پاسخ به::: خواص ميوه ها و گياهان :: ر
ريواس
مشخصات گياه شناسي :
گياهي است علفي با ساقه هاي طويل و ريزومي که ساقه هاي هوايي از ان خارج مي شوند. برگ ها پنجه اي شکل بوده و در حاشيه لوب دار يا دندانه دار هستند. گل ها بسيار ريز و فاقد گلپوش مشخص و متمايز بوده و در گل آذين خوشه قرار گرفته اند. ميوه گياه فندقه هايي متمايل به رنگ قرمز مي باشد.
|
انتشار جغرافيايي :
در ايران اين گياه نمي رويد بلکه گونه ديگري از اين گياه تحت عنوان Rheum ribes در ارتفاعات کردستان، آذربايجان و لرستان و کرمانشاه رويش دارد که تا حدودي اثر دارويي گياه اول را داراست.
|
ترکيبات شيميايي :
گلوکوزيدهايي همچون بتا ـ گلوکوگالين، اسيد هاي آلي همچون اسيد سيناميک اسيد گاليک، اسيد رئيک، اسيد کاسيک که در ريزوم گياه عمدتاً قرار دارند مشهورترين ترکيبات شيميايي اين گياه به شمار مي آيند.
|
قسمت مورد استفاده :
ريزوم خشک شده گياه مصرف دارويي دارد.
|
اثرات دارويي و طرز استعمال :
1.کاهش قند و چربي خون : مخلوط جوشانده ريزوم گياه با دارچين اثر ضد چربي داشته و همچنين قند خون را نيز کاهش مي دهد.
2.درمان ضعف عمومي، بي اشتهايي و کم خوني : دراين موارد مصرف جوشانده ريزوم گياه توصيه مي شود.
3.درمان ناراحتي هاي گوارشي : جوشانده ريزوم ريواس براي درمان درد معده، رفع نفخ و گاز معده و درمان يبوست مزمن به کار مي آيد. براي تهيه جوشانده، ريزوم گياه را خرد کرده و 5 گرم آن را در يک ليتر آب مي جوشانند. در مواردي مي توان 5/2 گرم دارچين نيز قبل از جوشاندن به محلول فوق اضافه نمود.
|
اگر من و شما خودمان را اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود
چهارشنبه 29 دی 1389 11:08 PM
تشکرات از این پست