0

کروناویروس جدید یا کووید-۱۹ در کودکان: علائم و آنچه باید بدانید

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

کروناویروس جدید یا کووید-۱۹ در کودکان: علائم و آنچه باید بدانید

 

کروناویروس جدید یا کووید-۱۹ در کودکان: علائم و آنچه باید بدانید

 

کروناویروس جدید چین که به طور رسمی کووید-۱۹ نام‌ گرفت، به ایران هم رسیده است. به دلیل ترس، سراسیمه بودن و وحشت‌زدگی احتمالی والدین عزیز و داشتن آگاهی صحیح، مادرشو لازم می‌داند به شما مواردی را برای تا حد ممکن دور ماندن از کروناویروس جدید اطلاع دهد. در این مطلب با برخی از سؤالات شما بر اساس منابع علمی و به‌روز دنیا آشنا شوید.

 
  •  

آنچه در مورد کروناویروس جدید کووید-۱۹ می‌دانیم چیست؟

این ویروس جدید، عضو خانواده‌ای از ویروس‌هاست که منشأ آنها حیوانات است، مانند سندرم حاد تنفسی یا سارس که یک کروناویروس دیگر است و در اوایل دههٔ ۲۰۰۰ میلادی تقریباً ۸۰۰ نفر را از بین برد اما از آن زمان تا حدی ناپدید شده است. با این حال، برخی از کروناویروس‌ها هم خطرناک نیستند و در واقع، مشکل اصلی این است که مقامات بهداشتی دنیا هنوز نمی‌دانند که این ویروس خاص چقدر خطرناک است یا چقدر راحت گسترش می‌یابد.

کروناویروس جدید بیشتر در چین متمرکز است، یعنی جایی که این اپیدمی از آن سرچشمه گرفته است. تاکنون تعداد بسیار کمی از کودکان خردسال به این بیماری آلوده شده‌اند. همچنین هرچند در پایان فصل زمستان هستیم، اما فصل آنفلوانزا هنوز ادامه دارد و این بدان معناست که افراد بیشتری آنفلوانزا می‌گیرند و احتمالاً افراد بیشتری قبل از پایان فصل ممکن است در خطر باشند. اما کودکان خردسال، زنان باردار و افراد مسن، بیشتر در معرض خطر عارضه‌های ثانویه‌ٔ ناشی از آنفلوانزا هستند.

در مورد بیماری کروناویروس جدید کووید-۱۹ در بارداری بیشتر بدانید.

علائم ابتلا به کروناویروس جدید کووید-۱۹ چیست؟

اگر شما، کودک زیر یک سال یا کودک خردسالتان سرفه می‌کنید، تنگی نفس دارید یا اخیراً به چین سفر کرده‌اید یا با شخصی تماس داشته‌اید که این علائم را داشته است، فوراً با پزشک خود یا پزشک کودکتان در این مورد صحبت کنید. به‌طورکلی، برخی علائم مشخص‌تر کروناویروس جدید شامل موارد زیر است:

  • تب
  • سرفه
  • تنگی نفس

اما برخی از مبتلایان به کروناویروس هم علائمی نشان نمی‌دهند. برخی دیگر هم دچار سینه‌پهلو یا ذات‌الریه می‌شوند که می‌تواند خطرناک باشد.


یکی از مواردی که باید والدین به آن توجه کنند این است که با شیوع بیماری کرونا، نباید سایر بیماری‌ها را نادیده گرفت. بنابراین، واکسن‌های ضروری توصیه‌شده برای کودکتان را طبق روال معمول واکسیناسیون، یعنی وقتی کودکان دچار تب نیستند؛ و برای رفع هر گونه نگرانی، پس از تأیید پزشک کودکتان، بر اساس تاریخ و زمان مشخص کارت واکسیناسیون کودکتان انجام دهید و آنها را فراموش نکنید. یادمان باشد موارد و مراقبت‌های پزشکی بچه‌ها را خودسرانه جا نیندازیم.چه نکته‌ای در مورد کروناویروس جدید برای بچه‌ها مهم است؟

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کروناویروس جدید کووید-۱۹ هستند؟

طبق گزارش‌ها، تنها درصد بسیار کمی از نوزادان، کودکان نوپا و کودکان خردسال به کروناویروس جدید آلوده شده‌اند و ابتلای بچه‌ها طبق موارد تأییدشده نادر است. در حقیقت، به نظر می‌رسد افرادی که بیشتر در معرض عفونت جدی به دلیل کروناویروس جدید هستند، میانسال‌ها و سالمندها هستند.

در گزارشی که به تازگی منتشر شد، مشخص شد که میانگین سنی بیماران کروناویروس جدید، بین ۴۶ تا ۵۶ سال است. طبق اعلام کمیسیون بهداشت ملی چین، بیش از ۸۰ درصد موارد مرگ ناشی از کروناویروس جدید مربوط به افراد بالای ۶۰ سال است. همچنین بیش از ۷۵ درصد از افراد فوت‌شده حداقل یک بیماری زمینه‌ای، مثل دیابت یا نوعی بیماری قلبی داشته‌اند.

همچنین اگرچه زنان باردار و کودکان خردسال معمولاً سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند که باعث می‌شود در مورد ابتلا به بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر باشند، اما ثابت شده است که این کروناویروس بیش از همه در سالمندها و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای قبلی شدید است.

اگر دیابت دارید حتماً مطالب بهتیام در مورد بیماری دیابت را بخوانید.

چگونه می‌توان از ابتلا به کروناویروس جدید کووید-۱۹ پیشگیری کنید؟

پزشکان و کارشناسان در سراسر دنیا می‌گویند که اقدامات احتیاطی رایج که به جلوگیری از شیوع آنفلوانزا کمک می‌کند می‌تواند در مقابل کروناویروس جدید نیز برای محافظت از خانوادهٔ شما مفید باشد. این اقدامات عبارتند از:

  • افراد خانواده و به ویژه کودکان را به شستن مکرر دست‌های خود با آب و صابون، برای حداقل ۲۰ ثانیه و به شکل صحیح ترغیب کنید.
  • بچه‌ها را تا حد ممکن از هر کسی که سرفه یا عطسه می‌کند دور نگه دارید.
  • دریافت واکسن‌های توصیه‌شده و ضروری کودکان را طبق برنامه فراموش نکنید.
  • از تماس نزدیک با افراد بیمار پرهیز کنید.
  • در خانه ماندن در صورت هر نوع بیماری ضروری است.
  • شستن درست دست‌ها را با کودکان تمرین کنید.
  • برای پیشگیری از خشکی و آسیب دست‌ها در صورت شستن زیاد، کمی کرم مخصوص دست کودک نیز بعد از شست‌وشو به دست‌هایش بمالید.
  • لمس نکردن چشم‌ها، بینی و دهان با دست‌های شسته‌نشده را به کودکان یاد بدهیم.
  • سرفه و عطسه کردن درون یک دستمال و انداختن دستمال در سطل زبالهٔ دردار را به بچه‌ها و خودمان یادآوری کنیم.
  • برای محافظت در برابر آنفلوانزا نیز، اطمینان حاصل کنید که همه‌ٔ افراد خانوادهٔ شما واکسن آنفلوانزا را در زمان دریافت آن زده‌ باشند.
  • در مورد اقدامات لازم در صورت ابتلا به آنفلوانزا در طول بارداری یا ابتلای کودکتان به آنفلوانزا، اطلاعات لازم کسب کنید.
  • در مورد آخرین تحولات مربوط به کووید-۱۹ اطلاعات کسب کنید؛ اما بیش از حد و با تکرار اخبار طی روز خود و کودکتان را نترسانید.
  • لازم نیست هر لحظه و مداوم زحمت استفاده از ماسک‌های جراحی را به خود بدهید و از نبود آنها دچار نگرانی شوید.
  • راهکارهای مقابله و محافظت از کودکان در برخورد با شنیده‌های ویروس کووید-۱۹ را بدانید.
  • از مسافرت‌های غیرضروری خودداری کنند.

ابتلای کروناویروس جدید کووید-۱۹ در کودکان به چه شکل است؟

شاید غیرمنطقی به نظر برسد که این ویروس تا حد زیادی جوانان را معاف از درگیری با خود و ماجراهایش می‌کند. به هر حال، متأسفانه بر اساس آمار موجود، کودکان بیشتر به دلیل آنفلوانزا جان خود را از دست می‌دهند یا بستری می‌شوند. نکتهٔ دیگری که وجود دارد اینکه، به گفتهٔ پزشکان، این احتمال وجود دارد که کودکان به کروناویروس جدید مبتلا باشند اما فقط علائم خفیفی نشان دهند و به همین دلیل ممکن است عفونت آنها تشخیص داده نشود که در نتیجه آماری هم وجود نخواهد داشت.

در هر صورت، این بدان معنا نیست که بچه‌ها نمی‌توانند با آلودگی به کوروناویروس بیمار شوند، چون در چین و سنگاپور مواردی از نوزادان و کودکانی که به این ویروس آلوده شده‌اند، وجود دارد و اگر ویروس بیشتر گسترش یابد، احتمالاً موارد بیشتری هم دیده خواهد شد. مقامات بهداشتی و دانشمندان هنوز در حال بررسی این بیماری هستند، بنابراین هنوز هم این امکان هست که شواهد بیشتری از تأثیر آن روی کودکان کشف کنند.

اما کووید-۱۹ نیز مثل بسیاری از بیماری‌ها، خطر بزرگ‌تری را برای بزرگسالان ایجاد می‌کنند تا بچه‌ها. به عنوان مثال، سارس و مرس که اقوام نزدیک کروناویروس جدید فعلی هستند، بچه‌های زیر ۱۲ سال را مبتلا نمی‌کنند. آبله‌مرغان نیز به طور معمول بدون بروز مشکل جدی در کودکان برطرف می‌شود، اما احتمال بیشتری دارد که باعث بروز عوارض جدی در بزرگسالان شود. حتی آنفلوانزا اگرچه بسیاری از کودکان را به بیمارستان می‌فرستد، اما تعداد بیشتری از بزرگسالان را قربانی می‌کند.

چرا کروناویروس جدید بیشتر بزرگسالان را مبتلا می‌کند؟

کارشناسان معتقدند بزرگسالان، به ویژه افراد مسن‌تر ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری باشند، زیرا:

  • سیستم ایمنی بدن با افزایش سن ضعیف می‌شود.
  • افراد مسن بیشتر از کودکان و جوانان احتمال داشتن بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و بیماری‌های قلبی را دارند.

آیا کروناویروس جدید کووید-۱۹ واکسن دارد؟

تا این زمان، هیچ واکسنی علیه کروناویروس وجود ندارد. با این حال، شما تا کشف واکسن یا راهکارهای جدی‌ و مشخص‌تر می‌توانید تا جای ممکن، اقدامات احتیاطی اولیه را برای کاهش خطر ابتلای خانواده‌ٔ خود به این بیماری و سایر بیماری‌ها انجام دهید.

آنفولانزا واکسن آنفولانزا بارداری 

پنج شنبه 22 اسفند 1398  3:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها