#یک_آیه_یک_تفسیر 12
🔳 00/02/22
✨📖✨ والَّذِينَ يَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَيَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَيَخَافُونَ سُوءَ الْحِسَابِ (21 - رعد)
⚡️و هم به آنچه خداوند امر به پیوند آن کرده (مانند صلهٔ رحم و محبت اهل ایمان و علم) میپیوندند و از خدای خود میترسند و از سختی هنگام حساب میاندیشند.
🌘امام صادق علیه السَّلام به مردی که یکی از برادرانش از او شِکوه کرده بود فرمودند: چرا برادرت از تو شکایت دارد؟ گفت: آیا اینکه من از او تمام حق خود را خواستهام بد کردهام؟ حضرت با عصبانیّت نشست و گفت: خیال میکنی وقتی تمام حق خود را میخواهی بد نکردهای؟ وقتی خداوند میفرماید: "وَيَخَافُونَ سُوءَ الْحِسَابِ" ترس از این نیست که بر بندگان ستم کند بلکه ترس دارند که خدا موشکافانه و ریزبینانه به حسابشان رسیدگی کند و از آنان حساب و کتاب خود را کامل بستاند.
🔥در تفسیر عیاشی آمده است: به فرمایش نبی مکرم اسلام (ص) برخی را حسابرسیشان فقط به اندازۂ یک ورقزدن و مرور است و برخی را حسابرسیشان به اندازۂ کل روز قیامت طول خواهد کشید. خداوند به نبی مکرم اسلام (ص) امر کرد به بندگانم بگو: "اگر بر من حساب عبادت خود کنند من نیز حساب نعماتم را تک تک از آنان میکشم آنگاه بدانند زیانکار کیست؟ پس بگو: بر رحمت و فضل من تکیه کنند و مرا بسیار شکر گویند و بسیار استغفار نمایند."