بادام برای کودکان چه خواصی دارد ؟
بادام از مغزهایی است که مصرف آن میتواند تاثیر مثبتی بر روی روند رشد کودکان داشته باشد؛ زیرا دارای خواص فراوانی میباشد که بعضی از آنها برای سلامتی کودکان ضروری است.
والدین حتی میتوانند از شیر بادام نیز استفاده کنند. شما میتوانید برای کاهش وزن کودکانتان اگر که اضافه وزن دارند، از بادام استفاده کنید. در ادامه خواص بادام برای کودکان را به صورت تخصصیتر بررسی میکنیم.
بادام سرشار از ریبوفلاوین و کارنیتین است که برای رشد مغز از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و میتواند برای کودکان بسیار مفید باشد. یکی دیگر از خواص بادام برای کودکان تقویت سیستم عصبی آنها است. با اینکار از ابتلای کودکان به آلزایمر در سنین بالا جلوگیری میشود. همچنین از رفتارهای ناخوشایند کودک در کودکی نیز کاسته میشود.
آیا بادام برای کودکان مفید است ؟
ارزش غذایی بادام
بادام سرشار از مواد معدنی، فیبر، اسیدهای چرب ضروری و ویتامینها است. ویتامینها و مواد معدنی موجود در بادام شامل پتاسیم، ای، آهن، سلنیوم، منگنز، کلسیم و روی است.
یکی از فواید بادام برای سلامت قلب است، زیرا دارای کلسترول بد نمیباشد. همچنین افراد بزرگسال نیز میتوانند برای درمان کلسترول بالا از بادام استفاده کنند. بتا کاروتن یکی از آنتی اکسیدان های قوی است که به افزایش ایمنی بدن کمک میکند، و این آنتی اکسیدان در بادام به وفور قابل مشاهده است؛
در نتیجه اگر کودک شما دچار سرماخوردگی در فواصل کوتاه میشود، میتوانید برای درمان آن از بادام استفاده کنید.
خواص بادام برای کودکان
1. خوردن بادام باعث افزایش هوش کودکان می شود
بادام حاوی مواد مغذی مختلف است که کمک به سلامت و رشد مغز کودک می کند. خوردن بادام نیز سطح هوش کودک خود را حمایت می کند. بادام حاوی ریبوفلاوین و ال کارنیتین که باعث افزایش فعالیت مغز کودک شما کمک خواهد کرد.
2. فواید بادام برای کودکان: کاهش کلسترول
هر چند این مزیت در حال حاضر به کمک کودک شما نیست، اما بادام خوردن کمک می کند سطح کلسترول خون کودک در سطح مناسبی قرار گیرد.
3. جلوگیری از دیابت کودکان با خوردن بادام
خوردن بادام مانع از مبتلا شده کودکان به بیماری دیابت در سال های آینده می شود. در میان آجیل بادام غنی ترین مواد مغذی را دارا میباشد و حاوی بالاترین مقدار ویتامین E می باشد.
خوردن بادام برای کودکان چه مزایایی دارد ؟
4. استخوانهای سالم و قوی با خوردن بادام
بادام حاوی فسفر است که منبع مفید و ایده آلی برای تقویت استخوانها و دندانهای کودکان به خصوص در سالهای رشدشان است. بادام همچنین دارای خواص دارویی است که کودکان را در برابر خطرات مربوط به پوکی استخوان در سالهای بالاتر، محافظت میکند.
5. افزایش رشد مغز کودک با خوردن بادام
همانطور که پیشتر گفتیم، بادام سرشار از ریبوفلاوین و کارنیتین است، که برای سلامتی و افزایش عملکرد مغز مناسب است. برای رشد و توسعه عملکرد مغز کودکان میتوان از بادام استفاده کرد.
این عملکرد یکی از خواص بادام برای کودکان است که به همین راحتی نمیتوان از آن عبور کرد. با وجود این مواد در بادام میتوان از آلزایمر در بزرگسالی جلوگیری کرد. همچنین برای سیستم عصبی بسیار مفید است.
6. خواص بادام برای بچه ها: افزایش انرژی
در بادام مس و منگنز به وفور یافت میشود که باعث افزایش انرژی در کودکان است. با خوردن بادام سوخت و ساز بدن کودکان افزایش مییابد و در نتیجه در افزایش انرژی در آنها نقش مهمی ایفا میکند.
7. کمک به کنترل وزن کودکان با خوردن بادام
کاهش وزن یکی دیگر از خواص بادام برای کودکان است. والدین میتوانند از بادام برای کاهش و کنترل وزن کودکان خود استفاده کنند. اگر کودک شما دارای اضافه وزن میباشد، بهتر است بادام را در برنامه غذایی وی جای دهید تا نتیجه آن را بعد از مدتی به چشم مشاهده کنید.
همچنین میتوانید از شیر بادام نیز استفاده کنید، ولی باید دقت کنید آن را شیرین نکنید تا وزن آن زیاد شود.
کودکان با خوردن بادام برای مدتی احساس سیری میکنند، در نتیجه این عملکرد باعث کاهش در خوردن تنقلات دیگر و در نتیجه کاهش وزن میشود. بادام دارای چربیهای غیر اشباع است که به والدین کمک میکند تا کودکانشان از خوردن تنقلاتی که ارزش غذایی بالایی ندارد، منصرف شوند؛ در نتیجه به کاهش وزن آنها کمک میکند.
تأثیر خوردن بادام بر کنترل وزن کودکان
8. افزایش ایمنی بدن کودکان با خوردن بادام
مواد قلیایی به افزایش ایمنی بدن کمک میکند بادام نیز جزو همین مواد غلیایی است، در نتیجه به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند. کودکان در دوره رشد و خردسالی دچار سرماخوردگیهای متعددی میشوند، در نتیجه بهتر است در برنامه غذایی کودکان جای دهید.
این خاصیت نیز یکی از خواص بادام برای کودکان است که میتوانید از آن بهرمند شوید. آنتی اکسیدانهای موجود در بادام به از بین بردن رادیکالهای مضر در بدن کودکان کمک شایانی میکند. این عملکرد در بدن باعث جلوگیری بیماری کودکان در فصول مختلف میشود.
9. تأثیر خوردن بادام بر کنترل فشار خون کودکان
همانطور که در ابتدا گفتیم بادام سرشار از سدیم و پتاسیم است. این دو ماده پرارزش باعث تنظیم سطح فشار خون میشود. در نتیجه با خوردن بادام کودکان در آینده به بیماریهای فشار خون مبتلا نمیشوند و باعث کنترل نوسانات فشار خون در آنها میشود.
10. درمان یبوست کودکان با خوردن بادام
امروزه کودکان زیادی هستند که به بیماری یبوست مبتلا هستند و از آن رنج میبرند. بهترین راهکار برای درمان این بیماری مصرف بادام و شیر بادام است. بادام دارای فیبر است که جزء موادی است که میتوان از آن برای درمان یبوست استفاده کرد.
برای اینکار باید در صبح به کودکانتان مقداری بادام بدهید و بعد از مدتی میتوانید، تفاوت آن را مشاهده کنید. به طور کلی با مصرف بادام سیستم گوارشی بدن به حالت نرمال خود بازمی گردد و یبوست فرد از بین میرود.
خواص حریره بادام برای کودکان
طرز تهیه حریره بادام برای نوزادان
مصرف حریره بادام برای نوزادان از شش ماهگی توصیه می شود. حریره بادام غذایی مقوی با طبیعت گرم و تر، بسیار زود هضم است و برای کودکان شیرخوار و افراد مسن مناسب است. حریره بادام جهت پوکی استخوان، نرمی استخوان و رشد استخوان نیز مفید است. چاق کننده است و نیروی درونی بدن را افزایش می دهد.
مواد لازم جهت تهیه حریره بادام:
- بادام: 4 عدد
- آرد برنج: 1 ق مربا خوری
- شیر پاستوریزه، یک استکان (حدود 60 میلی لیتر)
- روغن مایع: 1 ق چای خوری (بهتر است روغن زیتون باشد)
- شکر: 1 ق چای خوری
- آب: نصف استکان (حدود 30 میلی لیتر)
طرز تهیه حریره بادام:
بادام ها را به مدت 3-4 ساعت در آب گرم خیسانده و سپس پوست بکنید. سپس آن ها را رنده کرده، به طوری که پودری کاملا یک دستی بدست آید.
شیر را در یک ظرف کوچک که بهتر است از جنس لعابی باشد ریخته و آرد برنج را در آن حل کرده و با پشت قاشق نرم کنید و ظرف را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.
سپس آب و شکر را با سایر مواد مخلوط کرده و در حالی که آن را به طور مرتب به هم می زنید، به مدت حدود 20 دقیقه بپزد تا قوامی مانند ماست پیدا کند.
در دو سه دقیقه آخر پخت، روغن زیتون را با سایر مواد مخلوط کنید. اضافه کردن روغن باعث افزایش کالری غذا و در نتیجه کمک به رشد شیرخوار می شود. از آن جا که روغن نباید در معرض حرارت زیاد قرار گیرد توصیه می شود که در اواخر پخت به غذا اضافه شود.
مانند فرنی، بهتر است حریره را به جای شیر پاستوریزه، با آب پخت و در پایان شیر مادر به آن اضافه کرد.