مسوول ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو و سموم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نگهداری نامناسب غذا، شایع ترین علت مسمومیت غذایی در کشور به شمار می رود.
طلعت قانع به مناسبت روز جهانی غذا افزود: نوع تغییر شکل یافته و تخریب شده غذا و وجود میکروب خارجی در آن، موجب مسمومیت غذایی است.
وی اضافه کرد: هرچند بیش از اندازه خوردن موجب بیماری است اما نگهداری نکردن خوب غذا در شرایط خاص آن یا پخت نادرست، موجب بروز مسمومیت غذایی می شوند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از خطرناک ترین مسمومیتهای غذایی مربوط به کنسروهاست که اگر خوب حرارت داده نشوند، ممکن است در اثر وجود سم بوتولینیوم زمینه بروز بیماری خطرناک بوتولیس را فراهم سازد.
مسوول ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو و سموم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد کنسروهای غذایی باید قبل از مصرف، 20 دقیقه جوشانده شوند.
قانع افزود: همچنین غذاهایی که در یخچال نگهداری می شوند، باید برای مصرف دوباره به طور کامل گرم شوند چراکه روی این غذاها میکروبهایی رشد می کنند که گرچه در حالت اولیه ممکن است آشکار نشوند اما با تکثیر در دستگاه گوارش موجب بروز بیماری مانند بیماری سخت کرون (نوعی بیماری التهابی گوارشی) می شوند.
وی اضافه کرد: بیماری کرون با ظهور یخچال پدید آمد و این لازم است به آثار کوتاه مدت و بلند مدت نگهداری و گرم کردن غذا بیش از پیش توجه شود.
قانع در ادامه توصیه کرد برای پیشگیری از مسمومیت غذایی نباید از قارچ هایی که در طبیعت وجود دارد، استفاده کرد چراکه تشخیص نوع سمی از غیرسمی آن دشوار است.
وی یادآور شد: مسمومیت غذایی در کشور طی سالهای اخیر کاهش یافته و کمتر اتفاق می افتد اما این مسمومیتها متنوع است.
worldfood.ir