقدر عذاب می آورد ، تا جایی که بتوانم خودم را از گناه دور می کنم . گناه ظاهرش شیرین است و شیطان آن را مزین می کند . می گوید که تو این را نیاز داری و بدست آوردن آن آسان است و در دسترس هم که هست پس گناه بکن . پدرها و مادرها هم برای آنها دعا بکنند . یکی دیگر رفیق خوب داشتن است . بیایید با مسجدی ها و با بچه هایی که انس با نمازدارند دوست بشوید . شما یک وعده از شبانه روز به مسجد بروید و وقتی درکنار آنها نماز می خوانی به خودت سرکوفت می زنی که من با این همه گناه کنار این ها نماز می خوانم و برایتان ترمز میشود . می فرمایند که انسانها بر دین رفیقهای شان هستند . یک عامل قاطع گناه رفیق بد است .

شنبه 9 بهمن 1389  3:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها