0

سيستم هاي نرم افزاري مورد استفاده در صنعت دريانوردي

 
alimoradis
alimoradis
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 7040
محل سکونت : آذربايجان غربي

سيستم هاي نرم افزاري مورد استفاده در صنعت دريانوردي

سیستم جامع دریایی

این سیستم دو حوزه مدیریت دانش و زیر ساخت و نیز مدیریت دریایی را پوشش می دهد. بگونه ای که اولاً ارتباطات بین‌الملل، ارتباط با عوامل دریایی، دانش و مستندات، فرایند استانداردها، آموزش، صدورگواهینامه و شناسنامه دریانوردان همگی در این سیستم بطور یکپارچه مدیریت می شوند. دوّماً در بخش مدیریت دریایی فعالیتهای مرتبط با شناوران تحت پرچم، کنترل و بازرسی ایمنی شناور، ورود و خروج شناور، حفظ محیط زیست، ارتباطات دریایی، تجسس و نجات دریایی، سوانح و نجات کشتی و کالا، تامین ایمنی آبراهها و مسیرهای دریانوردی کشور یکپارچه مدیریت می شوند.

سیستم مدیریت کالای متفرقه

سیستم مدیریت عملیات کالای متفرقه(GCOMS) به نام سازمان بنادر ودریانوردی در شورای عالی انفورماتیک کشور به ثبت رسیده است. در این نرم‌افزار در جهت تحقق دولت الکترونیک پیش بینی لازم برای ارتباط با کشتی، نمایندگان خطوط کشتیرانی، صاحبان کالا و ترخیص کاران و تبادل اسناد الکترونیکی و اطلاعات از طریق شبکه‌های رایانه‌ای انجام شده است. برخی از خدمات نرم‌افزار عبارتند از ردیابی کالا، رزرواسیون اسکله بر اساس ETA، صدور صورتحساب کشتی براساس خدمات ارائه شده، ارسال و دریافت مانیفست، انتقال الکترونیکی صورتحساب به نمایندگی‌ها، صدور و ارسال الکترونیکی ترخیصیه، تبادل داده‌ها برای صدور پروانه سبز گمرکی، صدور و ارسال الکترونیکی بیجک

تبیان زنجان

سیستم جامعه بندری

سیستم جامعه بندری در واقع سیستم مکانیزه تبادل اطلاعات و اسناد بین سازمان‌ها و مراجع ذیربط حمل و نقل دریایی می‌باشد. به کمک این سیستم در کلیه بنادر، تبادل اطلاعات و مستندات بین اعضای PCS هر بندر با بندر دیگر از طریق سیستم مرکزی (Port Authority System) که تحت نظارت و کنترل مستقیم ستاد مرکزی می باشد، انجام خواهد شد. لذا یک نسخه از اطلاعات و مستندات الکترونیکی رد و بدل شده بین تمامی بنادر در PAS ستاد مرکزی باقی خواهد ماند که طی آن علاوه بر امکان تبادل اطلاعات بین اعضای PCS بنادر مختلف، امکان نظارت و کنترل و گزارشگیری مدیریتی و آماری نیز بوجود خواهد آمد. همچنین با توجه به پذیرش رویکرد (Service Oriented Architecture) در سازمان بنادر و PAS(Port Authority System) در ستاد مرکزی، امکان دسترسی به اطلاعات ذخیره شده در PCS بنادر نیز ایجاد خواهد شد، لذا کارکرد PAS عبارت است از:

نظارت و کنترل ستاد مرکزی برتبادل اطلاعات و اسناد بین اعضای PCS بنادر
ذخیره سازی و تجمیع اسناد و اطلاعات مبادله شده ، در صورت نیاز و استفاده از اطلاعات ذخیره شده برای گزارش گیریهای مدیریتی و آماری.

سیستم مدیریت سرمایه گذاری

سیستم مدیریت سرمایه گذاری به صورت دو مجموعه کلی سیستم متقاضیان سرمایه گذاری و مدیریت بنادر، به شرح زیر است:

  • سیستم متقاضیان سرمایه گذاری: این سیستم شامل بخش اطلاع رسانی به متقاضیان سرمایه گذاری در بخشهای مختلف از جمله قوانین و مقررات، آئین نامه ها، ضوابط، مزیت ها، فرصت‌ها وامکانات از طریق درگاه http://www.irpmo.com/ports می باشد. بخش دیگر سیستم متقاضیان سرمایه گذاری مربوط به عضویت در سازمان می باشد. این امکان فراهم است که با ورود مشخصات اولیه به صورت هوشمند از سیستم، شناسه کاربری و رمز ورود اخذ نموده و با استفاده از آن برای ارسال طرح توجیهی سرمایه گذاری به بنادر و پیگیری آخرین وضعیت درخواست دراتوماسیون بخش سیستم سرمایه گذاری مبادرت نماید. این بخش از سیستم در آدرس http://www.irpmo.com/portsgate قرار دارد.
  •  سیستم مدیریت بنادر: این بخش شامل سیستم سرمایه گذاری اراضی بندری، GIS ترمینالهای بندری، سیستم تعیین سطوح دسترسی و اتوماسیون اداری می­باشد.

سیستم مکاتبات اداری

سیستم مکاتبات اداری در ستاد مرکزی و بنادر تابعه امکان ارسال یا دریافت مکاتبات و پیگری آنها را بصورت الکترونیکی فراهم آورده است. این مهم علاوه بر تسریع در گردش مکاتبات منجر به کاهش چشمگیر نیروی خدماتی مورد نیاز که امر نامه رسانی داخلی را انجام می‌دادند شده است. بعلاوه این امکان نیز برای شرکتهای پیمانکار و دریایی و .... فراهم شده تا کلیه مکاتبات و مستندات خود را بصورت الکترونیکی به سازمان ارسال و دریافت و یا پیگیری نمایند که این امر ضمن کاهش هزینه‌های اداری، سهم بزرگی در کاهش مراجعات حضوری را بدنبال داشته است.

سیستم یکپارچه نیروی انسانی

تمامی امور مزتبط با کارگزینی و صدور احکام، ارزشیابی، رفاه و تربیت بدنی، ایمنی و بهداشت، احکام بازنشستگی، امور عمومی و تدارکات، قوانین و مقررات و مصوبات هیات عامل، آموزش و حضور وغیاب توسط این سیستم یکپارچه شده است.

سیستم یکپارچه مالی

سیستم مالی به هر دو سیستم اداری و نیروی انسانی متصل بوده و کلیه فعالیتهای سیستمهای زیر را شامل می شود:

  • سیستم دفتر داری
  • سیستم دریافت و پرداخت
  • سیستم حقوق و دستمزد
  • سیستم تدارکات داخلی
  • سیستم بودجه و اعتبارات
  • سیستم انبار
  • قیمت تمام شده
  • سیستم تجمیع اطلاعات
  • سیستم صورتهای مالی
  • سیستم درآمد
  • سیستم اموال
  • سیستم آمار و عملیات

سیستم آمار عملیات، یک سیستم تولید داده‌های آماری است بگونه‌ای که جهت جمع‌آوری و انباشت، از سیستم‌های عملیاتی موجود در بنادر، اطلاعات عملیات تخلیه و بارگیری دریافت می­شود.

سیستمBI en: business intelligence

این سیستم با جمع آوری اطلاعات سیستمهای مدیریتی به ارائه گزارشات پیچیده و سطح بالای مدیریتی می پردازد..

منبع:ويكي پديا
گردآوري:گرده دانش سايت تبيان زنجان
 

سه شنبه 28 دی 1389  1:48 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها