0

چرا وارد پیک پنجم شدیم

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25070
محل سکونت : اصفهان

چرا وارد پیک پنجم شدیم

چرا وارد پیک پنجم شدیم

چرا وارد پیک پنجم شدیم

یکی از دلایل وقوع پیک‌های متعدد، کمبود نیروست؛ چه در بخش نظارت و چه در بخش اجرا. مسئله مهم این است که، تصمیم‌گیری‌ درست نیاز به اجرای درست هم دارد، اگر این اتفاق نیفتد، باید منتظر معجزه ماند. ما در این مدت، مقررات سختگیرانه‌ای نداشته‌ایم و از آن طرف، روند واکسیناسیون بسیار کند پیش می‌رود. همین مسئله به ایجاد پیک، کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا، حمید سوری‌، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹، در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: «جهش‌های جدید کرونا، ابتدا در کشورهای دیگر دیده می‌شود و کم‌کم به ایران می‌رسد. البته تنها ایران نیست که با پیک‌های متعددی مواجه می‌شود، در کشورهای دیگر هم وضعیت به همین شکل است و آنها زودتر از ما یک جهش را تجربه می‌کنند. از روز جمعه تهران، وارد وضعیت قرمز شده است؛ هر چند هنوز وضعیت خیلی وخیم گزارش نشده اما به هر حال تهران، یکی از کانون‌های اصلی تردد به شمار می‌رود و هیچ نظارتی بر رفت‌وآمدها نمی‌شود. مسافران در ورود و خروج از این استان، مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرند و همین مسئله سبب می‌شود تا ناقلان به راحتی ویروس را خارج یا وارد کنند. طبیعی است که میزان شیوع بیماری در تهران شدیدتر باشد. حالا هم که تهران وارد وضعیت قرمز شده، به این معنی نیست که طغیانی رخ داده، آن چه برای ما مهم است رخداد اپیدمی به شکل خوشه‌ای است.

اما نکته‌ای که وجود دارد، احتمال وقوع پیک پنجم است، بررسی‌ها نشان می‌دهد، یکی از دلایل وقوع پیک‌های متعدد، کمبود نیروست؛ چه در بخش نظارت و چه در بخش اجرا. مسئله مهم این است که، تصمیم‌گیری‌ درست نیاز به اجرای درست هم دارد، اگر این اتفاق نیفتد، باید منتظر معجزه ماند. ما در این مدت، مقررات سختگیرانه‌ای نداشته‌ایم و از آن طرف، روند واکسیناسیون بسیار کند پیش می‌رود. همین مسئله به ایجاد پیک، کمک می‌کند. زمانی که شرایط حاد می‌شود، باید اقدامات اجرایی مناسب و مؤثری هم اعمال شود. بخشی از این اقدامات به‌ عهده نظام سلامت است، مابقی به سایر بخش‌ها ازجمله قوه قضاییه برمی‌گردد. اپیدمی کرونا، به‌ دلیل تهدیدکنندگی آن، موضوعی حاکمیتی است. بنابراین تمام سازمان‌ها باید درگیر شوند. یک سال و نیم از شیوع کرونا می‌گذرد اما ما همچنان صف مرغ و نانوایی و سفر و تردد در جاده‌ها داریم. اینها دیگر جزو وظایف وزارت بهداشت به شمار نمی‌رود. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که شیوع، اوج نگیرد. من معترض وضعیت مدیریت اپیدمی در کشور هستم.

استانداران، فرمانداران، ائمه جمعه و ... در هر استان باید به این موضوع بپردازند. در کنار همه اینها پوشش واکسیناسیون در ایران به اندازه‌ای نیست که بتوان روی ایمنی جمعی حساب باز کرد و آن را عامل کنترل بیماری دانست. همه اینها در شرایطی است که وضعیت با شیوع کرونای هندی یا همان دلتا وخیم‌تر شده است. ما با این جهش از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت مواجه بودیم، البته موارد تک گیر بود. اما از آنجایی که این واریانت قدرت بیماری‌زایی بالایی دارد، به‌ شدت گسترش پیدا کرد. در این میان البته جابه‌جایی جمعیت به‌ویژه در مناطق جنوبی کشور هم در سرعت این انتقال تأثیر داشته است؛ چرا که خیلی از این مناطق اقتصادی هستند و تردد زیاد در آنها، منجر به‌شدت گرفتن انتقال ویروس نسبت به مناطقی شد که تردد در آنها کمتر است. هم‌اکنون کانون طغیان واریانت هندی، سیستان و بلوچستان است و ما نگران گسترش اپیدمی در سایر قسمت‌های شمالی این استان و کرمان و استان‌های جنوبی هستیم و شرایط برای طغیان ویروس در این مناطق مهیاتر است.»

 

 

علامت قرمز در اذهان مردم!

وضعیت دوباره قرمز شده است و بر اساس گفته سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز مردم باید در صف انتظار باشند و وعده سخنگو این است که از شهریورماه جریان واکسیناسیون همگانی خواهد شد؛ تا آن زمان خواننده گرامی علامتی که می‌شنوی، علامت وضعیت قرمز است، خوددانی! از خودت و خانواده‌ات حفاظت کن!

به گزارش ایسنا، روزنامه اطلاعات نوشت:‌ «یک‌ بار دیگر به طور رسمی، تهران و اغلب استان‌ها و شهرستان‌های کشور «قرمز» شده‌اند. در هشت سال جنگ و بمباران‌های صدام حسین، مردم ما بارها این جمله، «علامتی که می‌شنوید، هشدار قرمز است به این معنا که بمباران انجام خواهد شد، به پناهگاه بروید!» را شنیدند! در آن روزگاران و در اوایل این هشدارها، نه‌تنها پناهگاهی نبود بلکه بسیاری از مسئولان حتی نمی‌دانستند، پناهگاه چیست؟ تا این که به‌ سرعت پناهگاه‌های عمومی و آموزش مردم فراهم شد و همه آن را جدی گرفتند! در این روزگار که کشور و مردم گرفتار ویروس مرگبار کرونا هستند، برای نویسنده محک آن نیمه‌شب‌ها و زمان بمباران‌های صدام، تداعی ذهنی کرده است که اعلام شرایط قرمز به معنی و مفهوم آن است که اگر از خودتان محافظت نکنید و به صورت جدی و مستمر دستورات بهداشتی و پیشگیری را رعایت نکنید، ابتلاء به ویروس کرونا و گرفتاری‌های آن تا خطر مرگ حتمی است!

واقعیت این است که ستاد مرکزی مبارزه با کرونا با مرکزیت و فرماندهی وزارت بهداشت و همه کادر پزشکی و درمانی در سراسر کشور نه‌تنها کم‌کاری ندارند که مدام در حال آماده‌باش و تلاش طاقت‌فرسا هستند! اما هنوز آن گونه که باید، ذخیره‌های واکسن و برنامه‌ریزی واکسیناسیون، موفقیت گسترده و فراگیر در سراسر کشور ندارد و اگر مسئولان زحمتکش و پرتلاش در مجموعه دایره بهداشت و درمان کشور که واقعاً باید سپاسگزار تلاش جهادگرانه آنها باشیم، بر نویسنده محک خرده نگیرند، واقعیت چنین است که «لنگان، لنگان» در اجرای واکسیناسیون پیش می‌رویم!

دیروز سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اطلاع داد که «هدف واکسیناسیون ۶۰ میلیون نفر است که از شهریور تا پایان سال ۱۴۰۰ واکسینه می‌شوند.» آقای علیرضا رئیسی گفت: «از شهریور ماهانه یک میلیون دُز واکسن پاستور، هفت میلیون دُز واکسن برکت تأمین می‌شود و علاوه بر آن دست کم دو میلیون دُز واکسن وارد کشور می‌شود.»

مردم دیگر تکرار این جملات یا مشابه آن از سوی مسئولان کشور را اطمینان‌بخش ارزیابی نمی‌کنند، زیرا در عمل دیده‌اند و تجربه کرده‌اند که روال واکسیناسیون در کشور با تأخیر و به کندی آغاز و حتی برای چند هفته متوقف شده بود تا دوباره با مشکلاتی از سر گرفته شد! اکنون نیز بنا به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ـ آقای رئیسی ـ شروع گسترده واکسیناسیون از شهریورماه آینده کلید زده می‌شود. این اطلاع‌رسانی نشان می‌دهد که تا پایان مردادماه، یعنی فاصله کنونی دو ماه تا آغاز شهریورماه، همچنان لنگان‌لنگان مسیر واکسیناسیون عمومی را طی خواهیم کرد؛ آن هم در حالی که بنا به گفته معاون وزیر بهداشت، بیش از نیمی از استان‌های کشور چنان درگیر کرونا شده‌اند که در «وضعیت قرمز» قرار دارند.

باز یادی از اعلام وضعیت قرمز در بمباران‌های زمان جنگ کنم. ابتدا به مردم گفتند بعد از شنیدن آژیر قرمز، چراغ‌های محل استقرار، منزل یا … را خاموش کنید و اگر می‌توانید، چراغ قوه یا فانوس داشته باشید که یک‌باره بازار سیاه این دو رقم کالا سراسر شهرها را فرا گرفت! ـ حتماً پنجره‌ها را با پارچه یا ورقه‌های «آلومینیومی ضخیم» بپوشانید! التهاب در اغلب خانواده‌ها برای تهیه این اقلام یا اجرای دستورالعمل‌ها، شدید و فراگیر شد. بازار فروش چراغ قوه، فانوس و حتی شمع و … تا سر کوچه‌ها و خیابان‌ها ازدحام جمعیت به همراه آورد. دو یا سه هفته بعد به طور رسمی کارشناسان فنی پدافند هوایی و کارشناسان نظامی به مردم اطلاع دادند که چندان نیازی به این اقلام نیست و داشتن آنها لزوماً موجب پیشگیری از خسارت‌های بمباران‌ها نمی‌شود! اکنون نیز اذهان عمومی مردم با این وعده‌ها و نشانه‌های «آسوده بخوابید ما بیداریم و همه تمهیدات ضروری و لازم را پیش‌بینی و فراهم آورده‌ایم!» همان ایام بمباران‌ها را تداعی می‌کنند، لاجرم چندان جدی نمی‌گیرند. یادمان نرفته که در فاصله چند روز و به صورت فراگیر به مردم اطلاع داده شد که به اندازه کافی و لازم واکسن از روسیه، چین، هند و … خریداری شده است و مردم اطمینان داشته باشند که دچار کمبود واکسن نخواهیم شد! اما مدتی نه چند طولانی نگذشت که چنان دچار کمبود واکسن شدیم که مسئولان رسمی کشور اعلام کردند: «قرار بود «چین» ۱۰ میلیون دُز تا پایان بهار به ایران واکسن تحویل دهد که فقط ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار دُز آن تاکنون محقق شده است و روسیه بر اساس تعهدی که با ایران امضاء کرد، قرار بود ۲ میلیون دُز و در مرحله بعد تا سقف ۶۰ میلیون دُز واکسن «اسپوتنیک وی» در اختیار ایران قرار دهد، اما تاکنون ۹۲۰ هزار دُز واکسن در اختیار ایران قرار داده است. هند از تعهد ۲ میلیون دُز فقط ۱۲۵ هزار دُز فرستاده است! و «کواکس» هم به ایران وعده داده بود ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دُز در اختیار قرار دهد که فقط ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دُز برای ایران فرستاد!»

اکنون وضعیت دوباره قرمز شده است و بر اساس گفته سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز مردم باید در صف انتظار باشند و وعده سخنگو این است که از شهریورماه جریان واکسیناسیون همگانی خواهد شد؛ تا آن زمان خواننده گرامی علامتی که می‌شنوی، علامت وضعیت قرمز است، خوددانی! از خودت و خانواده‌ات حفاظت کن!»

انتهای پیام

دوشنبه 14 تیر 1400  8:19 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها