0

طرز تهیه خورش تره فرنگی

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

طرز تهیه خورش تره فرنگی

تره‌فرنگی از جمله سبزیجات فصول سرد سال است كه در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به روش پخت آن در بسیاری از سوپ‌ها پرداخته‌ایم ولی این بار نوبت به خورش آن است. در این خورش تره‌فرنگی به همراه جعفری یا گشنیز طبخ شده و عطر و طعم خوشایند آن مضاعف می‌شود.

تره‌فرنگی از جمله سبزیجات فصول سرد سال است كه در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به روش پخت آن در بسیاری از سوپ‌ها پرداخته‌ایم ولی این بار نوبت به خورش آن است. در این خورش تره‌فرنگی به همراه جعفری یا گشنیز طبخ شده و عطر و طعم خوشایند آن مضاعف می‌شود.

مواد لازم برای 6 نفر:

ـ گوشت خورشی، نیم كیلوگرم
ـ تره‌فرنگی، 6 عدد متوسط
ـ جعفری، نیم كیلوگرم
ـ پیاز، یك عدد بزرگ
ـ روغن مایع، یك پیمانه
ـ‌ آبغوره، یك پیمانه
ـ رب گوجه‌فرنگی، یك قاشق سوپ‌خوری
ـ نمك و فلفل به مقدار كافی
ـ زردچوبه، نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

1 ـ گوشت‌های تكه شده را شسته و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. از طرف دیگر، پیازها را نیز به صورت خلالی خرد كنید.
2 ـ قابلمه‌ای آماده كنید و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. پس از آن، پیاز خلالی شده را در روغن بریزید تا طلایی رنگ شود، سپس زردچوبه را اضافه كرده و همراه با پیاز حرارت دهید. [آشنایی با خواص پیاز]
3 ـ حالا موقع اضافه كردن گوشت است. پس از آنكه تكه‌های گوشت را نیز در پیاز داغ و زردچوبه تفت دادید، حدود 2 یا 3 لیوان آب به مخلوط گوشت و پیاز سرخ شده اضافه كنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد.
4 ـ در این فاصله زمانی، جعفری را پاك كرده و پس از شستن به صورت ریز خرد كنید، سپس در یك تابه مقداری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، جعفری خردشده را در آن تفت دهید. پس از آن، تره‌فرنگی‌ها را شسته و ساقه را از برگ‌ها جدا كنید.
سپس ساقه سفیدرنگ تره‌فرنگی‌ها را به قطعات 3 سانتی‌‌متری حلقه‌حلقه كنید. حالا تره‌فرنگی خرد شده را به جعفری تفت داده شده اضافه كرده و چند دقیقه حرارت دهید.
5 ـ پس از آن، مخلوط جعفری و تره‌فرنگی را به گوشت پخته اضافه كنید. از طرف دیگر رب را در كاسه فلزی كوچكی با مقداری روغن، كمی تفت داده و سپس به این مخلوط اضافه كنید.
نكته: با تفت دادن رب در روغن، هم طعم خامی آن گرفته می‌شود و هم رنگ رب در غذا بیشتر خواهد شد.
6 ـ پس از اینكه رب را به غذا اضافه كردید، زیر شعله اجاق گاز را كم كنید و بگذارید خورش آهسته جوشیده و جا بیفتد. البته در اواخر پخت خورش، آبغوره را نیز اضافه كنید و پس از آنكه چند جوش خورد، خورش را در ظرف موردنظر كشیده و همراه برنج سرو كنید.
نكته: این خورش را با مرغ نیز می‌توانید درست كنید كه البته روش پخت آن با روش قبلی تفاوتی نمی‌كند؛ فقط به جای گوشت از مرغ استفاده می‌شود. البته اگر فیله مرغ باشد، بهتر است.
برگرفته از آشپزایرانی

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

چهارشنبه 6 بهمن 1389  5:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها