0

امگشت، غذای سنتی خوزستان

 
rasekhoon_mobile
rasekhoon_mobile
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 766
محل سکونت : اصفهان

امگشت، غذای سنتی خوزستان

 امگِشِت

امگشت در واقع یک نوع پلو مخلوط است. مواد تشکیل‌دهنده این غذای سنتی اهوازی ماهی، سبزی‌های معطر مانند شوید و گشنیز، کشمش، سیر، پیاز، نمک، زردچوبه و البته ادویه مخصوص ماهی است. خوب است بدانید عرب‌های خوزستان این غذا را با ماهی قباد نمک سود شده درست می‌کنند. اما شما می‌توانید آن را با هر ماهی دیگر و البته از نوع تازه آن درست کنید.

برای پخت این پلو مخلوط ابتدا می‌بایست ماهی را با آب و زردچوبه و ادویه ده دقیقه بجوشانید، تا حدی که بتوان گوشت ماهی را از استخوان جدا کرد اما له نشود. بعد از آن‌که ماهی را آبکش کردید، اجازه دهید تا خنک شود.

سپس گوشت ماهی را از استخوان جدا کرده و با پیاز، سیر، ادویه و کشمش تفت ‌دهید. حالا نوبت برنج است. برنج را بگذارید به صورت آبکش بپزد، اما حدودا شش الی هفت دقیقه قبل از آبکش کردن سبزی را به مخلوط آب و برنج اضافه کرده، و سپس آبکش کنید.

بعد از آن‌که برنج کمی خنک شد، آن را لایه لایه داخل قابلمه ریخته و بین هر لایه را مخلوط ماهی و کشمش و ادویه بریزید و اجاه دهید برنج همراه مواد دم بکشد. تلفظ نام این غذا کمی سخت بود، این طور نیست؟ ولی گمان نمی‌کنم درست کردنش چندان سخت باشد. اما حتی اگر این‌طور هم باشد، به نظر من که طعم لذیذ آن به سختی‌اش می‌ارزد.

امگشت از خوشمزه های جنوبی

 

چهارشنبه 4 خرداد 1401  10:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها