0

تحقیق در مورد نیروی انتظامی و وظایفشان

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

تحقیق در مورد نیروی انتظامی و وظایفشان

تحقیق در مورد نیروی انتظامی و وظایفشان

 

پیام فرمانده کل قوا به‌مناسبت هفته نیروی انتظامی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی به‌مناسبت هفته نیروی انتظامی، این نیرو را از ستونهای امنیت در کشور خواندند و با تقدیر از کمک نیروی انتظامی به دستگاههای متصدی خدمات مردمی از جمله در مقابله با کرونا، بر ارتقاء سطح خدمتگزاری و انجام وظیفه در این نیرو تأکید کردند.


متن پیام فرمانده معظم کل قوا به این شرح است:


بسم الله الرّحمن الرّحیم
نیروی انتظامی یکی از ستونهای استوار امنیت در کشور است.
این نقش ارزشمند، در سالهای اخیر برجستگی بیشتری یافته است.
همکاری و کمک به دستگاههای متصدی برخی خدمات مردمی، مانند آنچه در تعامل با ستاد ملی مقابله با کرونا دیده شد، نیز جنبه‌ی دیگری از ارزشهای این سازمان است.
همه در نیرو -بویژه مسئولان و مدیران- باید تلاش کنند سطح خدمتگزاری و انجام وظیفه را ارتقاء دهند و با کارکرد خود، قدر نیروی انتظامی را نیز در چشم عموم مردم ارتقاء بخشند.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
سیّدعلی خامنه‌ای          
۱۷ مهر ۱۴۰۰

 

تحقیق در مورد نیروی انتظامی و وظایفشان

تحقیق در مورد نیروی انتظامی و وظایفشان

 

نیروی انتظامی یا پلیس

 

پلیس نام دیگر آن نیروی انتظامی جمهوری اسلامی که مخفف آن “ناجا” است. در سال ۱۳۷۰ خورشیدی از ترکیب شدن شهربانی جمهوری اسلامی ایران و ژاندارمری جمهوری اسلامی ایران و نیز کمیته انقلاب اسلامی به وجود آمد و در حال حاضر به‌طور رسمی نیروی اصلی مسئول حفظ امنیت داخلی ایران است.


لباس نیروی انتظامی

به‌طور عمده سبز رنگ است اما اخیراً بنابر کارکرد هر واحد لباسهایی با رنگ و مدل‌های مختلف در این نیرو به کار گرفته می‌شود. این لباس در کلیه یگان‌ها و معاونت‌های ستادی ناجا به‌صورت پیراهن یونیفرم سبز روشن و شلوار سبز تیره، در یگان‌های عملیاتی عمدتاً به‌صورت لباس رزم یکدست سبز تیره، در یگان‌های ویژه به‌صورت لباس رزم لجنی رنگ با طرح پیکسلی، در فرماندهی مرزبانی و دریابانی به‌صورت لباس رزم با طرح لجنی و رنگ خاکی، و در پلیس راهور به‌صورت پیراهن سفید و شلوار سرمه‌ای می‌باشد.


تاریخچه و قوانین

تاریخ برقراری امنیت شهری و کشوری به صورت مدرن به یک سده پیش بازمی‌گردد. ناصرالدین شاه قاجار در مجموعه سفرهایش به قارهٔ اروپا و بازدید پلیس جدید در آن مناطق و با به‌کارگیری یک افسر ایتالیایی تبعهٔ اتریش به نام کنت دومونت فورت نخستین سامانهٔ پلیسی نو را در ایران بنیان نهاد.

پلیس در ایران برای مدت زمانی طولانی از ۲ بخش اصلی شهربانی (نظمیه) و ژاندارمری (که خود شامل دو بخش ژاندارمری مرزی و ژاندارمری روستایی می‌شود) تشکیل شده بود. کمیته انقلاب اسلامی نیز به عنوان یکی از اجزاء اصلی برقراری نظم و امنیت داخلی کشور و حفاظت از اصول ارزشی جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ به این سامانهٔ پلیسی اضافه گشت.

افزایش کارکنان پلیس پس از انقلاب ۱۳۵۷ و لزوم ترکیب این نیروها عاملی شد تا در سال ۱۳۷۰ خورشیدی با تصویب مجلس شورای اسلامی، این ۳ سازمان انتظامی در یکدیگر ترکیب و سامانهٔ پلیسی یکدستی حاصل شد. «قانون نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران» در سال ۷۰ در مجلس تصویب شد و طی آن ۱ سال به دولت برای تشکیل نیروی انتظامی فرصت داده شد. بر پایهٔ مقررات تازه، پلیس ایران قسمتی از ستاد نیروهای مسلح و زیر نظر وزارت کشور گردید و در پیروی از رهبر ایران قرار گرفت.

نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در ۳ بخش تقریباً مستقل فرماندهی، حفاظت و اطلاعات و سازمان عقیدتی سیاسی تشکیل شده‌است. حوزهٔ فرماندهی و حفاظت و اطلاعات تقریباً در ساختار سیستم پلیس کلیهٔ کشورهای جهان مشترک است.


پلیس در مقاطع مختلف تاریخ ایران

 

دوره آریایى‌ها: شهریار ریش سفیدان و پیران

دوره مادها: واسطه

دوره هخامنشیان: خشترپاون، شهربان، نگهبان، كاراون، ارك پات، اركبند، بازرسان شاهی، استخبارات

دوره سلوكى‌ها: به سبك دوره هخامنشیان

دوره اشكانیان: سازمان پولیس

دوره ساسانیان: شهریك، دیهیك، كوئپان، دیوان حراس، نیزه‌داران

دوره اسلام: محتسب، شرطه، شحنه، معاون، متوالیالشرطه، صاحب‌الجسر، امرالجسر(امرالجسرین)، درابون، عامله الشرطه، والى الحرب، عسس، عسش‌باشی، حاكم، حافظ، صاحب‌المدینه، صاحب‌اللیل، طواف‌اللیل، احداث

دوره صفوی: دیوان بیگى داروغه، میرشب گزمه، شبگرد، پاكار، كشیكچیان دربندها، محتسب‌الممالك، كلانتر، اداره‌احداث

دوره افشاریه: داروغه، كدخدا، سرهنگ، خلیفه، نواب، پاسبان

دوره زندیه: داروغه،‌كلانتر، محتسب، نقیب، میرشب، گزمه

دوره قاجاریه: نسقچی، فراشباشی، ده‌باشی، پنجاه‌باشی، یوزباشی، میرغضب (ماموراعدام)، گزمه، میرشب ‌شبگرد، داروغه، كلانتر

 

تحقیق در مورد نیروی انتظامی و وظایفشان
وظایف نیروی انتظامی چیست؟

۱- استقرار نظم و امنیت و تامین آسایش عمومی و فردی.

۲- مقابله و مبارزه قاطع و مستمر با هر گونه خرابكاری، تروریسم، شورش و عوامل و حركتهایی كه مخل امنیت كشور باشد، با همكاری وزارت اطلاعات.

۳- تامین امنیت برای برگزاری اجتماعات ، تشكلها، راهپیماییها، و فعالیتهای قانونی و مجاز و ممانعت و جلوگیری از هر گونه تشكل و راهپیمایی و اجتماع غیر مجاز و مقابله با اغتشاش، بی نظمی و فعالیتهای غیر مجاز.

۴- اقدام لازم در زمینه كسب اخبار و اطلاعات در محدوده وظایف محوله و همكاری با سایر سازمانها و یگانهای اطلاعاتی كشور در حدود وظایف آنها.

۵- حراست از اماكن ، تاسیسات ، تجهیزات و تسهیلات طبقه بندی شده غیر نظامی و حفظ حریم آنها به استثنا موارد حساس و حیاتی به تشخیص شورای عالی امنیت ملی ، كه به عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواهد بود.

۶- حفاظت از مسئولین و شخصیتهای داخلی و خارجی در سراسر كشور به استثنا داخل پادگانها و تاسیسات نظامی، مگر در مواردی كه بنا به تشخیص شورای عالی امنیت ملی اصل انقلاب و یا دستاوردهای آن در معرض خطر باشد كه به عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواهد بود.

۷- جمع آوری سلاح و مهمات و تجهیزات غیر مجاز و صدور پروانه نگهداری و حمل سلاح شخصی و نظارت بر نگهداری و مصرف مجاز مواد ناریه با هماهنگی وزارت اطلاعات برابر طرح های مصوب شورای امنیت كشور.

۸- انجام وظایفی كه بر طبق قانون به عنوان ضابط قوه قضائیه به عهده نیروی انتظامی محول است از قبیل:

الف ـ مبارزه با مواد مخدر.
ب ـ مبارزه با قاچاق.
ج ـ مبارزه با منكرات و فساد.
د ـ پیشگیری از وقوع جرم.
ه ـ كشف جرایم.
و ـ بازرسی و تحقیق.
ز ـ حفظ آثار و دلایل جرم.
ح ـ دستگیری متهمین و مجرمین و جلوگیری از فرار و اختفا آنها.
ط ـ اجرا و ابلاغ احكام قضایی.

۹- انجام امور مربوط به تشخیص هویت و كشف علمی جرایم.

۱۰- مراقبت و كنترل از مرزهای جمهوری اسلامی ایران ، اجرای معاهدات و پروتكلهای مصوبه مرزی و استیفای حقوق دولت و اتباع مرزنشین جمهوری اسلامی ایران در مرزها و محدوده انحصاری اقتصادی دریاها.

۱۱- اجرای قوانین و مقررات مربوط به گذرنامه(بجز گذرنامه سیاسی و خدمت) و ورود و اقامت اتباع خارجی (با هماهنگی وزارت امور خارجه در مورد اتباع خارجی تحت پوشش دیپلماتیك) با هماهنگی وزارت اطلاعات (در مورد ورود و خروج و اقامت اتباع خارجی و صدور گذرنامه).

۱۲- اجرای قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و امور توزیع و حفظ حریم راههای كشور.

۱۳- اجرای قوانین و مقررات وظیفه عمومی.

۱۴- نظارت بر اماكن عمومی و انجام سایر امور مربوط به اماكن مذكور برابر مقررات مصوب.

۱۵- همكاری با سایر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در مواقع لزوم و بنا به دستور.

۱۶- همكاری با دبیرخانه پلیس بین الملل (اینترپل).

۱۷- همكاری با وزارتخانه ها، سازمانها، موسسات و شركتهای دولتی و وابسته به دولت، بانكها و شهرداریها در حدود قوانین و مقررات مربوط.

۱۸- همكاری با سازمانهای ذیربط در جهت ایجاد و توسعه زمینه های فرهنگی لازم به منظور كاهش جرائم و تخلفات و تسهیل وظایف محوله.

۱۹- انجام امور امدادی و مردم یاری در مواقع ضروری ضمن هماهنگی با مراجع ذیربط.

۲۰- سازماندهی ، تجهیز، آموزش یگانهای انتظامی و آماده كردن آنها جهت اجرای ماموریتهای محوله.

۲۱- تامین و حفاظت تاسیسات ، سربازخانه ها و قرارگاه های مربوط.

۲۲- تامین دفاع هوایی تاسیسات و نقاط حساس مربوط، در حد برد سلاح ضد هوایی سازمانی، با هماهنگی و كنترل عملیاتی نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران.

۲۳- تامین نیازهای پزشكی پرسنل و اداره بیمارستانها و درمانگاههای مربوط.

۲۴- تهیه طرح نیازمندیهای لجستیكی و اقدام در جهت تهیه و خرید اقلام و خدماتی كه از سوی فرماندهی كل نیروهای مسلح به عهده نیروی انتظامی واگذار می گردد. همچنین اقدام جهت خرید املاك و احداث تاسیسات مورد نیاز برابر طرحهای مصوب.

۲۵- تلاش مداوم و مستمر در جهت حفظ و صیانت سازمان در زمینه های امنیتی.

۲۶- تلاش مداوم و مستمر در جهت حاكمیت كامل فرهنگ و ضوابط اسلامی در نیروی انتظامی.

 

نشان رسته‌های ناجا

در جدول زیر نشان رسته‌های مختلف ناجا که بر روی سینهٔ یا یقه نظامیان ناجا نصب می‌شود آمده‌است:

 

نشان سینه نام نشان سینه نام نشان سینه نام
IRGC NAJA Sardar Badge.svg فرماندهی و ستاد (سرداران ناجا) IRIPOLICE NAJA AMIR.png فرماندهی و ستاد (امیران ناجا) تحقیق در مورد نیروی انتظامی و وظایفشان پلیس فتا
NAJA.CID.Branch.svg آگاهی NAJA.Logistic.Branch.svg آماد و پشتیبانی NAJA.Administrative.Branch.svg اداری
NAJA.Intelligence.Branch.svg اطلاعات NAJA.Law Enforcement.Branch.svg انتظامی NAJA.Medical.Branch.svg بهداری
NAJA.Judicial.Branch.svg حقوق NAJA.Treasury.Branch.svg دارایی NAJA.Navy.Branch.svg دریابانی
NAJA Traffic Branch.svg راهنمایی و رانندگی NAJA.IT.Branch.svg رایانه NAJA.Engineering.Branch.svg فنی و مهندسی
NAJA.Telecommunication.Branch.svg مخابرات و الکترونیک NAJA.Boarder Guard.Branch.svg مرزبانی NAJA.IPO.Branch.svg معارف (عقیدتی سیاسی)
NAJA.Art.Branch.svg هنر NAJA.Aircraft.Branch.svg هواناجا NAJA.Special Forces.Branch.svg یگان ویژه (عملیات ویژه)

 

نشان بازوی یگان‌های ناجا

در جدول زیر آرم یگان‌های ناجا که بر روی بازوی نظامیان نصب می‌شود آمده‌است:

 
نشان بازو نام نشان بازو نام نشان بازو نام نشان بازو نام
NAJA.Criminal and Investigation Unit.svg پلیس آگاهی NAJA.Intelligence Public Security Unit.svg پلیس

اطلاعات و امنیت عمومی

NAJA.Public Security Unit.svg پلیس امنیت عمومی NAJA.National Security Unit.svg پلیس امنیت ملی
NAJA.Prevention Unit.svg پلیس پیشگیری NAJA.Juridical Services Unit.svg پلیس خدمات قضایی NAJA.Naval Police Unit.svg پلیس دریابانی NAJA.Railway Police Unit.svg پلیس راه‌آهن
NAJA.Traffic Police Unit.svg پلیس راهنمایی و رانندگی NAJA. Cyber Space Police.svg پلیس فتا NAJA.Airport Police Unit.svg پلیس فرودگاه NAJA.Anti-Drugs Unit.svg پلیس مبارزه با مواد مخدر
NAJA.Border Guard Unit.svg پلیس مرزبانی NAJA.Police University Unit.svg دانشگاه علوم انتظامی NAJA.Military Police Unit.svg دژبان NAJA.Military Services Office.svg سازمان وظیفه عمومی
NAJA.Staff Support Unit.svg ستاد و پشتیبانی NAJA.Command Staff Unit.svg فرماندهی و ستاد NAJA.Ideological Political Unit.svg عقیدتی سیاسی NAJA.Combat Operation Unit.svg قرارگاه عملیات رزمی
NAJA.Training Centers Unit.svg مراکز آموزش NAJA.NOPO.Unit.svg نوپو یگان ویژه NAJA.Aviation Unit.svg هوا ناجا NAJA.Support.Anti-Demo.Unit.svg یگان امداد
NAJA.Special Force Unit.svg یگان ویژه NAJA.Road Unit.svg

 

 

قانون نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران ‌ مصوب 1369/04/27با اصلاحات و الحاقات بعدی

 

ماده 1 - از تاريخ تصويب اين قانون وزارت كشور مكلف است نيروهاي انتظامي موجود (شهرباني، كميته و ژاندارمري) را حداكثر ظرف مدت يكسال ادغام نمايد و سازماني تحت عنوان نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران تشكيل دهد.

تبصره - از تاريخ تصويب اين قانون نيروهاي مسلحي كه در جهت امور انتظامي در ارتباط با قوه قضائيه، وزارتخانه‌ها و سازمانها و نهادها و‌مؤسسات مختلف فعاليت مي‌كنند در نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران ادغام مي‌گردند و از طريق وزارت كشور و نيروي انتظامي تحت امر آن ‌واحدها قرار خواهند گرفت.

ماده 2 - نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران سازماني است مسلح در تابعيت فرماندهي كل قوا و وابسته به وزارت كشور.

تبصره - فرماندهي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران از طرف فرمانده كل قوا منصوب مي‌گردد. ‌

ماده 3 - هدف از تشكيل نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران، استقرار نظم و امنيت و تأمين آسايشي عمومي و فردي و نگهباني و پاسداري از‌دستاوردهاي انقلاب اسلامي در چهارچوب اين قانون در قلمرو كشور جمهوري اسلامي ايران است. ‌

ماده 4 - مأموريت و وظايف نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران عبارت است از:

1 - استقرار نظم و امنيت و تأمين آسايش عمومي و فردي.

2 - مقابله و مبارزه قاطع و مستمر با هر گونه خرابكاري، تروريسم، شورش و عوامل و حركتهائي كه مخل امنيت كشور باشد، با همكاري وزارت ‌اطلاعات. ‌

تبصره - كيفيت و نحوه همكاري را شوراي امنيت كشور تعيين مي‌كند.

3 - تأمين امنيت براي برگزاري اجتماعات، تشكلها، راهپيمائيها، و فعاليتهاي قانوني و مجاز و ممانعت و جلوگيري از هر گونه تشكل و راهپيمائي ‌و اجتماع غير مجاز و مقابله با اغتشاش، بي‌نظمي و فعاليتهاي غير مجاز.

4 - اقدام لازم در زمينه كسب اخبار و اطلاعات در محدوده وظايف محوله و همكاري با ساير سازمانها و يگانهاي اطلاعاتي كشور در حدود ‌وظايف آنها.

تبصره 1 - جمع‌آوري اخبار و اطلاعات مربوط به مسائل سياسي، امنيتي و پيگيري اطلاعاتي آن بعهده وزارت اطلاعات است. چنانچه نيروي‌انتظامي در حين انجام وظايف محوله به اين قبيل اخبار و اطلاعات دسترسي پيدا كند، مكلف است ضمن كسب و جمع‌آوري، آنها را سريعاً در اختيار ‌وزارت اطلاعات قرار دهد. وزارت مذكور موظف است اخبار و اطلاعات مورد نياز و مرتبط با وظايف نيروي انتظامي را به موقع در اختيار آن نيرو‌بگذارد. ‌

تبصره 2 - پيگيري اطلاعاتي مواردي از جرائم اجتماعي كه با امنيت ملي مرتبط بوده يا قسمتي از يك توطئه يا فعاليتهاي پنهاني با هدف براندازي را‌تشكيل دهد، با هدايت متمركز وزارت اطلاعات و همكاري نيروي انتظامي انجام خواهد شد. ‌

تبصره 3 - نيروي انتظامي مكلف است، پرسنل انتظامي مورد نياز جهت تأمين اهداف اطلاعاتي (‌كسب و جمع‌آوري) وزارت اطلاعات را در‌صورت درخواست در كنترل عملياتي آن وزارت قرار دهد. كيفيت همكاري و نحوه تأمين پرسنل مورد نظر را شوراي امنيت كشور معين خواهد كرد

5 - حراست از اماكن، تأسيسات، تجهيزات و تسهيلات طبقه‌بندي شدة غير نظامي و حفظ حريم آنها به استثناء موارد حساس و حياتي به‌تشخيص شوراي عالي امنيت ملي، كه به عهدة سپاه پاسداران انقلاب اسلامي خواهد بود.

6 - حفاظت از مسئولين و شخصيتهاي داخلي و خارجي در سراسر كشور به استثناء داخل پادگانها و تأسيسات نظامي، مگر در مواردي كه بنا به‌تشخيص شورايعالي امنيت ملي اصل انقلاب و يا دستاوردهاي آن در معرض خطر باشد كه بعهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي خواهد بود.

7 - جمع‌آوري سلاح و مهمات و تجهيزات غير مجاز و صدور پروانه نگهداري و حمل سلاح شخصي و نظارت بر نگهداري و مصرف مجاز مواد‌ناريه با هماهنگي وزارت اطلاعات برابر طرح‌هاي مصوب شوراي امنيت كشور.

8 - انجام وظايفي كه بر طبق قانون بعنوان ضابط قوه قضائيه بعهده نيروي انتظامي محول است از قبيل: ‌الف - مبارزه با مواد مخدر.

ب - مبارزه با قاچاق.

ج - مبارزه با منكرات و فساد. ‌

د - پيشگيري از وقوع جرائم.

هـ - كشف جرايم. ‌

و - بازرسي و تحقيق. ‌

ز - حفظ آثار و دلايل جرم.

ح - دستگيري متهمين و مجرمين و جلوگيري از فرار و اختفاء آنها.

ط - اجرا و ابلاغ احكام قضايي.

9 - انجام امور مربوط به تشخيص هويت و كشف علمي جرايم.

10 - مراقبت و كنترل از مرزهاي جمهوري اسلامي ايران، اجراي معاهدات و پروتكلهاي مصوبه مرزي و استيفاي حقوق دولت و اتباع مرزنشين ‌جمهوري اسلامي ايران در مرزها و محدوده انحصاري اقتصادي درياها.

11 - اجراي قوانين و مقررات مربوط به گذرنامه (‌بجز گذرنامه سياسي و خدمت) و ورود و اقامت اتباع خارجي (‌با هماهنگي وزارت امور خارجه‌ در مورد اتباع خارجي تحت پوشش ديپلماتيك) با هماهنگي وزارت اطلاعات ( در مورد ورود و خروج و اقامت اتباع خارجي و صدور گذرنامه).

12 - اجراي قوانين و مقررات راهنمائي و رانندگي و امور توزيع و حفظ حريم راههاي كشور.

‌تبصره 1 (الحاقي 18ˏ02ˏ1379)- نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران موظف است كليه امور راهنمائي و رانندگي شهر تهران را برابر با سياستها و برنامه‌هاي شهرداري شهر ‌تهران و در چهارچوب قانون به اجراء درآورد. تأمين كليه تجهيزات و تأسيسات و بودجه و امكانات مورد نياز اداره راهنمائي و رانندگي شهر تهران (‌به ‌استثناي حقوق و مزاياي پرسنل و تجهيزات مخابراتي و سلاح و مهمات) بر عهده شهرداري شهر تهران مي‌باشد. كليه امكانات و تجهيزات موجود اداره ‌راهنمائي و رانندگي شهر تهران عيناً در اين اداره باقي خواهد ماند.

تبصره 2 (الحاقي 18ˏ02ˏ1379)- اداره راهنمائي و رانندگي شهر تهران عنداللزوم در زمينه برقراري امنيت برابر با ابلاغيه‌هاي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران (‌ناجا)‌ انجام وظيفه مي‌نمايد.

‌تبصره 3 (الحاقي 18ˏ02ˏ1379)- چگونگي اجراي اين قانون از جمله نحوه عزل و نصب رئيس اداره راهنمائي و رانندگي شهر تهران با رعايت اصل يكصد و دهم (110) قانون‌ اساسي (‌به استثناي موارد مربوط به امور امنيتي و انتظامي كه به تصويب فرماندهي كل قوا مي‌رسد) مطابق با آئين نامه‌اي مي‌باشد كه حداكثر ظرف‌ مدت شش ماه توسط وزارت كشور با هماهنگي و همكاري ستاد كل نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران تهيه و به تصويب هيأت وزيران خواهد ‌رسيد.

13 - اجراي قوانين و مقررات وظيفه عمومي.

14 - نظارت بر اماكن عمومي و انجام ساير امور مربوط به اماكن مذكور برابر مقررات مصوب.

15 - همكاري با ساير نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران در مواقع لزوم و بنا به دستور.

تبصره - نيروي انتظامي با هماهنگي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مواقع لزوم مي‌توانند از نيروهاي مقاومت بسيج استفاده نمايند.

16 - همكاري با دبيرخانه پليس بين‌الملل(‌انترپول).

17 - همكاري با وزارتخانه‌ها، سازمانها، مؤسسات و شركتهاي دولتي و وابسته به دولت، بانكها و شهرداريها در حدود قوانين و مقررات مربوط.

18 - همكاري با سازمانهاي ذيربط در جهت ايجاد و توسعه زمينه‌هاي فرهنگي لازم به منظور كاهش جرائم و تخلفات و تسهيل وظايف محوله.

19 - انجام امور امدادي و مردم‌ ياري در مواقع ضروري ضمن هماهنگي با مراجع ذيربط.

20 - سازماندهي، تجهيز، آموزش يگانهاي انتظامي و آماده كردن آنها جهت اجراي مأموريتهاي محوله.

21 - تأمين و حفاظت تأسيسات، سربازخانه‌ها و قرارگاه‌هاي مربوط.

22 - تأمين دفاع هوائي تأسيسات و نقاط حساس مربوط، در حد برد سلاح ضد هوائي سازماني، با هماهنگي و كنترل عملياتي نيروي هوايي‌ جمهوري اسلامي ايران.

23 - تأمين نيازهاي پزشكي پرسنل و اداره بيمارستانها و درمانگاههاي مربوط.

24 - تهيه طرح نيازمنديهاي لجستيكي و اقدام در جهت تهيه و خريد اقلام و خدماتي كه از سوي فرماندهي كل نيروهاي مسلح بعهده نيروي‌انتظامي واگذار مي‌گردد. همچنين اقدام جهت خريد املاك و احداث تأسيسات مورد نياز برابر طرحهاي مصوب.

25 - تلاش مداوم و مستمر در جهت حفظ و صيانت سازمان در زمينه‌هاي امنيتي.

26 - تلاش مداوم و مستمر در جهت حاكميت كامل فرهنگ و ضوابط اسلامي در نيروي انتظامي.

تبصره - وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح وظايف قانوني خود را كه در مقابل نيروهاي انتظامي داشته است همچنان در قبال نيروي انتظامي‌جمهوري اسلامي ايران بعهده خواهد داشت.

همچنين خريدهاي خارجي اقلام دفاعي از طريق وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح انجام خواهد ‌پذيرفت.

ماده 5 - در اجراي بندهاي 25 و 26 ماده 4 اين قانون، سازمانهايي با سلسله مراتب مستقل و متمركز بترتيب بنام "‌سازمان حفاظت اطلاعات" و‌سازمان "‌عقيدتي سياسي" از ادغام سازمانهاي مشابه موجود در نيروي انتظامي تشكيل مي‌شود. ‌

تبصره 1 - اين سازمانها وظايف و مأموريتهاي سازمانهاي همنام خود را بر اساس قانون ارتش جمهوري اسلامي ايران عهده‌دار خواهند بود. ‌

تبصره 2 - رؤساي سازمانهاي عقيدتي، سياسي و حفاظت اطلاعات از سوي مقام فرماندهي كل نيروهاي مسلح منصوب مي‌گردند.

ماده 6 - وزارت كشور موظف است ظرف 6 ماه از تاريخ تصويب اين قانون لايحه مربوط به ضوابط استخدام و حقوق و مزايا و ترفيع پرسنل را تهيه ‌و جهت تصويب به مجلس شوراي اسلامي تقديم نمايد و تا زمان تصويب، قوانين و مقررات فعلي جاري مي‌باشد

ماده 7 - شرايط عضويت:

‌الف - اعتقاد و التزام به مباني و احكام اسلام و نظام جمهوري اسلامي و رعايت اخلاق اسلامي.

ب - عدم عضويت يا وابستگي به احزاب، گروهكها يا سازمانهاي سياسي.

ج - عدم همكاري مؤثر با رژيم طاغوت يا مباشرت در تثبيت آن. ‌

د - عدم سوء سابقه و برخورداري از حسن شهرت. ‌

ماده 8 - طرح سازمان و تشكيلات اين نيرو توسط وزارت كشور تهيه و به تصويب فرمانده كل قوا خواهد رسيد. ‌

ماده 9 - بودجه نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران همه ‌ساله توسط نيروي مذكور تنظيم و پس از تأييد وزارت كشور از طريق سازمان برنامه و‌بودجه به هيأت دولت ارسال مي‌گردد. ‌

ماده 10 - اختيارات فرماندهي كل قوا محدود به موارد مصرحه در اين قانون نمي‌باشد.

ماده 11 - از تاريخ تصويب اين قانون كليه قوانين و مقررات مغاير با اين قانون لغو مي‌گردد.

قانون فوق مشتمل بر يازده ماده و ده تبصره در جلسه علني روز چهارشنبه مورخ بيست و هفتم تير ماه يكهزار و سيصد و شصت و نه مجلس شوراي ‌اسلامي تصويب و در تاريخ 2/5/1369 به تأييد شوراي نگهبان رسيده است. ‌

 

 

 

منابع:

http://laws.tehran.ir/law/mainlawview/236

https://www.daneshchi.ir

https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=48829

 

 

دوشنبه 19 مهر 1400  3:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها